Şimdi Ara

4 yıl önce beyaz eşya aldım. kutusu açılmadı. Bunların garantisi ne zaman başlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
42.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 yıl önce bütün beyaz eşyalarını aldım. bodruma koydum kutusunda bekliyor hiç açılmadı . yakında evlenecegim servis çagırıp kutuyu açıp monte ettirecegim. şimdi bu makinaların garanti süresi bitmişmi yoksa servis açıncamı garanti başlayacak. bütün makinalar arçelik marka. fırın ,çamaşır makinası ve elektirikli süpürge var.



  • Dostum ben Siemens'i biliyorum. Cihazların garantisi kurulum yapıldığı an başlıyormuş. Kutusunda olsaydı dedi satıcı hiçbir sorun olmazdı dedi. Bende açtırdım ama kullanmamıştım, garantisi başlamış sayıldı.
    Arçelikte durum nedir bilemiyorum
    Saygılar
  • servisi cağırıyorsun kutusu açılınca da garantisi başlamış oluyor. her parçabeyaz eşyanı da belli bir ücret karşılığı 7 yıla kadar garantisini uzatabilirsin. Servisi ilk aradığında belirt ona göre bir form getiriyorlar.
  • caca40 dediği gibi mutlaka 7 yıl garanti yaptır en azından kafan rahat olur. bizim evdeki çamaşır makinası arçelik hiç arıza yapmadı şükür ama tam 6. senesinde zaman programlamadan tut kazana kadar bir çok sorun çıkardı 7 yıl garantili olduğu için hiçbir ücret ödemeden yaptırdık. eğer 7 yıl garanti yaptırmasaydık 250-300 arası öderdik herhalde.
  • Ben gecen gun beyaz esya satin aldim. Saticiyla bu durumu gorustum cunku 9 ay sonra kurulumunu yaptiracagim. Bana dedigi garantinin baslamasi icin en gec fatura tarihinden itibaren 2 yil icinde servis tarafindan acilmasi gerekiyor dedi.2 yil icinde acilmayan cihazlarin garanti kapsami disinda kalacagini soyledi.
  • sanayi bakanlığının koyduğu kanunlar gereği satılan bir ürünün garantisi satıldığı tarihten itibaren başlar. garanti belgesii olmadığı durumlarda fatura garanti belgesi yerine geçer.

    eskiden çok bakmıyolardı ne zaman alındığına ve kurulumun yapıldığına ama artık öyle değil.

    eğer cihaz hala üretimde ise ve yedek parça sıkıntısı yoksa servisler müşteriyi kaçırmamak için garantisini başlatabiliyorlar ama eğer ürün üretimden kalkmış ise durum değişir garantisi dolmuş diyebilirler.
  • dün dırın aldım.
    garantiyi sordum firma bana şöyle bir şey söyledi :
    "ürün hiç açılmadan 5 yıl saklı kalabiliyor hakkın,kaç yıl olursa olsun garanti süresi.5 yıl dolmadan tekrar arayıp uzatma talep ediyorsunuz.
    ben fırın aldım 3 yıl garantisi var.ama kullanmayacağım.5 yıl dolmadan arayıp " ben rünümü kullanmadım gelip kurun diyorsunuz.ve kurulduğu andan itibaren 3 yıl olarak garanti süresi devam ediyor.
    bu kanuni bir hakmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.