Şimdi Ara

5.20 i ( 98 model ) motor ömrü nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 98 5.20 var bir tane.Şu an 220 000 km yapmış.Araba temiz görünüyor.Bunların motorları kaç bin yapar,ne kadar dayanır.Hep Mercedes kullandım halen kullanıyorum,fakat hep 5.20 arzuladım.Şu an fiyatlarda çok uygun 25 - 26 liraya bu konfor çok iyi görünüyor.

Şimdi ;bu araçların motorlarıyla ilgili bilgi verebilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum,çok sağolun.

• quote:

Orjinalden alıntı: kilitci

Arkadaşlar 98 5.20 var bir tane.Şu an 220 000 km yapmış.Araba temiz görünüyor.Bunların motorları kaç bin yapar,ne kadar dayanır.Hep Mercedes kullandım halen kullanıyorum,fakat hep 5.20 arzuladım.Şu an fiyatlarda çok uygun 25 - 26 liraya bu konfor çok iyi görünüyor.

Şimdi ;bu araçların motorlarıyla ilgili bilgi verebilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum,çok sağolun.

Bugüne kadar nasıl kullanıldığı önemli olmakla birlikte yağ-filtre değişimleri zamanında yapıldıysa, aşırı hararet yaptırılmadıysa, yağsız bırakılmadıysa ve düzgün kullanıldıysa çok rahat 500.000 görür bir BMW.. Ama bunlar önemli şeyler bir motor ustasına arabanın çalışması ve diğer şeyler hakkında gösterirseniz. Size yardımcı olur.

• Muhakkak serviste baktıracağım zaten.Ayrıca lpg kulananlar genelde memnun olduklarını söylüyorlar.
  • quote:

Muhakkak serviste baktıracağım zaten.Ayrıca lpg kulananlar genelde memnun olduklarını söylüyorlar.

Birde o var tabii ama şunu söyleyim kim ne yorum yazarsa yazsın LPG aracınızın motor ömrünü kısaltacaktır. Büyük motorlu bir araç bu sebepten kişisel olarak tavsiye etmem. Birde bugüne kadar LPG ile kullanılmışmı ona bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 13 Mayıs 2008; 18:18:00 >
  • Malum istanbul trafiği yoğun.Böyle dur kalk hadisesinde bmw'nin çabuk motor yediği söyleniyor
  • motor ömrünü bilemem ama 98 model 520 nin fiyatının 25-26 lira olması bana pahalı geldi
    iyi araştırmanızı öneririm.
    gerçi içinize sinmesi de önemli
  • quote:

Malum istanbul trafiği yoğun.Böyle dur kalk hadisesinde bmw'nin çabuk motor yediği söyleniyor

Şimdi ustam motor ömrü için bir kıyaslama vereyim. Aynı şartlarda aynı kişide ve aynı bakım ile sorunsuz 2 araba var diyelim.

1. Araba 5.20 BMW
    2. Araba 5.40 BMW

Ankara'dan örnek vereyim bir cadde vardır burada Cinnah caddesi diye. (Kendi arabamda 4.0 L olduğu için bu örneği veriyorum)

Bu caddeyi 5.20 motor ile 3000 devirde çıkıyorsanız. 5.40 ile 2000 devirde çıkarsınız. Büyük motor = Yüksek Tork, Yüksek Tork = Az devir

Ben bu cadde 3000 devire çıkarsam eğer araba max 6000 devir cadde bitmeden 80 km hıza ulaşabiliyorum. 5.20 bunu daha fazla devir ile ancak elde edebilecek....

Yani sıradan kullanımda bir 5.20 gün içinde max. 5000 deviri görüyorsa 5.40 aynı kasa ile 2500-3000 deviri görür. Buda motorun ömrüne etki eder haliyle. Yani 5.40 motoru daha uzun ömürlü olur 5.20 motoru daha kısa ama BMW iyi bir marka olduğu için motorları 5.40 1.000.000 km giderse 5.20 min 500.000 km gider. Orjinal benzinli kullanımda...

