Şimdi Ara

444’lü numaraların kurnazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel servis numaralarının yaygınlaşması şikayetleri de beraberinde getirdi...

'444’lü hatlar arandığında dakika başına 40 kuruş alan firmalar tüketiciler ile tüm iletişimlerini bu numaralara yönlendirdi. Tüketiciler ise başka bir iletişim numarasının olmamasından, özel servis numarası olarak adlandırılan bu hatların arandığında reklam dinletilmesinden ve dakikalarca hatta bekletilmekten şikayetçi.

Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar tüketicilerin nabzını tutmaya devam ediyor. Konuşma paketleri dahiline alınmayan ve dakikası 40 kuruştan ücretlendirilen özel servis numaraları yüklü fatura getirince şikayet almaya başlamıştı. Şimdi ise tüketiciler 444’lü numaraların ücretli olduğunu biliyor fakat her firmanın müşterileri ile iletişimini sadece bu numaralardan yapmaya zorlamasını eleştiriyor.

444’lü numaralar ile artık firmalar ve kurumlar tüketicilerin her yerde aynı numarayı kullanarak kendilerine ulaşmasını sağlıyor fakat kimi oyunlara başvuruyor. Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre; dakika başına 0,40 TL ücret alınması firmaların bu durumu istismar etmesini de beraberinde getiriyor.

REKLAM DİNLETİLİYOR

“Arama ücretinin bedelini biz ödüyoruz, bizim paramızla onayımız olmadan reklam dinletiyorlar” diyen tüketiciler yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi: “444’lü numaraları aradığımızda telefon ücretini biz ödüyoruz. Ücretli hatlarda kendi reklamlarını yapmalarının anlamı nedir? Ya reklamlar kaldırılsın ya da görüşmeler ücretsiz olsun. Para vererek reklam dinlemek mecburiyetinde değiliz.”

TÜKETİCİLERİN FİRMALARLA İLETİŞİMİ ENGELLENİYOR

444’lü numaraları aradıkları halde dakikalarca telefonda bekletilen tüketiciler de yaşadıkları sorunları “Yetkili kişiyle görüşmek için 17-18 dakika hatta bekledim, bu arada 6-7 kere reklamlarını dinledim. Nihayet cevap verdiler. Neden bu kadar uzun süre bekletiyorsunuz dediğimde susmayı tercih ettiler. Velhasıl işimi hallettiğimde 21 dakikadan fazla bir vaktim ve ayrıca 444'lü hatta bir sürü param gitti. Malumunuz bu hatlar alan koduyla aranmıyorlar ve diğer hatlardan daha pahalılar. Acaba bu 444'lü hatlarda müşteriyi bekletmenin azami bir süresi ve kanunu yok mudur?

Bu 444'lü hizmet hatları maalesef o kadar yaygınlaştı ki bütün büyük firmalar servis merkezlerinde bu numaraları kullanmaktalar, çoğunun alternatif olarak başka bir hattı maalesef bulunmamaktadır. Bu numaraları aradığımızda yüklü faturalar ile karşı karşıya kalıyoruz. Böyle giderse firmalarla iletişimi keseceğiz. Sanırız istedikleri de bu.” Bu haksız bir uygulamadır ve tüketici bu konuda aldatılmaktadır. şeklinde dile getirdiler.
    http://haber.gazetevatan.com/444lu-numaralarin-kurnazligi/425079/1/Gundem

• alan kodu ile arama alternatifini iptal edenleri tebrik etmek gerek.
  • Arama başına 40 kuruş degil mi?
  • evet arama başına 40 kr
  • forumda konu varmıydı bilemedim ama şu linke bi bakın 444 lü numaraların alternatifleri
    http://www.444yerine.com/modules/rehber/
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabork

forumda konu varmıydı bilemedim ama şu linke bi bakın 444 lü numaraların alternatifleri

Bunlardan birini işim düştüğünde arayayım bakalım.Eğer çalışırsa harika bir paylaşım olur
  • sen yine az beklemişsin.adı lazım değil bir seferinde 38 dakika bekledim.çıldırdım.ücreti bir tarafa ama biz Türkler beklemeye alışkın insanlarız ama telefonda beklemek beni çıldırtıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Faturasız Özel Numaralar
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockclimber

Arama başına 40 kuruş degil mi?

Arama başı herzaman 40 kr değil.
    Arama başı 40 kr faturalıda oluyor. Hepsinde var mı tam bilmiyorum. Ama ön ödemeli hatlarda arama süresiX40 kr civarı oluyor genelde. Bu durumda 10 dk lık bir 444 görüşmesi 4 TL malolabiliyor.
    Bu arama ücretleri aynı operatörün tarifelerine göre bile değişebiliyor.
    Bu işe bir düzen gelmeli ya sabit hat durumuna dönmeli ve paket dakikalarımız dahilinde arayalım yada bütün operatörlerde faturalı ön ödemeli fark etmez sabit bir ücreti olmalı.
  • telekomdan 444lü numaraları sakın aramayın varya 5 dk da en az 5 milyon yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiresunluBurak

telekomdan 444lü numaraları sakın aramayın varya 5 dk da en az 5 milyon yazıyor

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/BireyselUrun/Evde/Ses-Hizmetleri/Ozel-Servis-Numaralari/444lu-Ozel-Servis-Numaralari/tarife

Sabitten 444 aramakta da paket dakikaları kullanılmıyormuş. En pahalı klasik hatta dakikası 12,6 kr 5 dakika arasanız 63 kr gelir. 5 TL gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

quote:

Orijinalden alıntı: GiresunluBurak

telekomdan 444lü numaraları sakın aramayın varya 5 dk da en az 5 milyon yazıyor

http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/BireyselUrun/Evde/Ses-Hizmetleri/Ozel-Servis-Numaralari/444lu-Ozel-Servis-Numaralari/tarife

Sabitten 444 aramakta da paket dakikaları kullanılmıyormuş. En pahalı klasik hatta dakikası 12,6 kr 5 dakika arasanız 63 kr gelir. 5 TL gelmez.

orda yazanı biliyorum ben
    ben 12dk ttnetle konuştum
    turk telekomla gorustum
    16 dk kadar sonrakı gun tekrar aramıştım bi 15 dk daha
    ay sonu (benim faturam sabit 20lira)
    68 milyon fatura geldi

detaya baktıgımda sadece bu numaraların karşısında tarıfe dısı yazıyodu

• Arkadaşlar en güzel paylaşım,bildiğimiz 444 lü no yerine geçen alternatif numaraları bu adreste toplamak.
    Sabah bir hastahane numarası bildirdim 1 saat içinde siteye eklediler.Bana da onay mesajı attılar.

• güzel siteymiş o linkteki
  • ben denedim hepsi çalışıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.