Şimdi Ara

4 ve 8 Ohm'luk Kolon Tavsiyesi ve Bi-Wiring

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
8.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denon PMA880R veya Technics A900s te kullanılmak üzere kolon arıyorum ancak 5+1 anfi de almayı düşünüyorum. Daha önceden özel yapım sesinden çok memnun kaldığım bir çift kolon kullanıyordum ama büyüklüğü ve eskimesi nedeniyle artık yeni kolonlara ihtiyacım var. 2000 yılında Technics in hem 4, hem de 8 ohm bağlantısına sahip bazı kolonlarını görmüştüm sesi iyiydi ve fiyatıda çifti 200usd idi. 7 yıldır piyasadan uzaktayım ve doğubank a gitmeden sizlerden fikir almak istiyorum. Öncelikle bir çift alacağım, daha sonra bir çift daha ve 5+1 i aldıktan sonra da Center+Sub alabilirim. Stereo da bana yetebilecek kolon tavsiyelerinizi bekliyorum. Marka olarak technics, jbl veya jamo olabilir fakat 2'li Ohm desteği diğerlerinde var mı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 1 Şubat 2007; 17:36:36 >

CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?

• Wharfedale Diamon 8.4 ~ 390 ytl
    Wharfedale Diamond 9.6 ~ 825 ytl

6 ohmlar.Ama 4 ohm ve 8 ohm da sorunsuz çalışabilirler.

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Wharfedale Diamon 8.4 ~ 390 ytl
    Wharfedale Diamond 9.6 ~ 825 ytl

6 ohmlar.Ama 4 ohm ve 8 ohm da sorunsuz çalışabilirler.

Kardeş verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim. Sitede bazı yazı ve önerilerinize de gözüm çarptı. Ben genelde adı sık duyulmuş markaların bu konuda iyi olduğunu düşünüyordum ama siz bana Wharfedale markasını öneriyorsunuz. Ben de kısa bir araştırma yaptım, gerçekten bu konuda yanıldığımı anladım. 8.4 hoşuma gitti. Fiyatı yüksek olmasına rağmen 9.6 yı da alabilirim ama dediğim gibi düşündüğüm sistemde başlangıçta 1 çift Diamon 8.4, ileriki zamanlarda da bir çift daha 8.4 alacağım. Ne zaman ki 5+1 anfi aldım o zamanda center ve sub olayına girerim. Merak ettiğim şu;

1) 2 çift 8.4, stereo sistemde bir sub olmadan bass eksikliğini bana hissettirir mi? Yani siz dinlediğiniz için soruyorum 6.5" 2x165mm KEVLAR bu konuda nasıldır? Bunları surround olarak kullanmaya kalktığımda fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum, bu konuda şüphem yok.

2) Ayrıca 9.6 da Midrange var ama 8.4 de olmaması bana ciddi manada bir eksiklik hissettirir mi?

3)Center ve Sub'da ne önerirsiniz? Yani bu konuda da wharfedale iyi midir?

4) Belki bu en sıkıcı soru ama başka markalarda bu fiyat ve kaliteyi yakalamak mümkün mü? Bunu soruyorum çünkü piyasada eskisine nazaran çok fazla sayıda kolon ve bir o kadar yanlış bilgiler var. Sizlerin fikirleri bu açıdan benim için önemli. Malum bu sistemler bir kere alınıyor ve uzun yıllar kullanılıyor.

Son olarak verdiğiniz bilgiler ışığında bahsettiğiniz Wharfedale Diamon 8.4 modelini İstanbul / Avrupa yakasında nasıl ve nerede bulabilirim? Doğubank ta arkadaşım bile var ama işin içine ticaret girince bazen arkadaşlıklar rafa kalkabiliyor ve bose gibi bütünleşik sistemler bu kişilerce klasik olarak hala öneriliyor. Müzik bizim gibi insanlar için önemli olmasaydı PC lerimize X-Fi Xtrememusic veya Sennheiser gibi parçalar almazdık. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 3 Ocak 2007; 4:37:43 >
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?

• 1. Stereo da her iki hoparlörürnde bas performansı size yeterli gelecektir.Daha fazlası diğer frekansların ezilmesine neden olur.

