ayrıca markalar farklı ap'ler uymaz diye birşey yoktur. ap'ye ethernet kablosu girdikten sonra her tür modem ile çalışır. ben şuan rt-205'le 8 mbit adsl'e bağlanıp tp-link 5210g ile 800 metre mesafeye aktarıp internete çıkıyorum. link hızım 22 mbit. doğal olarak 8 mbit sorunsuz kullanıyorum. evin içinde olucak dediğin ve mesafe yakın olduğu için 5210g önermedim arada 30 tl gibi bir fiyat farkı var çünki.
Arkadaşım ben wa5210g ile ilgili bilgi istiyorum senden. eve almayı düşünüyorum. çatıdan bi kaç kişi ile paylaşacağım. benim evde de inca iuds-300 var usb adaptör olarak. diğer şahıslar laptoptan girecekler. 1-)100 - 150 metrelerde evin içinden bağlanacaklarda sorun çıkarır mı ? 2-)omni anten olmadığı için yön sorunu olabilir diye bişeyler okudum bikaç yerde. kullanılacak tarafa çevirmemiz gerekiyormuş sanırım. doğru mu ? ap için 100 tl ye kadar bütçe ayırabilirim. başka bişey önerir misin yoksa bu işimi görür mü. şimdiden sağol...
100-150 metreden rahat bağlanabilirler. ben birebir görüşte ve 5210g'nin yönü alıcıya dönük ayarlı iken lenovo y560a laptobun kendi alıcısı ile 10 mbit hız yakalıyorum ve aradaki mesafe 800 metre.
eğer arada başka bina v.s. engel varsa laptop kendi alıcısı ile değilde güçlü usb alıcılar ile örn. 7200nd rahat bağlanır.
yön olayına gelince bu cihazın bu denli güçlü sinyal verme sebebi üzerinde bulunan 12 dbi yönlü anten ve 500 mw çıkış gücü.
yön önemli, bu mesafelerde eğer alıcılar laptop ise 60 derece açıya kadar sıkıntı çıkmaz. cihazın ayarlarından anten polaritesini yataya alır ve cihazı yan kurarsan bu açı 120 - 130 derecelere kadar çıkar fakat yayın yaptığın mesafe kısalır. ama yinede 1 km felan rahat gider. cihazın tam arkasından yaptığım testlerde 7200nd usb alıcı ile hız düşükte olsa 200 - 250 metre bağlantı sağladım. ama birebir görüşte.
google earth üzerinden bir resim koyup alıcıları ve 5210g'yi gösterebilirsen kesin sonucu bildirebilirim.
kolay gelsin.
bu arada unuttum yazmayı. 100 tl. ile malesef önerebileceğim başka hiçbir cihaz yok. bu cihazdan daha güçlü en yakın ancak 250 tl. gibi bir paraya ubiquti pico2hp alabilirsin. pico2'nin üzerinde omni anten var 1,5-2 km'lik bir alana bayada sağlam sinyal basar cihaz fakat fiyatı malum.
eğer illa omni olacak alıcıların yönü çok farklı dersen 5110g'ye 8-10 dbi bir omni takıp çatıda su geçirmez bir pano içinde kullanmanı tavsiye ederim. yaklaşık 800 metre - 1 km'lik bir alanda işini görür.
5210g'nin her ne kadar harici anten çıkışı varsada bi işe yaramıyor cihazın gücü çok düşüyor ve harici antende verim alamıyorsun cihazdan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme