Şimdi Ara

46X3500 Yeni Aldım ve Ölü Piksel Var, Ne Yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar dün teknosadan sony 46x3500 aldım , bugün alet geldi ve kurulumu da yaptılar, adamlar kendileri ölü pixel testi yaptılar fakat bişi yok dediler, daha sonra kuran elemanlar gittikten sonra ben bir siyah ekranda kontrol edeyim dedim ve 1 tane ölü pixel buldum ekranda. teknosayı aradım kendileri teknik desteğe bağladılar beni adam 7 taneye kadar standarttır gibi saçma birşeyler geveledi, sonyi aradım onlar da değiştirme durumu yok, ölü pixele müdahale edemiyoruz gibi birşey dedi. 0 alınmış bir tv de ölü pixel çıkınca ben bunu değiştiremiyor muyum arkadaşlar? sony garanti kapsamını iyi bilen arkadaşlar veya bu işten anlayanlar bir yazarlarsa çok sevinirim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sony 5 Pixelden sonrasına garanti veriyor diye biliyorum. Bazı kişiler almadan firmada test ettiriyorlar. O zaman hemen değiştirebiliyorsunuz. Ama onun dışında 5 pixelden sonra garantiye gidiyor. (Bu 5 pixel garanti her yerde farklı galiba. Bazıları sizin gibi 7 pixel diyor bazıları sadece yan yana 5 pixel olu olursa garantiye girer vs. diyor.)
  • aldıgınız urunu sorgu sualsız bellı bı surede degıstırme hakkınız var bır sebep gostermeden ..
    Ancak o sure ıcın net bı bılgım yok.. kımı yer bır hafta kımı yer gun ıcınde vs gıbı acıklamalarda bulunuyor..

Sız bence teknosayı arayıp sızden bır urun aldım deyıp ıade etmek ıstıorum deyın ama urunun ne oldugunu soylemeyın ..

o sıze proseduru anlattıktan sonra acıklayın .. sızın tvnız kuruldugu gunden ıtıbaren garantı kapsamındadır ayrıca
    sıze olu pıksel yok dıyen calısanları da yanlıs ıslem yaptıkları ıcın gereken mercıye havale edın ..

Kutuları umarım atmamıs ve yırtmamıssınızdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 11 Ağustos 2008; 13:07:05 >
  • Kimi yerlerde sayısına bakmıyor. Ölü piksel cıktıgı gibi degisim yapıyor.
  • Tüketici yasalarında aldığınız ürünü hiç bir koşul belirtmeden 7 gün içinde değiştirebilceğiniz yazıyor..Ki sizde ölü piksel çıkmış bu bir kusur..Bence hakkınızı arayın 1 hafta içinde..Tüketici hattını arayın sorununuzu anlatın iade etmek istediğinizi söyleyin... 1 hafta geçmeden iade etmeye bakın olmadı mahkemeye başvurun hakkınızı sonuna kadar arayın derim..
  • Kutuları atmadım ve yırtmadım da hala arıyorum bir yerleri , sony yetkili bayisi teknosa vs adamlar normaldir diyor uyuz oldum.

Ürünü sabah teknosa elemanları getirdi, kurulumu ise daha sonra sony'den elemanlar gelip yaptı. Benim kimin ile görüşmem gerekiyor bu durumda? Ve kimi arasam da bana lcd teknolojisini ve ölü pixel normalliğini anlatıyor salak gibi! ve ayrıca gelen elemanlar ölü piksel testi neden yapıyorlar? çıkınca burada bir tane ölü piksel var haberiniz olsun diye belirtmek için mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consolemaster -- 11 Ağustos 2008; 13:46:35 >
  • İyi günler

Sn.CMaster

1-X35x serisi en iyi LCD dir ve 1 dead-pixel için o TV yi sakın değiştirme!!!

2-Bu seri zaten eski model olduğu için ne üretiliyor nede stoklarda yeterli miktarda kaldı,dolayısıyla
    sen örneğin bunu Teknosa dan aldığın içinde,herifler Dead-pixel sebebiyle bunu değiştirmezler,""çamura yatarlar""
    Şayet Sony Bayiden alsaydın,durum daha farklı olabilirdi!

3-Bazı arkadaşların beyan ettiği üzere,""7 gün içinde müşteri memnuniyetsizliği" konusunu tam bilmiyorum,bunu istersen
    işletebilirsin,ama bunu 1xdead-pixel için bildirirsen,durum karışır!!

-Ya doğrudan.....ben bunu istemiyorum,şununla değiştireceğim veya para iadesi dersen,Teknosa ne yapar bilemem,ama
    başka bir ürünle değiştirme daha mantıklı geliyor bana,ayrıca bu herifler uyanıktır,şayet dead-pixel durumunu öğrendilerse
    yine "çamura yatabilirler"!!!

4-Dead/Stuck-pixel konusunu maalesef çoğu insan hatta kimse bilmiyor diyebilirim

Bakınız Modüllerde(sizin panel dediğiniz Display ünitesi)>>belli bir üretim prosesi ve bunu takip eden bir sürü evreleri vardır+
    bütün modül üretenler zamanında ortak bir paydada buluşarak,hem modüllerin "classification" dediğimiz panellerin sınıflandırılması+
    buna ait bir uluslararası kurallar manzumesi hazırlanarak hepsi altına imza atmışlardır(burasına dikkat edin lütfen!!!)

Dünyada ise panel üretenler "ana üretici" olarak;

A-LGD
    B-Samsung
    C-AUO
    D-CMOs
    E-Sharp
    F-CPT
    G-QDI
    H-IPS-Hitac

Bu yukarıdakilerdir,bunların içinden bir tek>>CPT>"Class-II" panel üretir,diğer bütün ana üreticiler ise "Class-I" üretirler+
    CPT yukarıda listede olması ise hem çok büyük bir üreticidir hemde Phil,Funai,Konka,Samsung ve TPV ye panel vermektedir!
    (LCD ve Monitör Display üniteleri olarak)

Bunların haricinde diğer tüm panel üreticileride Class-II panel üretirler,bu üreticilerde ağırlık olarak Taiwan lıdır,Çinde sadece
    BoeHydis ve CMV vardır+

Bu üreticilerin sınıflarındaki stuck/dead-pixel durumlarıda ayrıca bellidir,ancak burada üreticilerin bir seçme/belirleyici hakları vardır,
    şöyleki;örneğin Samsung 5 pixel hatası derken,Sharp 8 diyebilir veya AUO 6 diyebilir!!! ancak "Class-I" üreten ve bu sertifikayı alan
    üretici,kalkıpta 15 pixel hatası diyemez!!!! kısaca bunun bir azamasi vardır,ancak üreticiler bunu genelde açıklamazlar!
    Ancak 5/8 in üstündekini çoğu Class-I üreticileri kabul etmektedir!

Bir diğer üreticilerin seçme/belirleyici durumu ise>>örneğin hatalı pixellerin display deki konumlarıdır;ki en önemlisi budur!!!
    3 tane yan-yana pixel hatası olursa bu durumda panel değişir!!!(dead veya stuck)

Fazla uzatıpta karmaşıklığa girmeden,sonuç olarak,bütün üreticiler bu şekilde çalışırlar ve bunlarıda ayrıca bütün yetkili satıcılarına
    ve servislerinede bildirirler+++

5-TFT-LCD ler teknolojileri gereği zaten dead-stuck pixel hatalı olurlar/olabilirler/veya ilerde olabilir!!!
    Çünkü pixeller bir gün gelir "ölür" ler

Bu arada kimse LCD/PDP ler 100.000 saat gidiyor/gider filan palavrasınada sakın inanmasın!!!
    50.000 giderse ne ala,25.000 de şişen çok olacaktır!

6-Gelelim satıcıların+servislerin bu konudaki uygulamalarına>>zaten asıl sıkıntı burada başlamaktadır;
    Örneğin USA da iseniz,aldığınız malı şak diye değiştirirsiniz,orada kural-mural filan yoktur,telefon açarsınız
    satıcınıza,herifler hemen değiştirirler! ondada çıkarsa,yine değişir,ben öyle insanlar okuyorumki USA sitelerinde
    adam 4-5 defa TV yi değiştirtmiş,olmadı....verin benim paramı geri..... diyorsunuz,şak diye veriyorlar!
    Böyle durumlarda bazı ülkelerde(USA dahil) örneğin Avrupada az bir para kesebiliyorlar!
    Bunlarda zaten size verilen sözleşmede belirlenir(özellikle net üzerinden satışlarda)

Dolayısıyla ülkeler bazında bunlar farklı uygulamalara sahne olurlar!
    Batıda aşırı bir rekabet vardır,müthiş bir müşteri memnuniyeti vardır,dolayısıyla satıcı en üst hizmeti vermektedir!!
    Herifin kafasına bile paneli çarpabilirsiniz
    Orada asıl olan "müşteri memnuniyetidir"!!

Ama bu dediğim uygulamalar,gelişmiş pazarlarda ve adam gibi Tüketici Kanunları olan yerlerde olmaktadır!

7-Dead/Stuck-pixel bir üretim hatası olarak kabul edilmemektedir!!!
    Yukarıda bahsettiğim sınıflandırma ve uygulamalar durumu ve bu teknolojinin getirdiği durum sebebiyle+
    Bugün için üretilen "classic display unit" dediğimiz panellerde durum böyledir,ama ilerde SHARP yeni
    bir teknoloji geliştiripte "zero-defect display unit" ler yaparsa durumlar değişebilir elbette!!
    Bugünün LCD teknolojisi/tekniği SHARP patentli üründen yola çıkarak devam etmektedir!
    ---------------------
    Ancak Türkiye de bütün bunlar farklı işlemektedir maalesef çoğu zaman!!

Bakın size bir başka örnek>>bilinçli toplum olmak ve aldığınız malın durumu v.s için bir uygulama USA dan>>>

Orada gördüğünüz gibi,anında değişen paneller yani TV ler ne oluyor dersiniz,genelde Dist.depolarına gidebildiği gibi,
    büyük çoğunluğu tekrar satılmaktadır,peki nasıl satılıyor??
    -Dead/Stuck-pixel hatalı olduğu beyan ediliyor satıcılar tarafından ve satılıyor sonra bunlar,üstelik bunları almak içinde
    geceden sıraya giriyorlar!!
    Ama arada bazı uyanık satıcılar ile 2.el satanlar bunları alıp sıfır diye satıyorlar!!!aslında ürün sıfır sayılır ama,1-2 pixel
    hatalı olması kimisine fark etmiyorken kimisi tekrar değiştirme yoluna gitmektedir!

XBR6(bizdeki X3500) böyle 2-3 pixel hatalı ise yarı fiyatına yakında satılabiliyor(zaten bundan dolayı uyanıklar geceden gidip bunları almaktadır)
    Zira normal görüntede bunu asla göremezsiniz sadece belirli renk fonunda bu belli olmaktadır!kaldıki siz TV izleyeceksiniz FON değil!

Ancak bildiğim kadarıyla hiç bir üretici dolayısıyla Dist.bu malları geri almaz!alsada zaten bunu geriye Kore/Japonya veya montajlandığı yere
    kesinlikle gönderemez,yok böyle bir uygulama,kısaca satıcı/Dist.bir şekilde o malı satar vey atar v.s,ama üretici kabul etmez,ancak
    Sharp ve bir iki üretici özellikle USA da bunları kabul ediyor!sonra ya bunları özel bir fiyatla satıyor veya bağış yapıyor veya parçaları kullanıyor v.s

Kısaca bu konu aslında çok net değildir,buda dediğim gibi LCD nin teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur,birde çekik-gözlülerin cinliğinden kaynaklanan
    bir durumdur

Selamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadtas

Tüketici yasalarında aldığınız ürünü hiç bir koşul belirtmeden 7 gün içinde değiştirebilceğiniz yazıyor..Ki sizde ölü piksel çıkmış bu bir kusur..Bence hakkınızı arayın 1 hafta içinde..Tüketici hattını arayın sorununuzu anlatın iade etmek istediğinizi söyleyin... 1 hafta geçmeden iade etmeye bakın olmadı mahkemeye başvurun hakkınızı sonuna kadar arayın derim..

Bu hak maalesef telefonla ve elektronik ortamda (internet) yapılan satışlar için geçerli.İşyerinden yapılan satışlarda durum nedir bilmiyorum, kanunu okudum ama ben birşey göremedim (ama hukukçu değilim, yanılıyor olabilirim).
    Dolayısıyla bir ürünü mağazadan görüp internetten almak 7 gün hakkı açısından önemli.Ben son iki cebimi bu şekilde aldım, gerçi iadelik bir durum olmadı ama ne olur ne olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: bobita

quote:

Tüketici yasalarında aldığınız ürünü hiç bir koşul belirtmeden 7 gün içinde değiştirebilceğiniz yazıyor..Ki sizde ölü piksel çıkmış bu bir kusur..Bence hakkınızı arayın 1 hafta içinde..Tüketici hattını arayın sorununuzu anlatın iade etmek istediğinizi söyleyin... 1 hafta geçmeden iade etmeye bakın olmadı mahkemeye başvurun hakkınızı sonuna kadar arayın derim..

