Şimdi Ara

5.750 TL ye Geçinemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çünkü benim net maaşım 3.750 + 2.000 eşimin maaşı.
    2- Neden Geçinemiyorum?
    Aslında geçiniyorum da, bu para nasıl yetmiyor onu açıklamaya çalışacam.

Bir sürü konu var ama ben baya detaylı paylaşmak istiyorum.

Ben net maaş dedim çünkü işim gereği ek gelirim oluyor.bazı aylarda bu ek gelir 10.000 tl olurken bazı aylarda hiç olmuyor. işte o zaman para yetmiyor.

Söylediğim gibi ek gelirler beraber sadece benim kazancım aylık ortalama 6.000-7.000 civarında. Eşimin maaşını da ekleyince 8.000-9.000.

Bu ortalama kazancı bildiğimiz için para harcama tercihimizde ona göre şekilleniyor.

Aylık harcamalarımız-ödemelerimiz şu şekilde;

Kira :500 tl - normal bir ev
    Aidat :120 tl - ortalamanın üstünde olabilir samsun için ama kira fazla olmadığı için batmıyor.
    Kreş :800 tl - eşimde çalıştığı için mecburen veriyoruz.
    Elektirik : 30 tl
    Su : 50 tl
    Doğalgaz :150 tl (kışın 6 ay 250,yazın 6 ay 50 tl ve bir çok kişiye göre oldukça düşük)
    D-smart : 30 tl
    Turknet : 60 tl
    Mobil tel :210 tl (kontratlı telefon)
    BES çocuk :250 tl (çoçuk için birikim)
    Kredi :750 tl (ani ihtiyaçlar için çekilmiş 3 kredinin toplamı)
    Taksit :700 tl (evin sürekli ihtiyaçları oluyor.tv bozulur,perde bozulur,çocuk oyuncak ister vs.)
    Günlük :600 tl (30 gün x 20 tl bu da eşim ve benim sigaramız ile ekmek parası)
    Market :800 tl (4 hafta x 200 temizlik ve yiyecek diğer tüm şeyler)
    Eğlence :200 tl (sinema,pazar kahvaltısı,arkadaşlarla gezme)
    Yemek :400 tl (dışarda yemek,eve dışardan söylenen yemek,iş yerinde kötü çıkan yemek olunca benim ve eşimin yemeği)
    TOPLAM :5.650 tl

Görüldüğü üzere öyle saçma sapan harcamalarımız yok. Kazancıma göre bazı harcamalarımda rahatlık var tabi. tam da anlatmak istediğim olay buydu zaten. Sadece bu şekilde, bu tutar oluyor.

Mesela netflix üyeliğine o parayı vermek yerine forumdan arkadaşlarla ortak kullanıyorum. ps4 için ayda 1-2 oyun alıyorum indirimden.mesela gow çıkacak ona 200 tl vermek düşündürüyor beni.

Bir de buraya eklemediğim harcamalar da var sağlık harcamaları gibi. ya da ne bileyim okuyan baldızıma harçlık göndermek eşimin ya da benim memleketime gidince yapılan yol masrafları gibi.

Mesela son 3 ay içinde dişlerimi yaptırdım 5.500 tl,çocuğum özel okula başlayacak peşinat 3.500 tl, yine çocuğumu yüzme kursuna başlattım kıyafeti kurs parası 1.000 tl.yazın tatile gideceğiz lazım 5.000 tl.
    Yani seneden 1 kez tatil en çok hakkımız.
    Çocuğun eğitimine yatırım yapmak zaten en önceliğim.
    Sağlığa da para harcamak en doğalı.

Demem o ki,

Bende ayda ortalama 8.000-9.000 tl ye çok rahat ama şaşalı olmayan hayat yaşıyorum.
    şaşalı olması için
    mesela yeni eve çıkmam lazım,o evlerde 1.200 tl den başlıyor.
    mesela kendi arabamın olması lazım,onu alacak param ya da kredi ödeyebilmem lazım. yakıtını sigortasını vs masrafları da var.
    mesela kendi evim olması lazım ki olacağını sanmıyorum.

Yine en başa dönerek konuyu kapatayım. Ayda en az ,yani 5.750 kazandığımız zaman,eşim bişey istediği zaman para yok,alamayız diyorum. 5.750 kazandığım zaman geçinemiyoruz diyorum.

