Şimdi Ara

46X3500 Yeni Aldım ve Ölü Piksel Var, Ne Yapabilirim ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Açık söylemek gerekirse ben de 1 ay önce lcd'mi aldığım zaman ölü piksel olayına kafayı takmıştım.. Ama sonra düşündüm milimetrik inceleyip de canımı sıkacağına genel olarak test etmeye karar verdim.. Şu an lcd'mi sorunsuz kullanıyorum ve ben ölü piksel fln görmedim.. Belki senin gibi çok detaylı incelersem 1 tane bulurum ama günlük kullanımda hiç farketmediğim bir ölü piksel için niye sinirimi bozayım ki?

Bence sen de bunu kafana takma, oraya da takılma.. Sonra bi bakmışsın kaybolup gitmiş, hiç farketmiyorsun bile
  • demek 3-5 ölü pixelin halay çekmesi lazım değişim için benim merak ettiğim test etmiyorlar mı fabrikadan çıkmadan ya da fark ediyorlar salıyorlar pazara.artık yüzde ben hesabı lcdde ölü pixeli kabullenmek mi gerek illa ki?
  • Niye test etsinlerki arıza olarak kabul etmiyor adamlar zaten 5-7-8 pikseldede müşteri memuniyetsizliği yüzünden değiştiriyorlar arıza nedeniyle değil, yani bu benim düşüncem...........

Yani yukarıda albani üstadın söylediği gibi ölü piksel arıza kabul edilmiyor......................
  • quote:

Orjinalden alıntı: consolemaster

şimdi teknosa teknik ekip yine geldiler, bu ölü piksel değil ölü nokta dediler, çünkü benimkisi renk değiştiriyor, ölü piksel beyaz üzerinde siyah gozukurmuş bende beyaz üzerinde kırmızı gözüküyor ve aradığım kişiler ile aynı şeyi dediler, arıza değil ve değiştirmezler dediler. 3 tane yanyana olsaydı veya 5 tane olsaydı değiştirirler dediler. ama herifler aynı zamanda bilgisizmidir yoksa uyanıkmıdır service menüsüne girermisin dedim, working time için, ona giremezsin şifrelidir gibi abuk bi cümle kurdu. ben bu aletin süresini de görmek istiyorum arkadaş iyice kıl ettiler ya.

Demekki buda yeni kavram olmuş panel işinde
    Anlamadım doğrusu,anlayan varsa beri gelsin!

-yoksa "Stuck" pixelmidir bu??sabit/kalıcı yanan ve tek renkte çalışan>>beyazda sadece kırmızı görünüyorsa budur yani Stuck-pixel!
    ayrıca bu pixel renk veriyorsa zaten dead-pixel değildir

Panelde CCFL yandığı zaman tüm display alanı aydınlanır,fon verirsen örneğin DPB gibi bir programla,buradan görürsün net olarka nedir diye!
    Sen bunu PC ye bağlayıpta test ettinmi acaba?
    -"DeadPixelBudy" ve "PixelFixer" programlarını RS.COM a yükledim bunu indir ve dene;

http://........com/files/136640269/PixelFixer_DPBbyCAN.rar

1-önce DPB ile bütün renklerde dene Red-Blue-Green ile başla ardından>Black-White ve Custom dan ise kafana göre çeşitli renkleri seç
    ve dene

2-ardından PixelFixer ı çalıştır ve bir kaç dakika panele görüntü gelsin>>bunun için PC ndeki bir player yardımıyla açacaksın,.MOV uzantılı
    olduğu için belki bazı Player lar açmayabilir>>VLCPlayer ile dene o zaman

Bütün gördüklerini bir kenara not ve bana bildir sonra+

Ben kendim görsem rahat anlarım ama,bu imkan yok maalesef!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Ağustos 2008; 1:41:53 >

• Teşekkür ederim değerli yorumun için albani, dediklerini en kısa zamanda yapmaya çalışacağım ama pixelfixer falan gibi programlar gerçekten bir işe yarıyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: consolemaster

Teşekkür ederim değerli yorumun için albani, dediklerini en kısa zamanda yapmaya çalışacağım ama pixelfixer falan gibi programlar gerçekten bir işe yarıyor mu ?

