Şimdi Ara

5+1 Nasıl Bağlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar edifier m3500 5+1 aldım..Bunu bilgisayara nasıl bağlıcaz..Ses kartı yok normal anakartın onboard ses kartına bağlıcaz..subwooferda 3 giriş birde aux girişi var..auxtan kasaya tek kablo çekince ses aldım ama tam verimli alamassınız diyorlar..bağlantıyı nasıl yapcam yardımlarınızı bekliyorum

• Anakartının ses çıkışları arasında ön uydular, arka uydular, center/bass için turuncu, yeşil ve siyah renkleri alacaktır (renkler bazen değişiklik gösterebilir). Subwooferın arkasında da aynı renkler var zaten, onları ara kablo ile birbirlerine bağlayacaksın. Yanlış takabilirsin sorun olmaz, ses yazılımından kanalları test ederek doğru bağlantıya ulaşabilirsin.
  •  5+1 Nasıl Bağlanır

anakartta pembe - yeşil - mavi var..hangi rengi hangi renge takcam şimdi renkler tutmuyo

bu arada bilmiyom diye kızmayın bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 19 Haziran 2011; 20:46:53 >
  • Pembe ve yeşil mevcut olması lazım zaten, siyah da maviye girecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Pembe ve yeşil mevcut olması lazım zaten, siyah da maviye girecek.

arkadaş bunu bilmediği için sormuş sende çok biliyormuş gibi cevaplama. bu resimdeki ses kartı 2+1 desteklidir yani 5+1 bağlanmaz. harici bir ses kartı alıp takman gerekir güzel kardeşim sen bu LUZz'a bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agresif Pijama

quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Pembe ve yeşil mevcut olması lazım zaten, siyah da maviye girecek.

arkadaş bunu bilmediği için sormuş sende çok biliyormuş gibi cevaplama. bu resimdeki ses kartı 2+1 desteklidir yani 5+1 bağlanmaz. harici bir ses kartı alıp takman gerekir güzel kardeşim sen bu LUZz'a bakma.

+1

Mavi: aux girişidir. Başka kaynaktan bilgisayara ses aktarımı için.
    Yeşil: 1+1 yada 2+1 Ses çıkışıdır.
    Pembe: Mikrofon girişidir.

Mevcut resimdeki girişlerin 5+1 ile alakası yok yani.
  • Bu benim anakart resmi değil , ben renkleri böyle diye koydum örnek olsun diye..
    Benim anlamadığım şu anakartın özelliklerinde 5.1 channel audio destekli yazıyor..
    model Foxconn 865A01-PE-6LS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5+1 nasıl kurulur
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben senin yerinde olsam 5.1 destekli bir filim açarım fakat anakarttan 4.1 seçerim arka uyduları yani siyah kabloyu öncelikle maviye sonra pembeye denerim bak bakalım hangi şekilde ses geliyor deneme yanılma
  • Kartın desteklıyor kardeşim desteklemiyor diyenlere bakma,sen realtek yöneticinden 5+1i seç önce.Ve subwooferin arkasına bak,hangi renk ne girişymiş yazar bu.Mesela siyah kablo atıyorum subwoofer/center girişi.Bunu kasanın arkasındaki girişten hangisine takacağını öğrenmek için tekrar realtek yöneticinde arka paneli gösteren kısma gel ve renklerin üstüne mousenle gel hangisinin üstünde ne girişi olduğu yazıyorsa ona uygun olanı takacaksın.

Yada sana kısaca söyliyim.
    Yeşil=Ön hoparlör
    Pembe= Subwoofer/center
    Mavi= Arka hoparlör

Bunları takıp deneyerek bulabilirsin taktığında ne girişine taktığını görmek için realtek yöneticine bak oraya yazar.En son hoparlörlerin üstüne tıkladığında gelen seslere göre test et doğru mu takılı hepsi diye?
  • eyvallah eve gidince bi deniyeyim bakalım..sağolun beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Kartın desteklıyor kardeşim desteklemiyor diyenlere bakma,sen realtek yöneticinden 5+1i seç önce.Ve subwooferin arkasına bak,hangi renk ne girişymiş yazar bu.Mesela siyah kablo atıyorum subwoofer/center girişi.Bunu kasanın arkasındaki girişten hangisine takacağını öğrenmek için tekrar realtek yöneticinde arka paneli gösteren kısma gel ve renklerin üstüne mousenle gel hangisinin üstünde ne girişi olduğu yazıyorsa ona uygun olanı takacaksın.

Yeşil=Ön hoparlör
    Pembe= Subwoofer/center
    Mavi= Arka hoparlör

Bunları takıp deneyerek bulabilirsin taktığında ne girişine taktığını görmek için realtek yöneticine bak oraya yazar.En son hoparlörlerin üstüne tıkladığında gelen seslere göre test et doğru mu takılı hepsi diye?

kralsın kralll dediğin gibi yaptım..testinide yaptım her hoparlörden ses geliyor..sağol..

yalnız bazı haporlörlerden biraz daha az ses geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 20 Haziran 2011; 22:33:24 >

• genelde arka höp. lerden daha az gelir çünkü oturma düzenine göre arkalara daha yakın oturacağın düşünülür ön hop. e daha uzak olacağından düşünülür ki sesin daha dengeli eşit gelmesi için arkalardan daha az ses gelmeli tabiki 5.1 desteklilerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcan35

quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Kartın desteklıyor kardeşim desteklemiyor diyenlere bakma,sen realtek yöneticinden 5+1i seç önce.Ve subwooferin arkasına bak,hangi renk ne girişymiş yazar bu.Mesela siyah kablo atıyorum subwoofer/center girişi.Bunu kasanın arkasındaki girişten hangisine takacağını öğrenmek için tekrar realtek yöneticinde arka paneli gösteren kısma gel ve renklerin üstüne mousenle gel hangisinin üstünde ne girişi olduğu yazıyorsa ona uygun olanı takacaksın.

Yeşil=Ön hoparlör
    Pembe= Subwoofer/center
    Mavi= Arka hoparlör

kralsın kralll dediğin gibi yaptım..testinide yaptım her hoparlörden ses geliyor..sağol..

yalnız bazı haporlörlerden biraz daha az ses geliyor

Rica ederim ne demek. Az gelmesinin sebebi dostum onboard karttan kaynaklı bir durum

• Yardım amaçlı mesajıma ukala cevap atan arkadaşım (adı lazım değil baş harfi Agresif Pijama), sonucu oku da 5.1 oluyor mu olmuyor mu öğren... ozcan35 sorununun hallolduğuna sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.