Bundan 3-4 sene önce eşim çalışmıyorken ve ben sadece 2.500 tl maaş aldığım zaman zar zor geçiniyorduk. tatil,taksit,kredi hikayeydi.Çocuğuma oyuncak alırken bile zorlanıyordum.gelirim artmaya başlayınca giderim de artmaya başladı.çünkü yapamadıklarımı yapmaya başladım.çocuğuma istediği zaman oyuncak aldım.oyuncaktan geçilmiyor odası.ona bes beşlattım.ikimizde çalıştığımız için eşime her akşam yemek yapmasının yerine dışardan söylemeye başladık.2 haftada bir pazar kahvaltısına gidiyoruz. ayda 1 temizlkçi geliyor vs. vs..

O yüzden bence bir ailenin "İNSAN" gibi yaşaması için en az ortalama(ilden ile değişir) 8.000 tl kazanması gerekiyor.
    kimi benim kadar rahat harcamaz krediye borçlanır ev araba alır. kimi daha çok abartır 8.000 tl para değil der. her 2 örnekten de arkadaşım var.

çocuğunu devlet okuluna gönderip,ailesini dışarı çıkarmayıp sosyal hayatı sıfır olan, benden daha az kazanıp ev araba alan arkadaşım var. ben çocuğumu özel okula gönderip,hemen hemen sosyal hayat yaşamam için varsın evim arabam olmasın,o benim tercihim.

Konu da uzadı baya. Umarım linç edilmem :) zaten bölük pörçük oldu ama bu saatte bu kadar olur artık hoş görün.

Keşke herkes yeteri kadar kazanabilse ve "İNSAN" gibi yaşasa.

Saygılar..

• meslek ne hocam birde yazi biraz uzun soyle goz atabildim sadece aradan 200 tl ye gow diye bi oyun almayi dusunuyormussunuz hangi oyun o bilmiyorum ama bi oyuna 200 verilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esiniz 2000 tl.kazanmiyor 1200 tl kazaniyor haberiniz olsun.

Benim imkanim olsa calismam cocugumla ilgilenirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harcamalarınız normal hocam ben kontrol ettim. Sadece yemek masrafları biraz düşürülebilir. Onun dışında seni batıran çocuk. Çocuktan kurtulursanız gül gibi geçinir gidersiniz.
  • tamirciyim 400 liradan kaput açıyorum çok şükür herşeyim var..

çok iyide birikmiş sağladım kendime..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

meslek ne hocam birde yazi biraz uzun soyle goz atabildim sadece aradan 200 tl ye gow diye bi oyun almayi dusunuyormussunuz hangi oyun o bilmiyorum ama bi oyuna 200 verilmez

Ben de aynen senin gibi düşündüğüm için yazdım. Bir oyuna 200 TL verilmez. God of War bu arada

İşimin belli Bi adı yok ama kendi aramızda gümrükçü yüz diyoruz. Çalıştığım firma rusyaya yaş sebze meyve gönderiyor. Onun gümrük işlerini yapıp yönetiyorum. Ek gelir de, farklı firmalar işini yapmamı istiyor bazen. Onlardan kazanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisrabbit -- 6 Nisan 2018; 11:45:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

esiniz 2000 tl.kazanmiyor 1200 tl kazaniyor haberiniz olsun.

Benim imkanim olsa calismam cocugumla ilgilenirim.

Teoride aynen öyle. Başta biz de ona göre plan yaptık zaten. Eşimin net maaşı, maaş-kreş gideri. Ama aradan yıllar geçince o mantık da kayboldu nedense. Eşim 2. Çocuk istiyor ama ben yapamayız diyorum. Çünkü 2. Çocuk demek, hem ekstra masraf hem de eşimin çalışmaması demek. Masraf kat ve kat artar yani. Bunun yanında eşimin çalışmadığı senaryoda akşama kadar evde durup bana saran biri olacağı için de hiç istemiyorum. Çalışsın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100 bin TL ye saat önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: renault21ci

tamirciyim 400 liradan kaput açıyorum çok şükür herşeyim var..

çok iyide birikmiş sağladım kendime..

Hangi ilde hocam?

• Konunun başını okudum. Siz evlisiniz evli çift bide kirada 5750 yani geçinmekte zorlanmaniz normal.