Selam

1-Önce DPB ile bütün renkleri tara!

2-PixelFixer ilede bir süre izle,orada 3 hızlı seçenek vardır,görüntüyü dikkatlice izlerken(gözlerin kamaşacaktır ve takip edemeyeceksin ama
    sana fikir verecektir çalışması,bu arada o dediğin sendeki pixelide incelemiş olursun,orada ne yapıyor diye,burada programı 5 dak.kadar
    devam ettir ve sonra çık+
    Senin hatalı pixele tekrar bak,bakalım ne oldu ????

3-Bu arada senin panel T1 mi yoksa T2 midir???
    Bunu anlamak için önce arkadaki Sony sticker a bakacaksın(ama bazılarında yazmıyor!)

"Assembled in Spain" mi sendeki TV???? yada "Assembled in.......... neresidir??? örneğin Czech/Slovakia/Letonia v.s gibi???

Genelde T1 paneller OK
    Ama T2 ler daha sorunludur! özellikle Samsung S-LCD nin S-PVA modülleri>>>en çok görülen sıkıntı>>Clouding tir! ardından Smearing,
    Motionblur,Trailing gibi devam eder,bazılarında ise Backlight-bleeding fazla veya Fan sesi fazla olabilir v.s......

Birde şu vereceğim Kod no.larını kontrol ediver;
    "T2" panellerin Kod numaraları>>(46X3500 ler için)>>>4000001-4001163 veya 4300001-4304051

F/W gerekebilir büyük ihtimalle!!
    -f/w için sadece Sony fotoğ.mak./Camera v.s kullanılır!!! netten indireceğin f/w i Sony Memory-Stick e yükleyeceksin(FAT olarak formatlanacaktır) ve ardından
    arka taraftaki Memory-Stick slot a takacaksın,programı ise bu dediğim cihazlarla Memory-Stick e atacaksın!!!

Adiler illa Sony cihaz kullanımını şart koşmuşlar!!
    --------------------
    UYARI;Ben bu arada F/W i RS.COM a yükledim bunu indir,ama sakın bir işlem yapma!!!!sakın!!

http://...........com/files/136761598/C-5215LE_X_46_T2_BCN.zip

Bu verdiğim F/W den başka daha yeni bir F/W olabilir,sana bunu bildiririm,veya hiç gerekmez v.s!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Ağustos 2008; 15:19:11 >

• Hocam fw nedir?
  • Firmware
  • merhaba sayın consolemaster,
    bana göre almış olduğun ekran piyasadaki alınabilecek gerek tip gerek performans olarak 1 numaralı ekrandır..
    bende phılıps 42pf 5331 plazma var,bana ucuz pahalı herhangi bir lcdyi vericekler x3500dışında hiçbiriyle değişmem,elindeki ekran çok iyi bu bir....
    iki....eğer 1metreden sonra bu piksel farkedilmiyorsa ki sanmıyorum farkedilsin,özelliklede hesaplı almışsan sakın değiştirme..hee hayır piyasada neyse o fiyattan aldım diyorsan bişey demem...
    teşekkürler.
  • teknosa biraz kazık bi yer kaça aldınız acaba?
  • Ölü pixeli unuttum bile, dediğiniz gibi görülmüyor zaten ve ekranın en alt solunda.

Fiyata gelince teknosada bazı ürünler red tag diye bir indirime düşüyorlarmış bu ürün de ellerinde stokda 7 tane kalmıştı ve indirimdeydi. 7.300 ytlye aldım.
  • hayırlı olsun iyi fiyata almışsınız bundan daha ucuzu anca İB'de bulunur heralde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.