Söylemek istediğim düzgün kullanımda 5.20 gayet iyi bir motor şehiriçinde sorun olmaz ama agrasif bir kullanma tarzı yerleşikse sürat falan gibi o zaman motor şehir içinde bas arabayı kaldır yavaşla dur bass tekrar kaldır ömrüne etki eder haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 13 Mayıs 2008; 18:46:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.2 16V 75 HP Nasıl bir motor?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İntenette 20-22 civarı bulunabiliyor.Benimde dikkatimi çekti fiyat konusu.Birde yakıt meselesini tam öğrenedim daha.Benzin ne yakar lpg ne yakar.İyi bir araştırmak gerek.
    Birde genelde diesel kullandım ( Hala 300 D kullanıyorum) o bakımdan pek tecrübem de yok.Bu sebeple bu konuyu açtım.
    Yakıt konusunda çok farklı veriler var kullananlarda.Bu farklar nereden doğuyor tam anlayadım.Mesela bir arkadaşım kendi bmw'sinin 250 bin şehir içi yaktığını söylerken bir başkası kendisinin daha önce kullandığını 350 bin civarı lpg yakacağını söylüyor.

Numan bey Sizin 5.40 ortalama ne kadar yakıyor acaba bi kıyaslama yapabilmek açısından soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitci -- 13 Mayıs 2008; 18:52:27 >
  • m52 motorlar özellikle ilk yıllarda bazı sorunlar oldu..
    wikipedia da araştırısanız ingilizce olarak var...

220 binde m52 motor almam şahsen...

bizim 2000 model e39
    şehir içi min 13-14
    şehir dışı ist izmir arası 8-9 litre yakıyor....

yavaş sakin giderseniz yakış baya azalıyor ama şehir içi 13-14 ün altına pek inmez sokak aralarında sıkışık trafikte 17 leri görmeniz doğaldır...

lpg şehir içi 250-300 km arası gidiyor... 43 litre lpg ile

uzun yolda 350-400 km civarı gidiyor...
    eğer otobanda sakin giderseniz bu ramanlar çok daha yükselebilir....
  • araç otomatik siz manuel sormuşunuz yakış değerleri değişir tabi biraz....
  • quote:

İntenette 20-22 civarı bulunabiliyor.Benimde dikkatimi çekti fiyat konusu.Birde yakıt meselesini tam öğrenedim daha.Benzin ne yakar lpg ne yakar.İyi bir araştırmak gerek.
    Birde genelde diesel kullandım ( Hala 300 D kullanıyorum) o bakımdan pek tecrübem de yok.Bu sebeple bu konuyu açtım.
    Yakıt konusunda çok farklı veriler var kullananlarda.Bu farklar nereden doğuyor tam anlayadım.Mesela bir arkadaşım kendi bmw'sinin 250 bin şehir içi yaktığını söylerken bir başkası kendisinin daha önce kullandığını 350 bin civarı lpg yakacağını söylüyor.

Numan bey Sizin 5.40 ortalama ne kadar yakıyor acaba bi kıyaslama yapabilmek açısından soruyorum.

Bendeki 5.40 değil Ford Explorer 4.0 V6 ben size link olarak vereyim güncel tüketimleri litre bazında görebilirsiniz.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/265415.html

Şehir içi 17 lt Şehir dışı 10 litre falan...

Not. Otomatik Vites

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 13 Mayıs 2008; 19:36:56 >

• hocam aynı bizim aracın yakıt verilerini vermişsin
    rakamlar birebir tutuyor
    quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

m52 motorlar özellikle ilk yıllarda bazı sorunlar oldu..
    wikipedia da araştırısanız ingilizce olarak var...

220 binde m52 motor almam şahsen...

bizim 2000 model e39
    şehir içi min 13-14
    şehir dışı ist izmir arası 8-9 litre yakıyor....

yavaş sakin giderseniz yakış baya azalıyor ama şehir içi 13-14 ün altına pek inmez sokak aralarında sıkışık trafikte 17 leri görmeniz doğaldır...

lpg şehir içi 250-300 km arası gidiyor... 43 litre lpg ile

uzun yolda 350-400 km civarı gidiyor...
    eğer otobanda sakin giderseniz bu ramanlar çok daha yükselebilir....
  • sizde 1.8t vardı sanırım?
  • selam bmw ler cok pahali yaww ben size 2005 bmw 520 göstereym buradan alin

hem 98 ler cok masrafli olur hemde modasi kacti..

