Şimdi Ara

4500 tl render ve oyun için uygun mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar herkeze öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar haftaya inşallah 4000 tl civarında bir pc toplamayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var bunun için sizlerin yardımına ihtiyacım var toplayacağım bilgisayar genelde 3d max vray render de kullanacam tabiki oyunda oynayacam ikisini kaldıracak bir pc istiyorum genelde kırmızı ton ağırlıklı malzeme seçtim anakart ekran kartı rem kırmızı renk hoşuma gidiyor kasayıda ona göre plexsi modelli seçtim tavsiyelerinizi bekliyorum aynı performansı daha uygun fiyata alabilirmiyim yada çizim için uygunmu değilmi.

• Bence gayet dengeli bir sistem olmuş sadece daha hızlı bir ram tercih ederseniz daha iyi olabilir render için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

Bence gayet dengeli bir sistem olmuş sadece daha hızlı bir ram tercih ederseniz daha iyi olabilir render için

remde hangi markayı seçmeliyim kingstone mu corsair mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: taekwondo44

quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

Bence gayet dengeli bir sistem olmuş sadece daha hızlı bir ram tercih ederseniz daha iyi olabilir render için

remde hangi markayı seçmeliyim kingstone mu corsair mi

Marka çok önemli değil fakat corsair in 2133 cl 9 kitleri var onlar güzel olur sisteme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render makinelerin de overclock yapılmasını çok önermiyorum, yapılan işi tamamen toz etme durumu ortaya çıkabilir, bu yüzden, 4790 + 300 tl'lik bir Z97 çipset anakart işini görür, 100 TL'lik bir hava soğutma da yeterli gelir, bu 3 parçadan ciddi tasarruf sağlarsın ve daha yüksek kapasiteli ssd alabilir + ramleri de 16gb'a kadar çıkabilirsin.

Diğer yandan kasa ve psu ikilisi da pahalı görünüyor, beğendiysen bir şey diyemem tabi zevk meselesi sonuçta.
  • Kasadan kısıp SSD'ye yatırım yapmak bana da çok mantıklı geldi.
  • quote:

iyi akşamlar herkeze öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar haftaya inşallah 4000 tl civarında bir pc toplamayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var bunun için sizlerin yardımına ihtiyacım var toplayacağım bilgisayar genelde 3d max vray render de kullanacam tabiki oyunda oynayacam ikisini kaldıracak bir pc istiyorum genelde kırmızı ton ağırlıklı malzeme seçtim anakart ekran kartı rem kırmızı renk hoşuma gidiyor kasayıda ona göre plexsi modelli seçtim tavsiyelerinizi bekliyorum aynı performansı daha uygun fiyata alabilirmiyim yada çizim için uygunmu değilmi.

kasanin modelini dusurun, islemciyi i7 4790 yapin oyun ve render icin yeterli olucaktir oc yapmaya gerek yok ayrica sivi sogutma modelini dusurebilirsiniz misal corsair h80i olabilir bunlari yaptiktan sonra ssd'nize onem verin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Render makinelerin de overclock yapılmasını çok önermiyorum, yapılan işi tamamen toz etme durumu ortaya çıkabilir, bu yüzden, 4790 + 300 tl'lik bir Z97 çipset anakart işini görür, 100 TL'lik bir hava soğutma da yeterli gelir, bu 3 parçadan ciddi tasarruf sağlarsın ve daha yüksek kapasiteli ssd alabilir + ramleri de 16gb'a kadar çıkabilirsin.

Diğer yandan kasa ve psu ikilisi da pahalı görünüyor, beğendiysen bir şey diyemem tabi zevk meselesi sonuçta.

RENDER İÇİN OC NEDEN TAVSİYE ETMİYORSUN KARDEŞİM İŞLEMCİ HIZI ÖNEMLİ DEĞİLMİ RENDERDA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

quote:

iyi akşamlar herkeze öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar haftaya inşallah 4000 tl civarında bir pc toplamayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var bunun için sizlerin yardımına ihtiyacım var toplayacağım bilgisayar genelde 3d max vray render de kullanacam tabiki oyunda oynayacam ikisini kaldıracak bir pc istiyorum genelde kırmızı ton ağırlıklı malzeme seçtim anakart ekran kartı rem kırmızı renk hoşuma gidiyor kasayıda ona göre plexsi modelli seçtim tavsiyelerinizi bekliyorum aynı performansı daha uygun fiyata alabilirmiyim yada çizim için uygunmu değilmi.

kasanin modelini dusurun, islemciyi i7 4790 yapin oyun ve render icin yeterli olucaktir oc yapmaya gerek yok ayrica sivi sogutma modelini dusurebilirsiniz misal corsair h80i olabilir bunlari yaptiktan sonra ssd'nize onem verin

evet kardeşim sıovı soğutma çok pahalı vermek istemiyorum o kadar parayı ama h80i hakkında kötü yorumlar yapılmış aslı varmıdır bilmiyorum sizce nasıldır.

• quote:

Orijinalden alıntı: layneth

Kasadan kısıp SSD'ye yatırım yapmak bana da çok mantıklı geldi.

kasa orta sınıf bi kasa fazlamı gerçekden fiyatı.
  • arkadaşlar birde webden al diye bir site var arasında 400 tl oynuyor vatandan ordanmı alayım vatandanmı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

quote:

evet kardeşim sıovı soğutma çok pahalı vermek istemiyorum o kadar parayı ama h80i hakkında kötü yorumlar yapılmış aslı varmıdır bilmiyorum sizce nasıldır.

Corsair h80i gayet iyi bir sogutma iki fandan olusur ve corsair link ozelligine sahiptir incelemelerine bakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saat hızı önemli tabi ancak çok stabil bir overclock yapılması laızm, aksi halde herhangi bir nedenle mavi ekran, reset vb. sorunlarla karşılaşabilirsin, i7 4790 @ 4.0ghz turbo ile, i7 4790K @ turbo ile 4.4ghz oluyor, bu fark çok önemli değil ama o.c ile 5ghz yapma imkanın var K olanını, duruma göre seçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Saat hızı önemli tabi ancak çok stabil bir overclock yapılması laızm, aksi halde herhangi bir nedenle mavi ekran, reset vb. sorunlarla karşılaşabilirsin, i7 4790 @ 4.0ghz turbo ile, i7 4790K @ turbo ile 4.4ghz oluyor, bu fark çok önemli değil ama o.c ile 5ghz yapma imkanın var K olanını, duruma göre seçersin.

OC YAPMAZSAM BU SORUNLARLA KARŞILAŞMAM HERALDE BİRDE BU TURBO ÖZELLİĞİ NASIL DEVREYE GİRİYOR
  • başka bir siteden bu kasa nasıl sizce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.