Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akademisyen/prof falan ol üniversitede mis gibi 10milyar+ çoğu doktor ve mühendisten daha fazla para kazanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Temmuz 2019; 15:9:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam akademisyenlik düşünmüyor musunuz? İlk öğretim matematik mi yazdınız kpssden kaç puan aldınız ve nereye atandınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Atanması çocuk oyuncağı olan bölümler var. ÖABT (alan sınavı) olan öğretmenliklerde alan sınavına ağırlık vermen yeterli. Çünkü alan sınavının ağırlığı %50. Bırak atanmayı ÖABT sayesinde derece yaptım.

• Planlarım arasında o da var zaten hocam. Şimdilik biraz dinleniyorum acelesi yok.

• Akademisyenlik biraz daha sonraki planım. İlköğretim matematik yazdım. 92.5 aldım. Kayseri'ye en yakın yer olan Boğazlıyan'a atandım.

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Maşallah hocam kendinizi bilmeniz çok güzel bir şey, rakiplerinizin güçsüz olduğu ortamda sıyrılmak çok daha kolay olur. Mesala ben ortalama günde ortalama 3 saat ders çalışan bir öğrenciyim sınıfımda ilk 100e giremedim bile.

• Tebrik ederim hocam helal olsun. Ben de boğaziçi fen bilgisi öğrt. bölümündeyim, bırakmayı düşünüyorum. Tıpkı sizin pilotluk gibi bu mesleğin de bana uygun olmadığını anladım. Yaş ilerleyince dediğiniz gibi fikirler daha da oturuyor. Benim de kafamda mühendislik falan var, seneye bakacağım. En kötü şartlarda, kendi okulumda yönetim bilişim sistemleri bölümünü kazanıp bu okuldan devam edeceğim.
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Birakmanızı tavsiye etmem. Bölümü bitirip sonra tekrar istediğiniz bölüme devam edin. Dersleri saydırarak ve üstten ders alarak 2 senede bitirebilirsiniz yeni bölümümüzü. Bu sırada diplomanizla para kazanmak sizi her açıdan rahatlatır.

• İlk 100 derken hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Birakmanızı tavsiye etmem. Bölümü bitirip sonra tekrar istediğiniz bölüme devam edin. Dersleri saydırarak ve üstten ders alarak 2 senede bitirebilirsiniz yeni bölümümüzü. Bu sırada diplomanizla para kazanmak sizi her açıdan rahatlatır.
    Nasıl oluyor hocam bu iş? Öyle her isteyen ikinci okulu 2 senede bitirebiliyor mu ki? Teoride güzel gözüküyor ama kesin bir şey mi bu? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
    Üniversite sınıfı hocam

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Yönetmeliklere bakarsanız kesin sayılır. Ama uygulamada sıkıntı var çünkü hocaların inisiyatifine bırakılmış bu durum. Benim göbeğim çatladı ders kaydında fazla ders alana kadar. Halbuki yonetmelik müsaade ediyordu. Kayıt yapan araştırma görevlisinin altından girdim üstünden çıktım bölüm başkanının yanına gittim falan derken ilk kayıttan sonra kendileri fazlaca kredi verdiler. Vermeme sebepleri derslerden kalma ihtimalimdi. "O kadar dersi veremezsin." diyip duruyorlardı.

İlk sene alınan dersler neredeyse çoğu bölümde aynı olduğu için ders saydırma işlemi (intibak) yaptırınca geriye 3 sene kalıyor sayılır. Bu dersleri de 2 senede yaz okulu ile birlikte çok rahat verirsiniz. Kaldı ki ben yaz okuluna gitmeden 2 senede verdim 3 senelik dersi (181 kredi).

• Hangi bölüm, kaç kişi var hocam dönemde

tıp 290 kişi var
  • Çok normal hocam. Tıp okuyup da 3 saat çalışan sadece seni duydum. O yüzden muhtemelen

Öyle hocam herkesin ortalaması 5 6 saatten az değil

• Hocam dersler nasil ilkogretim matematikte. Matematigim ortalama seviyede ama korkuyorum yani bölumde cok zor olur mu diye. Ve öabt sinavinda daha iyi yapmak icin nasil calisiriz ne yapmaliyiz. Benimde ilk onceligim meslegin rahatligi olsun imkani olsun bunlar ama atamasi ve öabt sinavi dusunduruyor beni

• hocam ben de sınıf öğretmenliği düşünüyorum ve sınıf öğretmenliğinde de öabt var. sizde önceki mesajlarınızda önemli olduğunu söylemişsiniz. öabt'ye nasıl çalışmaliyiz bi de sınıf öğretmenliği 4 yıl sonra atamaları nasıl olur?

• ressam5845 R kullanıcısına yanıt
    Yüzdelik dilim olarak bak olaya. Mezunların yüzde kaçı atanıyor diye düşün yani. İlköğretim matematik öğretmenliği hâlâ iyi konumda atama olarak. Bölümü kazanacak sıralamayı yaparsan bölüm derslerini de bir şekilde halledersin. ÖABT kas ve atan. Bu kadar basit. ÖABT çalışırken de taktik yapacaksın. Gidip de soru çıkmayan dersleri kelimesi kelimesine öğrenmeye kalkarsan yetişmez zaten. Ama soru çıkan kısımlara odaklanıp coşkuyu verirsen az bir emekle dahi atanırsın.

• Çıkmış sorulara bakarak ağırlık vermen gereken dersleri belirleyeceksin. Önce bu belirlediğin konuları yalayıp tutarsan gerisi hikaye. Eğitim sınavına da aynı sekilde çalış. Bu ikisinin ağırlığı zaten %70 yapıyor. Genel yetenek ve genel kültüre çalışmasan da olur yani

Ekleme: Sınıf öğretmenliği bitmez. Her vatandaş ilköğretim 4. sınıfı mecburen okuyor. Bu sınıfların dersine sadece sınıf öğretmeni giriyor. Ortaokulda dahi sıkıntıya giriyor iş. Çünkü ortaokul öğretmenleri branş hocası ve öğrencileri bölüşüyor. O yüzden atamaları hiçbir zaman sınıf öğretmeni kadar olamaz. Aynı mantiktan dolayı lise branşları daha da az kontenjan alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 19 Temmuz 2019; 16:29:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.