Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
165
Favori
96.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız çalışma planını bir uygulamaya taşısak global olarak yayınlasak daha çok insana fayfalı olabilir.
    Acaba bu konuda çalışmak ister misiniz? Ya da ben uğraşsamher şeyiyle bu yıl içerisinde izniniz olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garmen G kullanıcısına yanıt
    Orijinal bir şey değil.
    Ayrıca aradan vakit geçince(uzun süredir siteye girmiyordum) programın eksikliklerini daha net gördüm.
    Ve bu konularda %100 eksiği olmayan bir sistem de yok zaten.Her sistemde eksiklikler oluyor.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi çalışmalarımı önceden tamamladım ama askerlik durumumdan dolayı biraz uzak kaldım diyebilirim. Her gün günde 1 adet dersi yapıyordum ama bu sefer sürecin yavaş ilerlediğini düşündüm. Onun için artık günlük 2 şer ders olarak gidiyorum.

    İngilizce seviyem düşükken şuan memleketimdeki ingilizce kursu sınavlarına girdiğimde B2 çıkıyorum. Bu forumda sizin varlığınız çok büyük bir nimet aynı zamanda konuşma adına Cambly uygulmasını satın almayı düşünüyorum yakın zamanda..

    Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim hocam...
  • Oguzyar kullanıcısına yanıt
    Ara vermeyip devam etseydiniz rahatlıkla c1 olabilirdi.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Maalesef denedim ama askerde uygun ortamı sağlayamadım.

    Şükür biteli 2 ay oldu, artık çalışmalarıma düzenli şekilde devam ediyorum.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, gramer için malum kitapların ilk ikisini bitirmiştim ve bugün de cbc derslerinin en kolaylarını(100 tane) bitirmiş olacağım.
    Bu dersler için bilmediğim kelimeleri bir deftere yazıp bazı sitelerden cümle içinde kullanımlarına bakmıştım diğer konuda bahsettiğiniz gibi.
    Şu aşamdan sonra bilmediğim tüm kelimeleri/kelime gruplarını çıkarıp(1000 tane çıkar herhalde) sonra indermediate cbc derslerine geçmek mantıklı mıdır?
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Çalıştığın derslerde bilmediğin daha doğrusu unuttuğun kelimeler olabilir.
    Bunun çaresi o dersleri tekrar dinleyerek,metni okuyarak anlamlarına bakmaktır.
    Bu şekilde tekrar et.Diğer türlü yine kalıcı olmaz.Ben de çok tekrar ettim o dersleri.Defalarca dinlemek kalıcı etki yaratıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Çalıştığın derslerde bilmediğin daha doğrusu unuttuğun kelimeler olabilir.
    Bunun çaresi o dersleri tekrar dinleyerek,metni okuyarak anlamlarına bakmaktır.
    Bu şekilde tekrar et.Diğer türlü yine kalıcı olmaz.Ben de çok tekrar ettim o dersleri.Defalarca dinlemek kalıcı etki yaratıyor.
    Aynı kelimeler indermediate derslerinde de karşıma çıkmaz mı hocam, boşa geri dönmemek açısından
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Tamamı değil.Kritik önemde olanlar,daha sık kullanılanlara tekrar yer veriliyor.Bu nedenle tekrar önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Tamamı değil.Kritik önemde olanlar,daha sık kullanılanlara tekrar yer veriliyor.Bu nedenle tekrar önemli.
    Teşekkürler
  • _bulut kullanıcısına yanıt
    Yarın bütün cbc derslerini google drive yükleyeceğim. Advanced dersler 236 adet.
  • Daha önceden yandex diske yüklemiştim.Sorun çıktı sanırım. CBC derslerini google drive yükledim. Advanced seviyesinde 2011-2012-2013-2014 yılları eksikti. Onları da bulup ekledim. Advanced dersler 236 adet oldu.Mesajı favlarsak iyi olur ana sayfada çıkar. İyi çalışmalar.

    quote:

    https://drive.google.com/file/d/11pVcdE0DcIKJpZzPTjTOeuL-2IiehVVt/view?usp=sharing
  • teşekkürler
  • Hocam gramer icin sadece ozer kiraz hocamizin derslerini bitirmek yeterli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Podcast'lerdeki kelimeleri öğrenmede sorun yaşıyordum yada daha doğrusu kelime hafızam çok iyi olmadığı için aklımda tutamıyordum. Bütün kelimeleri defterime anlamıyla birlikte yazıyorum oradan tekrar ediyordum ama çok başarılı sayılamam.

    Daha sonra araştırdıktan sonra Quizlet uygulamasını buldum defterden sonra oraya kaydediyorum ve her gece uyumadan önce biraz oradan kelime alıştırmalarını yapıyorum, bu şekilde benim için çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    Benim gibi kelime hakkında sorun yaşayanlara şiddetle öneririm.
  • Oguzyar kullanıcısına yanıt
    Kelimeleri hafızada tutma konusunu bende de hep bir problem oldu, hafızam kelime ve yeni tanıştığım kişilerin isimlerini hatırlama konusunda çok zayıftır. Kelime öğrenme konusunda bugüne kadar yaşadığım deneyimlerimi ve kullandığım uygulamaları paylaşmak istiyorum belki faydası olur.

