Şimdi Ara

45 binde dizel filtresi değişmesi gerekir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir konuda bilgi alıcam. servisi aradım 1000 tl bakım fiyatı çektiler. bende açıkçası araç garantiden çıktığı için artık gereksiz buluyorum.

orjinal parçaları temin edebileceğim bir yer bulup bakımı kendim yaptırmayı düşünüyorum.

sorum,
    - 45 bin için servis yakıt filtresinin değişmesine gerek yok dedi. ( bu durum böyle midir ? çünkü yakıt filtresi fiyatı gerçekten aracım için yüksek ) araba 1.6 2016 dizel otomatik astra k
    - parçaları alabileceğim opel güvenilir site önerebilir misiniz?
    - birde mümkünse bu parçaları taktırabileceğim istanbul beylikdüzüne yakın olacak bir yer var mıdır?

eğer yakıt filtresi düşerse gerçekten yarı yarıya bakımı aradan çıkartabiliyorum çünkü

• Bir de mumkunse arabanın bakimini yapıp geri getir rmisiniz ? demediğine sevindim...

Servis disinda da iyi bakim yapmak mumkun ancak biraz bilgi edinmek gerekir.

Filtrelerin, Mann - Hengst - Blueprint - Purflux

Yagin. Motul Xclean Efe, LiquiMoly 4600, Mobil1 5w30 ESP

Balatalarin : ATE, Feredo

Disk: Brembo, Feredo, TRW, Blueprint

Neden orijinal GM degil ? Orijinal ismi altında satılan bir çok parçanın sahtesi bolca var...

Arabanin kac litre aldigini bildigin surece, piyasadan(ya da n11'de guvenlir satıcılardan) toplayıp bakabilirsin.

Hangi model? uyuyor mu ?sorusu icin, genelde bu markaların online kataloglar oluyor internetten motor sase no ile bulabilirsin.

Son olarak Opel her 15.000'de bir defa mazot filtresi değişir, bence gereksiz(eğer 45.000KM boyunca hiç değişmediyse gerekli). Ancak 45.000km' de balatalarin (fren) değişmediysen değişmesi gerekebilir. 1er takim alıp arabanın arkasında bulundurmakta fayda var, Fren degisiminde disk yüzeyini temizlik tornasını da yaparsan ses yapmaz.

Onemli olan bilinçli olmak, bilinçli olduktan sonra ha serviste stajyer velet yapmış, ha sen ustanın basında durarak yaptirmissin pek farki olmaz. Yapilacak is basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    servis 45 binde mazot filtresi değiştirmediklerini söyledi. çoğu araç firması da zaten 30 bin ve katlarında değiştiriyormuş

www.onlineyedekparca.com
    Opel Astra K 1.6 Dizel Periyodik Bakım Filtre Seti 3 Parça GM Fiyatı
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-astra-k-1-6-dizel-periyodik-bakim-filtre-seti

parçaları da burdan alacağım. bir sürü yorumları var internet sitesinde. olumsuz birşey göremedim.

yağı da castrol özel seri yağ alacağım.

bütün bunlar toplamda yarı fiyatı tutacak. servise gitmenin gerekliliğini tam anlayamadım.

bu arada opel astra k için dizel mazot filtresi için 250 tl fiyat istiyorlar. orjinal için yoksa 70 tl ye de var. Çok ucuz bir parça değil dediğiniz gibi.

• Bir de mumkunse arabanın bakimini yapıp geri getir rmisiniz ? demediğine sevindim...

Neden orijinal GM degil ? Orijinal ismi altında satılan bir çok parçanın sahtesi bolca var...

Arabanin kac litre aldigini bildigin surece, piyasadan(ya da n11'de guvenlir satıcılardan) toplayıp bakabilirsin.

Hangi model? uyuyor mu ?sorusu icin, genelde bu markaların online kataloglar oluyor internetten motor sase no ile bulabilirsin.

Son olarak Opel her 15.000'de bir defa mazot filtresi değişir, bence gereksiz(eğer 45.000KM boyunca hiç değişmediyse gerekli). Ancak 45.000km' de balatalarin (fren) değişmediysen değişmesi gerekebilir. 1er takim alıp arabanın arkasında bulundurmakta fayda var, Fren degisiminde disk yüzeyini temizlik tornasını da yaparsan ses yapmaz.

