Şimdi Ara

4x4, Arkadan itiş ve Yol tutuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Islak yada kuru zeminde 4x4 ve arkadan itişli 2 spor arabanın virajlardaki yol tutuşları hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.
    (konu arkadaşın Honda S2000 ile kuru zeminde 4x4 Audi TT Quattro'dan daha iyi viraj kabileyetinin olduğunu iddia etmesiyle açıldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 19 Temmuz 2017; 8:53:25 >

• honda s 2000 i kullanmak hiç kismet olmadi.cok da isterım o guzel araci kullanmayi.
    suspansiyonları hakkında geniş bilgim yok ancak audi nin quattro sunun nekdar kabiliyetli oldguunu yola nekadar sağlam bastıgını ve virajlarda super oldgunu bilmeyen yoktur.
    birde tabii tt 4*4 bir araç.4 tekerden çekiş sistemıne sahip.
    s2000 ise arkadan itişli.arkadan itiş nekadar cok daha fazla surus keyfi verse de yanlamalarda daha iyidir.yol tutus ta 4*4 un ustunlugne gelemez.
  • 10 yıl olmuş konu açılalı ama bu tür yol tutuş karşılaştırmalarında pist üzerindeki videolardan çok gerçek hayatta kullanıma bakmak gerekiyor açıkçası. Çünkü yarış pistlerinin asfalt kalitesi son derece yüksektir. Mesela İstanbul park pistinde 10 - 15 tur atamadan lastik bitirebilirsiniz bile. Zımpara gibi eritir lastiği.

Bu sebepten 4*4 bir araç , bu özelliğini, avantajını gerçek yaşam koşullarında gösterdiği gibi gösteremez.

Mesela ilgili videoda aynı hp araçlar ve 0-100 hızlanma da ayni görünüyor. Pistte sonuç böyle olabilir ama mesela İzmir de İstanbul da trafik Işık'larından kalkın arada uçuk fark olur.( oluyor) Yolların %90 ında arkadan itişli araba fabrika verisine ulaşamaz.

Arkadan itişin avantajı hafif olması 4 çekere göre. 100 km hızdan sonra 4 çeker olan arkadan itiş olanı yakalayamaz mesela.

Son olarak yarış pisti sürelerine bakmak lazım ben s2000 in de oldukça iyi süresi olduğunu tahmin ediyorum. Hatta 2.0 tt 200 hp den daha iyidir bence. Ama gel gör ki ülkemizdeki asfalta indiğinde s2000 in quattroyu viraj performansında yakalayabileceğine ihtimal vermiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.