Şimdi Ara

5-10 Sene İçinde Mali Olarak Çoğu Avrupa Ve Lig Kulübünü Geride Bırakacağı Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş yıllarda bizim bir üstünlüğümüz vardı .Sonra gs ve bjk ki saygım sonsuz bizim gibi stad konusunda değişimler taraftar storelarda düzenleme vs yaparak buna ek bedelli sermaye arttırımı ve stadyum isimlerini satma,uzun vadeli sponsorluk anlaşmalarıyla bizi yakaladılar (gs) . Bjk de geçen gün çok büyük meblaglı bir anlaşma yaptı yanılmıyorsam . Ben ilk bunu gs gibi direk cebe indirecek sandım ama stada harcamaları gerekmiş ona üzüldüm doğrusu . Ama fikret orman haklıysa stadın gelişi ve prof anlamda endüstiriyel futbola girişleriyle borçları kapanacakmış 2-3 yılda inşallah dedim.

Toparlarsak Türkiye ligindeki rakiplerimiz çoğu kartını oynadılar.

Bizim elimizde şu an =

+ Loca Sayısı Artışı Projesi
    + Stadyum İsmi Satış Hakkı
    + Stadın Yanındaki satın alınan bölgeye yapılacak plaza,avm ve iş merkezi projesi ki en önemlisi bu .
    + Fenerbank projesi (ki bir kaç sponsorluk anlaşması gizliden imzalandı olursa yıkarız ortalığı)
    + Stadın İsmini alacak firmayla yapılacak diğer köklü sponsorluk anlaşmaları (forma reklamı ,reklam,tanıtım vs )

Ve opsiyonel olarakta ki ben hayata geçip işe yarayacağını sanmam =

+ Herkes bin tl verse bir milyar tl miz olur projesi var.

Şu an bunları gerçekleştirmeden gerçekleştiren kulüplerle bu halimizle baş etmeye çalışıyoruz. Bazı transferleri iş adamlarına iteliyoruz vs gidiyoruz. Şu an en yakın 3 proje loca,stad isim hakkı ve köklü sponsorluk ve stadın yanına yapılacak plaza,avm projesi var.

Loca hem gelir olarak hemde şu akustik meselesi yüzünden yapılması çok yararlı olacak. Stad ismi konusunda da bir inat var ama bjknin de verdiği ve aldığı katkı göz önüne alındığında bizimkilerinde bir kaç sene içinde cazip bir teklifte inatları kırılacaktır diye düşünüyorum. Gs nin anlaşmasından sonra piyasa artmış gözüküyor ki bjk 145 milyonluk anlaşma yaptı . Yani mantık odur ki bizim yapacağımız bir anlaşma bundan daha fazla bir meblaya olacaktır. Ki bizim stadımızda var zaten bu para kasamıza gidecektir.

Ki en önemlisi fenerbahçe aş olarak bu plaza ve iş merkezlerini yapar ve gelirlerini kulübe bağlarsak mükemmel bir gelir olacak.

Diğer yandan uefanın mali kriterleriyle de avrupadaki bir çok ünlü kulübün özellikle arapcıkların sıkıntıya düşeceklerini düşünüyorum zaten mali bir çöküş yaşayan avrupalı takım oyuncuları için şu an bile ilgi odağı olan Türkiye o zaman dahada öne çıkacaktır düşüncesindeyim. Şu an avrupa devi olma yolunda kulüplerimizin önündeki tek engel devamlı gündem olup kafaları karıştıran sporda siyaset,yabancı sınırlaması,altyapı bence.