• Buraya gelip "5.750 Tl ile nasıl geçinemiyorsun, biz senden daha düşük alıp x para alıp geçiniyoruz" diyenler olacak. Onlar ne tatil yüzü görmüştür, ne bir sosyal hayatı vardır, et yemeyi bile unutmuş tiplerdir onlar. Giderler makul seviyede. Siz aynı zamanda çocuğunuzun geleceğini de düşünüyorsunuz. Masraflarınız gayet normal bence. Hayatta başarılar.
  • Sigarayı bırakın çocuğa yapacağınız en iyi yatırım bu olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisrabbit

quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

meslek ne hocam birde yazi biraz uzun soyle goz atabildim sadece aradan 200 tl ye gow diye bi oyun almayi dusunuyormussunuz hangi oyun o bilmiyorum ama bi oyuna 200 verilmez

Ben de aynen senin gibi düşündüğüm için yazdım. Bir oyuna 200 TL verilmez. God of War bu arada

İşimin belli Bi adı yok ama kendi aramızda gümrükçü yüz diyoruz. Çalıştığım firma rusyaya yaş sebze meyve gönderiyor. Onun gümrük işlerini yapıp yönetiyorum. Ek gelir de, farklı firmalar işini yapmamı istiyor bazen. Onlardan kazanıyorum.

Alıntıları Göster
    böyle bilinmeyen farklı işleri nasıl buluyorsunuz

• Yalniz hobiye para ayirmak gecinmek oluyor gayet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Sigarayı bırakın çocuğa yapacağınız en iyi yatırım bu olur.
    Denedim ama olmuyor. Hatta 1.5 sene içmedim. mazeret sayulmaz ama iş güç stress derken dinginliyor beni. İlaç ve terapi de gördüm ama kafada bitmiyor.

• Büyük ihtimal csb,çünkü çalışan biri 03.39 da mesaj yazmaz.

Yapılması gerekenler.
    Öncelikle besi silin,tamamen ölü bir yatırım,kreşi silin ailede bakacak birini bulun,1000 tl sizi rahatlatır.
    Ayrıca 30 tl elektrik nedir?Nasıl bir evde oturuyorsunuz?Benim akvaryumun aylık elektrik maliyeti o kadar ?????

Bu gelir ve yaşam biçiminizle önünüz karanlık. Gelirlerinizi arttırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Büyük ihtimal csb,çünkü çalışan biri 03.39 da mesaj yazmaz.

Yapılması gerekenler.
    Öncelikle besi silin,tamamen ölü bir yatırım,kreşi silin ailede bakacak birini bulun,1000 tl sizi rahatlatır.
    Ayrıca 30 tl elektrik nedir?Nasıl bir evde oturuyorsunuz?Benim akvaryumun aylık elektrik maliyeti o kadar ?????

Bu gelir ve yaşam biçiminizle önünüz karanlık. Gelirlerinizi arttırın.
    Csb ne bilmiyorum ama şuan işlerin olmadığı dönemde olduğumuz ve iş yerinde yönetici ya da şef durumunda olduğum için istediğin saatte işe gidebiliyorum, ben de bunu değerlendirip geceleri, film Ps4 fln takılıyorum.

Bes kesinlikle ölü yatırım. Ben çocuk için para biriktirmek istedim ama biriktirirken değerini kaybetmesin istedim. Bankacıyla konuşunca en mantıklısının Bes olduğuna karar verdik. Tabi herkesin ki gibi otomatik fonlara değil kendi istediğim fonlarda tutuyorum parayı, riskli ama iyi getirisi var. Dediğim gibi dümdüz Bes saçmalık zaten.

Kreşe gelince benim memleket Trabzon aile orda. Eşim Amasya ailesi orda. Biz Samsun dayız ve hiç kimsemiz yok malesef. O yüzden mecburen kreşe gidiyor

Elektrik Dr 110-130 arası geliyor yani ortalama 130. Yanlışlıkla yazmışım :)

• Bu moda biraz gereksiz gelmeye başladı.

4000e geçinemeyen çıkmıştı şimdi arttırmışlar 5750 olmuş. Yarın birgün birisi 8bine geçinemiyorum der. Sonra 10bine çıkar. Bunun ucu açık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bamya Avcisi

Yalniz hobiye para ayirmak gecinmek oluyor gayet
    Hayat, sadece ölmemek için yemek yeme çabası değil. Vücudun için gerekli olanı yaparken ruhun için gerekli olanı es geçmeyeceksin. Benim aslında tam da değinmek istediğim nokta buydu. Geçinmeyi sadece karın doyurmak olarak anlatıyorlar. Karınla beraber ruhunu da doyuramıyorsan bence yaşamıyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.