Şimdi Ara

5-6 Duvar İçin Access Point Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resimdeki Bina 2 nin odasında bulunan yeşil noktanın olduğu yer ADSL Modemin durabileceği yerdir. Benim istediğim Bina 1 de gösterdiğim odalardan herhangi birinde laptop kullanarak internette surf yapmak. Bunun için Access Point almam gerektiğini düşünüyorum.

2 bina arasında hiç bir şey yok. 15-20 metrelik bir mesafe var sadece. Modem(Airties 5440 300 Mbps Kablosuz ADSL2+ Router) 'odam' ın herhangi bir yerinde bulunabilir. Ben Bina 1 in salonundan internete gayet rahat bir şekilde bağlanmak için gereken Access Pointi arıyorum.

Önerilerinizi lütfen durumu iyice düşündükten sonra paylaşın. Çünkü kesin bir çözüme ihtiyacım var. İnternet hızı 8Mbps.

Access Pointi nereye koymam gerektiğinide söyleyebilirsiniz.
    Elimde Airties RT-205 Modem ve NetMaster WU-300 WiFi Adaptör var.

Yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 5 Ekim 2011; 17:59:57 >

• bina 2 nin salondaki cam kenarı en uygun yer diye düşünüyorum.

Air 4450 AP yi tavsiye ederim, şu an da bu ikliyi kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 9 Ekim 2011; 21:21:38 >
  • Aslında Modem-AP uyumu için aynı marka mı olmalı onu da bilmiyorum ama bu aynı marka ve 19 dBm gücü var sanırsam. Arkadaşım senin çevrende binadan binaya deneme şansın varmıdır ? Eğer yapabilirsen ve bana sonuçları anlatırsan çok makbule geçer. Çünkü kesin çözüm istiyorum.
  • Bunların yanında Modem Airties 5440 [Linki ===> (Airties 5440)] olduğu için AP konusunda fazla alternatife sahip olmuyorum sanırım. Şuan bildiğim Airties modemin Picatel'in AP siyle çalışmadığı. Lütfen Airties modemle birlikte farklı marka bir AP kullana ve memnun olan varsa söylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 5 Ekim 2011; 18:54:50 >
  • GüNCeL
  • Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Airties 4420 ' yi alıp Bina 2 deki salonun pencere kenarına koymayı düşünüyorum. Başka fikri olan varsa buyursun..
  • Güncel..
  • Airties 4420 AP veya Linkys wap610n AP

Bu ikisinden birini düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz_?
  • Air 5440 ile Air 4450 nin AirTouch tuşlarına basılı tutarak çok kolay bir şekilde ağınızı genişletebilirsiniz?

Her iki üründe N desteği bulunmakta.

Ayrıca bu ikili ağınızı genişletirken WPA ve WAP2 modunda şifreleme sisteminide destekler.

Aşağıdaki resim doğruysa N teknolojisinin kapsama alanı biraz daha geniş....

• Airties 4420; TL-WA5210G ve 4450 den daha iyi özelliklerine baktığımızda. Öyle değil mi ?

Bu tp link airties ile sorunsuz çalışıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 9 Ekim 2011; 21:15:13 >
  • Güncel
  • Güncel
  • Yardım edebilecek yok mu :SS
  • quote:

Orijinalden alıntı: sKeleTon_61

Yardım edebilecek yok mu :SS

slm birinci binanın salonuna güçlü bir ap koyman sorununu çözer.
    sana ap olarak tavsiyem 26 dbm yani 400 mw güce sahip tp-link5110g olur.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G
    ben evimde kullanıyorum. iyi bi usb alıcı ki oda 500 mw tp-link 7200nd ile açık alanda 1,5-2 km menzile ulaşılabiliyor.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WN7200ND

ayrıca markalar farklı ap'ler uymaz diye birşey yoktur. ap'ye ethernet kablosu girdikten sonra her tür modem ile çalışır.
    ben şuan rt-205'le 8 mbit adsl'e bağlanıp tp-link 5210g ile 800 metre mesafeye aktarıp internete çıkıyorum.
    link hızım 22 mbit. doğal olarak 8 mbit sorunsuz kullanıyorum.
    evin içinde olucak dediğin ve mesafe yakın olduğu için 5210g önermedim arada 30 tl gibi bir fiyat farkı var çünki.

