Corsair xms3 2x2gb 1600 kit ram kullanıyorum ve kapasitesini artırmak istiyorum acaba 8 gb kit alsam 2x4gb 1600 olarak yanına taksam nasıl olur yoksa sadece 2x4gb olarak mı kullansam.Performansta düşüşe neden olur mu yani 2x2 ler onu merak ediyorum.işlemcim core i5 2500k
düşüşe neden olmaz muhtemelen ama pek bi getirisi de olmaz. Orda süs gibi dururlar...
anakartın en azından 16gb destekliyorsa 2x4gb alıp tak... sendeki 2x2gb olanları da satabilirsin istersen... ya da çok ucuza gider diye takıp kullan... fiyatlar yükselirse ilerde satarsın...
Bilgisayarı oyun vb işler için kullanıyorsanız 16 gb ramin hiç bir getirisi olmaz boş boş durur. Ramler kullanılmadığı sürece sisteme artı getiri sağlamazlar. Şu an günlük bir sistem 4 gb pek aşmıyor açıkçası, 8 gb gerekli mi ilerisi için evet ama 16 gb kesinlikle gündelik kullanımlı(grafik çizim vb işler yapmıyorsanız) bilgisayarlarda gereksizdir.
Ya ben sistemin az daha rahatlamasını istiyorum bazen photoshop,adobe premier beraber kullanıyorum onu geçtim bazı oyunlarda ram'in %90 üzerinde kullanıldığını görüyorum o yüzden hazır ucuzken alıyım ileriyede dönük olur dedim o yüzden alıyorum :) olmazsa 4'lükleri satarım cevaplar için teşekkürler
bence arkadaşlarında dediği gibi 2x 4 gb alın 8 gb artık gerekli bf3 te 8 gb lik ramin yüzde70 i kullanılıyor multide
yanına al tak bunlardan bi kit 12gb yeterli gelir bence
Aynen aldım bile corsair vengeance :) 2x2 leri satacaktım vazgeçtim 12 gb olsun sistem yalnız eski ramler cl8 denedim 8 8 8 24 de çalıştırmayı vengeance'lar çalışmıyor bir umut çalışır mı demiştim olmadı standart zamanlamasında 9 9 9 24 de kullanıyorum
şimdi 2x2 takılıysa, yinde 2x2 veya 4x4 almalısın yoksa tek slot boş kalır ve dual bozulur ve performans kaybı olur diye biliyorum. Ram baya etkiliyor pcnin gücünü ama fazlasıda yer kaplar bi anlamı yok... yani
Tabi canım cift kanal oldu söyle yani corsair xms3 2x2 ve corsair vengeance 4x2 toplamda 12 gb oldu yani :)
Hayırlı olsun, eğer elin sıkışık değilse satmana gerek yok. Kullandığın programlar ihtiyaç duyabilir, 12 Gb son derece güzel bir kapasite.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme