Şimdi Ara

5+1 kurulum yardımı lütfenn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun uzun düşündüm. Ve şu an için Vestel HT-728 DT 5+1 sistem aldım. Niye aldığım niye seçtiğim uzun hikaye. Tüm bağlantılarını kendim yaptım. Ama bu konularda acemiyim. Bir konuda takıldım.

İçinden çıkan subwoofer için 5.1 giriş (S videoya benzer 9 delikli birşey subwoofer a giriyor) ve DVD için 6 çıkışlı kabloyu taktım (Subwoofer + Sağ + Sol + Center+ Arka Sağ + Arka Sol (DVD ye giriyor)). Ancak sanırım bir de Optik veya Coaxial bir kablo ile bir daha DVD 'den Subwoofer a tekrar giriş yapmam gerekiyor. Ancak DVD ile beraber bu kablo zamanında verilmişmiydi hatırlamıyorum zaten bulamadım. 5+1 sistem de de böyle bir kablo yok. Şu an sadece bir ön panelden ses geliyor ve diğerlerinden hiç ses yok. Acaba doğru mu düşünüyorum ? Bir kablo daha mı gerekli ? Bu kablo 5+1 sistem kutusunda çıkmaz mı ? Nerden alabilirim ? Ne menem birşeydir ? Neye dikkat etmem gerek ?

Lütfen yardımmmm

• ben 2 3 hafta önce 4+1 aldım. alırken özellikle de tek giriş olmasına dikkat ettim.
    Rahat bi şekilde kurdum ve harika ses var... oyun oynarken daha önce o oyunda hiç duymadığım sesleri duyabiliyorum. Benimki kamosonic. aldğıma hiç pişman olmadım....
    Sana kolay gelsin diyorum. İşin zor a benziyor...
  • Optik veya Coaxial bir kablo ile bir daha DVD 'den Subwoofer a tekrar giriş yapmana gerek yok....
    normal olarak dinlediğin şeyler 5+1 standartlarında kodlanmış sesler değil.... Stereo yani 2 kanallı sesler.. sesin önlerden gelmesi gayet normal...

5+1'i gerçek şekilde test edebilmen için DVD film vs. bulup test etmen gerek...
  • bende bugün ağbime 5+1 kurdum dandik bir dvd player a arçelik 5+1

optik çıkış veya coaxial çıkışı kullanmadan bağlayabilmen bende baya uğraştım sonunda noldu bilmiyorum birden düzgün olarak çalıştı dvd playerin setup kısımındaki ayarlara bir göz at eğer bağlantıda sorun yoksa muhtemelen sorun oradadır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Embrio

Optik veya Coaxial bir kablo ile bir daha DVD 'den Subwoofer a tekrar giriş yapmana gerek yok....
    normal olarak dinlediğin şeyler 5+1 standartlarında kodlanmış sesler değil.... Stereo yani 2 kanallı sesler.. sesin önlerden gelmesi gayet normal...

5+1'i gerçek şekilde test edebilmen için DVD film vs. bulup test etmen gerek...

Teşekkürler. DVD film koydum zaten 5+1. Ancak sadece tek hoparlörden ses geliyor. Kurulum klavuzunda DVD ye iki yerden bağlantı gösteriyor. Ama anlaşılır şekilde yazmamışlar. O nedenle söyledim. Eğer öyle birşeye gerek yoksa diğer bağlantıları tekrar kontrol ederim. Ancak klavuz da iki bağlantı göründüğü için sordum.

Ne dersiniz ?
  • Şu anda sadece iki ön sağ ve soldan ses alabiliyorum. Subwoofer dahil diğer hoparlörden ses gelmiyor. + ve - leri çıkarıp tekrar taktım fayda etmedi. Uzaktan kumanda ile 5+1 input seçili durumda. Sorun ne olabilir ?
  • Girişleri çıkarıp tekrar takarken birşey farkettim. Bu sefer de arka hoparlörden biri çalıştı diğerleri çalışmadı. Yani + - temassızlığından farklı bir sorun var. Veya aklıma gelmeyen birşey

Yardımcı olacak olan var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu çözdüm. Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.