Şimdi Ara

400 w Pc Ayda ne kadar elektrik harcar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu gün 90 tl elektrik faturası gelmiş anlamıyorum nasıl oluyor evde devamlı çalışan buzdolabı ve derin dondurucu var birde bilgisayarında günde 10 saat civarı çalıştığını düşünürsek akşamları 3-4 saat tv izlenir o kadar 4 kişilik bi aileye çok değil mi sizce arkadaşlar 1 sene filan oldu bu evde oturalı 70 tl den aşağı fatura gelmiyor önce oturduğumuz yerde bu çalışan aletler aynı çalışıyordu ama en fazla 40-45 tl elektrik faturası geliyordu anlamadım sayaç mı bozuk yoksa elektrik mi çok pahalandı sizlerde bi yardımcı olursanız sevinirim. Sizce bu olan aletler le bu kadar fazla fatura gelmesi normal mi?

• kaçak elektrik çekiyor olabilirler.benimde başıma geldi tespit edildi yapanlar sizde araştırırsanız iyi olur benim başıma gelmez demeyle olmuyor.
  • Bilgisayarın Aylık Güç Tüketimi

bir saatlik güç tüketimi kilowatt olarak= a
    günde ortalama kaç saat çalışıyor = b
    elektriğin kilowatt fiyatı vergilerle = 0,22
    bir aydaki gün sayısı= 30

axbx30x0,22=maliyet

bu formülden herkes kendi için hesaplama yapabilir.

-ALINTIDIR-
  • Bizim 50 yi geçmiyor..
  • Kaçak çekme gibi bi durum olamaz elektrik panosu kapalı garajda ve herkesin gözünü önünde
  • Valla arkadaşım bi şekilde hattınzda kaçak var sanırsam.
    Benim evimde
    7/24 NoFrost buzdolabı , günde 12 saat 72ekran tv , 5 Saat 37ekran tv , günde 5posta çaycıda çay , 2 günde bir çamaşır makinesi , bolca turbo fırın , yeteri kadar lamba , ortalama 6 saat Pc ve arada birde elektrikli ısıtıcı çalışmasına rağmen 35-50 TL arası geliyor.
    Yani bunları göz önüne alırsak sizinki baya baya yüksek bir meblağ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Bilgisayarın Aylık Güç Tüketimi

bir saatlik güç tüketimi kilowatt olarak= a
    günde ortalama kaç saat çalışıyor = b
    elektriğin kilowatt fiyatı vergilerle = 0,22
    bir aydaki gün sayısı= 30

axbx30x0,22=maliyet

bu formülden herkes kendi için hesaplama yapabilir.

-ALINTIDIR-

bu hesaba pek güvenesim gelmedi...
    neden diyecek olursanız...

reel olarak 370W güç çekiyo PC

0.37*24*30*0.22=58.608

bizim fatura 70-80 civarı geliyo... kalan bütün aydınlanma, 24 saat çalışan kombi ve diğer elektrikli aletler 12-22 lira mı yakıyor

ben anlamadım pek bu hesabı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: YUHANNAtr

Valla arkadaşım bi şekilde hattınzda kaçak var sanırsam.
    Benim evimde
    7/24 NoFrost buzdolabı , günde 12 saat 72ekran tv , 5 Saat 37ekran tv , günde 5posta çaycıda çay , 2 günde bir çamaşır makinesi , bolca turbo fırın , yeteri kadar lamba , ortalama 6 saat Pc ve arada birde elektrikli ısıtıcı çalışmasına rağmen 35-50 TL arası geliyor.

bende öyle tahmin ediyorum ama bunu nereye elektrik idaresine mi şikayet etmem lazım yoksa ustamı getirmem lazım nasıl bi yol izliyeyim?
  • Bi elektrik ustası getirip sorunu buldurman lazım.
    Benzer bi olay su meseesinde benim başıma geldi.
    Şuanda oturduğum eve ilk taşındığımda 1 ay borularda daha önceden yapılan bi dalavere yüzünden yarı yarıya kaçak su kullanmışım.
    1 ay sonra gidip durumu anlattığımda adamlar normalde siz haklısınız ama yasal olarak suçlusunuz dedi ve 600TL ceza kestiler.
    Yani işin özü git bi usta getirt usta ufaktan ufakan kontrol etsin tesisatı bakalım nerde ne var. Zaten fazla zor olcanı zannetmiyorum.
  • kullanılan wattı bilgisayar için bilgisayar kasasındaki donanımlarının kullandığı elektriği hesaplamanız gerekiyor. bir psu 250 watt ise 250 watt toplam çekmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: herdagim

kullanılan wattı bilgisayar için bilgisayar kasasındaki donanımlarının kullandığı elektriği hesaplamanız gerekiyor. bir psu 250 watt ise 250 watt toplam çekmez

fark etmemiş olabilirsin ama reel dedim mesajımda... 320W Kasa + 50W Monitör
  • quote:

Orjinalden alıntı: astra-Elegance

quote:

Benim evimde

bende öyle tahmin ediyorum ama bunu nereye elektrik idaresine mi şikayet etmem lazım yoksa ustamı getirmem lazım nasıl bi yol izliyeyim?

Hocam sizinkinde bir anormallik var. Yani o kadar elektrik harcamaya 100 liradan aşağısı sizi kurtarmaz..
    Bir yerlerde kaçakmı var acaba

• quote:

Orjinalden alıntı: GökhanErol

quote:

Orjinalden alıntı: astra-Elegance

quote:

Benim evimde

Hocam sizinkinde bir anormallik var. Yani o kadar elektrik harcamaya 100 liradan aşağısı sizi kurtarmaz..
    Bir yerlerde kaçakmı var acaba

Öle bişi olması imkansızdır. Kendim zaten elektrikçiyim yeni bir eve taşındığımda ilk kontrol ettiğim 2 şey elektrik ve su tesisatıdır. Malumunuz bunlarda bolca kaçak kullanan oluyor. Yukarda yazdım gibi şuandaki evimde birisini pas geçtim şans ondada kaçak varmış yedim cezayı.

• elektrik saatinde de arıza olabilir mi arkadaşlar ben asıl ondan şüpheleniyorum
  • Elektrik sayacı arızalı olabilir arkadaşım, bizede 190TL elektrik faturası geliyor evlat acısı gibi sorun sayaçtan kaynaklanıyor. Termosifonu çalıştırdığımızda sayacın içindeki disk jilet gibi hızlı hızlı dönüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.