Şimdi Ara

4S SAFARİ ÇÖKMELERİ OLAY ANLAŞILDI CEVABI EKLEDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4s iOS 5.1 yüklü skyfire web browserda Yada safari de Facebook'u mobil değil de bilgisayardaki gibi yani desktop seklinde açtıp max zoom yaptığımda ve sayfada hızlı bir şekilde hareket ederken telefon bir anda çok ısınıyor ve uygulama çöküyor ana ekrana donüyor sizde de oluyor mü yoksa benim cihazda mı bir bokluk var???

arkadaşlar bakın aynen şu şekilde deneyin: safariyi açın facebooka girin safari otomatik olarak mobil görünüm açacaktır sağ üsttteki ayarlara girin şu yanda siyah sütun açılıyor ya orası işte, oradan en alta inip masaüstü görünümünü seçin ardından profilinizegirin ve hızlı bir şekilde zoom yapıp hemen akabinde hiç zaman kaybetmeden sayfanın farklı köşelerine doğru ekranı kaydırın işte bu esnada önce biraz geç tepki verip ardından çöküyor deneyin bakalım sizde de olacak mı

Bilim ve teknoloji konusunda otör olan bir arkadaşım sorunun aynı şekilde kullanılan tüm iphone 4/4s lerde görüleceğini söyledi ve sebebini de açıkladı aynen aktarıyorum:

buradaki olay gayet normal, hemen bir soru sorayim, sizce facebook yada diger siteler telefonlar icin neden mobil versiyon sayfalar yada telefona ozel app ler yapiyor? tam olarak bu yuzden. mobil cihazlarda islem gucu ve bellek kisitlidir, bellek yonetimi denilen zor bir olay vardir, normal pc de bile flash player calismaya baslayinca islemci full calisir ve flash reklamlar ile dolu sitelerinde gezmek işkence olur, apple niye flash desteklemiyor sorusuda bundan kaynaklidir, ozellikle web sayfalari icin javascript calistirmasi onemlidir, sirf bu yuzden mobil cihazlara ozel javascript libraryleri var, google a ios webkit yazarak fikir edinebilirsin, normal olarak telefon desktop versiyon icin olan bi javascript kodunu calistiracaginda cok kasacaktir, hele birde zoom yaparak gpu kaynaklarida dibe vurunca, islemci full calisir, bu isinmayi aciklar, bunu ust uste bikac kez denediysen hissedersin isiyi, hem cpu hem gpu bellegi kullaninca ios in garbage collector u devreye girerek programin isletim sisteminde kernel panic e yol acmamasi icin otomatik olarak programi background a atar ve bellek kullanimini sifirlar. not: bende denedim bende de kapaniyor, kapanmiyor diyenler muhtemelen desktop moda gecmis olsa bile zoom yapmayanlardir.

yani bu tüm iphonelarda var zaten 4s i olan kime sorduysam aynen dediklerimi yaptığında çöktüğünü söylediler. Bu faydalı aydınlatıcı cevabından dolayı halil arkadaşıma teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 14 Mayıs 2012; 20:54:05 >

• skyfire bilmiyorum ama safaride birden fazla sekme acıyorum hicbir sıkıntı problem yasamıyorum sürüm 5.0.1
  • iPhone 4 kullanıyorum safaride çökmeler olmuyor ama uygulama çökmeleri yasıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcTurk

skyfire bilmiyorum ama safaride birden fazla sekme acıyorum hicbir sıkıntı problem yasamıyorum sürüm 5.0.1

hocam mesela faceooku desktop modunda açmayı denediniz mi
  • desktop modu derken neyi kastettiğini anlamadım :)
  • quote:

desktop modu derken neyi kastettiğini anlamadım :)

bilgisayradan giridiğin facebook modeli yanı pc versiyonu normalde telefon mobil versiyonundan giriyor.m.facebook.com girdikten sonra ekranın sol tarafında 3 cizgi var üstten alta dogru onu tıktayıp en alta kaydırıncı masaüstü sitesi var onu tıklayınca görürsün arkadasın ne demek istediğni.
  • Ben iPod touch 4 kullanıyorum.Bende de iOS 5.1'de bu problemler oluyordu.SHSH kaydım sayesinde iOS 4'e dondüm hiçbir sıkıntı yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler bu dediğim şekilde deneme yapabilir misiniz
  • "bir anda çok ısınıyor ve uygulama çöküyor ana ekrana donüyor" bu kısımı ben 1 2 defa bazı resimleri açmaya çalışırken yaşadım, ve sonra resimleri sildim, iphone 4 kullanıyorum, 1 sekme ile 8 sekme açmam arasında hiç fark yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

