Bildirim
4G türkiyede yürürlüğe girince

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
3G tam anlamıyla hızına oturmadı, ne 4Gsinden bahsediyorsun sen? -
3G, 4G vs. önemli değil, insanların bunları ne kadar kullanabildiği önemli. Yani sana düşük bir kota ile verildiklerinde 4G değil, 5G bile gelse yine bir işe yaramaz. En fazla kotanı daha çabuk doldurursun.
Halihazırda zaten 3G baz istasyonu sektörü başına 45 mbps gibi hızları destekliyor, 4G'de bu 150 - 200 mbps gibi bir şeyler olacak, tam bilmiyorum tabi. Değişik modlarla bunu 1Gbps yapmak da mümkün imiş ama operatörlerin nasıl bir altyapı kuracağı, hangi 4G modelini tercih edeceğine bağlı ki bizde 150 mbps gibi bir hız olacaktır bu.
Tabi bu sektörün maks. taşıyabileceği hız. Bir kişi bağlanırsa diyelim 150 mbps hıza ulaşıyor, 15 kişi bağlanırsa 10mbps, 150 kişi bağlanırsa 1 mbps ile eş zamanlı indirme yapabilirler... Tabi TCPIP trafiği falan filan alacağın hız daha da düşüyor.
Amerikan kablosuz teknoloji forumlarına bakıyorum, adamlar telefonda 45mbps hız görüyor 4G LTE ile. Ama hepsinin dediği şey, iPhone 5 piyasada yaygınlaşıp bu hızlar yerin dibine inmeden hıza doyalım. :)
Ha bir de şu var ki, daha 3G altyapısı yeterli bir düzeye gelmeden 4G altyapısının kurulmaya başlanması operatörlere ekstra maddi yükümlülük getireceğinden gelişmesi yavaş olacak olabilir, ya da 3G gelişimini bir düzeyden sonra bırakacaklar.
Zamanında 3G telefon sahiplerini göz ardı edip direkt 4G'ye geçselerdi, şu anda operatörler çok daha iyi seviyelerde olacaktı, yatırım harcamaları da daha düşük olacaktı...
-
isterse 52G versinler bu TTNET kafasında anca insanları soyma düşüncesi olduğu için şöyle bir keyifle kullanamayız kotamı bitecek, paramı girecek korkusuyla yaşar gideriz. -
merak etmeyin bizim operatörler İstanbul'un lüks semtlerinden birinde 4g'ye başlar ondan sonra reklamlarda 4g'ye geçtik diye millete edge hızında internet satmaya çalışır. -
ben Ankara'nın en işlek caddelerinden biri olan 7. caddede olmama rağmen EDGE ile bağlanıyorum zar zor bir yetkili buldum şebeke kaldırmıyor ancak 2013 ün sonunda belki yeni istasyon ekleriz denildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Certhas -- 25 Mart 2012; 19:44:12 > -
ttnete mahkumuz yani alternatif çıkması lazım -
3G, 21 mbps ye kadar destekliyor.
durma geç -
quote:
Orijinalden alıntı: mc_fosil
durma geç
Bu arada Turkcell 43mbps ye kadar destekliyor -
quote:
Orijinalden alıntı: The Islander
quote:
Orijinalden alıntı: mc_fosil
durma geç
Bu arada Turkcell 43mbps ye kadar destekliyor
valla en son ben 28 li 29 lu birşeyler duymuştum ama 3g teknolojisi falan hikaye hep kotalı
4g dedikleri LTE teknolojisinden belki bir umut. Çünkü 200 mbps ye yakın değerlerden bahsediliyor
-
Operatörlerimiz mobil internetlerini bu şekilde reklam yapmaya devam ederse, 4G geldiğinde o da yeterli olmayacak. :D
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X