Bu hak maalesef telefonla ve elektronik ortamda (internet) yapılan satışlar için geçerli.İşyerinden yapılan satışlarda durum nedir bilmiyorum, kanunu okudum ama ben birşey göremedim (ama hukukçu değilim, yanılıyor olabilirim).
    Dolayısıyla bir ürünü mağazadan görüp internetten almak 7 gün hakkı açısından önemli.Ben son iki cebimi bu şekilde aldım, gerçi iadelik bir durum olmadı ama ne olur ne olmaz.

doğru biliyorsun @bobita

arkadaşlar bu forumda bilmeden çok şey biliyormuş gibi yorum yapan ne kadar çok insan var bu işi bilenler konuşsun diğerleri sadece okusun yeter boş konuşmaktan iyidir en azından

bilmeden canı yanmış kişileri yanlış yönlendiriyorsunuz ondan sonra daha çok üzülüyorlar

LÜTFEN SUSUN SAYIN ÇOK BİLEN AMA YANLIŞ BİLEN ÜYELER

NOT: üstüne alınanlar önce bilgilerini tartıp sonra tepki göstersinler

• Şimdi asıl merak ettiğim ben bu ürünü teknosa'dan aldım ama garanti sonuçta sony nin garantisi, bu durumda bir değiştirme durumu olacaksa bunu teknosa mı yapacak sony mi? Ve tam olarak ne demeliyim , sürekli 1 pixelin normal olduğunu, değiştirme kapsamına girmediğini vs sölüyorlar.
  • Şimdi lcd tv yi aldığım teknosanın mağaza müdürü ile konuştum (caddebostan şubesi) Ölü piksel testini 5'den fazla ölü piksel vardır diye veya yanyana 3 tane ölü piksel vardır diye yapıyorlarmış ve öyle bir durumda rapor tutulup ürün anında değiştiriliyormuş. 1 tanede değişim yapılmıyor dedi. Ne diyorsunuz arkadaşlar? ya ölü pikselin yeri ekranın sol alt kosesinde ve hani ölü piksel zaten belli olan birşey değil yakınından dikkatle bakmadıkça ama sonuçta yepyeni bir ürün alınca insan ve iyide bir ürün olunca böyle içim rahat etmedi şuan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..::SeRKaN::..

quote:

quote:

doğru biliyorsun @bobita

arkadaşlar bu forumda bilmeden çok şey biliyormuş gibi yorum yapan ne kadar çok insan var bu işi bilenler konuşsun diğerleri sadece okusun yeter boş konuşmaktan iyidir en azından

bilmeden canı yanmış kişileri yanlış yönlendiriyorsunuz ondan sonra daha çok üzülüyorlar

LÜTFEN SUSUN SAYIN ÇOK BİLEN AMA YANLIŞ BİLEN ÜYELER

NOT: üstüne alınanlar önce bilgilerini tartıp sonra tepki göstersinler

Bobita aynı şekilde ben elden aldığım bir ürünü değiştirmiştim.. Aldığım yere gitmiştim ve beklediğim ürün bu değil demiştim..Haklarımı söylemiştim ve açılmış kutudaki ürünleri benden ALDILAR..Yani iade ettim daha sonra istediğim başka ürünle değiştirdim..Hiç bir şekilde tel,internet vs . ortaımdan değildim.. Yasalar bu gibi durumlarda her zaman son kullanıcıyı tutuyor.. Ki LCD panel az bi para da değil hani.. Yine elinizden geleni yapın derim.. Olmazsa zaten mecbur kullanıcaksınız..
    +Hiç değilse daha sonra tüh keşke araştırsaydım iade etseydım o kadar para verdim vs. gibi pişmanlıklarınız olmaz..

• Yasal olarak 7 gün içinde iade olanağı yalnızca kapıda teslimli satışlarda mümkün. Ürünü mağazada veya bayide görüp aldıysanız böyle iade hakkı yok.