• UEFA'nın finansal fair-play uygulaması sadece küçük takımları vurdu.Arap sermayesi bu olayı kulüble şirketi arasında sponsorluk anlaşması imzalayarak çözdü.(bkz : Manchester City - Etihat)

bu yüzden bu süreç biraz gecikebilir.Heleki şuandaki takımın durumu ve yıllardır ŞL'ye gidemememizden dolayı.
  • Kardeşim iki yılda sadece bonservise harcadığınız para 150 milyon TL yi geçkindir, krasiç,emenike,bienvenu,alper ilk aklıma gelenler. Aziz Bey ve yönetim kesinlikle cebinden koyuyor yoksa bahsettiğin gelirlerle dönecek iş değil bunlar. Tutupta en berbat dönemimizde baş ediyoruz deme. Storede satılan malın maliyeti çok yüksek, formalarda klübün kasasına ne kadar para girdiği belli, Birde şunu unutmuşsun tahvil satışı yaptınız 100 Milyon TL lik yanlış hatırlamıyorsam. Herkes 1 lira versin olayını gerçekleştirdiniz bir bakıma yani.
  • Adam gibi bi teknik direktör getirseler önümüz açık ama yerli de ısrar ediyorlar sanki teknik direktörde de yabancı kuralı var
    İyi Yerli Fatih Terim,Şenol Güneş,Mustafa Denizli Var İlk 2si zaten olmaz Mustafa Denizlide Hasta Yabancıya Yönelmemiz Gerekiyor
    Lucescu Gelirse Uçarız Shaktarın Halini Görüyoruz Bu Transfer Döneminde Sadece Bonservise 60 Milyon verdiler. Bizimde böyle projelere girmemiz gerek asıl para orda 10Milyona alıyorlar 30-40a satıyorlar Bizimkiler gitsin anca uyduruk cristianı alsın Deivid le Andre Santos geldi onlarda genç değildi Başarılı ve Kendini Kanıtlamış bir teknik direktöre ihtiyacımız var bu sayede önümüz açılır
  • Keşke sponsurumuz Allianz ya da Emirates falan olsa. Sırf stad ismi için bile istenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Keşke sponsurumuz Allianz ya da Emirates falan olsa. Sırf stad ismi için bile istenir

Samsung Arena Lefter Spor Kompleksi Veya Samsung Park Lefter Arena iyi olabilir. Hem samsungla anlaşılması bize büyük imaj katkısı yapar çünkü forma imajında nike neyse samsung o reklam ve tanıtıma çok önem veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan
    Storede satılan malın maliyeti çok yüksek

emin ol fenerium ürünlerinin maliyeti oldukça düşük. zaten kalitede ona göre düşük, maks 5liraya mal edilen tshirtleri 39.90dan satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

emin ol fenerium ürünlerinin maliyeti oldukça düşük. zaten kalitede ona göre düşük, maks 5liraya mal edilen tshirtleri 39.90dan satıyorlar.

Siz de gidip o 5. sınıf ürünlere o paraları veriyorsunuz.
  • sonra küme düşürmeye kalkmasınlarda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

Siz de gidip o 5. sınıf ürünlere o paraları veriyorsunuz.

o tshirtlerden 2005 yılında almıştım en son o zamanda fiyatları şimdiye göre uygundu 12.99 ve 19.99 a satılıyordu. o saçma tshirtleri alana kadar a takım ürünlerini alıyorum daha kaliteli, ki çoğu kişinin böyle yapması gerek bence. fenerium bu konuda çok kötü yönetiliyor maalesef

• Şu düşünceyede hastayım;
    Toparlarsak Türkiye ligindeki rakiplerimiz çoğu kartını oynadılar.Yani artık onların yapabilceği bir şey kalmadı.Dahada gelir arttıramazlar vs.vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkwink

Şu düşünceyede hastayım;
    Toparlarsak Türkiye ligindeki rakiplerimiz çoğu kartını oynadılar.Yani artık onların yapabilceği bir şey kalmadı.Dahada gelir arttıramazlar vs.vs.

Ama şöyle birşey var işte. Bir takım yeni bir icat çıkarır ondan para kazanırsa diğerleride aynısını yapıyor . Yani bizim oynayacak daha çok kartımız var.
  • Bu araplar niye sikinti yasasin ki? Sirketleri mesela bir tribunun adina sponsor olur yuksek bir meblağ ile. Kim karisabilir ki buna?

