ben bundan 2-3 ay kadar öncesinde bilgisayarıma ddr2 ram aldım 2 gb vardı bunu da taktığım zaman 4 olmasını beklerdım ama 3 oldu bilgisayarım 64bit ve işlemcide 64 bit sıstem ozellıklerıne gırdıgımde kullanılabılır ram mıktarı falanda yazmıyo düz 3 yazıyor ama cpuz de 4gb ram var dıyor bıosdada 3 gb gozukuyor anakartta desteklıyor 8gb a kadar desteklıyor sitesınden baktım aklımı çelen bir durum var bu DIMM meselesı rami etkilermı sitede 240 dımm desteklediği yazıyor benımkı ıse bıraz kuçuk bundan dolayımı kı anakartım:P5G41M-LX lütfen arkdaşlar yardımcı olun |
4gb ram taktım ama 3gb görüyor

-
-
hocam kimsemi görmez konuyu yanlış yeremi açtım naptım
-
Hocam doğru yere açtınız ama aktiflik çok düştü forumda. Bellek tam olarak ne kadar gözüküyor. Bazı Ramler 1024 mb yerine 950 mb falan oluyor. Bu şekilde bir şey var da 3900 civarı gözüküyor olabilir mi? Aldığınız RAM'in 2 gb olduğundan emin misiniz ya da?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 27 Kasım 2020; 14:49:51 > -
https://www.technopat.net/sosyal/konu/memory-remapping-bios-ayari-nedir.711969/
Bir de memory remap olayı var. Dahili grafik de sömürüyor olabilir. Bunlara biostan ayar çekiniz olmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
satın aldığım yer 2gb olduğunu söyledı taktığımda 1 goruyordu cpu z de 2 olarak goruyor onuda bıosda 3072 yazıyo dxdiag de de aynı ıksını çıakrtıp yenı aldıpımı takınca 1gb olarak goruyor adama goturdum bıosta bır ayar var onu yapmamışsındır dedı enabled yapıcan felan dedı baktım oda aynı ama çozulmuyor
-
hocam o memory remapda açık otomatık açıktı zaten herkes bıos guncelle dıyor ama çok çekınıyorum o işten elektrık kesılırde bılgısayarı daha kullanamam dıye korkuyorum
-
Ramin fotosunu ekler misiniz? Etiketinde marka model ne yazıyor?
Başlangıca dxdiag yazıp açın. İşletim sistemi 32 mi 64 mü tekrar bir kontrol edin.
-
hocam 64 bit
-
-
Biosa gir ramlare ihtiyacindan fazla voltaj ver sorunun cozulur.1.8v ise sen 1.95 ver.Baktin gordu ramlarini sonra gir tekrar voltaji dusur oyle bak sorun oluyorsa voltaji ona gore tekrar yukseltirsin.Cok fazla verme sakin.Zaten cabucak isinir ortasini bul.Tabi bu fediklerim memory swamp midir remap mıdır nedir o acik olmasina ragmen yapiyorsa dene.Bazen biosda o ozellik kapali oluyor.Ama sende acikmis oyle diyorsun madem.Voltaj ile ile ilgili olabilir.Baktin voltaji yukselttin olmadi slotların yerini degistir tekrar dene.Tum slot degisim kombonasyonlarini yuksek voltajda dene eger dusuk voltajda olmuyorsa.Ram mhz ayarinida kurcala baktin hiç olmadi.
voltaj verme işini hiç denemedim bi bakarım elimden geliyorsa denerim umarım bir sorun çıkmaz bunun dışında farklı bir çözüm yolu varsa onuda bir gözden geçirelim
-
Ha birde ramlerin slotlarini degistirirken kombinasyon denemesi yapicaksan eger hdd yi sata portundan ve guc baglantisindan cikar sonra pc yi ac kapa ac kapa hdd deki windows dosyalari hasar gorur recovery yersin sonra tecrubeyle sabit bende de vardi hobi olarak adam etmeye calistigim ddr2 li p5b li xeon e5450 li sistem ona da ayri ayri kisilerden ddr2 800 luk ram aldiydim ayni acilmama gormeme sorunlari oluyordu.Ram voltajini arttirip slot yerlerini degistirip denemistim zar zor bela yapmisdim fitik etmisdi tam oldu derken hdd windows goctuydu iyice uyuz olduydum.ama sonra oluyor birsekilde eger kit ram degilse aldigin ram sorun olmaz ki koduna bakilirsa gerci sonu okunmuyo ama kvr800..2n li klasik kingston 800mhzlik sonundaki ibare 2g ise zaten 2 gb likdir okunmuyor ama cpuz tarzindaki yazilimlarla gorursun zaten kaclik oldugunu.
Baktin hiç olmuyor sen bana sat o 2lik ince rami alirim😂
ben 50 liraya aldım rami bide voltaj verdik sorun çıkarsa yapabileceğimiz ne var kurtarabılırmıyız bıos pılını çıakrtıp sıfırlasak felan toparlarmıkı
ha bı de en çok merak ettıgım sey su 4gb olmasada olurmu yanı 3gb olarak kalsa çok fark edermı 4le 3
-
rame nasıl voltaj verilir bilmiyorum :D anlayamadımda heralde 3gb da kalıcam en azından csgo açabılıyorum
-
Bilgisayarında ekran kartı yoksa, monitör anakart üzerinde bir çıkışa bağlı ise dahili ekran çıkışını kullanıyorsun demek. Bu da RAM'in bir kısmını grafik işlemek için ayırır. BIOS içinde integraed graphics memory, shared memory vs. gibi bir ayar olabilir oradan bunu azaltabilirsin. Tam adını hatırlamıyorum şuan, bu değer 64MB, 128MB, 256MB yazabilir. Bilgisayarda işletim sistemi açılınca onu otomatik arttırıyor. Yani böyle bir ayarı bulup, değerini düşürmek dışında bir şey yapamazsın. Windows içinde de bu RAM miktarının düşürme seçeneği olabilir ama emin değilim. Voltaj ile ilgili hiç bir durum yok ortada.
-
Voltajla ilgisi var hocam bakma sen bilmeden yorum yapanlara onlar cok biliyor hep zaten.Bende zamaninda cok ugrastim denemedigim sey kalmadi nerdeyse.Sonra bir gun ram voltajini bir arttirdim hersey bir anda stabil oldu yani denemeden yok onla alakasi yok yok bunla alakasi yok diyenlere hic aldirma korkma en fazla rami yakarsin dicemde o da zor yani deli gibi voltaj ver demiyoruz biz zaten.Pc dunyasinda deniceksin abi aklina gelebilecek herseyi deneyeceksin denemeden olmuyor.Hiç ummadigin sey çozum olabiliyor bilemessin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ram cl değeri öğrenme
- windows 7 hızlandırma
- ram fps etkiler mi
- memory management hatası
- sodımm ram nedir
- ram ne işe yarar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X