Şimdi Ara

0212 444 25 25 dolandırıcı DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
27.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim telefon numarası tarafından arandım ve bir bankadan aradıklarını 2014 2015 yılında bu bankaya ait hesaplarımdan bir sigorta şirketi tarafından para çekildiğini 742 tl kadar ve bu parayı bana geri.iade etmek istediklerini söylüyor dolandırıcı olduklarını o tarihlerde söylediği bankada hesabım olmadığından anladım dikkatli olun sizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    0212 444 25 25 Numarası Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Son zamanlarda, 0212 444 25 25 numaralı telefon ile ilgili dolandırıcılık vakaları bildirilmiştir. Bu numara, {444 25 25}, {4442525}, {444 2525} gibi farklı şekillerde yazılabilir.

    Bu numaradan arandığınızda kendilerini Akbank müşteri temsilcisi olarak tanıtan kişiler, kişisel bilgilerinizi, banka hesap bilgilerinizi veya kredi kartı numaranızı isteyebilirler. Bu tür aramalara karşı dikkatli olmanız ve hiçbir kişisel bilgi vermemeniz önemlidir.

    Akbank, müşterilerini asla telefonla arayarak kişisel bilgilerini istemez. Bu nedenle, (0212) 444 25 25 veya benzeri numaralardan arandığınızda, bu bir dolandırıcılık girişimi olabilir.

    Bu dolandırıcılar, sizi korkutarak veya acil bir durum yaratarak kişisel bilgilerinizi vermeye ikna etmeye çalışabilirler. Bu nedenle, bu tür aramalara karşı sakin kalmanız ve kişisel bilgilerinizi paylaşmamanız önerilir.

    Eğer 0212 444 25 25 numarasından arandıysanız ve kişisel bilgilerinizi paylaştıysanız, derhal bankanızla iletişime geçmeniz ve durumu bildirmeniz gerekir. Ayrıca, dolandırıcılık girişimlerini ilgili yetkililere bildirmeniz faydalı olacaktır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    Numara gerçekte akbank'a ait. Ama sizi arayanlar tabiki de akbank değil. caller id spoofing denilen bir olay var, voip hatlarını manipüle ederek arayan ekranında istedikleri numarayı gösterebiliyorlar. Herifler bu yöntemle arayan ekranında 155 falan da gösterebiliyor, bankaların müşteri hizmetleri numarasını da birebir taklit edebiliyor. Bu nedenle, müşteri hizmetleri olsa bile arayan hiçbir numaraya güvenmemek lazım. Millet tezgaha uyanınca herifler taktik değiştiriyorlar. Önceden sigorta yaptırmışsınız ödememişsiniz ödemezseniz icra gelecek diye para çalıyorlardı, şimdi ise sigorta şirketi sizden para çekmiş bunu iade etmemiz için şu kadar masrafı yatırın diyerek çalıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 31 Mayıs 2016; 12:52:10 >
  • Tamamda böyle hikayelere hala inananlar varmıdır diyecektim. Tabiki olacaktır. ama yapacak bir şey yok. Ama donanım habere takılan birisini kandırabileceklerine inanmam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    İnternetle işi olmayan insanlar kanabılır, ki adamlar bankaların müşteri hizmetleri numarasını birebir taklit ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısı bugün başıma geldi, kartımdan 1500 lira çekildiği söylendi, dikkatli olun ve kartınızın tüm bilgilerini asla vermeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e71 E kullanıcısına yanıt
    Banka müşteri hizmetleri hiçbir zaman kartın arkasındaki güvenlik kodunu ve sms ile gelen 3d secure şifresini istemez. Bu bilgiler, karttan para çekileceği anlamına gelir. 3d secure mesajında zaten nereye ne kadar tutarda ödeme yapılacağı yazıyor ama panikle insanlar farkedemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 3 Haziran 2016; 13:28:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.