Bildirim
5+1 Sistemini Pc bağlayamıyorum yardım !
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: can-can-can
quote:
Orijinalden alıntı: marushin1
arkadaslar selam,, bi tane bas var amfili 2 tane uzun haporler bi tane orta haporler 2 tane de duvar tipi olandan var sesi arkadan veren haporlerden isimleri varsa bilmiyorum kusura bakmayın anlamadığımdan açıyorum zaten konuya gelince bağlantılar resimlerde gösterdim 1 tane uzunu kullanamıyorum pc mi desteklemiyor bağlantılar mı yanlış ? neyi nereye bağlıcağımı yazar mısınız örneğin uzunları fr orta c filan ama benim amfide ki isimlerine göre söylerseniz sevinirim. Bide cd girişine taktım göründüğü gibi aux mu kullanmam gerekiyor yoksa teşkkür ederim.
şimdi kardeşim bir tane elektronikçiye gidiyorsun.
diyorsun ki; bir tarafı kulaklık girişi öbür tarafı kırmızı-beyaz rca jack olan kablolardan 3 tane ver diceksin. 3 liradır tanesi. 3x3=9-10 lira tutar
bilgisayarın ses simgesine sağ tıklayıp kayıttan yürütme aygıtları diyorsun. hoparlorlere tıklayıp sol alttaki yapılandır butonuna basıyorsun. burada 2-3 secenek var. 5.1 suurroun hoplarorleri secip kaydediyorsun.
sonra kablolardan bir tanesini pcnin turuncu cıkışına takıyorsun bu çıkışı orta/sw hoparlor olarak seciyorsun. diğer iki kırmızı beyaz ucuda ses sisteminin arka panelinde ola sw-c portuna takıyorsun.
2. kabloyu yeşil çıkışa takıyorsun, bnu pc den ön hoparlorler olarak seciyorsun. ses sisteminin arkasından fr-fl cıkışına takıyorsun.
3. kabloyu pc nin muhtemelen mavi yada siyah ses cıkışına takıyorsun bunu da ses kartından arka hoparlorler olarak seciyorsun. ses sisteminin sr-sl cıkışına takıyorsun.
toplamda her bir kablo ile 2 kanal ses yani 6 kanal analog bağlantı yapmış oluyorsun. 5+1 oluyor. bu şekilde oyunlarda vede dolby digital-dts destekli filmlerde cevresel ses duuyor olacaksın. film lerde dolby digital ve dts ses almak için kodlayıcı bir programa ihtiyacın var ör; cyberlin power dvd 11-12-13 gibi. çnkü ses sistemin kodlama yapmayacak. ses kartın sesi çözerek(işleyerek) 6 kanal olarak hoparlorlerine gönderecek.
şimdi gelelim hoparlorleri ses sistemine nasıl takıcan hangi hoparloru nereye koyucan.
FR= fron riht (ön sağ hoparlor) adı üstünde zaten.
C= center (merkez) bununda nereye yerleştirileceğini söylememe gerek yok heralde.
FL= front left(sol ön) evin en sol köşesine koy. kablo yetmezse metresi 1.5 liradan kaliteli kablo al. ama cokta uzatma ses azalır. parazit artar
SR=surround rigt ( evin en arka sağ köşesi yada oturduğum koltuk yada sandalyein sağ arkası)
SL=surround left ( buda bir üstekinin solda olması gerekeni)
oalyımızı budur oyunlarda options audio seceneğinde surroundu secmen gerekecek. windows tanda sistem yapılandırması 5.1 de olacak.
yeni başlayanlar için ses sistemi kurulumu dersimiz burada bitmiştir. ek sorun olursa sorabilirsin. kendine iyi bak.
kardeşim Allah razı olsun yanlış yada doğru bi şekilde yaptım bunu ses alıyorum şuan 5+1 olarak teşekkür ederim sana
-
bişi değil kardeşim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X