Yalnız mağazada yapılan satışta Teknosa'ya özgü olmak üzere bu imkan yine var , ancak teknosa iade nedeniyle satış bedelinin %15 ini müşterisinden tahsil ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h2001 -- 11 Ağustos 2008; 14:47:41 >
  • ürünü mağazada görmedim, ürünü teknosa caddebostan şubesinden getirttim. genel teknosa depolarından (gebze) geldi, kapıma teslim geldi yani ürün. Bu durumda 7 gün içinde iade olanağım var mı? Bir de arkadaşlar 46x3500 de service menüsüne giriyorum ama çalışma saati(working time) gibi bir ibare yok. Ona nasıl bakabilirim ?
  • consolemaster bu konunun tek cevabı garanti belgesinde, bende Toshiba LCD var ve garanti belgesinde kaç ölü piksele kadar kabul ettiklerini (adedi hatırlamıyorum) yazmışlar.SONY'de de yazması lazım, eğer yazmıyorsa bana göre (mantıken) istisnai durum olarak tanımlanmayan ve kullanıcı kaynaklı olamayacak her problem kusurdur ve direkt ayıplı ürüne girer.Ama eğer garanti belgesinde örn. 3 adede kadar ölü pikseli kabul edilebilir olarak nitelendiriyorsa yapabileceğin pek bir şey yok.
    Fakat şöyle bir durum da var, SONY'nin böyle üst segmentteki bir ürünle ilgili piyasada olumsuz reklamının yapılmamasını isteyeceğini zannetmiyorum.Yani tüketici sayfalarında, sitelerinde, basında böyle birşeyin yer almasını istemez !!! (Anladın sen onu )
    Aldığın ürün pahallı bir ürün, sineye çekilecek bir durum değil.

• Ürünü mağazada görmekten kastım; satışın yapıldığı (faturanın düzenlendiği) yerin mağaza olmasıydı.
    Yoksa mal zaten depodan çıkarılır , ürünü görmemiş olmanız durumu değiştirmez.
    Kapıda teslimli satışlar, yukarıda bobita arkadaşın dediği gibi telefonla ya da internet üzerinden yapılan veya satıcının bizzat kapıya gelip sözleşme /senet imzalattığı (ev hanımlarına yapılan promosyonlu tencere satışları vardı böyle) satışlardır.
  • Garanti belgesinde ölü pikseller ile ilgili birşey yazmıyor arkadaşlar.Ayrıca bu ürünü değiştirecekse teknosa mı yoksa sony mi değiştirecek bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consolemaster -- 11 Ağustos 2008; 15:08:24 >
  • quote:

consolemaster bu konunun tek cevabı garanti belgesinde, bende Toshiba LCD var ve garanti belgesinde kaç ölü piksele kadar kabul ettiklerini (adedi hatırlamıyorum) yazmışlar.SONY'de de yazması lazım, eğer yazmıyorsa bana göre (mantıken) istisnai durum olarak tanımlanmayan ve kullanıcı kaynaklı olamayacak her problem kusurdur ve direkt ayıplı ürüne girer.Ama eğer garanti belgesinde örn. 3 adede kadar ölü pikseli kabul edilebilir olarak nitelendiriyorsa yapabileceğin pek bir şey yok.
    Fakat şöyle bir durum da var, SONY'nin böyle üst segmentteki bir ürünle ilgili piyasada olumsuz reklamının yapılmamasını isteyeceğini zannetmiyorum.Yani tüketici sayfalarında, sitelerinde, basında böyle birşeyin yer almasını istemez !!! (Anladın sen onu )
    Aldığın ürün pahallı bir ürün, sineye çekilecek bir durum değil.

Aynen bunu demeye çalışıyorum..Az bir para değil şartlarını zorla 1 hafta..Olmazsa zaten elden birşey gelmez..

• Consolemaster; geçmiş olsun öncelikle..
    Sony'nin kaç ölü piksele iade hakkı tanıdığını, ya da garanti belgesindeki durum nedir bilmiyorum.
    Konunun teknik yönünü bilen arkadaşlar 1 tane ölü pikselin rahatsızlık yaratıp yaratmayacağını söylerler.
    Ancak 1 ölü pikselin, tv ni hukuken "ayıplı mal" durumuna sokacağını düşünmüyorum. Ancak elbetteki garanti belgesinde tüketici lehine hüküm varsa, yasada olmasa da o uygulanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: consolemaster

Garanti belgesinde ölü pikseller ile ilgili birşey yazmıyor arkadaşlar.Ayrıca bu ürünü değiştirecekse teknosa mı yoksa sony mi değiştirecek bu durumda?

Kılavuza, garanti belgesine iyice bak, muhtemelen karınca duası formunda yazılıdır (eğer yazıyorsa), yazmıyorsa dediğim gibi istisna kabul edilemeyecek bir ayıptır, lcdlerde kaç ölü pikselin değiştirilmesi gerektiğini yazan bir kanun olacağını zannetmiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.