Bildirim
410AS SEAGATE ALIYORUM. (OK.Mİ)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hayırlı olsun. -
OK -
OK seagate forever.
-
OK -
Perfect bi hdd -
Yeni elime geçti bu ürün,oldukça ince yapmışlar. -
bugün bizim arkadaşa da alıyorum bundan -
İçinde tek plaka olduğu için ince. Hızını yeni disklerden başka biriyle karşılaştırma imkanım olmadı ama test sonuçlarına bakılırsa gerçekten üstün. Ve fiyatı da diğerleriyle aynı olduğu için bence yen iharddisk alanların tek tercihi olmalı. Sessizliği konusunda tam not veririm -
Aldım gitti. TŞK. -
bugün bende aldım gerçekten güzel raid olayını araştırıyorum şimdi bitane daha almak gerek -
Al al, pişman olmazsın 250 Gb ilerde zaten yetersiz gelecek. O zaman geldiğinde hardiskini değiştireceğine şimdi bir tane daha 410AS al, RAID0'ın sağladığı performans artışı yanına kar kalsın
-
quote:
Orjinalden alıntı: Hasbi 81
Al al, pişman olmazsın250 Gb ilerde zaten yetersiz gelecek. O zaman geldiğinde hardiskini değiştireceğine şimdi bir tane daha 410AS al, RAID0'ın sağladığı performans artışı yanına kar kalsın
şu raid0 işini kısaca bir anlatsana -
Olayın mantığı şu: Disk yazma işlemi yaparken dosyanın yarısını bir diske, diğer yarısını diğer diske atıyor. Tabi okurken de aynı şekilde... Dolayısıyla yazma ve okuma işlemleri paralel iki diske bölünmüş şekilde işliyor. Böylece teorik olarak aktarım hızı 2 katına çıkıyor. Ama erişim süresi bakımından herhangi bir gelişme olmadığı için küçük dosyalarla uğraşırken fazla bir faydası olmuyor. Asıl farkını büyük dosyalarla uğraşırken gösteriyor.
Ama "dezavantajı ne?" diye sorarsan, disklerden birisi bozulduğunda bütün bilgiler gidiyor, çünkü sağlam diskteki yarım dosya da okunamıyor. Yani bilgilerini kaybetme riskini iki katına çıkarmış oluyorsun. Ve bir de sebebini anlayamadığım bir şekilde harddisk sıcaklıklarını göremiyorsun. Bununla ilgili bir başlık açmıştım, şimdilik bir çözüm bulamadım. -
quote:
Orjinalden alıntı: hrnayn
quote:
Orjinalden alıntı: Hasbi 81
Al al, pişman olmazsın250 Gb ilerde zaten yetersiz gelecek. O zaman geldiğinde hardiskini değiştireceğine şimdi bir tane daha 410AS al, RAID0'ın sağladığı performans artışı yanına kar kalsın
şu raid0 işini kısaca bir anlatsana
Ben de ek olrak nasıl yapacağınzı açıklıyayım..
Bilgisayarınızda disket sürücü yoksa, bir adet sata sürücülü XP oluşturmalısınız. (sata sürücülerini yüklemeden raid0 yapamazsınız)
http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm
Sonrasında BIOS dan sata configürasyonu menüsünden raid'i seçemelisiniz. Bilgisayarı yeniden başlattınğınız sırada raidle ilgili ayar ekranına geçmeniz için Ctrl+I tuş kombinasyonuna basmanız istenecek. O ekrana geçince sadece orada raid inize isim verin, onaylayarak çıkın. Yaptığınız Sata destekli XP nizi takın ve kuruluma başlayın. Kurulum sırasında sata sürücülerini yüklemek için F6 ya basın denecek. Bastıktan sonra gerekli dosyalar yüklenecektir. İsterseniz raid0 lı hddnizi de kurulum sırasında, bölümlere ayırabilirsiniz..
-
arkadasım bende bendeki samsung hdd yi verip onu almayı düşünüyorum fiyatıda uygun -
Okey babo -
ok dostum -
Çok merak ediyorum, acaba piyasada başka model 250 GB sata disk satılıyor mu? Ezdi geçti diğerlerini, rakiplerinin yerinde olmak istemezdim doğrusu -
niye 250gb 410as ?
ben bugün seagate 500gb barracuda 7200.11 almayı düşünüyorum,barracuda lar iyi değilmi, vazgeçip 250gb mi alsam? raid yapmayacağım ama..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maltintas -- 28 Şubat 2008; 12:10:33 >
Benzer içerikler
- antimalware service executable nedir
- hikvision ssd alınır mı
- ssd önerisi
- m2 ssd önerisi
- disk klonlama
- ssd hız testi
- ntfs nedir
- ssd sağlık testi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X