Şimdi Ara

4K YAPAN EKŞİ YAZARINDAN TIP KAZANMA REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
21
Favori
6.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit : Her okuyan öne çıkarsın daha çok üyemiz okusun

zamanında 2013 ygs-lys sınavında 4032. olarak kazandığım bölümdür. şimdi size geçmiş tecrübelerimden biraz özet geçeceğim.

+ öncelikle hayallerini kurduğunuz üniversitenin resimlerini, fotoğraflarını filan çalışma masanıza koyun. etrafla gereksiz göz temasında bulunmak yerine 'gerçekleşecek' olan hayallerinize bakın.

+ kendinize inanın ve güvenin. ne olursa olsun, ne durumda olursanız olun özgüveninizi kaybetmeyin. iyi ya da kötü, sonuçlar nasıl gelirse gelsin takılmayın onlara.

+ sizi motive edebilecek ve geçmişinde bu tarz tecrübeleri olan kişilerle arada bir konuşun. inanın bana acayip motive ediyor. mesela benim idolüm bir psikiyatri uzmanı vardı, haftada bir gider konuşurdum, sohbet filan ederdim, mükemmel bir şekilde kafa dağıtmış ve motive olmuş bir şekilde eve gelir direkt olarak dersin başına otururdum. o hafta boyunca da güzel bir şekilde çalışırdım.

+ motive olma işi böyle kısacası. örneğin benim hayallerimde hep izmir'de tıpçı olmak vardı. çalışma odama boy boy ege ve dokuz eylül tıp fakültesi'nin resimlerini, izmir'in resimlerini filan koyuyordum. görsel açıdan dinçleştirip motivasyonumu arttırıyordu, psikolojik açıdanda dedigim gibi idolûm olan psikiyatri uzmanıyla muhabbet ediyordum.

+ çalışma odası bu işin esas kısmını oluşturuyor. gerçekten çok önemli. her şeyden önce büyük bir masanız olmalı. gerekli dökümanların ve eşyaların sığması, geniş bir yerde çalışabilmeniz için. bir de o masayla sizin duygusal bir bağınız olucak zamanla bu dediğimi unutmayın, resmen sarılacaksıniz ona, çünkü hayallerinizin olgunlaşmasında, gizli gizli gözleriniz dolarken, başınızı koyup uyurken hep o sizin yanınızda olucak. şimdi garipseyebilirsiniz bu dediğimi ama zamanla anlayacaksınız :)

+ şuan hangi yayınlar iyi bilmiyorum ama elinizde bir tane sağlam konu anlatımlı kitap olsun. eksiklerinizi buradan okuyarak halledeceksiniz. soru bankası olarak da piyasa da ne kadar varsa elinizde olsun. örnek verecek olursam ben sadece lys fizik adına en az 6 7 tane soru bankasını baştan sona kadar bitirdim. varsın gerisini siz düşünün. çözebildiğiniz kadar soru çözün, ne bulursanız çözün; affetmeyin, acımayın.

+ dershane seçiminde ögretmen kalitesini birinci sıraya koyun. en önemlisi bu. digerleri olmasa da olur. ben o zamanlar final dershanesine gidiyordum, çünkü en iyisi oydu.

+ çözemediklerinizi mutlaka yuvarlak içine alıp hocalara sorun, uzun zamanınızı alan sorular içinde geçerli tabiki. farklı çözüm yollarını, en kısa sürede nasıl çözülür, pratik çözümler vb yolları iyice öğrenin.