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bwg2r1bqnztc

ana sayfa türkceside var http://www.autoscout24.de/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weksss -- 13 Mayıs 2008; 20:42:52 >

• benzin alır gbi yağ takviyesi lazım o motora... bizde aynı model, aynı motor wardı, motor değişti bir kez ve bu sadece bizim arabaya mahsus bişeyde değildi, kronik sorunlu bi motor o ( 6 silindir, 2 litre olanlar).. alırsan eğer, çok başın ağrıycak haberin olsun..
  • Ben özellikle düz vites almak istiyorum zaten.Çünkü geçen yıl kardeşime 93 model e 200 benzinli almıştık,hem çekişi biraz düşüktü hemde yakıt bayağı fark ediyordu kısa sürede sattık zaten.Üstelik yeni tip e 200 motor olmasına rağmen pek beğenmemiştik.
    Bu sebeple 5.20 alırken ilk önceliğim manuel şanzumanlı olması.Fakat yakıt ne kadar farkeder bilemiyorum tabii.
  • ben otomatiği ısrarla tavsiye ederim....
    zaten manuel bulmakta zordur...

sorunsuz ilerliyor otomatik...
  • quote:

Ben özellikle düz vites almak istiyorum zaten.Çünkü geçen yıl kardeşime 93 model e 200 benzinli almıştık,hem çekişi biraz düşüktü hemde yakıt bayağı fark ediyordu kısa sürede sattık zaten.Üstelik yeni tip e 200 motor olmasına rağmen pek beğenmemiştik.
    Bu sebeple 5.20 alırken ilk önceliğim manuel şanzumanlı olması.Fakat yakıt ne kadar farkeder bilemiyorum tabii.

Ustam birde şimdi google ile kronik sorunu varmı diye bakınca şu linki buldum.

http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?PID=685&HID=1&haberID=278566

Bir incelerseniz. Özellikle LPG ile ilgili bölüm önemli

• Hakkaten şahane teşekkür ederim sanki bizim sorularımızı duyup yazmışlar.Yalnız lpg kısmı biraz umutlarımızı törpüledi.
  • quote:

Hakkaten şahane teşekkür ederim sanki bizim sorularımızı duyup yazmışlar.Yalnız lpg kısmı biraz umutlarımızı törpüledi.

İşte dediğim gibi LPG biraz sakat ben kendi aramda olan LPG yi ki yüksek bedele satmak için galerici kendisi takmış söktüm yani araba hep benzin ile kullanılmış 9-10.000 km LPG ile kullanadım. Ciddi anlamda sorun yaratıyor şimdi model diyorlar marka diyorlar lavato marka damla otogaz tarafından takılmıştı usta bile kafayı yedi 3 kere restore edildi sonra büyük sanayideki lavato gittik orada düzen tutmadı..

Beni sanayide severler dediler boş geç sen LPG benzine geç nasılsa diğer jeepte büyük motor benzinli sana yük olmuyor hiç değilse bunu yeme... Şimdi bana arabanın yakıtı yük olmuyor zira diğer araçların ne yaktığıyla pek ilgilenmiyorum. 350 altında benzinli araç yok 200-220 altında LPG araç yok benim araba 500-550 yakıyor zira trafiğe ender giriyorum.

Eğer araba size fayda sağlayacaksa sonuçta prestijli bir araba yakıt 1 ay sonra normal gelmeye başlar diğer arabalardan benzinli olarak 0.05-0,1 kadar oynar.

Hatta bakalım hemen fab. değerinehttp://www.arabadergisi.com/ab/bmw/bmw5-serisi.htm fabrika verisi şehir içi 11,5 litre yakar diyor 12 litre olsa 0,45 yakar.

Ayrıca şu yazıyıda okumanızı tavsiye ederim.

http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?PID=685&HID=1&haberID=266008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 14 Mayıs 2008; 0:43:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.