Şimdi Ara

4 Sistemden Hangisi Daha İyidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amd FX x6 6100 İşlemci
    Asus M5A97 Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    WD CB 3'5 500 Gb Harddisk
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1633 TL

2.SİSTEM

İ3 2120 İşlemci
    Asus P8P67-M Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1623 TL

3.SİSTEM

i5 25ook İşlemci
    Asus P8P67-M Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Asus Gtx 560 Ti Directcu II Top
    Pıonner DvdRw
    Aopen Nagas G6 | 550 watt
    Fiyat=1618 TL

4.SİSTEM

Amd FX x4 4100 İşlemci
    Asus M5A97 Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1593 TL

Oyun amaçlı hangi sistem iyi olur?
    Başka tercih falan istemiyorum sadece hangisi şimdiki oyunlarda ve yeni çıkacak oyunlarda daha iyi performans sağlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: amigo1997

1.SİSTEM

Amd FX x6 6100 İşlemci
    Asus M5A97 Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1633 TL

2.SİSTEM

İ3 2120 İşlemci
    Asus P8P67-M Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1623 TL

3.SİSTEM

i5 25ook İşlemci
    Asus P8P67-M Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Pıonner DvdRw
    Fiyat=1618 TL

4.SİSTEM

Amd FX x4 4100 İşlemci
    Asus M5A97 Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1593 TL

Başka tercih falan istemiyorum sadece hangisi şimdiki oyunlarda ve yeni çıkacak oyunlarda daha iyi performans sağlar?

2 yada 3 numaralı sistemleri seçmelisin 560ti ile 570 arasındaki fps farklarına bak deymez dersen 2500klı sistemi al

• 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

1.SİSTEM

Amd FX x6 6100 İşlemci
    Asus M5A97 Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1633 TL

2.SİSTEM

İ3 2120 İşlemci
    Asus P8P67-M Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1623 TL

3.SİSTEM

i5 25ook İşlemci
    Asus P8P67-M Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Pıonner DvdRw
    Fiyat=1618 TL

4.SİSTEM

Amd FX x4 4100 İşlemci
    Asus M5A97 Anakart
    Corsaır 4 Gb Ram
    Zotac Gtx 570 AMP!
    Pıonner DvdRw
    Thermaltake v3 |600 watt
    Fiyat=1593 TL

2 yada 3 numaralı sistemleri seçmelisin 560ti ile 570 arasındaki fps farklarına bak deymez dersen 2500klı sistemi al

3.Sistem aynı kalsa.Diğerlerinin ekran kartı Zotac Gtx 570 AMP! değilde Sapphire HD 6970 olsaydı 1,2 ve 4. sistemin.Bu sefer ne derdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

3

Sebebini de açıklarsanız çok iyi olur?
  • T.Take kasa ve psu'lar kalitesiz.

Seçtiğin GTX560Ti fiyatına HD7850 alınıyor ve daha performanslı, Ti için o kadar para verilmez.

Eğer Zotac GTX570 Amp için bu kadar para vereceksen tamamen israf olur, az fark ile gtx670 almak daha iyi olur;

http://www.teknofiyat.com/?search=Zotac+Gtx+570+AMP

i5'li sistem de anakartı Z77 yapıp alabilirsin ama ekran kartını HD7850 yapmanı öneririm.

* Sistemlerin maliyetini hangi parçaya ne kadar veriyorsun, yazman daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

T.Take kasa ve psu'lar kalitesiz.

Seçtiğin GTX560Ti fiyatına HD7850 alınıyor ve daha performanslı, Ti için o kadar para verilmez.

Eğer Zotac GTX570 Amp için bu kadar para vereceksen tamamen israf olur, az fark ile gtx670 almak daha iyi olur;

http://www.teknofiyat.com/?search=Zotac+Gtx+570+AMP

i5'li sistem de anakartı Z77 yapıp alabilirsin ama ekran kartını HD7850 yapmanı öneririm.

* Sistemlerin maliyetini hangi parçaya ne kadar veriyorsun, yazman daha iyi olur.

Ben genel bir karşılaştırma olarak yazdım.Ben imzamdaki sistemi aldım.Yani 3. sistemin kasasının değişmiş hali ama sonra keşke daha düşük işlemci daha yüksek ekran kartı alsaydım dedim.Ama bu seferde işlemcinin düşük olması kafama takıldı.3. sistemi almadan önce kafamda bu sistemler vardı sizce iyi mi yapmışım kötü mü?
    Bu arada benim Gtx 570 Amp! 959 TL.Gtx 670 1.200 TL.Ben o kadar fazla takviye yapamam.Dostum zaten zar zor 1650 TL kararı vermiştim.Zaten benim aldığım zamanda Ivy Bridge , HD 7000 ve 600 serileri çıkmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Amigo[Nuri]- -- 31 Temmuz 2012; 12:43:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu 3 monitörden hangisi ?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

3

Tabi açıklayayım.

Öncelikle sistemlerdeki işlemcilere baktım. Amd'lerde Fx serisinin ilk nesline pek güvenmediğimden onları kafamdan eledim. İnceleme ve testlere göz atarsan kendinde nedenini görebilirsin.