2. 8.4 te üstte bulunan 6.5 luk sürücü midrange görevi görüyor.9.6 alırsanız elbette kayda değer bir fark olacaktır.Bütçeniz 9.6 ya da müsaitse baştan 9.6 alın derim.

3. Center'da da Wharfedale alınabilir.Sub olarak daha iyi alternatifleri var.Definitive, Magnat gibi sub'lara da bakın.Wharfedale'ın sub'ları da iyidir ama rakipsiz değil bu alanda.

4. Başka markalarda bu fiyat ve kaliteyi yakalmak hatta çok daha fazlasını yakalamk mümkün.Ama bu iş paraya bakar.Çifti 60.000 $ olan hoparlördeki kalite elbette bunlardan kat kat fazla.Ama kendi fiyat aralığında rakiplerinin olmadığını söyleyebilirim.

Doğubank'ta Active Elektronik'te bulabilirsin(En uygun).

Umarım müziği PC'den dinlemeyeceksiniz.

• Bu verilere dayanarak 8.4 çok mantıklı geliyor. Belki elimdeki deck kasetçalar veya bşka parçayı çıkarma durumum olursa daha üst model alma durumum olabilir. Bahsettiğiniz yerde bizzat dinleyerek karar vereceğim. PC de zaten bana yetecek sistem var, bu yeni sistemi salona kurmayı düşünüyorum. Kısmet olurda alırsam görüşlerimi bildiririm, tekrar sağolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: someone74

Denon PMA880R veya Technics A900s te kullanılmak üzere kolon arıyorum ancak 5+1 anfi de almayı düşünüyorum. Daha önceden özel yapım sesinden çok memnun kaldığım bir çift kolon kullanıyordum ama büyüklüğü ve eskimesi nedeniyle artık yeni kolonlara ihtiyacım var. 2000 yılında Technics in hem 4, hem de 8 ohm bağlantısına sahip bazı kolonlarını görmüştüm sesi iyiydi ve fiyatıda çifti 200usd idi. 7 yıldır piyasadan uzaktayım ve doğubank a gitmeden sizlerden fikir almak istiyorum. Öncelikle bir çift alacağım, daha sonra bir çift daha ve 5+1 i aldıktan sonra da Center+Sub alabilirim. Stereo da bana yetebilecek kolon tavsiyelerinizi bekliyorum. Marka olarak technics, jbl veya jamo olabilir fakat 2'li Ohm desteği diğerlerinde var mı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...

Arkadaşım bende aynı senin mantığınla hareket ettim.Yani zamanla bir home cinema sistemi kurmak istiyorum.Fakat stereo müzik önde geldiği için ilk olarak kaliteli tarzıma uygun bir stereo hoparlör ve center aldım.Benim tercihim JBL E 100 oldu.Center da ise JBL EC35 tercih ettim.Eğer tok bir bassa doymak ve temiz bir Tiz ses elde etmek istiyorsan kesinlikle E100 ü öneririm.
    Ben Sony DB 1080 AV receiver ile sürüyorum,sen ise bunu Denon ya da Technics stereo anfide süreceksin eminim çok daha iyi verim ve randıman alırsın.Ayrıca eminim istanbulda JBL leri İzmire göre daha ucuza satan yerler var.
    Sonuç olarak kulak ve keyif senin,dinle öyle karar ver ama imkanın varsa mutlaka E100 leride test et derim.Saygılar.
    LED TV:SONY KD-55XF 9005 ///AV Receiver: Sony STR-DB 1080 QS ///Stereo Amplifikatör: DENON PMA-2010 AE ///CD Player:MARANTZ CD7300 GOLD///Tuner:Denon TU 1500 AE///BD Player: PANASONIC BDT-300 EG//Media Player:DUNE BD PRIME 3.0 ///Equalizer: TECHNICS SH-8055////Front Hop:JBL E 100/// Center:JBL EC 35///Surround:JBL E 30///Subwoofer: DEFINITIVE TECHNOLOGY SUPER CUBE II

• Demiurgos @ kardeş zaten her fikre açığım şu an. Bu 2 stereo dan vazgeçmem mümkün değil zira surround sistemde müzik dinlediğim zaman hiç tatmin olmamıştım. 3. bir anfi alırım sorun değil fakat kolon olayı bayağı teferruatlı ve karışık. Şu an Diamon 8.4 ile Magnat'ın Monitör880 gibi ürünlerini kıyaslıyorum. Daha önce dediğim gibi 4 ve 8 ohm aynı anda barındırması önemli veya 6 ohm olmalı. JBL genelde 8 ohm olduğundan stereo sayfasını kapattırır.

