Şimdi Ara

5+1 SES SISTEMINDE SUBWOOFER'IN YERI NERESI..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda resim olarakta verdim.. Şuanda Subwoofer resimdeki yerde duruyor ve bası hiç alamıyorum, bilgisayar masasının arasındada denedim ama değişen bişey olmadı.. aşağıdaki (çizimli olan resimde) kırmızı ve mavi renkte boyalı alanlar var.. Mavi olan alan hiç bası almayan, kırmızı olan yerlerse basın iyi hissedildiği bölgeleri gösteriyor.. ama ben pc başında otururken mavi noktada bulunduğum için basın orda hissedilmesini istiyorum doğal olarak.. Bu noktaya bir türlü getiremedim bu bası önerilerinizi bekliyorum..

• sub ı duvar köşesine itele
  • dostum sen o kabloları nasıl uzatın öyle arkaya doğru bende evin dört köşesine asmak istedim kablo yetmedi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

sub ı duvar köşesine itele

Bencede çok farkı oluyor.Bir keresinde hoparlörler çalışırken(pro 1) yerini değiştirdim duvar kenarına aldım sanki bass seviyesini artırmış gibi fark ediyo.

Böyle bir köşen varsa çok şanslısın

http://img233.imageshack.us/img233/1325/resim001sr8.jpg

• Benim yatak yazan yerin üzerindeki kırmızı boyalı alana inanılmaz derecede kaliteli bas vuruyor.. Kablolar yetişmediği için subwooferi duvar diplerine koyamıyorum.. koymak için komple pc masasını ve pcyi sağa çekmem gerekicek, şuanki durduğu haliyle bi çözüm bulamazmıyız ki..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1e1 -- 22 Eylül 2007; 23:08:00 >
  • malesef up..
  • Odanın köşesine sub koymak iyi midir? Hem evet, hem hayır... Bas ses kuvvetlendiği gibi ayrıntı da yok olur. Gereksiz rezonans yapar. Kısacası tercih meselesidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım logitech sistem var arktada var aynısı masanın altında duruo ve çok iyi bass verio
  • Bass doğru yerde de center biraz monitöre yapışmış Mıknatıs zarar verebilir ekrana onu geçtim senin gözlerine zararlı olur.Ekran görüntüsünü bozmasından dolayı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Bass doğru yerde de center biraz monitöre yapışmış Mıknatıs zarar verebilir ekrana onu geçtim senin gözlerine zararlı olur.Ekran görüntüsünü bozmasından dolayı...

Peki center'ı nereye almak lazımki?!...
  • quote:

Bass doğru yerde de center biraz monitöre yapışmış Mıknatıs zarar verebilir ekrana onu geçtim senin gözlerine zararlı olur.Ekran görüntüsünü bozmasından dolayı...

Ses sistemlerinin uydularında manyetik alan koruması vardır. istediğiniz kadar monitöre yaklaştırın hiç bişey olmaz zarar verse rengi kayardı zaten monitörün

Bu arada asıl soruya gelecke olursak. Bass sesleri yani alçak frekanslar, tizlerden daha yuğun bir ses dalgasıan sahip olduğu için tiz sesleri gibi dağılmaz , askine köşelerde toplanır. Bu yüzden masan duvar kenarı gibi bi yerdesyse masa ile duvar arasında yeterli mesafeyi bırak ve woofer ı koy, ses sisteminin uydu hoparlorlerinide okadar gerilere koymana gerek yok. ne çok fazla açıklık olsun nede çok fazla dibin deolsun.

Açıları iyi ayarla, akusitiği iyi sağla yeterlidir.