+ ben bir yıl mezuna kaldığım için geniş bir zaman dilimim vardı, sabah 8.30 dan öğlen 12.30'a kadar dershane vardı, çıkınca dışarda bir şeyler atıştırıp eve gelirdim. yaklaşık 2 saat civarı uyurdum ve iyice dinlenirdim, ders filan düşünmezdim bu arada, sadece dinlenmeye odaklanırdım. sonra masanın başına oturur en az 10 saat belirli aralıklarla ders çalışırdım. dersle birlikte de nescafemi yudumlardım :) vay be ne günlerdi ama :)

+ ben gerçekten istiyordum. tüm kalbimle, tüm ruhumla, tüm bedenimle. ne pahasına olursa olsun kazanmalıydım, her şeyimle odaklanmıştım anlayacağınız. ne kadar zor olursa olsun başaracagimdan hiç kuşkum olmadı. iyi sonuçlar da geliyordu kötü sonuçlarda ama ben aynı disiplinimde gidiyordum. iyi sonuçlara bakıp disiplinimi gevşetmiyordum yada kötü sonuçlara bakıp kendime olan inancımı kaybetmiyordum. her şey inançla başlar arkadaşlar, inanın kendinize.

+ denemeler hayati önem taşıyor sınava hazırlık anlamında. hangi konulardan ne eksik, hangisinde zorlandım, yavaşladığım soru çeşitleri neler vb olumsuz özelliklerinizi iyi belirleyin, tekrar çalışın o konuya, baştan ama sıkılmadan.

+ "sözellere bakmasam da olur" diyip kendinizi boşuna kandırmayın. ben sadece 2-3 ay türkçe-tarih-coğrafya hatta felsefe çalıştığımı bilirim. tıp istiyorsanız mecbursunuz, ders seçme lüksünüz yok, ygs anlamında hepsine çalışacaksınız, sakın ders seçerek çalışmayın bedelini ödersiniz yoksa.

+ bu dönemlerde duygusallıkla filan pek işiniz olmasın. hayatınızın yaklaşık olarak geriye kalan 60 senesini belirleyecek sınava hazırlanıyorsunuz, ergence davranmanın lüzmu yok, zaten üniversitede olacak, rahat olun.

+ dinç kalmak da önem arz ediyor. mesela ben 2 saatte bir elimi yüzümü soğuk suyla yıkar, balkonda temiz hava alırdım. o zamanlar sigara içmiyordum, siz içiyorsanız da bırakın biran önce, gerek yok. c vitamininden zengin portakal suyu, muz, limonata vb icecekleri gündüz, nescafe, espresso, filter cofffee gibi sıcakları da akşamları içiyordum. bu şekilde dinç ve zihnim açık durabiliyordum.

+ çalışma masanızın koltuğu çok rahat olmasın, mayıştırıp uykunuzu getirir. odanızın havası da serin olsun, ders aralarında da havalandırmayı unutmayın.

+ profesyonel olun, kimseyle işiniz olmasın. sınav bitene kadar muhattap olmayın kimseyle. insanlar zorlaştırmayı sever, kolaylaştırmayı değil, unutmayın bunu. kimseye kulak asmadan hedeflerine doğru yürüyün.

+ benim motivasyon müziklerim vardı bir de, hepsinin ayrı bir hatırası vardı bende, ders aralarında onları dinleyip dinleyip hayal kurardım :) kahvemi yudumlayıp kalbimdeki sızıyla hayal kurardım, diyorum ya size ben çok istiyordum izmir'de tıp okumayı, öyle böyle değil, acayip bir şeydi. şuana kadar hiçbir şeyin hayalini bu kadar abartıp, bu kadar fazla istememiştim. neyse ki oldu. gerçekten bazen özlüyorum bu dönemleri :)

+ dedigim gibi gençler, kendinize güvenin ve isteyin, gerisi gelir merak etmeyin. bu yazdıklarım sadece geçmiş tecrübelerimin özeti, tıp hayali kuranlara yol göstermesi için yazdım buraya, herkesin bir stili vardır yani, benim ki de böyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vikingr -- 30 Kasım 2017; 17:27:41 >

• Hocam burdan Türkiye 35.leri ilk 100leri geçti hatta tmde 1. Vardı ekşiden 4k ithal etmeye gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pragmatizm hocam felsefem bu , işine yarayanı al o gruptan bu gruptan farketmez ve bence harika yazı
  • Guzel yazi daha once de okumuştum sanki.

