Şimdi Ara

4K VESTEL 55 INCH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üstadlar bir şey sormjak istiyorum; vestelkin 4k tv sini aldım panel anladığım kadarıyla kullanma klavuzunda 4K 30 fps ye kadar destekliyor yarın bir gün dişgitürk ve teledünya 4k decoder verdiğinde ve türkiyedeki yayınlar 4k 50fps olarak başladığında (ki 22 ekimde trt maç yayınlarına başlıyor) benim panele görüntü gelir mi? yani decoder panelin desteklediği 4k 30 fps ye görüntüyü decode ederek aktarır ve mükemmel bir görüntü seyredebilir miyim?

Kullanma kılavuzunda yazan cihazın girişlerinin desteklediği fps değeridir. Cihazın içinde yer alan panel en az 60 fps destekler zaten. Maalesef 50 ya da 60 fpslik yayınları izleyemezsiniz. Harici cihazlarla 2:1 pulldown yaparak 30 fpsye düşürülebilir, fakat bu durumda hareket eden nesnelerde bulanıklık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Ekim 2015; 11:27:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadım teşekkür ederim; harici cihazlarda pulldown olayı (30 fpsye düşürme) teledünya ve/veya digitürk gibi cihazlarında bulunabilecek maliyeti düşük bir teknoloji mi? şu tv yi aldığımdan bu yana hala 4k performansı göremedim; youtube uygulamasından 4k videoları açıyorum otomatik HD formata çeviriyor, vestel müşteri hizmetleri aradım aradılar tekrar sorunu anlattım cevap bekliyorum dedim dönüş yok, örnek bir 4k video koyun bari internet sitenize flashdan açim de nedir bir bakim dedim tık yok...bugün yine indirdim bir sürü farklı formatlarda UHD video denicem ama hep hata ekranı çıkacak yine biliyorum; 50 fps seyredemiyceksem neden verdim 3.000tl parayı bu tv ye hala şaşıyorum kendime...yani diyorsunuz ki bu tamamen cihazın girişi ile alakalı yani HDMI versiyonu...doğru mu anladım; çünkü cihaza giriş buradan yapıyorum...HDMI versiyonu UHD aktarımı yapamıyor ancak 30 fps olursa diyorsunuz bu yüzden benim dış cihazın 50 veya 60 lık yayın veya videoıları 30 veya 25 e düşürecek teknolojisinin olması lazım??? off ulan offf, cihazı geri verim desem hanım duvarı delik deşik ettin zaten uğraşma diyor, zaten bu sebeple ayıplı mal kategorisinde verebilir miyim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moongift -- 21 Ekim 2015; 12:22:06 >

• moongift M kullanıcısına yanıt
    Pulldown olayı günümüzde çok maliyetli bir şey olmamalı.
    Evet, ayıplı mal olarak verme şansınız var. UHD standardında yayınlar 50 fps(NTSC sistemi kullanan bölgelerde 60) dir. Bunu karşılamaması bir ayıp olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Ekim 2015; 12:27:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Allah, kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil,doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın..

Doğayı yıpratmayınız,
    Yeteneklerinizi hobi olarak harcamayın,
    İnsanlar kazandıkca kibarlaşırmış.
  • buna ne demeli iyi bir kazık yedik helehttp://forum.donanimhaber.com/m_111185548/f_//tm.htm#111233641
    napcam şimdi ben 4k uydu alıcılı tv çıkartmış öncesinde bize sattığı nedir arkadaş ya...
  • Video izlemek için 4k mı alıyosunuz yahu biraz sabır.2 sene daha bekleyin.vakti gelince digitürk dsmart 4k pakedi çıkarır 40 50 liraya giriş pakedi kitler almak zorunda kalırsınız tv hakkını versin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    üstad haklısın aldık artık bir kere HD alsam o da 2000-3000 arasıydı bunu da 3150 tl ye indirimden almıştım çok da kötü değil ama beni üzen 4K deyip de doğru düzgün zevkini çıkartamayacak olmamız :-) neyse gelişmeleri göreceğiz bakalım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.