Onemli olan bilinçli olmak, bilinçli olduktan sonra ha serviste stajyer velet yapmış, ha sen ustanın basında durarak yaptirmissin pek farki olmaz. Yapilacak is basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Aralık 2018; 14:33:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Bir de mumkunse arabanın bakimini yapıp geri getir rmisiniz ? demediğine sevindim...

cevaplarınız için öncelikle teşekkürler.

- servise gitmek istemiyorum çünkü balatalarınız bitti diye 30 bin km de balataları değiştirdiler (yarısı duruyordu. gereksiz yere bir sürü para verdim)
    - Mann filtreler daha ucuz ancak GM varken alternatif almak istemiyorum.
    - servisin de dışarıdan aldığımda alacağım risk ile götürdüğümde alacağım riskin aynı olacağını düşünüyorum.

Aracım 4 litre alıyor ve
    www.hepsiburada.com
    Castrol Edge 5w40 Benzinli - Dizel Motor Yağı 4 lt (Üretim Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/castrol-edge-5w40-benzinli-dizel-motor-yagi-4-lt-uretim-yili-2018-p-OTYAGCST028
    bu yağı alacağım.
    araç parçalarını (mazot filtresi hariç ) bir önceki cevabımda belirttiğim linkteki ürünleri temin edeceğim.
    www.onlineyedekparca.com
    https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-astra-k-1-6-dizel-periyodik-bakim-filtre-seti

bunun dışında bir usta bulup değiştirmek kalıyor sadece diye düşünüyorum.

yönlendirebileceğiniz yine alternatif bir durum var ise sevinirim.

• kitapçığına da bakabilirsiniz orada yazar değişip değişmeyeceği

önceden serviste 30 binde değişen mazot filtresini artık 60 binde değişecek diye değiştirmediler

Orjinal istiyorsan servisten orjinal filtreleri alıp dışarda değiştirtebilir siniz
  • aykut12344 kullanıcısına yanıt
    Siz yine de benim size önerdiğim markalar ve yagi yabana atmayın. Castrol onermedigim bir markadır (özellikle yerli dolum olanları). sizin aracınız 5w30'dur. Bu kadar genc araca kis evveli 5w40 doğru olmaz.
    N11'den almaya bakin. (N11 araciligiyla) hem guvenlik hem de yaptırım amaçlı..
    Mann konusunda daha ucuz olabilir ama daha kalitesiz olacagini sanmam, Mann Kaliteden odun vermez (GM çok maliyet odaklı bir firmadır) Ayraca Orijinal diye satılan parçaların sahtesi ile karsilasilmasi çok olası...

Olmussunuz siz :) Ayni kafa. Kaziklanmaya karşı ayni fikirdeyim.

Motor yaginin orijinal dolumu min ile max çizgileri (Tam ortası)arasidir. Ozellikle Max seviyesi gecmesine asla izin vermeyin.

Mazot filtresinin omru 40-50.000KM arasidir (yakıta güveniyor ve çeyrek depodan az'a inmiyorsanız)

B16DTH ve B16DTL Motor koduna sahip araçlar 5L yag kapasitesi gösteriyor. Ancak siz 4L diyorsunuz, Eger eminseniz sorun yok elbet. 1.6CDTI 136hp B16DT ile baslayan motor kodu icin.
    https://oil-change.info/vauxhall-astra-j-engine-oil-capacity/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Aralık 2018; 15:8:34 >