Herkes ne yapacagini biliyor zaten,asil mesele uygulamada bitiyor.

Iradesini,duygularini iyi yoneten birinin biraz da kafasi calissa ve kendini de iyice derse verse is biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 30 Kasım 2017; 17:06:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle hocam
  • Link versene

• ekşi sözlük
    tıp kazanma rehberi
    https://eksisozluk.com/tip-kazanma-rehberi--4142418

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel tavsiyeler hocam sağolun son 3 tavsiyesi özellikle iyi geldi motive oldum biraz
  • İrade önemli en önemlisi

• niye olum odanı mı havalandırmıyorsun :D
  • önemli olan verimli çalışmaktır hookecim
  • hocam sakin ol ve kendine gel sınava daha çok var ne demek başka çarem kalmıyor biraz potansiyelini artır acaksın sadece tamam gerçekten kaç saat çalıştığının önemi yok önemli olan verimli çalışmak diyor herkes ama zaten bu sınava hazırlanan herkes en az bi 3 4 saat çalışıyor günde önmeli olan senin o saatlerin üstüne ne yaptığın ne kattığın yoksa rakiplerinle eşit olursun ki gözüm kimsede değil inşallah hakkını veren heres kazanır yalnız gerçekten mantıklı davranmak gerekiyor hocam tıp kolay kazanılmıyor daha fazla emek gerekiyor çalışmalarınızı bir kaç saat daha artırıp verimli çalışmaya bakın siz yaparsınız güvenin kendinize hem niye o kadar az çalışıyorsunuz ki mezunsanız vaktiniz çoktur hocam kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz hedefiniz için hergün azar azar da artırabilirsiniz temponuzu ne bileyim 1 deneme daha fazla çözün ya da kaliteli bi 50 soru daha çözün her hangi bir dersten hergün böyle hafifde olsa artırın siz farketmeden çalışşma saatiniz artmış olacak ama tabi sırf herkes gibi 7 saat çalıştım demek için değil verim gerçekten önemli kısım atlayamayız ama bugün hedefim için biraz daha iyi çabaladım demek için mesela bende bugün sadece 3 saat çalıştım stresten sabahtan beri boşluyorum bu yüzden kızgınım kendime yarın ve bu gece acısını çıkartacağım ama

• Sidero kullanıcısına yanıt
    katılıyorum
  • ders çalışmaya 3'de başlasa en az 10 saat nasıl çalışmış kaçta yatıp kaçta kalkmış helal be

• Kendinizi kandırmadan çalışırsanız kazanırsınız.

Nihayetinde zeka yarışması, matematik olimpiyatı değil bu sınavlar.

Sadece çok çalışmalı, iyi kavramalı ve bazı yerleri bildiğin ezberlemeniz gerekli.

Kardeşimde seneye sınava girecek az çok çalışıyor ama genelde kendini kandırıyor. Umarım herkes hakettiğini alır, zira ülkemizde adalet ve liyakat kavramları unutuldu.

Başarılar gencolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 1 Aralık 2017; 10:16:2 >
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Iste tam benim dusuncem

• hocam bu saat olayı çok değişik kimisi 10 saatle yapıyor kimisi 3-4 saatle
    bazılarının yalan söylediğini düşünüyorum açıkçası çok çalışıyorum imajı vermemek için yani illaki az çalışıp tıp kazanan da vardır ama genelde bir 7-8 saat kasıyorlar belki daha fazla
    onlar için normal bu saatler o yüzden fazla çalışmadım normal çalıştım diyorlar belki de

• *

• öncelikle tebrik ediyorum ama bir sorum var..

başlıga neden ekşi yazarı yazdın çok merak ettim? hayır yani ordakilerin alayı mı 4k cekiyor? alayı mı zeki yani bu kadar büyütülcek ne var (ekşiden bahsediyorum puanından degil)
  • brk 1 B kullanıcısına yanıt
    Ne

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.