Kaldıki bahsettiğin E100 1.750 ytl civarında. O kadar para vermeyi göze alsam KEF veya BOSE alındım. Ayrıca E100 bildiğim kadarıyla 8 ohm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cahilliğimin kusuruna bakma ama:) nedir bu 8 ohm veya 6 ohm olmalı meselesi?Ben bu konuda sadece şukadar bilgiye sahibim:4 ohm araç müzik sistemlerinde kullanılır 8 ohm ise ev sistemleri için uygundur!
    Bu bilgi ne kadar doğru ya da doğrusu nedir ne fark oluşturur?
    LED TV:SONY KD-55XF 9005 ///AV Receiver: Sony STR-DB 1080 QS ///Stereo Amplifikatör: DENON PMA-2010 AE ///CD Player:MARANTZ CD7300 GOLD///Tuner:Denon TU 1500 AE///BD Player: PANASONIC BDT-300 EG//Media Player:DUNE BD PRIME 3.0 ///Equalizer: TECHNICS SH-8055////Front Hop:JBL E 100/// Center:JBL EC 35///Surround:JBL E 30///Subwoofer: DEFINITIVE TECHNOLOGY SUPER CUBE II
  • 4 ohm sadece araçlarda değil ev stereo sistemlerinde sesi 8 ohm a göre daha doyurucu veriyor. Bunu bir satıcıda bizzat deneyerek te farkedebilirsin. Hatta araçlarda 4 ohm dan düşük çalışan sistemlerde var ama fiyatları inanılmaz. Önreğin senin bahsettiğin JBL lerde Control serisi 4 ohm dur ve stereo'larda çok önerilir. En azından çoğu barlarda rastlamak mümkün.
  • Ok.Anlıyorum.Peki 8 ohm olan bir hoparlöre 4 ohm çıkışlı bir anfi bağlarsak ne olur?Ya da şöyle sorayım:
    Benim AV Receiver'ımda hem 4ohm hem de 8 ohm seçebiliyorsun.Şu anda JBL leri 8 ohm da dinliyorum.Bunu 4 ohma getirsem hoparlöre ya da Receiver a zarar verir miyim?Ya da daha iyi ses elde eder miyim?Bu arada Receiver'ın klavuzunda A+B çıkışlarını kullanacaksanız empedans ayarını 4 ohma getirin yazıyor!
    Kusura bakma sözde ben sana tavsiyede bulunacaktım ama konu senin bana tavsiyelerine döndü
  • Estağfurullah ben de 2000 yılındaki bilgilerle bunları sana söylüyorum. Bu zaman zarfında belki bazı şeyler değişmiş olabilir. Ancak 4 ohm çıkışlı bir sisteme 8 ohm kolon bağlarsan bildiğim kadarıyla hem performans düşer hem de kolonun crosover 'ında koruma yoksa zarar verir biliyorum. Bazı anfiler bu zararı engelliyormuş ama bu anfiler hakkında bilgim pek yok. Ancak piyasadaki çoğu kolon ya 4 ve 8 destekli ( ayrı bağlantıları var ) ya da 6 ohm yapıp orta yol bulunmuş durumda. Daha detaylı ve kesin bilgi için konu açabilirsin
  • O zaman bu konuyu okuyan daha bilgili üstadlardan yorumlar alalım.Örneğin KillForYou arkadaşım bu konuda eminim bize birşeyler söyleyecektir.Bilgiler için teşekkür ederim.Umarım istediğin gibi bir hoparlöre en kısa sürede kavuşursun.
  • Konuyla alakasız yazıyorum, fakat birşey sormak istiyorum. Someone74, acaba dağ bisikletiyle de ilgileniyor musunuz?
  • Demiurgos @ bende teşekkür ederim kardeş, bilgi paylaşınca bir anlam taşıyor. Forumun üst konularında çok fazla teknik bilgi var ama asıl önem arzeden kullanıcı fikirleri haliyle. Alternatifleri değerlendirip acele etmemek en iyisi