• Ben bu fiyata bu AP nin dB sinin bu denli iyi olduğuna fazla inanmıyorum. (http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA5110G#spec)

Bide şimdi bendeki modem 300 mbps. 54 mbps bu AP yi alırsam ne olur ? Açıklayabilir misin, çünkü bilmiyorum neye yaradığını.

Şimdi yeni çıktı sanırım bu APlerin, modemlerin hepsi 2.4 Ghz band genişliği mi diyolar ne diyolarsa onda çalışıyorlar sanırım. Az sayıda ürünlerde 5 Ghz özelliği var. Bununda bulunması önemli birşey sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim....
  • 300Mbps Wireless N Range Extender
    TL-WA830RE

Bu nasıldır? Range Extender diye geçiyor ama AP işe aynı şey sanırım ?
  • 1-) evet o ap'nin özellikleri 1e1 doğru. hemde bu fiyata. 5 km mesafede karşılıklı link kurup çalıştıran arkadaşlarım var bu ap'yi. benim maks denemem
    2 km. inan bi 2 km daha giderdi. zaten millet bu kadar ucuz olduğu için çekemiyor tp-link ürünlerini ve sürekli çamur atıyor. rahat ol.

2-)sendeki modemin 300mbps yani 802.11/n bandında çalışan bir cihaz olması eğer internetin 20 mbit yada altında ise birşey ifade etmez.
    54mps yani 802.11/g bandı 20 mbit hızlara kadar sorunsuz çalışır. lakin kablosuz ağ üzerinden dosya paylaşıcam felan dersen 300 mbps daha iyidir fakat
    ondada çekim gücü ve mesafe 54 mbps göre oldukça düşüktür.

3-)bu tip bağlantılarda en stabili ve en hızlısı modeme ap'yi kablo ile bağlayıp ap üzerinden sinyal dağıtmaktır. bu sebeple modemin 300 yada ap'nin 54 olması
    hiçbir şeyi değiştirmez. ayrıca cihazları birbirine kablosuz bile bağlasan (bridge, repeater yada airtiesteki ismi mesh olarak geçer)
    54'lük cihaz 300'lük cihaza sorunsuz bir şekilde 54 olarak bağlanır.

4-)range extender ap ile aynı şey diildir. bu cihaz kablosuz gelen zayıf sinyali alıp tekrar güçlendirmek için yapılmıştır fakat hızınızı doğal olarak
    yarı yarıya düşürür. bu cihazın yaptığı işi bir ap ile yapabilirsin fakat ap nin yaptığı işi bu cihazla yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: sKeleTon_61

Yardım edebilecek yok mu :SS

slm birinci binanın salonuna güçlü bir ap koyman sorununu çözer.
    sana ap olarak tavsiyem 26 dbm yani 400 mw güce sahip tp-link5110g olur.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G
    ben evimde kullanıyorum. iyi bi usb alıcı ki oda 500 mw tp-link 7200nd ile açık alanda 1,5-2 km menzile ulaşılabiliyor.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WN7200ND

ayrıca markalar farklı ap'ler uymaz diye birşey yoktur. ap'ye ethernet kablosu girdikten sonra her tür modem ile çalışır.
    ben şuan rt-205'le 8 mbit adsl'e bağlanıp tp-link 5210g ile 800 metre mesafeye aktarıp internete çıkıyorum.
    link hızım 22 mbit. doğal olarak 8 mbit sorunsuz kullanıyorum.
    evin içinde olucak dediğin ve mesafe yakın olduğu için 5210g önermedim arada 30 tl gibi bir fiyat farkı var çünki.

Arkadaşım ben wa5210g ile ilgili bilgi istiyorum senden. eve almayı düşünüyorum. çatıdan bi kaç kişi ile paylaşacağım. benim evde de inca iuds-300 var usb adaptör olarak. diğer şahıslar laptoptan girecekler.
    1-)100 - 150 metrelerde evin içinden bağlanacaklarda sorun çıkarır mı ?
    2-)omni anten olmadığı için yön sorunu olabilir diye bişeyler okudum bikaç yerde. kullanılacak tarafa çevirmemiz gerekiyormuş sanırım. doğru mu ?
    ap için 100 tl ye kadar bütçe ayırabilirim. başka bişey önerir misin yoksa bu işimi görür mü.
    şimdiden sağol...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.