Şimdi Ara

Bir Modemden Diğer 2 Modeme Access Point ile Net vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde TT'den aldığım Tplink Archer 1200 modemim var şu linkteki ürün: https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-vr1200-ac-1200-mbps-wireless-dual-band-gigabit-vdsl-adsl-modem-router-pm-HB00000F59F8 Ben şimdi bu modemden 2 kablo ile ayrı iki modeme internet verdim. Onlarda bir sorun yok ama bende gün içinde ''bu ağa bağlanılamıyor'' hatası veriyor ve modemi yeniden başlatmazsam düzelmiyor. Ama benim internet verdiğim diğer iki modemde sıkıntı yok. Ip adresleri farklı üçünde de. Bu 3 modeme de en fazla bağlı cihaz sayısı 16-17. Sorun neden kaynaklıdır. Anlayan biri yardımcı olur mu?

• sorun TT modemi o kırpılmış model olduğundan tüm yükü kaldırmıyor... çözüm başka modem...

• Kırpılmış derken? Tam anlamıyorum modemlerden. 2.5g ve 5g vardı onu devre dışı bıraktım ve ıp değiştim bendeki o ana modemden şimdilik sorun gibi. Ama daha iyi bir kalıcı çözüm bilen varsa yazabilir.

• Yardım edecek kimse yok mu?

• Zannedersem TT modemden diğer iki routera internet verdiniz, diğer iki modeme değil. Bu iki router nasıl ayarlandı, Router olarak mı yoksa AP (Access Point)? TT modem Bridge moda almadınız değil mi?

Ayrica neden diğer iki routera bağladınız bilgi verirseniz anlamaya daha kolay olur. Kablosuz ağı uzatmak amacı ile ise mesh olarak bağlamanız en mantıklı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 9 Ocak 2021; 12:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt

Hocam yan komşulara verdim. O modemlerin arayüzlerine girdim onlara ayrı ıp verdim dhcp'yi kapattım. Kablo ile bağlantı yaptım ana modemin lan girişlerinden diğer 2 modemin lan girişlerine.

• Yine anlamadım. Türktelekom modemde DHCP kapalı mı açık mı? TT modeme toplam kaç Router LAN kablo ile bağlandı? Routerler nasıl ayarlandı, Router olarak mı DHCP açık, yoksa AP olarak mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Ana modem olan TT modemde dhcp açık. Ana modem TT de 2 router kablo bağlı. Router olarak ayarladığım diğer modemlerde dhcp kapalı.

• Diğer iki router DHCP kapalı ise IP adresleri TT modem bilerliyor, ayrıca iki router de DHCP kapalı ise AP olarak çalışırlar. Bu demek komşunuz algınızda olan cihazları görebilir ve ulaşabilir. TT net modem nasıl IP dayatıyor iki routera bilemiyorum, belki orada çakışması var. Yada iki router de DHCP açacaksınız, double NAT oluşur iki router de cihazlar birbirini görmez daha güvenli bir ortam sağlarsınız. İki router de DHCP IP alt/üst adresleri ona göre ayarlamaniz gerekir. Böyle deneyin belki sorunuz çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 9 Ocak 2021; 23:6:17 >

Router olarak ayalarladıklarımda dhcp açık olursa ana modem nasıl ip dağıtacak ki routerlara?

• Ana modem sadece routerlere IP verir, Router ler kendilerine bağlı olan cihazlara kediler IP dağıtır. Bu double NAT deniyor. Bendeki sistem bu, Superonline modem kablo ile Asus RT-AX86U routera bağlı, tüm cihazlar da Asus routera bağlı. Superonlina modemde DHCP açık çünkü kapatılmıyor, Asus router de de açık, o bağlı olan cihazlara IP bildiriyor.

Hocam ben eski 2 modemi router yaptım. Videoları izliyorum dhcp kapalı yapılıyor modemi routere çevirirken. Onlara o ağ içindeki ip kapsamında olan farklı bir ip veriliyor. Bende öyle yaptım. Benim router olarak yaptıklarım gayet güzel çalışıyor kopma olmadan. Benim ana modem kilitleniyor. ''Bu ağa bağlanılamıyor'' diyor. Kapatıp açmazsam da düzelmiyor.

• TTnet ten teknik testek almanız daha doğru olur o zaman. TTnet kendi modemin bilir, bence en iyi teknik destek onlar verirler

İletişime geçtim durumu anlattım yaptığı sadece wifi adını ve şifresini değişmek. Başka da bir şey yok. Bilgi olarak da çok anlamıyorlar.

• Kimse yok mu bilgisi olan?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.