SERCAN_MTB @ evet dağ bisikletiyle ilgileniyorum hemde deliler gibi Anlaşılan başka forumlardaki aynı nick'ten yakayı sürekli ele verecegiz
  • Nasıl da tanıdım Evet, diğer forumdan tanıdım. Ayrıca sahibinden.com'da falan ilanınızı gördüğümde de sizin olduğunuzu anlamıştım. El yapımı kabininiz vardı. Hatta ben sizi Yeşilköy sahilinde de görmüştüm... Yakın oturuyoruz, siz de Küçükçekmece'desiniz sanırım. Ben de henüz yeni başladım Hi-Fi olayına. 16 yaşındayım ve sanırım en genç Hi-Fi'cıyım...
  • Ohm'lar konusunda benimde çok detaylı bilgim yok ama 4 ohm luk cihaza 8 ohm ya da tam resini bağlarsanız yeni cihazlarda sorun çıkmaz.Eski cihazlarda croos da yanma oluyormuştu ama şu an kullanılıyor bildiğim kadarıyla.Dediğim gibi, çok ta fazla bilgim yok.İsmim geçtiği için cevap verme gereği duydum.

• SERCAN_MTB @ Kabin satıldı şimdi sıra yeni kolonlarda. Geçici bir süreliğine K.Çekmedeyim ama Florya lı sayılırım. Sahilde beni Trek 6500SLR ile gördüyseniz o artık yok, Mercedes'in altında kaldı. Şimdi Amoeba Scud var, uygun bir zamanda görüşürüz. Hem Hi-Fi hem pc hem de bisiklet çok masraflı ama hobi işte

KillForYou! @ Üst konularda dökümanlarda detaylar var. Dediğiniz gibi sistem eski değilse sorun olmuyor ama sistemimde 8Ohm lu bazı modelleri deneme şansım olmuştu inanın kalite yarı yarıya düşüyordu. Umarım bu hafta arası showroom lardan birine gidip dediklerinizi bizzat test ederim. Ancak pahalı modellere yönelmek için elimde çifter çifter aldığım ürünlürden bazılarını çıkarmam gerekecek

• Ben SCUD'la görmüştüm abi seni, beyaz eski bir ROCK SHOX maşa vardı üzerinde. Sanırım çekiş sistemin Shimano LX Gold'du... Neyse, görüşmek üzere. Bu arada ohm konusunu ben bayağı araştırdım, örneğin ben 4 ohm'luk anfiye 8 ohm'luk kolonları bağladığımda sonuç berbattı... Yani basslar pırt pırt ediyor, ses kötü ve az geliyordu. Ama 8 ohm'luk kolonu, 8 ohm'luk bir anfiye bağladığımız zaman çok daha iyi sonuç veriyor. KillForYou! Abi'nin dediği gibi, sorun çıkmaz, ancak ses kalitesinde düşüş olur. En iyisi, 8ohm'luk hoparlörlerle, 8 ohm'luk anfiyi sürmek... Bu arada, satmayı düşündüğün stereo anfin var mı abi? Eğer yeni alacağın için eski satacağın anfin varsa, görüşelim. Şuan 8 ohm'da 2X50W ve üzeri stereo integrated anfi lazım...
    şu kuralı unutmayın. amfi empedansı hoparlör empedansından düşük olmalı. yani 4 ohm ampliye en düşük 4 ohm kolon ve yukarısı(5,6,7,8,9,9...) değerde hoparlör bağlamalısınız. her zaman için mümkün ise amfi ve hoparlör empedansı eşit olmalıdır. bu kural değişmez ve hoparlör watajını da daima göz önünde bulundurun.
    bu arada empedans seçenekleriniz ampliden ampliye değişebilir. mesela yukarıda geçti A+B kullanımda en düşük hoparlör empedansı 8 ohm olmalıdır. amfi ise 4 ohm seçilebilir sorun yaratmaz yeter ki hoparlörde dikkatli olun.
    yoksa amfi ve hop.de gidebilir.tedbir alınmadıysa.

the_cantan @ Peki 4 ohm luk bir anfiye 2 li seçenek yerine 6 ohm bağlarsak? O zaman söylediklerine göre 6 ohm luk kolonlardan da uzak durmak mantıklı olmaz mı? Ben zaten o yüzden kolon üzerinde 4 ve 8 olmak üzere 2 seçenekli modelleri düşünmüştüm.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.