Şimdi Ara

40W güneş paneli ve akü şarjı sorunsalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yayla evim için küçük bir sistem kurmak istiyorum.
    akü konusunda karar veremedim.

40w panel aldım, https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/40w-watt-gunes-paneli-solar-panel-366216198

sadece 12v ampul ve cep sarj için kullanacağım.

bu panelin şarj edebileceği akü almak istiyorum.
    12v 24a jel akü alsam ve tamamen boşalması halinde
    güneşli bir havada 40w panel kaç saate dolum yapar.

Bilgisi olan varsa iletirse sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

40 Watt Güneş Paneli ve Akü Şarjı Sorunsalı

Güneş panelleri, yenilenebilir enerji kaynakları olarak giderek daha popüler hale geliyor. Ancak, güneş panelleri kullanırken akü şarjı sorunları yaşanabileceğini bilmek önemlidir.

Güneş Paneli Aküyü Kaç Saatte Doldurur?

Güneş panelinin aküyü doldurma süresi, güneş panelinin watt değeri, akünün kapasitesi ve güneş ışığı koşulları gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

• 50 Watt Güneş Paneli Aküyü Kaç Saatte Doldurur?

50 watt güneş paneli, yaklaşık 5-6 saat güneş ışığı alarak 100 amper saat kapasiteli bir aküyü doldurabilir.

• 40 Watt Güneş Paneli Aküyü Kaç Saatte Doldurur?

40 watt güneş paneli ise, yaklaşık 6-8 saat güneş ışığı alarak 100 amper saat kapasiteli bir aküyü doldurabilir.

• 100 Watt Güneş Paneli 60 Amper Aküyü Kaç Saatte Doldurur?

100 watt güneş paneli, yaklaşık 3-4 saat güneş ışığı alarak 60 amper saat kapasiteli bir aküyü doldurabilir.

• 100 Watt Güneş Paneli Aküyü Kaç Saatte Doldurur?

100 watt güneş paneli, yaklaşık 5-6 saat güneş ışığı alarak 100 amper saat kapasiteli bir aküyü doldurabilir.

Güneş Paneli ile Akü Şarj Etme

Güneş paneli ile akü şarj etmek, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmanın etkili bir yoludur. Akünün kapasitesi, güneş panelinin watt değeri ve güneş ışığı koşulları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza uygun bir sistem kurabilirsiniz.

Güneş Paneli Akü Şarj Hesabı

Güneş paneli ile akü şarj süresini hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Şarj Süresi (saat) = Akü Kapasitesi (amper saat) / Güneş Paneli Watt Değeri (watt) x Güneş Işığı Etkinliği Faktörü

Güneş ışığı etkinliği faktörü, güneş ışığı koşullarına bağlı olarak değişen 0 ile 1 arasında bir sayıdır. Tipik olarak, bu faktör 0,75 ile 1 arasında kabul edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 7.2 saat 7 saat diyelim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mucitkişi

7.2 saat 7 saat diyelim
    hesabı nasıl yapılıyor..
  • Kardeş önce akünün voltajıyla amperini çarp sonra aynı şeyi güneş panelinede yap çıkan sonuçları birbirine böl bu kadar basit

• Süre=Akünün voltajı çarpı amperi bölü güneş panelinin Wattı

• Selamlar
    Panelin max. akımı 2.19 Amper. Bunu güneş şiddetini düşünerek 1.5 Amper olarak alsak.
    Akünüz 24Ah yani 1 saat boyunca 24 Amper çekerseniz boşalacak olan bir akü. Yani kapasitesi 24 Amper / Saat. Şayet 1.5 Amper ile ortalama şarj edebilirseniz , 24/1.5=16 Saatte şarj olacaktır. En iyi ihtimalle , full açık ve güneşli bir hacada 2 Amper verse paneliniz 24/2=10 saatte ancak şarj edecektir. Tabi şarj devresinin kaybını da hesaba katmak gerekiyor
    Ayrıca 12V ampulünüz kaç Watt ? atıyorum 50W bir ampul ise 50/12=4 küsür Amper çeker saatte. Yani 24Ah / 4 A = 6 saatte akünüzü tamamen boşaltacaktır. Bunu da gözönüne alıp bir led ampul kullanmanızı tavsiye ederim...

