Şimdi Ara

4 tane sata dvd rom taktım yavas okuyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartımda 6 tane sata girişi var. bunların 2 tanesi hdd 4 tanesi dvd rom. dvd romların dvd-r lere okuma ve yazma hızı 16x ama bendekiler 16x hızında okumuyo dvd-r yi tüm ( + - ) dvd lerde aynı. yazma hızında sıkıntı yok 16x de yazıyo ama okuma hızı 2x veya 4x civarında. 4 dvd romda da aynı sıkıntı var. anakartı güncelledim hdd ler sata driver istedi yüklememe rağmen acamadım pcyi. pc ye eski sata dvd rom taktım o 16x de okuma yaptı. 4 dvd romda bozuk olamaz heralde baska bir ayar var ama bulamadım çözemedim kafayı yicem 1 aydan beri :) yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden cok teşekkürler...

İşletim Sistemi: Windows XP
    anakart: GIGABYTE GA-MA78G-DS3H (rev. 2.x)
    işlemci : AMD Athlon 64 X2 Dual 6000
    dvd domlar : LG GH22NS30 sata
    ram : 2 gb kingston

• Bütün dvdleri aynı anda 16x te yazdığında kaç dk sürüyor.
  • Belki powerın yetmiyordur 4 dvd ye.Bir bios ayarlarını kurcala bence yada powerın 350wattlık dandiklerdense yeni power al derim.

bu dvd romu baska pc lerde denedım onlardada 4x okuyo ama ozellıgı 16x :( baska dvd romlar getırdım taktım kendı pc me onlar normal hızlı yazıyo. sorun pc de degıl dvd romlarda. bı ayarımı war bı firmware mı var ben aradım bulamadım :(
  • Öncelikle firmware güncelleştirmenin bir faydası olmaz. Farklı dvd denedinizmi ve okuma sırasında bilgisayarda kasılma bir yoğınluk oluyormu. Norlmal hızda sorunsuz yazma yapan bir dvd rw okumayıda sorunsuz yapması gerek. Eğerki ürün yeniyse fazla kurcalamayın kaş yapalım gerken göz çıkartırsınız verin servise veya eldığıız yere yarın değiştirsinler

Firmware güncellemede dikkatli olmak gerek örnegi kesintisiz güç kaynağı gerek güncellme anında herhangi bir voltaj dalgalanması vs olursa sürücüyü birdaha kullanamazsınız

• baska dvd romlar taktım onlar sorunsuz calısıyo benım pc de. sorun yapan lg dvd romlarıda baska pcye taktım ordada aynı sorunu yaptı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: daywalker606606

baska dvd romlar taktım onlar sorunsuz calısıyo benım pc de. sorun yapan lg dvd romlarıda baska pcye taktım ordada aynı sorunu yaptı

Kardeşi benzer bir sorun bendede olmuştu. Yarım saatte yazıyordu dvdler, firmware yaptım 1 saati geçti ki eminim doğru firmware, şimdi garantiye gönderdim. Riskli bir durum seninki istersen deneme bile....

benım anlamadıgım lg gıbı bı marka nasıl olurda bole bı urun pıyasaya surer yaaa:(
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.