    İlk önce şunu söylemek isterim, bence kelime öğrenme dil öğrenme sürecinin bir tek doğru yolu yok; sizin için iyi olan yol benim için iyi sonuçlar vermeyebilir. O yüzden sadece kendimde işe yarayan yöntemleri anlatacağım, belki siz de içe yaramayabilir ama en azından yeni bir bakış açısı kazandırabilir.

    Bir kelimeyi öğrenmenin en iyi yolu o kelimeyi cümle içerisinde fark etmekten kullanmaktan geçtiğini düşünüyorum. Yani bu şu demek; flash kart ile kelime ve anlamını yazıp çalışmak yerine o kelimenin geçtiği kısa bir hikaye okumak yada dinlemek ile öğrenilmesinin ve hatırlanmasının çok daha kolay olduğunu söylüyorum.

    Bir dönem AJ Huge'in Effortless English derslerine çalıştım ve paralelde kelime öğrenmek için flashkart uygulaması kullandım. AJ dersini her gün 3 kez bir hafta dinliyordum, flashkart uygulamasını günde en az 15 kez açıp kelimeleri tekrar ediyordum. Belli bir süre sonra dinleyerek bir cümle içerisinde geçen kelimeleri hatırlamamın yani AJ'in derslerindeki kelimeleri hatırlamamın flashkartlar ile çalıştığım kelimeleri hatırlamaktan çok çok daha kolay olduğunu fark ettim. Bunu fark ettikten sonra flash kart uygulamalarını kullanmayı tamamen bıraktım.

    Bu yöntemi youtube videoları için de uygulamaya başladım. Mesela GET ile en çok kullanılan phrasal verb'lerin anlatıldığı bir videoyu her gün en az bir kez izledim, zaten video'da. o phrasal verb'lerin defalarca farklı farklı cümlelerde kullandığı için tek izlemede en az 4-5 tekrar yapmış oluyorsunuz. 3-4 günün sonunda çoğunu çok rahat hatırlar hale gelmiştim, bu arada haber okumalara da ara ara devam ettiğim için öğrendiklerimi haberlerde de gördüğümde öğrenmem daha da pekişti.

    Kelime öğrenmenin özellikle dinleme ve sonrasında okuma ile çok daha kolay olduğunu da söyleyebilirim. Yani ilk önce seviyenize uygun kısa bir podcast ya da haber videosu bulup bir kaç dinlerseniz oradaki bilmediğiniz kelime anlamını bilmeseniz de hafızanıza ister istemez yazılıyor -sanırım genlerimizde olan merak iç güdüsü ile- Sonra dinlediğiniz içeriğin yazısını okuyorsunuz anlamına bakıyorsunuz ve zaten hafızanızda olan kelimeyi öğrenmiş oluyorsunuz. Bu dinleme- okuma ritüelini aynı içerik için bir kaç kez tekrar ederseniz kelimenin hafızanıza daha kolay yerleşeceğini göreceksiniz. Bunu deneyebilmeniz için newsinlevel sitesini tavsiye edebilirim.

    Son olarak bu yöntemin üzerine inşaa edilmiş Lingq.com sitesini kullanmaya başladım. Bu sitede tamamen dinle-oku mantıcının üzerine kurulmuş bir uygulama, zaten yaratıcısı olan Kanadalı Steve Kaufmann youtube videolarında bu ilişkinin öğrenmeyi nasıl kolaylaştırdığını anlatıyor. Lingq 'in bir diğer güzel yani beğendiğiniz içeriği videosu veya ses dosyası ve text'i ile ders olarak uygulamaya ekleyebiliyorsunuz. Mesela annoyed kelimesini öğreniyorum bununla ilgili bulduğum ses kaydı olan yazıları uygulamaya yükleyip sürekli dinliyorum ve ara sıra da okuyorum.

    Sonuç olarak; bir kelimeyi öğrenmek için onunla sık sık doğal olarak karşılaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Evet bu yöntem belki sınavlara hazırlananlar için biraz ağır olabilir ama bence şu ana kadar denediklerimin arasında en iyisi olduğunu söylenilirim.

    Tabi öğrenilen kelimelerin kullanılmaya başlanması ise ayrı bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inprise -- 31 Ekim 2019; 16:1:56 >




  • inprise İ kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

    Dediğinizde haklısınız ne kadar çok o kelimeyi cümle içerisinde kullanırsak eğer o kadar benim içinde kalıcı oluyor. Quizlet uygulamasıyla ben test, eşleştirme, çalışma örnekleri yapıyorum bununla birlikte CBC derslerine çalıştığım için zaten orada tekrardan gördüğümde benim için kalıcı oluyor. Zaten bu da sizin de anlatmak istediğinizle aynı kapıya çıkıyor. Böylece bende daha iyi başarı sağladığımı düşünüyorum tabi şuan daha bu yaptığım çalışmada yeniyim, bir süre geçtikten sonra ne kadar faydası olduğunu daha iyi anlarım diye düşünüyorum..
  • Guest-D2F151EED G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • son 10 gündür her gün 1 tane podcast bitirdim. yani ilk 10 tanesı bitti. ilk yaptıgımda 3 saat falan sürüyordu sonraları 1 saate kadar indirebildim. bilmedıgım kelımelerı memrise yükleyerek tekrar ediyorum.

    110 dersi de bitirebilecegime inanıyorum umarım faydası olur :))

    toefl için alt yapı olusturmaya calısıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuyuh -- 9 Kasım 2019; 23:41:40 >
  • @ratplanet bunların artık ses dosyaları yok mu sadece pdf üzerinden mi çalışacağız.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.