Arkadaslar bende suanda 1 gb ddr400 ve 512mb ddr400 ram var bu 2 ram i 1ve 3. slotlara taktım ondan önce arkadasım bana 2 tane 256mb ddr333 ram verdi onlarıda 2. ve 4. yere taksam mhz değişikliğinden görmeme gibi veya başka bir sorun ortaya cıkarmı yada cıkmaması için slot dizilimini nasıl ayarlamam gerekir? Şimdiden teşekkürler.
Dizilim çok önemli olmamakla birlikte. 1-3, 2-4 şeklinde takmak faydalı olur diye düşünüyorum lakin, sonradan eklemeyi düşündüğünüz 333 mhz lik ramler diğer ram lerinizin çalılşma frekansını da 333 mhz e düşürür kuvvetle muhtemel. Bu da bir miktar performans kaybı yaşatır.
3 farkli kapasite iki ayri hiz sen onlarin hepsi bir arada calisirsa dua et bosver dizilimini tak gitsin.
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
3 farkli kapasite iki ayri hiz sen onlarin hepsi bir arada calisirsa dua et bosver dizilimini tak gitsin.
hepsi bir arada çalışır çalışması konusda sıkıntı olmaz ama hepsi 33mhz olarak çalışır
taktım fakat durup dururken reset atmaya basladı kafasına göre :S cıkarttım düzeldi
quote:
Orjinalden alıntı: Exorcistt
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
hepsi bir arada çalışır çalışması konusda sıkıntı olmaz ama hepsi 33mhz olarak çalışır
quote:
taktım fakat durup dururken reset atmaya basladı kafasına göre :S cıkarttım düzeldi
elmayla armut bir arada her zaman sorunsuz calismiyormus demek ki.
hehe iyiydi.sorunu kabul edip devam eden insanlari seviyorum ya kabul etmeyenlere laf anlatilmiyor.hangileri birlikte duzgun calisiyor ona bak hepsi olmasi sart degil.maksat duzgun calissin problem ciktiktan sonra kapasitenin manasi yok.
ddr400 ler kendi aralarında ddr333 lerde kendi aralarında düzgün calısıorlar fakat karısık olunca iş bozuluyor en iyisi bir bilgisayarcıya gidip 512mb ddr400 ve diğer ddr333 leri verip üstüne bir miktar para ile 1gb ddr400 ram almak galiba böylelikle 2gb ddr400 ram olmus olur daha sağlıklı gibi.
bence de en guzeli olur hem denersin almadan once.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme