Şimdi Ara

4 . vites yerine , geri vitese atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hızım 80 civarı vardı rahat.Araçan feci bir motor sesi geldi hemen yavaşlayıp 2. vitese attım birşey olmamıştır diye ümid ediyordum o an fakat direksiyonda bir değişiklik olduğunu hissettim. Sanki yumuşadı gibi ayrıca istemsiz sağa sola gidiyor gibi oluyordu.Ayrıca motor seside değişti gibi.Balatadada bir sorun hissettim sanki.Hemen yavaş yavaş eve geri dönüp park ettim.

Bunlar 15 dk önce oldu

Acaba araçta ne sorun veya sorunlar oluşmuş olabilir ?

• bgs0 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun aracın marka model neydi?
  • 5'ten 2'ye attığım oldu da baktım araba yığılıyor hemen debriyaja bastım. Ama geriye geçmemesi gerekirdi.
  • O hızda kaymak gibi nasıl geri vitese geçmiş ki? Biz durduğumuz yerde atamayız debriyajı bırakıp yenden basıp atarız siz 80km'lerde atmışsınız. Bu başlı başına bir başarıdır boşverin şimdi hasarı şusu busunu : ))))
  • İlginç Benim aveo ne cins bişey vites geçmiyor hız uygun değilse Motor Astra H motor 1.4 16v 100 bg şanzuman'da aynıdır sanırım ? Dişli oranları haricinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomaDoga

Saolun hocam , araç fiat doblo 2012 model , 1.3 dizel. Aracı gece sakin bir yolda sürdüğüm için bayağı devirli kullanıyordum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 9 Aralık 2013; 22:56:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Saolun hocam , araç fiat doblo 2012 model , 1.3 dizel. Aracı gece sakin bir yolda sürdüğüm için bayağı devirli kullanıyordum zaten .s

Belli bir model üstü otomobillerde şanzımanın korunması oldukça başarılı. Büyük ihtimalle sadece balatalara zarar gelmiştir. Direksiyondan bir şey çıkacağını sanmam. Aracı eve kadar sürebildiyseniz de yerinden oynatmayın, yarın servisi/ustanızı arayıp sorun. Umarım bir problem olmaz.

Not: Aslında geriye geçememesi lazım. 2'ye atmış olmayın sakın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomaDoga -- 9 Aralık 2013; 23:02:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.vitesten 1. vitese düşmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

quote:

Saolun hocam , araç fiat doblo 2012 model , 1.3 dizel. Aracı gece sakin bir yolda sürdüğüm için bayağı devirli kullanıyordum zaten .s

Belli bir model üstü otomobillerde şanzımanın korunması oldukça başarılı. Büyük ihtimalle sadece balatalara zarar gelmiştir. Direksiyondan bir şey çıkacağını sanmam. Aracı eve kadar sürebildiyseniz de yerinden oynatmayın, yarın servisi/ustanızı arayıp sorun. Umarım bir problem olmaz.

Not: Aslında geriye geçememesi lazım. 2'ye atmış olmayın sakın?

Hocam o an heyecandan tam olarak hatırlamıyorum da , yanımda arkadaşta vardı kendisi geri vitese attın yanlışlıkla diye uyarmıştı. Umarım geri vitese atmamışımdır dediğiniz gibi. Ama direksiyondaki değişiklik 2 miz tarafındanda fark edildi.

Hatta bana öyle geliyordur diye ilk başta arkadaşa söylemedim direksiyondaki değişikliği ve kendisinin direksiyona geçmesini söyledim.
    Kendisi geçince , '' bu direksiyona ne oldu '' ? diye sordu bana.

Gerçekten ne alakası var ki direksiyonla bu olayın ? Neden olmuş olabilir ?

Edit:// Son olarak aracın çekişi gücünde de bir düşüş oldu gibimize geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 9 Aralık 2013; 23:09:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

İlginç Benim aveo ne cins bişey vites geçmiyor hız uygun değilse Motor Astra H motor 1.4 16v 100 bg şanzuman'da aynıdır sanırım ? Dişli oranları haricinde

Caddelerden yan yan çıkarsın tabii o motorla

Konuyu açan arkadaşa yardımcı olamayız biz. Adam 80 km/h hızda geri vitese atmış aracı
  • Bana saçma geldi hızınız 80 ve siz 4 ten geri vitese taktınız imkansız ya o şanzıman kesin gitmiştir. Yeni nesil araç birde ben bugün kendi aracımda 10 km hızda geri vitese takmaya kalktığım da geçmiyor gıyçk diye sesler geliyor ama geçmiyor bence diğer arkadaşların dediği gibi siz geriye değil de 2 ye takmış olmalısınız.
  • bgs0 kullanıcısına yanıt
    Vallaha bence motora, şanzımana bir şey olacağına direksiyon sistemi komple gitsin daha iyi ama gerçekten anlam veremedim ben de.
    Aklıma sadece direksiyon hidroliği geliyor?

Bir soru daha: Araçta City Mode var mıydı?
  • o hızda ve devirde aracın geri vitese geçmesine imkan yok . İmkansız . Kaldıki fiatın geri vitesi durduk yerde bile zor geçiyor .Siz 4 diye 2ye atmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 9 Aralık 2013; 23:18:18 >
  • quote:

Vallaha bence motora, şanzımana bir şey olacağına direksiyon sistemi komple gitsin daha iyi ama gerçekten anlam veremedim ben de.
    Aklıma sadece direksiyon hidroliği geliyor?

Bir soru daha: Araçta City Mode var mıydı?

Yok hocam.
  • ya hocam siz 2 ye falan atmıssınızdır arkadaşlar haklı yanı o hızda geri vitese takamazsınız.

taksanız da araç olduğu yere yığılır kalırdı
  • Arkadaşlar açıklamalarınıza bakılırsa yanılıyorum galiba ve umarım böyledir.

Bu durumda direksiyondaki değişiklik neden kaynaklanmış olabilir ? İlerlerken araç durduk yere hafif hafif sağa doğru kayıyordu hatırladığım kadarıyla. Balans ayarlarında bir sorun olmuş olabilir mi ? diyecemde olayla bir alakası yokki. Peki neden olmuş olabilir ?
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Sefaköy tarafında hafif ıslak bi yolda denedim önden çekişli motor ile bi başkaymış yan vermek

mümkünatı yok o geri vitese nasıl geçirmiş @nk061
  • albeada denemek için hızlıyken 2 ye atmaya çalıştım geçmedi geri vitese bazen durduğu yerde bile geçmiyor
    hem dobloda geri vites sol ön tarafda değilmiydi
  • Nasil becerdiniz gecmemesi lazim fizige aykiri durmadan gecemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silentmachine

albeada denemek için hızlıyken 2 ye atmaya çalıştım geçmedi geri vitese bazen durduğu yerde bile geçmiyor
    hem dobloda geri vites sol ön tarafda değilmiydi

O alti viteslilerde var ama beslerde varmi emin değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hızlarda geriye geçirmek büyük marifet ki geçmez. ( fren e asılıp lastikleri kilitleyip debriyaj a basıp geriye takman lazım ki o zaman a kadar bir yere savrulursun zaten )
    Bencede 2 ye atmıssındır hasar ve direksiyon hakkında birşey diyemem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.