• dizel araclarda orjınal filtreler cok onemlı bu bir. her ıkı bakımda bir mazot filtresı degısmelı bu ıkı. Dizel arac amsraf acarsa ayvayı yersınız ucuza sakın kacmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakıt filtresi dizeller için 30bin km bir değiştirilir.
    Yada iki bakım normal filtreler 3.bakımda mazot filtreside değişir.(Bu dediğim km dolduğunda giriyorsan geçerli,yıldan giriyorsan o zaman farklı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 4 Aralık 2018; 15:35:15 >
  • 2 bakımda bir yakıt filtresi değiştirmek gerekir. Benim kafamı karıştıran şu neden bazı araçlar 10 bin bazıları 15 binde bakıma giriyor ? Sentetik yarı sentetik yağ ile alakalı değil diye düşünüyorum çünkü filtrelerde var bu işin içinde.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Boyle bir gereksinim yok, ama yapılırsa iyi olur. Kimse filtre degisimine kotu diyecek degil, ama gerek var mi ? Bir çok üretici 30-20.000KM'de bir suyunun arindirilimasi 60-40.000'de degisim veriyor servis kitapciklarinda. Bizde direk degisim yapılıyor, su valfinden suyunu suzen görmedim...

Ayni motor ayni araç icin 20.000KM veya 1 veya 2 yıl olan bakim aralıklarıni 1 yıl 15bin hatta 6ay 10.000km'e kadar çeken firmalar var. Nedenini trafik olarak gösteriyorlar. Halbu ki Turkiye'nin en yogun trafiği olan Istanbul ici kisimlarda olan trafik her araç girmiyor. Girse bile Londra, St.Petersburg, Moskova ve diger başkentlerin trafiğinden pek farki olmuyor her zaman.

Teknik bir aciklamasi yok, devletin neden ? sorusunu sormamasindan tüketiciyi koruma amaçlı bir yaptırım uygulamamsindan kaynaklaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Aralık 2018; 16:6:9 >

• Türkiyede yetkili servisler tüketiciyi nasıl yolsak diye düşünüp duruyorlar sadece. Garanti hakları onlarda diye gereksiz bakımlar yapılıyor araçlarda.

Ben şirket araçlarımızı 0 kmden itibaren özel serviste bakıma sokuyorum. Her aracın bakımında ortalama 500-600 TL kar oluyor. Bugüne kadar keşke yetkili serviste yapsaydım dediğim bir araç olmadı.

Hatta mesela Citroën C-elysee, Peugeot 301 araçlar orjinal çıkışlı disk balata ile sürekli ses yapıyor. Bosh balatalar şişiyor, diskler çiziliyor, yamuluyor. Yarı fiyatına taktığım ürünler sapasağlam ve fren performansları daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Siz yine de benim size önerdiğim markalar ve yagi yabana atmayın. Castrol onermedigim bir markadır (özellikle yerli dolum olanları). sizin aracınız 5w30'dur. Bu kadar genc araca kis evveli 5w40 doğru olmaz.
    N11'den almaya bakin. (N11 araciligiyla) hem guvenlik hem de yaptırım amaçlı..
    Mann konusunda daha ucuz olabilir ama daha kalitesiz olacagini sanmam, Mann Kaliteden odun vermez (GM çok maliyet odaklı bir firmadır) Ayraca Orijinal diye satılan parçaların sahtesi ile karsilasilmasi çok olası...

Olmussunuz siz :) Ayni kafa. Kaziklanmaya karşı ayni fikirdeyim.

Motor yaginin orijinal dolumu min ile max çizgileri (Tam ortası)arasidir. Ozellikle Max seviyesi gecmesine asla izin vermeyin.

Mazot filtresinin omru 40-50.000KM arasidir (yakıta güveniyor ve çeyrek depodan az'a inmiyorsanız)

B16DTH ve B16DTL Motor koduna sahip araçlar 5L yag kapasitesi gösteriyor. Ancak siz 4L diyorsunuz, Eger eminseniz sorun yok elbet. 1.6CDTI 136hp B16DT ile baslayan motor kodu icin.
    https://oil-change.info/vauxhall-astra-j-engine-oil-capacity/
    4 yıl boyunca çeşitli parçalara test yapılan laboratuvarda çalıştım. hiçbir parçayı o test cihazlarına sokmadan orjinal olup olmadığını anlayamazsınız. o yüzden burda serviste isterse bu çakallığı yapabilir, bu noktaya artık çok takılmıyorum.

bakım için aşağıdaki ürünleri kullanacağım. sizin demenize istinaden.