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar
    Panelin max. akımı 2.19 Amper. Bunu güneş şiddetini düşünerek 1.5 Amper olarak alsak.
    Akünüz 24Ah yani 1 saat boyunca 24 Amper çekerseniz boşalacak olan bir akü. Yani kapasitesi 24 Amper / Saat. Şayet 1.5 Amper ile ortalama şarj edebilirseniz , 24/1.5=16 Saatte şarj olacaktır. En iyi ihtimalle , full açık ve güneşli bir hacada 2 Amper verse paneliniz 24/2=10 saatte ancak şarj edecektir. Tabi şarj devresinin kaybını da hesaba katmak gerekiyor
    Ayrıca 12V ampulünüz kaç Watt ? atıyorum 50W bir ampul ise 50/12=4 küsür Amper çeker saatte. Yani 24Ah / 4 A = 6 saatte akünüzü tamamen boşaltacaktır. Bunu da gözönüne alıp bir led ampul kullanmanızı tavsiye ederim...

Saygılar
    İnverter takmadan kullanacağım

alacağım ampuller bunlar
    12v 5w led ampul..
    https://www.mexxsun.net/5-WATT-12-VOLT-LED-AMPUL-BEYAZ,PR-30.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu iyi oldu... 5W ampul 12VDC de yarım amperden az çeker , bu durumda zaten akünüz boşalmaz bile ve güneş paneli fazla fazla işinizi görecektir. 24 saat boyunca 5 ampul kullnsanız bile kabaca bir hesapla 5x5=25W , 25/12=yaklaşık 2 Amper çekersiniz ki bu durumda bile 24Ah lik bir akü 24/2=12 saatte ancak boşalır. Tek ampulde ise harcadığınızdan fazlasını zaten panel üretip aküye aktaracaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Bu iyi oldu... 5W ampul 12VDC de yarım amperden az çeker , bu durumda zaten akünüz boşalmaz bile ve güneş paneli fazla fazla işinizi görecektir. 24 saat boyunca 5 ampul kullnsanız bile kabaca bir hesapla 5x5=25W , 25/12=yaklaşık 2 Amper çekersiniz ki bu durumda bile 24Ah lik bir akü 24/2=12 saatte ancak boşalır. Tek ampulde ise harcadığınızdan fazlasını zaten panel üretip aküye aktaracaktır
    yardımlarınız için teşekkürler ustat,
    5 ampul aynı anda yakmayız diye tahmin ediyorum. :)

birde sarj ünittesi aldım. pek nbilmiyorum ama akünün ne kadar kaldığını LCD
    ekranında gösteriyor olması lazım.
    https://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/10-amper-12-24-volt-lcd-ekranli-solar-sarj-kontrol-cihazi-P273627827

bunu aldım..cihazda böyle bir açıklama var;

Solar Sarj Kontrol Cihazı
    2 Adet Usb Çıkışa Sahiptir
    12-24 Volt A Uygundur
    Pwm Şarj Modu İle Yüksek Verimlilikte Akü Şarj Etme
    Aşırı Boşalma-Aşırı Sarj-Aşırı Yük-Kısa Devre Durumlarında Korumalı Olduğu İçin Cihaz Kendini Kapatır
    Güneş Paneli Sistemleri Gündüz Aküyü Doldururken Gece Boşaltmaktadır Bunu Engelleyen Elektronik Kart Bu Cihazda Bulunmaktadır

bu özellik her cihazda var mıdır bilmiyorum ama ucuz ve uygun geldi aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 9 Ağustos 2018; 9:0:34 >

• güneş panelini kurdum.
    sadece sebekeye veremedim.
    sigorta panelini kafam çalışmadı.

birde sorum var,
    biz cumartesi pazar gidiyoruz
    diğer 5 gün kullanan yok.

güneş paneli sürekli aküyü şarj eder mi?
    bir şipşak taksam mı araya
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Aşırı şarj da korumaya geçtiği yazıyor,,,

Akü şarjlı kalacaktır devamlı,, gece üretim olmadığından,, akü az az bitecektir, güneş doğunca akü tekrar şarj olmaya başlar,,,

Devamlı güneş panelinde veya aküde bağlı olması , cihaz bozulmadikca sorun olmaz ,,

Yüküde cihazdan alıyorsunuzdur,, akü zayıfladiginda , yük beslemeyi kesecektir ,, lamba kapanır geri açılır, bu durumda tamamen devreyi kesip, Aküyu şarj a bağlayınız,,

Ben ekransiz olan modülü aldım , aliex ten aldım , 6-7 $ falandı, şimdi ne oldu bilmiyorum ...

Güneş paneli fiyatları biraz ucuzlamis gibi gördüm ,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mucitkişi M kullanıcısına yanıt
    Mantıklı
  • merhaba biz bu yıl bağ ve ceviz evimizde :D kullandık
    40w panelle 22ah lik aküyü cok cok yetiyo tablet bile şarj ediyorduk şarjdan ve gece şerit ledleri bolca kullandık.
    seneye 12v ile çalışan televizyon bulursam uyduda olur.
    sonraki sene normal buzdolabını 12v l ile calıştırmaya çalışcaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.