"bir anda çok ısınıyor ve uygulama çöküyor ana ekrana donüyor" bu kısımı ben 1 2 defa bazı resimleri açmaya çalışırken yaşadım, ve sonra resimleri sildim, iphone 4 kullanıyorum, 1 sekme ile 8 sekme açmam arasında hiç fark yok

ya aslında dediğin doğru sekme sayısı çok önemli değil de özellikle facebook u desktop görünümüyle açıp sayfada zoom yada kaydırma yapınca oluyor
  • smoke6666 dediği gibi masaüstü modunda açtım sizin anlattıgınız gibi yakınslastırmalar ve bir kac sekme actım 2-3dk kadar sayfalarda gezinti yaptım yakınslastırma yaptım hicbir problem sıkıntı yasamadım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba yorgun06

quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

"bir anda çok ısınıyor ve uygulama çöküyor ana ekrana donüyor" bu kısımı ben 1 2 defa bazı resimleri açmaya çalışırken yaşadım, ve sonra resimleri sildim, iphone 4 kullanıyorum, 1 sekme ile 8 sekme açmam arasında hiç fark yok

ya aslında dediğin doğru sekme sayısı çok önemli değil de özellikle facebook u desktop görünümüyle açıp sayfada zoom yada kaydırma yapınca oluyor

donanım haber o kadar flash reklamıyla düzgün bir şekilde açılıyorsa sorun yok demektir

• quote:

smoke6666 dediği gibi masaüstü modunda açtım sizin anlattıgınız gibi yakınslastırmalar ve bir kac sekme actım 2-3dk kadar sayfalarda gezinti yaptım yakınslastırma yaptım hicbir problem sıkıntı yasamadım .

hocam normal web sitelerinde olmuyor zaten facebookun desktop görünümünde oluyor özellikle kendi profilinizde birşeyler yazarken ve bu esnada zoom yaparken oluyor
  • arkadaşlar bakın aynen şu şekilde deneyin: safariyi açın facebooka girin safari otomatik olarak mobil görünüm açacaktır sağ üsttteki ayarlara girin şu yanda siyah sütun açılıyor ya orası işte, oradan en alta inip masaüstü görünümünü seçin ardından profilinizegirin ve hızlı bir şekilde zoom yapıp hemen akabinde hiç zaman kaybetmeden sayfanın farklı köşelerine doğru ekranı kaydırın işte bu esnada önce biraz geç tepki verip ardından çöküyor deneyin bakalım sizde de olacak mı
  • dostum zaten normal web sitelerinde denemedim herseyi dediğin gibi uyguluyorum bende çökme gibi bir durum söz konusu değil gayet stabil calısıyor.
  • quote:

dostum zaten normal web sitelerinde denemedim herseyi dediğin gibi uyguluyorum bende çökme gibi bir durum söz konusu değil gayet stabil calısıyor.

hocam şimdi şöyle facebooku desktop sürümünde açıp zaman tuneli profiline girdiğinde aynı bilgisayardaki gibi görünecek ama mobil olmayacak, iştebu şekilde kendi profiline girip zoom yapıp hemen akabinde tek parmakla sayfayı sağa sola yukarı aşağı sürüklemeye çalıştığında oluyor bu söylediğim şey
  • aynen öyle bilgisayarda girdiğim gibi hersey cok kücük bende zoom yapıyorum dediğiniz gibi tekrarlıyorum hicbir problem yok
  • quote:

aynen öyle bilgisayarda girdiğim gibi hersey cok kücük bende zoom yapıyorum dediğiniz gibi tekrarlıyorum hicbir problem yok

pcturk kaç arkadaşıma denettiysem hepsinde dediklerimi aynen yapınca 10sn içinde çöktü ya senin telefonun gyet güzel yada sen dediğim şeyi tam yapamıyorsun zoom yapmakla çökmüyor max zoom yapıp aynı anda çok hızlı sayfayı farklı yönde sürükleyince çöküyor
  • dediklerini harfiyen yaptım hiçbir sorun olmadı
  • Arkadaslar bu cihazinizin doluluk oranina baglidir. Cok uygulama oyun yukluyse hata vermr payi o kadar artacaktir. İlla herkeste bu hata olacak diye bisey yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.