Buda benim yerleştiriş sitilim. Film izlerken koltuğuma oturuyorum. pc başında iş yaparken sandalyeme. sağ tarafta ayrıca bi hoparlor daha var duvarda asılı olan o pc ye bağlı değil TV nin o

Sistemim creative P5800 en güzel yumuşak dolgun bassı bu köşede aldım ve kalıcı olarak yerleştim artık buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 23 Eylül 2007; 21:20:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Senin bu sistem hoşuma gitti fakat arka hoparlörler koltuğa biraz fazla yakın.. biraz daha geriye çeksen daha iyi olur..

Edit:

yada koltuğu çok az öne çekersende olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuratcan -- 23 Eylül 2007; 23:49:02 >
  • wooferı önü kapanmayacak şekilde konumlandırmak en iyisidir.Zemine yakın olmalı.Senin sistemin duruşu güzel o duruşta bası duyamaman ya ayarlarla ya da sisteminle alakalıdır.
  • %100 hiç birşekilde zarar vermiyor denilemez monitörün renginde hafiften değişim yapmakta...
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Ses sistemlerinin uydularında manyetik alan koruması vardır. istediğiniz kadar monitöre yaklaştırın hiç bişey olmaz zarar verse rengi kayardı zaten monitörün

Bu arada asıl soruya gelecke olursak. Bass sesleri yani alçak frekanslar, tizlerden daha yuğun bir ses dalgasıan sahip olduğu için tiz sesleri gibi dağılmaz , askine köşelerde toplanır. Bu yüzden masan duvar kenarı gibi bi yerdesyse masa ile duvar arasında yeterli mesafeyi bırak ve woofer ı koy, ses sisteminin uydu hoparlorlerinide okadar gerilere koymana gerek yok. ne çok fazla açıklık olsun nede çok fazla dibin deolsun.

Açıları iyi ayarla, akusitiği iyi sağla yeterlidir.

Buda benim yerleştiriş sitilim. Film izlerken koltuğuma oturuyorum. pc başında iş yaparken sandalyeme. sağ tarafta ayrıca bi hoparlor daha var duvarda asılı olan o pc ye bağlı değil TV nin o

Sistemim creative P5800 en güzel yumuşak dolgun bassı bu köşede aldım ve kalıcı olarak yerleştim artık buraya

• quote:

%100 hiç birşekilde zarar vermiyor denilemez monitörün renginde hafiften değişim yapmakta...

yanlış anlama kötü bi niyetim yok mualefetlik yapmakda değil amacım. Ama ben monitörün her yerine tuttum center hoparlorü ve uzun sürede monitörün önünde kullandım on off tuşunun od yerde. hiç bişey olmadı
  • ne kadar korumalı dense de monitörle hoparlörün önünü birbirine bakacak şekilde getirmeyin.Kabinler mıknatısın etkisini azaltsa da önde bu yalıtım daha az olacaktır.
  •  5+1 SES SISTEMINDE SUBWOOFER'IN YERI NERESI..?

Ben 2 senedir aynen bu şekilde kullanıyorum.. monitörün üzerinden ayırmadım center hoparlörünü ve bilgisayarımda 7/24 açık durur denebilir.. şuana kadar allaha şükür en ufak bi sorun, problem veya fark yaşamadım monitörümle ilgili..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1e1 -- 24 Eylül 2007; 4:20:33 >
  • Yataklardan tutunda perdelere kadar, odanında hacminden kendi bulunduğunuz yere kadar bir çok şey sesin verimini etkileyebilir. Subwoofer'ın en iyi ses verdiği yeri kendin deneyerek bulmalsın.Ancak genelde köşede her iki duvara 5'er cm uzaklık bırakarak iyi verim alınablir.Kolay gelsin.
  • Bası şu hali ile en derin hissedeceğin yer senin yastık köşesi olacaktır bir deneme yap istersen aç iyi bir müzik geç yastığının yanına bası dinle bi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Bası şu hali ile en derin hissedeceğin yer senin yastık köşesi olacaktır bir deneme yap istersen aç iyi bir müzik geç yastığının yanına bası dinle bi

EWT ABİ ZATEN ÖYLE
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.