Şimdi Ara

46' SONY X4500- Z4500 Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SONY LCD Tv alacağım.Kafamdaki ekran boyutuda 46" ve marka kesin sony olacak.Ama kararsızlığım 200 mhz hızındaki Z4500 mü, Sony nin amiral gemisi X serisinden x4500 mü? işte burada tıkanıyorum.
    Çok forum gezdim,burada da saolsun arkadaşlar incelemişler.Ama bu 2 model hakkında gerekli karşılaştımayı bulamadım ya da beceremedim.
    Genelde Z serisi 200 mhz için satış stratejisi diyorlar ve oyun oynayacaksan Z4500 deniyor,film seyretmek istiyorsan da X4500 diyorlar.
    Benim amacım film ve digitürk HD receiver ile TV seyretmek olacaktır.
    Siz değerli üyelerin bana bu konuda yardımcı olmasını rica ediyorum.

• Hocam bu urunler daha once cok kiyaslandi, %98 X4500 onerisi alicaksin.
    Sebep ve gerekcelerini onceki konu basliklarinda bulabilirsiniz..

quote:

Ancak eger agirlikli olarak bu amacla kullanicaksin, X4500 dusundugune gore butcende musait, Pioneer 5090 veya Panasonic 50PZ80E onerebilirim.

Cok acelen yoksa, Panasonic yeni modeller ve SONY 55** serileri cikicak..
  • 3 aydır inceleme yapmaktan ve beklemekten hep yeni modeller çıktı.Artık bekleme yapmak istemediğim için taksitle bir tanesini alacağım.
  • Patlat o zaman X4500, Z4500 200 hertz olayi cokta gerekli ve fark yaratan bır ayrıntı deıl su asamada ınan..
  • Ayrıca neden Z serisi yeni çıktığı halde, X serisi daha pahalı oluyor.Z serisinde olmayan nedirki X serisi fiyat olarak halen daha pahalı olmaktadır???
  • Yeni cikan hersey daha iyi diye bir mantik soz konusu deil. X serisinde Bravia Engine 2 Pro islemci var Z serisinde is duz Bravia Engine 2
    goruntu islemcisi var, X4500 serisinde ek olarak sanirim Back Light Led teknolojisi var.
  • Ok,teşekkür ederim.Şu anda %75 düzeyinde X4500 alma eğilim kazandım.Hafta sonu karar verip gidip işlemi yapacağım.
    Gece vakti cevap yazdığın içinde ayrıca teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG CX 55 Oled
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: denklem

Selamlar,
    SONY LCD Tv alacağım.Kafamdaki ekran boyutuda 46" ve marka kesin sony olacak.Ama kararsızlığım 200 mhz hızındaki Z4500 mü, Sony nin amiral gemisi X serisinden x4500 mü? işte burada tıkanıyorum.
    Çok forum gezdim,burada da saolsun arkadaşlar incelemişler.Ama bu 2 model hakkında gerekli karşılaştımayı bulamadım ya da beceremedim.
    Genelde Z serisi 200 mhz için satış stratejisi diyorlar ve oyun oynayacaksan Z4500 deniyor,film seyretmek istiyorsan da X4500 diyorlar.
    Siz değerli üyelerin bana bu konuda yardımcı olmasını rica ediyorum.

Sitede prof.bir Marka/Seri/Model v.s olarak spesifik bir bölümler durumu olmadığı için zaten kimse aradığı bir şeyi bulamıyorki!!

1-X/Z serileri zaten şuandaki piyasada olan Sony High-End seviye tek serilerdir.

2-Ancak senin sanırım farkında değilsin;
    -40"X45x ler CCFL sistem
    -46"/55" ler ise LED sistemdir

Dolayısıyla CCFL alacaksan ve X istiyorsan bu durumda tek bir ebat seçeneğin vardır o da>>40"

3-Z lerde ise 40"/46/"52 bulunmaktadır(bunların hepside CCFL aydınlatmalı sistemdir LED değildir bu seri)

böylece 40" istiyorsan X/Z olabilir,ama 46" istiyorsan o zaman X alırsan çok pahalı olan LED alacaksın veya normal CCFL olacak ve modeli Z olacaktır++

Sanırım anladın durumları??

4-X/Z Motionhandling olarak ikiside başarılıdır,200Hz olayını her bir durum için fazla bir "artı" olarak düşünme!!!
    Bunun böyle olmasının aslında temel nedeni "Pazarlama stratejisidir">>bu Filmi Sony den hep gördük vede görmeye devam edeceğiz,takma sen kafanı buna şimdi!

5-Filmde X;Game de Z olarak ben birkaç kez yazmıştım,belki bunu bir yerlerde okumuş olabilirsin!
    Bende bu yorumları(tesbiti)USA kaynaklı yorumlardan derleyerek edinmiştim!ancak bana göre aralarında ciddi hiç bir fark yok,hatta hiç yok,ama ikiside son derece başarılıdır++

• Senin açıklamalarından o zaman benim isteğim yine 46" X4500 olacak gibi duruyor diye anladım.Sadece tercih meselesi LCD mi CCF sisteminde karar vermek.Umarım yanlış anlamamışımdır.
  • 46x4500 alma durumun varsa kesinlikle en iyisidir..hem görüntü işlemci farkı hem led backlight sistemi mevcut x serisinden şaşma.hatta alabiliyorsa 55 '' boyutunu al
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

46x4500 alma durumun varsa kesinlikle en iyisidir..hem görüntü işlemci farkı hem led backlight sistemi mevcut x serisinden şaşma.hatta alabiliyorsa 55 '' boyutunu al

O boyutu sığdıracak daha büyük bir ev alırsam o zaman alırım :)
  • ben emlakçıyım istersen tv işini boşver sana bir dubleks yada villa verelim sonra tv işini düşünürüz
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

ben emlakçıyım istersen tv işini boşver sana bir dubleks yada villa verelim sonra tv işini düşünürüz

Eyvallah dostum,o zaman gelirse düşünürüz.Önce TV işini halletmem lazım.

Bu arada SONY bayiileri peşin fiyatına vade yapmıyorlar.Vade farkı koyuyorlarki nerdeyse 1 TV fiyatı.
    Ama İB de ise vade farkı olmadan peşin fiyatına taksit yapıyorlar.Güzel bir şey ama kafamda da bazı sorularda yok değil.Şikayetvar.com sitesinde yazılanları okuyuncuda,o firmadan pek almak istemiyorum.
    Diğer taraftanda o vade farkını ödemek istemiyorum.Sanki dünya da kriz yokmuş gibi fark koyup iş yapmaya çalışıyorlar.Elimizde varken almak istiyorum.Evladiyelik alıyoruz.Belki ileride alamam,şimdi imkanım varken değerlendirmek istiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: denklem

Senin açıklamalarından o zaman benim isteğim yine 46" X4500 olacak gibi duruyor diye anladım.Sadece tercih meselesi LCD mi CCF sisteminde karar vermek.Umarım yanlış anlamamışımdır.

Sen LED mi yoksa CCFL mi önce buna karar ver??

Ayrıca Seri olarak X de Z de OK dir,bu ikisi arasındaki farkı kavrayıp(Sony atraksiyonunu!)ona göre paraya kıyacaksın!
    ++
  • Model yorumlarını ustalar yapar,ben başka birşey söylemek istiyorum.Hangi modeli seçersen seç,hatırı sayılır bir para vereceksin.Distrübütör firma garantisi vermeyen yerlerden almayı düşünme hiç.Şikayetleri sen de okumuşsun zaten,tekrarlamaya gerek yok.

Sony Shop'larla pazarlık yap mutlaka ve hepsinde farklı fiyatlar olduğunu da unutma.Özellikle peşin alımlarda,ciddi oranda indirim yapıyor bazı Shop'lar.Önemli olan,gerçekten alıcı olduğunu belli etmen.Kısaca,peşin almak için zorla biraz kendini dostum

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelabel -- 10 Mart 2009; 5:44:37 >
  • Tek cümle edebilirim.46X4500 şu ana kadar hayatımda gördüğüm en iyi lcd tv.Led teknolojisinin yanısıra doğru görüntü başarısını göz direk algılayabiliyor.Diğer tv ler bulanık ve dağınık arka fonları gösterirken x4500 modelinde cok daha tane tane görebiliyorsunuz.Garanti konusu sürekli burada tartışılıyor ben bu ülkedeki distrubutorlerin sağlam iş cıkardıklarını musteriyi mağdur etmediklerini dusunmuyorum acıkcası.Çokta yorum yapmıyayım x4500 u almasını öneririm dostuma
  • Selam,
    bende Z ve W arasında kalmıştım. 46 Inch bence küçük. Çevremdeki herkes alabildiğin kadar büyük al gerekirse bir alt modeli al diyor bana. 52 Inch ile arasında bariz bir büyüklük farkı var.
    X serisinin bu büyüklükte olanları ise 12- 13 bin YTL
    Bu yüzden bende RGB LED'den vazgeçip Z serisi almayı düşünüyorum. Zaten X sersinin 46 Inch'i istanbul bilişimde bile (ki sony garantisi olmuyor o zaman) peşinde 7500'e satılıyor. Bence 7500 TL 46 Inch Panel için fazla pahalı.

Sony'nin yeni serisinde de (5500) de RGB led için ekonomik bir seçim göremedim
  • Pioneer PDP LX5090 Plazma isteklerini en iyi karşılayacak olandır. Yerinde olsam bu cihaza yönelirdim eğer bulabilirsen bundan kap derim ben...
    O olmadı X4500 al. SD yayınlarda çok başarılı buluyorum ben ama Z serisinin HD yayınları çok başarılı... Yapışıp kalıyorsunuz ekrana resmen. Ama senin isteklerine göre X4500
  • Z4500 modelinin özellikleri daha iyi olmasına rağmen neden X4500 daha iyi deniyor ? Hepsiburada'da fiyatları aynı yapmışlar. Z4500 5.000 TL den 3.800 TL ye indirim yapmışlar ama X4500 serisi fiyatı hala aynı.

Bende LCD düşünüyorum salonuma. Ne yazık ki büyük panellerin(46-52) ucuz olanlarında 100 HZ olmamasından dolayı vazgeçtim. 40 inçlik salona sağlam bir LCD arıyorum. İkisi arasında kaldım. PS3, flim ve SD görüntüler(diziler vs.) için kullanıcam. Salon için 40 lık küçük mü gelir ? Ne öneriyorsunuz ve neden ?
  • hala daha plazma lafını yazabilenlere hayret ediyorum. neredeyse LG de bıraktı bırakacak üretici sayısı 2 ye düşmek üzere. satış adediyse %7 nin altında.. ama plazma efsanesinde yola devam. üretici kalmasa bit pazarında arayacağız demekki.

z4500'ün sadece 200hz farkı bulunuyor. eğer sadece katalog değerlerine bakarsanız bu tv yi tercih etmeniz yeterli bir sebep olabilir.

ancak gerçekten görüntü kalitesinde titiz iseniz dikkatli bakışlarla X serisinin farklarını rahatlıkla görebilirsiniz. katalog yazılarında belki de hiç dikkat edilmeyen Bravia engine pro görüntü işlemcisi asıl farkı yaratanların başında geliyor. Led aydınlatmanın ise 3 renk olmasına dikkat ediniz. bu da ayırt edici ve maliyetli bir özellikdir. nedense sony , bazı markalar gibi basite kaçıp tek renk led aydınlatma kullanmıyor. belki böyle olması yeteri kadar fark yaratmadığı içindir, kim bilir? sony mühendisleri kadar bilecek halimiz yok. ancak X serisinde renklerin doğala çok daha yakın olduğu ve görüntüdeki gürültüleri gidermede çok başarılı olduğu söylenebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: Doodlezz

Z4500 modelinin özellikleri daha iyi olmasına rağmen neden X4500 daha iyi deniyor ? Hepsiburada'da fiyatları aynı yapmışlar. Z4500 5.000 TL den 3.800 TL ye indirim yapmışlar ama X4500 serisi fiyatı hala aynı.

Bende LCD düşünüyorum salonuma. Ne yazık ki büyük panellerin(46-52) ucuz olanlarında 100 HZ olmamasından dolayı vazgeçtim. 40 inçlik salona sağlam bir LCD arıyorum. İkisi arasında kaldım. PS3, flim ve SD görüntüler(diziler vs.) için kullanıcam. Salon için 40 lık küçük mü gelir ? Ne öneriyorsunuz ve neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 11 Mart 2009; 0:42:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.