• Sandim
     5-10 Sene İçinde Mali Olarak Çoğu Avrupa Ve Lig Kulübünü Geride Bırakacağı Gerçeği

• Anlamadığım şey.Bu kadarı sizi niye ilgilendiriyor ki.Tamam taraftarsın da sanki bir çıkarın var gibi düşünüyorsun.Hayır memleket meselesi desem oda değil.Kafanızı bu kadar şeye yormaya gerek yok.Çünkü yapılacak şeyi kimse taraftara danışmıyor.Herkes kendi çıkarları için bir şeyler yapıyor.Yani meşgul etmeyin kendinizi takımın maliyeti vs ile.Maçınızı izleyin formanızı alın maç bitti mi dönün normal hayatınıza.
  • Çoğu avrupa ve lig klubü denilirken kalkıp paok ayarındaki klüpler kast ediliyorsa sorun yok. üç büyükler kolayca bu gibi takımları geride bırakabilir. ama mesele avrupada CL seviyesinde mücadele etmek ise 5-10 yıla üst düzey takımların yarısına anca geliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knoxville

Anlamadığım şey.Bu kadarı sizi niye ilgilendiriyor ki.Tamam taraftarsın da sanki bir çıkarın var gibi düşünüyorsun.Hayır memleket meselesi desem oda değil.Kafanızı bu kadar şeye yormaya gerek yok.Çünkü yapılacak şeyi kimse taraftara danışmıyor.Herkes kendi çıkarları için bir şeyler yapıyor.Yani meşgul etmeyin kendinizi takımın maliyeti vs ile.Maçınızı izleyin formanızı alın maç bitti mi dönün normal hayatınıza.

Evet bu ileti de robot taraftar nasıl olmalının ayrıntılı bir tanımını gördünüz . İyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawkerx

quote:

Orijinalden alıntı: darkwink

Şu düşünceyede hastayım;

Ama şöyle birşey var işte. Bir takım yeni bir icat çıkarır ondan para kazanırsa diğerleride aynısını yapıyor . Yani bizim oynayacak daha çok kartımız var.

iyide kardeşim sen gs nin yeni projelerini biliyormusunki gs kazancanı kazandı artık muhabbetindesin.Yani gs stadı büyütemezmi gs sponsorlarını değiştiremezmi.Gs plaza projeleri yapamazmı.asıl ben sana bişey diyeyimmi bu işler ne sponsora bakar ne stada ne projeye.bu işler sadece ve sadece sportif başarıya bakar.eğer gs geçen seneki başarısını kazara bu senede tekrarlarsa (şampiyon+cl ceyrek final) Türkiyede sponsorlardan locadan ürünlerden tv gelirlerden reklamlardan en çok parayı alan gene gs olur.sen istersen stadına 100000 tane loca koy istediğin sponsorla anlaş.gs yi geçemessin gelir konusunda.

Sana avantajı sadece gelecek seneler için sabit bir miktar gelir kaynağı olur o saydıkların.tabi gs ninde eli armut toplamıyacak bunuda unutma.Ben size söyliyeyim siz o fırsatı teptiniz gelir açısından çağ atlamıştınız ama sportif başarı asla gelmedi.sıra gs ye geçti gs şuan ikisini birden mükemmel yönetiyor.bakalım gsde bu sene bu fırsatı tepecekmi(transfer politikasını yanlış bulduğum için söylüyorum gerekirse alper potuğa 10 verip alması gerekiyordu geleceğin selçuğu o adam hatta ofansif yönden selçuktanda iyi olacak)

• quote:

+ Herkes bin tl verse bir milyar tl miz olur projesi var.

verek de paramızla yeni cristianlar bekirler topuzlar canerler alsınlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Knoxville

Anlamadığım şey.Bu kadarı sizi niye ilgilendiriyor ki.Tamam taraftarsın da sanki bir çıkarın var gibi düşünüyorsun.Hayır memleket meselesi desem oda değil.Kafanızı bu kadar şeye yormaya gerek yok.Çünkü yapılacak şeyi kimse taraftara danışmıyor.Herkes kendi çıkarları için bir şeyler yapıyor.Yani meşgul etmeyin kendinizi takımın maliyeti vs ile.Maçınızı izleyin formanızı alın maç bitti mi dönün normal hayatınıza.

Evet bu ileti de robot taraftar nasıl olmalının ayrıntılı bir tanımını gördünüz . İyi geceler.

kafayı yemişsiniz siz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.