Merhaba arkadaşlar. Sorunum bilgisayarıma bağladım ses sisteminden sadece ikisinden ses gelmesidir. Anakartım Asrock ve ses kartım "onboard" 7.1 ch kaldırmaktadır. Realtek ac 97 den ayarlama yaptığımda "resim 1" ses geliyor lakin herhangi medya oynatıcısından şarkı vs. açtığım zaman sadece 2 front hoparlörümden ses alabiliyorum. Realtek sürücüm günceldir. Denetim masasında ayarlarını yaptım. Bu gibi çözüm önerileri dışında konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla...
Resim 1)
quote:
Orijinalden alıntı: stormboy007
Merhaba arkadaşlar. Sorunum bilgisayarıma bağladım ses sisteminden sadece ikisinden ses gelmesidir. Anakartım Asrock ve ses kartım "onboard" 7.1 ch kaldırmaktadır. Realtek ac 97 den ayarlama yaptığımda "resim 1" ses geliyor lakin herhangi medya oynatıcısından şarkı vs. açtığım zaman sadece 2 front hoparlörümden ses alabiliyorum. Realtek sürücüm günceldir. Denetim masasında ayarlarını yaptım. Bu gibi çözüm önerileri dışında konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla...
Resim 1)
kardeş benzer bir sorun bende de vardı forumdaki arkadaşlar bana söylüyormuş ama ben yapamamıştım çok basit esasında girişleri ne olur ne olamaz doğru yere taktığına dikkat et tabiki 5+1 de yada şöyle yap frontu tak ilk başta ve test et ses geliyor mu diye sonra surrond ları tak test et ve center/sub test et püf noktasına gelelim kumandan var ise bende 3D/ac-3 yazıyor ona bas büyük ihtimal ac-3 modunda senin sistem ve yine benim kumanda dan bahsediyorum bende sub , cen ve volume tuşları var eğer sede de aynı ise hepsinin sesi ni aç bu kadar basit
Sa @mahsun494. Üstat öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. Şuana kadar araştırmalarım sonucu öğrendiklerimi şu şekilde sıralayayım sende olayın temelini az çok kavrarsın:
1) Öncelikle bu tarz sistemlerde sistemin özelliklerinin tamamı göstermesi ve 6 kanaldan aynı anda ses almak için izlediğin müzik, film ve benzerlerinin de kayıt sırasında 6 kanallı kaydedilmesi gerekiyormuş. Örneğin film izlerken hepsinden sen alırken mp3 de sadece 2 front hoparlörden ses almanın nedeni mp3 lerin stereo kayıtlar olup iki kanal olmasıymış. 2) Eğer bilgisayarda her zaman bu şekilde 6 kanaldan aynı anda ses almak istiyorsak hoparlörlere yol gösterip bu işlemi yapıyormuşuz. Yani giriş çıkış yollarına yazılımsal olarak müdahale ederek. "Bu konuyu hala araştırıyorum." 3) Codec programlarında sesleri her kanaldan alabiliyormuşsun. O da şu şekilde sistem tam olarak özelliklerini göstermeden tüm hoparlörlere stereo ses verilmesiyle elde ediliyormuş. Örneğin winamp a plugin yükleyerek ya da kendinden bu özelliklere sahip olan jet audio gibi programlar kullanarak. Bu yöntemi denedim tüm hoparlörlerimden ses geliyor lakin basslarım tam bass, tizlerim tam tiz olarak gelmiyor yani sistem özelliklerini tam göstermiyor. Şöylede diyebiliriz; subwoofer ile front kolona aynı bilgi aynı ses gidiyor.
Sonuç olarak ben aslen 2. meseleyi uygulamaya çalışıyorum. Bilgisayarımın açılış kapanış sesinden tutunda mp3 dosyası, internetten dinlediğim mp3 vb. 6 kanaldan da aynı anda ses almak istiyorum. Yoksa ben sistemi her kullanmak istediğimde internetten müzik indirip jet audio den dinliyecek halim yok. Bu konuda son derece mustaribim. Şöyle özetleyecek olursak sistemin sadece uygun şartlarda değil her şart altında bana 6 kanaldan ses vermesini istiyorum... Saygılarımla...
NOT: 6 KANAL = 5+1 CH
Sayın @stormboy007, ben bugüne kadar kayıt ne ise onu almayı tercih ettiğim için sizin istediğiniz türde bir arayışım olmadı. Sizin istediğiniz bence olursa ses kartının ayarlarında veya windowsun ses özelliklerinde olur. İstediğiniz sanal 5.1'e dağıtmak. Ancak sanal dağıtım hiç bir zaman gerçeği gibi olmaz. Bunu sizde belirtmişsiniz zaten. Bu konuda size yardımcı olma şansım yok malesef. Belki konu ile uğraşan arkadaşlar varsa onlar yardımcı olabilirler.
@vitex yardımların için çok teşekkür ederim. Tekrardan sağolasın :)
ses sisteminiz virtual surround değilse sesi tüm kanallara işleyemezsiniz. dolayısıyla bunu yazılımsal (aimp-vinamp,jet audio) vs ya da donanımsal (ses kartı) bi çözüm üretmeniz gerekebilir. onboard ses çipleri digital sesi aktarabiliyorlar fakat harici ses kartı işlevi niteliği taşımamaktadırlar. digital i analoga cevırıp işleme gibi. yazılımsal çözüme göz atın. olmazsa ses kartlarına yönelebilirsiniz. kolay gelsin
@akyurt yazılımsal yöntem olarak bi önerim beklentisindeyim. Yani şöyle ki jet audio, winamp gibi değilde genel olarak 5+1 ses almak istiyorum. En basitinden youtubedan video izlerken, herhangi oyun oynarken vb. ses 6 kanaldan da gelmeli. Bunu nasıl sağlarım. Arayışım budur. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: stormboy007
@akyurt yazılımsal yöntem olarak bi önerim beklentisindeyim. Yani şöyle ki jet audio, winamp gibi değilde genel olarak 5+1 ses almak istiyorum. En basitinden youtubedan video izlerken, herhangi oyun oynarken vb. ses 6 kanaldan da gelmeli. Bunu nasıl sağlarım. Arayışım budur. Teşekkürler.
Dostum çözdün mü bilmiyorum ama bendede aynı sorun var.Ben şu şekilde çözdüğümü düşünüyorum.Speaker configurationa gir 6ch ı headphone yada 2ch yap hepsinden ses geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme