Şimdi Ara

5+1 mi 2+1 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sinanim

Şimdi Kipa'ya kadar gittim. pekçok 5+1 sistem var. Premierin ev sinema sistemi yazan 5+1 sistemi 99 ytl ve 159ytl. 159ytl olan daha şık duruyor ve 30w + 25w + 4*20w yazıyordu. Özellikle dikkatimi çeken philipsin 5+1 divxli sinema sistemi oldu. 359Ytl ve müzik seti gibi ses çıkıyordu. Acaba Premierde buna yakın ses yakalamak mümkün mü?

Arkadasım ses sistemi almadan önce seni bir konuda uyarma gereği duyuyorum; bu yol öyle bir yoldur ki dönüşü yoktur ve bu işin tadını aldın mı sürekli olarak daha iyisi için arayışlara gireceksin ve hastalık boyutuna gelecek Bende Logitech X-530 ve Creative G500 var, ikisini de kullanıyorum. Logitech X-530 gerçekten fiyat/performans kıyaslamasında rakiplerinden çok çok üstün bir alet ve inan çok memnunum. Fakat yazından anladığım kadarı ile sen sadece müzik dinlemek, hoparlörü ve bilgisayarı müzik seti gibi kullanmak istiyorsun, şu nu bilmelisin ki alacağın 5+1 Creative G500 gibi upmix özelliğine veya logitech Z-5500 gibi kendinden dekoderli olma özelliklerine sahip değilse sen hoparlörlerin sadece 2 sinden ses alabileceksin, 5 in den değil.. Yok ben illa 5 inden almalıyım diyorsan ya bir anfi kullanacaksın yada harici dekoder... bu durumu göz onunde bulundur.. Yani müzik dinlerken logitech x-530 da 70 watt rms ses alamayacaksın, sadece front hoparlörler ve subwoofer dan stereo ses (ac3 olarak formatlandırılmış ses klipleri hariç tabiki) alabileceksin, bu durumu göz önünde bulundurarak aynı fiyata daha yüksek ses çıkışı olan 2+1 alabileceğin gibi aynı ses çıkışta bir 2+1 i daha ucuza alabilirsin. 5+1 asıl esprisi oyunlarda ki ve filmlerdeki surround sesdir... Bütün hoparlörlerden aynı müziği dinlemenin bir esprisi yoktur keza.

biraz karman corman oldu kusura bakma artıkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacH -- 18 Ekim 2006; 15:18:36 >

• Bilgiler için teşekkür ederim. Ben bilgisayar yanında uyduda da kullanacağımiçin 5+1 sistemi tercih etmiştim. Sizin de dediğiniz gibi bunun sonu yok hep daha fazlası istenecek. Cep telefonlşarında olduğu gibi. Bir de şimdi bu 5+1 leri bilgisayarımdakullandığımda hepsinden ses neden gelmiyor? Yani DVD, DivX gibi cihazlarla kombine halde satılan setlerden almak daha mı mantıklı?

Eğer 300ytl verebileceksen creative megaworks veya creative g500 alSonra bilgisayarına jetaudio programını kur(bunu birçok kişiye birçok arkadaşım tavsiye etti bende sana ediyorum 5.1 ses alman için)ondan sonra jet audionun ayarlarından 5.1 i seçOndan sonra 5.1 müzik dinlemenin tadına var

not: jetaudioyu butun 5.1 sistemler için kullanabilirsin

• sistemi film izlemek ve oyun oynamak için kullanacaksan kesinlikle 5,1

yok ben film izlemem oyun oynamam, ama müzik dinlerim diyosan.
    alacaın herhangi bir 5,1 in fiyatına, ondan daha kaliteli ve güçlü 2,1 veya 2,0( 2,0 daha ucuz olmıcaktır gerçi )
    sistemlere yönelmelisin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi execut -- 18 Ekim 2006; 17:30:05 >

Bilgiler için teşekkür ederim. Ben bilgisayar yanında uyduda da kullanacağımiçin 5+1 sistemi tercih etmiştim. Sizin de dediğiniz gibi bunun sonu yok hep daha fazlası istenecek. Cep telefonlşarında olduğu gibi. Bir de şimdi bu 5+1 leri bilgisayarımdakullandığımda hepsinden ses neden gelmiyor? Yani DVD, DivX gibi cihazlarla kombine halde satılan setlerden almak daha mı mantıklı?

Dvd ve 5+1 uyumlu divx lerde 5+1 in varsa zaten 5+1 ses alırsın. 6 kanal ses almak 6 ses çıkış ünitesinden de aynı anda ses almak anlamına gelmiyor, öncelikle bunu belirtmek gerek. DVD de 6 kanaldan ses alırsın ama 6 hoparlör de farklı farklı sesler verir ve sadece bu sesleri vereceği zaman devreye girerler, yani film boyunca her hoparlörden sürekli ses çıkmaz. İşin güzel yanıda budur zaten. Ekranda araba sağdan sola giderken ses de hoparlörlerden bunu hissedersin, ses bir taraftan diğerine kayar. Fakat müzik de böyle bir durum söz konusu değildir. Müzik CD leri Stereo yani 2 kanallı ses olarak kayıt edilmişse sen 2 kanaldan ses alırsın !! Bunu benim sahip olduğum Creative G500 kendi bünyesinde bulunan bir özellik olan upmix özelliği ile 6 kanala dağıtıyor fakat inan ben bu özelliği kullanmıyorum, zaten 2 hoparlörden cıkan ses fazlasıyla yeterli oluyor. Bu yüzden ille ben sadece müzik dinleyecem diyorsan 2+1 al, ama butcen musayitse 5+1 al ne olur ne olmaz ileride belki dvd seyredersin, belki oyun oynarsın !!! ayrıca unutmamak gerekirki AC3 formatı yayılmaya başladı, ileride müzik cd leride 5+1 e uyumlu olarak formatlanacaktır diye düşünüyorum ve x-530 u şiddetle tavsiye ediyorum.

• Evet kafam gerçekten de çok karıştı. dediğiniz gibi inceledikçe sorun iyice büyüyor. Almışken 5+1 olsun istemiştim ama... Aklım Premierde kaldı görüntüsü çok hoşuma gitti. Neredeyse kararımdan vazgeçip elimdeki speakera devam etmek üzereyim.

Evet kafam gerçekten de çok karıştı. dediğiniz gibi inceledikçe sorun iyice büyüyor. Almışken 5+1 olsun istemiştim ama... Aklım Premierde kaldı görüntüsü çok hoşuma gitti. Neredeyse kararımdan vazgeçip elimdeki speakera devam etmek üzereyim.

Elindeki speaker ne bilmiyorum ama paran varsa logitech x-230 veya x-530 almanı tavsiye ederim. Fiyatları makul..
  • eğer izmirdeysen bornova daki vatan bilgisayar a git bimeks le uğraşma hiç vatan fiyat ve seçenek konusunda daha iyidir sana ayrıce ne amaçla kullancağını ne kadrlık bir alanda kullancağını nasıl bir sistem aradğını oradakilere söyele sana yardımcı olacaklardır

Evet kafam gerçekten de çok karıştı. dediğiniz gibi inceledikçe sorun iyice büyüyor. Almışken 5+1 olsun istemiştim ama... Aklım Premierde kaldı görüntüsü çok hoşuma gitti. Neredeyse kararımdan vazgeçip elimdeki speakera devam etmek üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanim -- 18 Ekim 2006; 20:54:03 >

İzmir Vatan Bilgisayarın yerini açık olarak belirtebilir misiniz? Özkanlarda falan mı yada hastaneye yakın mı?

vatanbilgisayar turkcell merkezinin orda akşam gazetesi ve show tv binasının arkası metro sanayi durağında
    I am the Alpha and the Omega
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratSemih

yaw hoca soru cok ilginc :) tabıkı 5+1 ama okadar param yok dersen creative veya logitech 2+1 ler de işini gorur. herhalde bu soruyu sormandakı amac bütçeye gore. yoksa herkez 5+1 der.

Elbetteki bütçe de önemli fakat. İlk başta Sorduğum soru arada çok kalite fakı olup olmaması. Yani benim istediğim müzik seti seviyesine yakın yükseklikte ses. Bu yüzde 2+1'de de böyle bir ses sağlayacaksam neden fazla para vereyim diye düşündüm. Bir de şimdi baktım ki herkes 5+1'e yönelmiş dedim ki5+1 olursa TV, VCD izlemek için de kullnırım ve beklentimikarşılar

• Durmadan ekleme yapıyorum ama kusura bakmayın. Bugün Metroya gittim. Thomson marka ev sinema sistemi kuruluydu. Sistemde 5+1 ve DVD,DivX,VDC.. player vardı.ses son seviyedeydi. Bu cihazda toplam ses 160w yazıyordu. Ses gerçekten büyük bir yer olmasına karşın tatmin edeciydi gerçi DVD film oynuyordu ama gayet iyiydi bana göre ve 199ytl 10 taksit. Bir de philips'in ev sinema sistemi vardı o da kombine fakat onda anfi gibi bir şey vardu. dıp gibi bişey. buda 359ytl 200w toplam ses çıkışı. bunda 200w ses çıkışı ve philips olduğu düşünülürse tompsondan daha iyi ses çıkaracağını düşündüm. Sadece 5+1 almaktansa komple ev sinema sistemi daha mı iyi olur. bir de DVDmiz olur
  • sinanim kardeşim bu sistemi bilgisayarda kullanmayacak mısın?g500 senın baktığın hem tompson hemde philpsde çok daha iyi ayrıca istersen sonra bi dvd al ve dvye bağla yani.istersen vatandan bi g500 u al beğenmessen gidip değiştirirsin ayrıca orada ev sinema sistemleride var çunku

Bence hiç ev sinema sistemlerine bulaşma en iyi g500 al kardeşim o fiyat aralığındaki ev sinema sistemlerinden çok daha iyi bir sese sahiptir g500 hem güç hem kalite açısından
  • arkadaşim o yüzden seçeneklerini en aza indirmeye çalışıyorum bende ve sana tek seçnek sunuyorum tekar tekrar söyeledim ama yine söylüyorum g500 senın için en iyi seçim olacak dediim gibi ev sinema sistemlerini kafandan at bi kere

kafanıda fazla karıştırma artık yoksa işin içinden hiç çıkamayacaksın sonrada pişman olacağın bir sistem alacaksın hem sen üzülecen onca para verip mutlu olamyacaksın hem ben üzülecemsana yeteri kadar yardımcı olamadım diye ayrıca diğer g500 kullanan arkadaşlarda buraya yorumlarını yazarlarsa seni daha rahat yönlendireceğimiz düşünüyorum

NOT: G500 KULLANAN ARAKDAŞLAR LÜTFEN BURAYA İZLENİMLERİNİZİ PAYLAŞARAK SİNANİM ARKADAŞIMIZA YOL GÖSTERELİM!!!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.