Şimdi Ara

45 binde dizel filtresi değişmesi gerekir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aykut12344

cevaplarınız için öncelikle teşekkürler.

- servise gitmek istemiyorum çünkü balatalarınız bitti diye 30 bin km de balataları değiştirdiler (yarısı duruyordu. gereksiz yere bir sürü para verdim)
    - Mann filtreler daha ucuz ancak GM varken alternatif almak istemiyorum.
    - servisin de dışarıdan aldığımda alacağım risk ile götürdüğümde alacağım riskin aynı olacağını düşünüyorum.

Aracım 4 litre alıyor vehttps://www.hepsiburada.com/castrol-edge-5w40-benzinli-dizel-motor-yagi-4-lt-uretim-yili-2018-p-OTYAGCST028 bu yağı alacağım.
    araç parçalarını (mazot filtresi hariç ) bir önceki cevabımda belirttiğim linkteki ürünleri temin edeceğim.https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-astra-k-1-6-dizel-periyodik-bakim-filtre-seti
    bunun dışında bir usta bulup değiştirmek kalıyor sadece diye düşünüyorum.

yönlendirebileceğiniz yine alternatif bir durum var ise sevinirim.

Alıntıları Göster
    Mann filtre konusun da sizin orjinal dediğiniz "Gm" ye de ya da piyasa daki bir çok aracın orjinal markasından çok daha üstündür. "Bosch" gibi çok tanınan ve kullanılan markalara 5 çeker, kalite konusun da çok çok üstündür güvenle kullanabilirsiniz, Yağ konusun da 05 30 MOTUL marka kullanmanızı tavsiye ederim, Castrolden çok daha iyidir.

• aykut12344 kullanıcısına yanıt
    motorunuz 5LT yag kapasitesine sahip. 4Lt alırsanız eksik kalacaktır.

Not: aynı motorlu araca sahibim geçen yıl bakımlarını kendim yaptırdım.
  • Aykut bey merhaba, aracınızın kullanma-bakım klavuzunda belirtilen km ye göre değiştirin derim. Yakıt filtresi çok pahalı değil biraz eliniz yatkınsa aracınızın bakımlarını kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Ben aracımın bakımlarını kendim yapıyorum. Bu yıl içerisinde yağ (Castrol edge 5/30) + yağ, yakıt, hava, klima filtrelerini (fil filter) yaklaşık 300 ₺ ye kendim değiştirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genckaptan

motorunuz 5LT yag kapasitesine sahip. 4Lt alırsanız eksik kalacaktır.

Not: aynı motorlu araca sahibim geçen yıl bakımlarını kendim yaptırdım.
    merhaba bilgi için teşekkürler. 4 + 1 litre şeklinde mobil 1 marka yağ aldım.

filtreleri ve yağı temin ettim sadece sanayi de nasıl yaptırılıyor ve fiyatlar nedir bilmiyorum. siz ne kadar yaptırdınız parçaları kendiniz mi aldınız ?
    Bende de astra k dizel otomatik var 3 hafta önce 45 bin km bakımını yaptırdım , parçaları verdiğiniz siteden almıstım orjinaller ve yağıda ordan aldım motul efe 5 litre , bizim araçlarda 30.000 km de bir yakıt filtresi değişiyor sizin 30.000 km de serviste değiştilerse gerek yok .

Sanayide 50 tlye değiştiler parçaları

• Motul bende alacaktım son anda Mobil 1 tercih ettim ancak çok kişiden duydum motul yağını. Bir farklılık gözlemlediniz mi şu an için ?

bu arada hangi ilde yaşıyorsunuz. istanbul içi 50 tl ye bulabilir miyim bilmiyorum.
  • Hyundai i30 crdi tork konvertörlü otomatik kullanıyorum. Garantisi bitmiş araçların bakım ücreti serviste daha ucuz oluyor. Örneğin 75 bin bakımı şuan 450 lira.Garantisi bittikten sonra da servise devam edeceğim çünkü dışarı ile aynı fiyatı veriyor.

• boraycan kullanıcısına yanıt
    opel sağ olsun. 1000 tl den aşağı bakım fiyatı çıkarmıyor. ekstra balatalar filan da girerse bide olaya fiyat 2 bin tl yi rahat bulur.

o yüzden ben artık gitmeyi düşünmüyorum opel servisine.

450 tl çok iyi fiyatmış bence. ben şu an yağ ve parçaları zaten 450 tl ye temin edebildim.

birde buna işçilik ücreti ödeyeceğim birde o kadar araştırıp sanayi de gidip yaptırıyor olmam da cabası.
    Gecen yil yaptirdigimda yag 140 motul xclean 8100 fe ve parcalarda bosch olacak sekilde aldim. Ustaya 50 verdim. Bu yil iscilikler farkli olabilir.

Bakim olarak yıl geldi ama km yi doldurmadim. Yag gayet guzel islevini yerine getiriyor. Yilbasindan sonra bakimi yaptiririm buyuk ihtimal.

Yedek parçalarda bosch alabilirsiniz. Polende gm digerlerinde bosch olur. Polen fiyatlari yakındı çünkü. Yakıt degismesine gerek yok. Önemli olan yag ve yağ filtresi.

Degisimden once motor temizleme sivisi alin. Eski yaga koysunlar. Uzerindeki talimata göre araci bosta calistirin. Eski yag daha iyi akip gidecektir. Yeniside daha uzun dayanacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 7 Aralık 2018; 14:59:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 ay önce Fluence aracımı periyodik bakıma soktum. Yağ değişimi elf 5w-30 dpf, yağ filtresi, hava ve polen filtreleri toplamda 250 tl tuttu. Ayrıca bakım için kilometreyi beklemedim yılı dikkate alarak yaptırdım. Mazot filtresi geçen yıl değiştiği için bu sene değiştirmedim bir dahaki seneye değiştireceğim. Mazot filtresi 2 yağ değişiminde bir değişir . Normalde periyodik bakımlar ya senede bir yada belirli km lerde yapılır hangisine önce ulaşılırsa.

• 200 300 liralık filtreler için sormaya değmez,değiştirin gitsin.

Aracımın garantisi biteli 2 sene oldu,bakımları hala yetkili serviste yaptırıyorum.70 bin bakımı için fiyat aldım.

Motor yağı,yağ-hava-yakıt-polen filtreleri ve bujiler için 1700 lira fiyat aldım ve yine yetkili servise gideceğim.Orjinal parçalarla fiyatlar 300-350 lira oynuyor ortalama.Yetkiliden çıkmaya değmez.

• kartalus kullanıcısına yanıt
    senin paran çokta millette yok,neden değmesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mazot filtresi 120 lira fark ediyor. Garantisi devam eden araçların bakım fiyatları daha pahalı oluyor. Garanti bittikten sonra fiyatlar yaklaşık %40-45 düşüyor. Benim aracın garantisi devam ediyor. Bu yüzden 75 bin bakımını 840 liraya yaptırdım. Eğer garantisi bitmiş olsaydı aynı bakım 450 liraydı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.