-
    www.hepsiburada.com
    Mobil 1 Esp 5W-30 4Lt Dpf Araçlara Uygun Benzinli Dizel Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-pm-otyagmbl0003
    yağ tercihim 170 TL
    -
    www.onlineyedekparca.com
    (direk gidip bayiden kontrol edip alacağım istanbulda zaten ) 259 TL

Toplamda parçalar 429 TL tutuyor. 150 TL de bir ustaya taktırmaya versem diye düşünüyorum (maksimum) 600 TL ye konu kapanacaktır.

Eğer var ise başka bir öneriniz çok sevinirim belirtirseniz :)

• aykut12344 kullanıcısına yanıt
    İyi bakalim.

Ego konuşmuş. Yardım etsen bur türlü etmesen bir türlü 4-5 yıllık eleman posta koymuş

Hayatta başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Aralık 2018; 12:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

4 yıl boyunca çeşitli parçalara test yapılan laboratuvarda çalıştım. hiçbir parçayı o test cihazlarına sokmadan orjinal olup olmadığını anlayamazsınız. o yüzden burda serviste isterse bu çakallığı yapabilir, bu noktaya artık çok takılmıyorum.

bakım için aşağıdaki ürünleri kullanacağım. sizin demenize istinaden.

-https://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-pm-otyagmbl0003 yağ tercihim 170 TL
    -https://www.onlineyedekparca.com/urun/opel-astra-k-1-6-dizel-periyodik-bakim-filtre-seti (direk gidip bayiden kontrol edip alacağım istanbulda zaten ) 259 TL

Toplamda parçalar 429 TL tutuyor. 150 TL de bir ustaya taktırmaya versem diye düşünüyorum (maksimum) 600 TL ye konu kapanacaktır.

Eğer var ise başka bir öneriniz çok sevinirim belirtirseniz :)

Alıntıları Göster
    Yağ ve filtrelerin değişimine 40-50 TL veriyorum bilgin olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben yıllardır her 15 bin km de mazot filtresini değiştiriyorum, ustanın

her değişimde gerek yok demesine rağmen, filtre setini internet den aldığım için

set içinde mazot filtresi bulunuyor, mazot filtresi dışında filtreleri(hava,polen,yağ) ve

5 lt yağı ayrı, ayrı alsam , set ile aynı fiyata geldiğinden, set alıyorum ve mazot

filtresini de değiştiriyorum, erken değiştirmenin bir zararı yok nasılsa,
  • Filtreleri Hengst alın geçin direk. Düşünmeyin bile. Yağ Mobil.
  • Filtreleri orjinal istiyorsanız piyasa da uğraşmayın gidin bi yetkili servise yedek parça bölümünden direk alın zaten orjinal filtre de yetkili servis fiyatına Hatta daha bile yüksek fiyata satılıyor piyasada

Mazot filtresini 60 binde değiştirin şimdilik gerek yok .

Çok iyi yağ istiyor iseniz castrol yerine motul'un üst seviye yaşlarını veya liqui moly kullanın

• benimde aracım aynı motor astra j 1.6 dizel 136 hp. Sizin arabanızda 5 litre yap alıyor olmalı o konuda hatanız olabilir kontrol edin kitapçıktan derim.

Filtreler konusunda ben geçen bakımda (30 bin) bosch filtre seti ve castrol edge 5w30 c3 yağ kullanmıştım bir özel serviste. Benimde 45 bin bakımı yaklaştı ve bende beylikdüzündeyim, özel servisler genelde parçaları kendilerinden kullanıyor bu yüzden biraz daha fiyat yüksek çıkıyor. Güvenilir usta bulabilirsem bende kendim alıp değiştirtmeyi düşünüyorum bulamazsam yine kurumsal bir özel firmadan devam ederim. Mazot filtresini her 15 binde değiştiriyorum ben zaten opel in önerisi her yıl veya 30 bin km, yılda 30 bin yapabiliyorsanız 2 bakımda bir olabilir ama ben 10-11 ayda 15 bin km yaptığım için her bakımda değiştiriyorum. Bosch filtreleri tavsiye ederim hiçbir sorun yaşamadım ve fiyatı daha uygun.

Beylikdüzünde güvenilir usta bulursanız iletirseniz faydalanırım bende.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.