Sonrasında Intel işlemcili olanlara geçtiğimde i5 2500k'nın diğerine oranla daha performanslı olduğu için onu tercih ettim. Ekran kartı hariç diğer parçalar zaten diğer sistemlerde eşit olduğundan tercihimi bu yönde yaptım.

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=289

Buradan i5 2500k ile i3 2100 serisinin kıyaslamasını görebilirsin. Başka kaynaklara da göz atarsan daha iyi olur. Kafanda soru işareti kalmasın.

• quote:

quote:

quote:

3

Tabi açıklayayım.

Öncelikle sistemlerdeki işlemcilere baktım. Amd'lerde Fx serisinin ilk nesline pek güvenmediğimden onları kafamdan eledim. İnceleme ve testlere göz atarsan kendinde nedenini görebilirsin.

Sonrasında Intel işlemcili olanlara geçtiğimde i5 2500k'nın diğerine oranla daha performanslı olduğu için onu tercih ettim. Ekran kartı hariç diğer parçalar zaten diğer sistemlerde eşit olduğundan tercihimi bu yönde yaptım.

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=289

Buradan i5 2500k ile i3 2100 serisinin kıyaslamasını görebilirsin. Başka kaynaklara da göz atarsan daha iyi olur. Kafanda soru işareti kalmasın.

Oyun odaklı olduğu için ekran kartına daha fazla para verdim.O sebeptende işlemciyi i3 yaptım o sistemde.Ama bende i3'e pek ısınamadım ve i5 aldım.

• Ekran kartını istediğin her zaman güncelleyebilirsin. O yüzden başta işlemci ve anakarta yatırım yapmak daha mantıklı. Bence doğru kararı vermişsin.
  • quote:

Ekran kartını istediğin her zaman güncelleyebilirsin. O yüzden başta işlemci ve anakarta yatırım yapmak daha mantıklı. Bence doğru kararı vermişsin.

Teşekkürler ileride Gtx 670 almayı düşünüyorum.i5 2500k ve Gtx 670'li sistem i3 2120 ve Gtx 670'li sistemden daha iyi performans verir diye düşündüm?
  • İmzandaki sisteme sahipsen istersen HD6850/70 kullan kardeşim sorun olmaz hele de o monitör de hiç olmaz, ekran kartı zaten en çabuk güncelliğini yitiren parçadır, şuan mevcut i5 2500K + gtx560Ti ile keyifle takıl bence kafana da bir şey takma, sistemin gayet iyi...

Testlere kalsaydık zaten şuan hepimizin sistemi çöp olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 31 Temmuz 2012; 13:02:03 >
  • quote:

İmzandaki sisteme sahipsen istersen HD6850/70 kullan kardeşim sorun olmaz hele de o monitör de hiç olmaz, ekran kartı zaten en çabuk güncelliğini yitiren parçadır, şuan mevcut i5 2500K + gtx560Ti ile keyifle takıl bence kafana da bir şey takma, sistemin gayet iyi...

Teşekkürler dostum.
    İşte ben bu sistemi aldım.Şimdi biraz pişmanlık çekiyorum keşke i3+Gtx 570 alsaydım diye ama sanki artık oyunlar için yani çıkacak büyük yapıtlar için i3 yetmzse diye zamanında i5 aldımm işte.
    Birde ben sistemi aslında daha önceden alacaktım HD 7000 , Gtx 600 ve İvy Bridge bekledim bekledim gelmedi bence böyle bir sistem kurdum.

EDİT: ''İstersen HD 6850/70 kullan kardeşim sorun olmaz hele de o monitör de hiç olmaz '' derken ?Monitörüm kötü mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Amigo[Nuri]- -- 31 Temmuz 2012; 13:08:11 >

• Bence 3.sistemi al ama 7850 al GTX560Ti yerine
    EDİT: Sistemi aldığını görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragão -- 31 Temmuz 2012; 13:11:27 >
  • quote:

quote:

İmzandaki sisteme sahipsen istersen HD6850/70 kullan kardeşim sorun olmaz hele de o monitör de hiç olmaz, ekran kartı zaten en çabuk güncelliğini yitiren parçadır, şuan mevcut i5 2500K + gtx560Ti ile keyifle takıl bence kafana da bir şey takma, sistemin gayet iyi...

Teşekkürler dostum.
    İşte ben bu sistemi aldım.Şimdi biraz pişmanlık çekiyorum keşke i3+Gtx 570 alsaydım diye ama sanki artık oyunlar için yani çıkacak büyük yapıtlar için i3 yetmzse diye zamanında i5 aldımm işte.
    Birde ben sistemi aslında daha önceden alacaktım HD 7000 , Gtx 600 ve İvy Bridge bekledim bekledim gelmedi bence böyle bir sistem kurdum.

EDİT: ''İstersen HD 6850/70 kullan kardeşim sorun olmaz hele de o monitör de hiç olmaz '' derken ?Monitörüm kötü mü ?

Monitörün full hd olmadığı için ekran kartına çok yüklenmesen de olur yani onu demek istedim

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler dostum.

Monitörün full hd olmadığı için ekran kartına çok yüklenmesen de olur yani onu demek istedim

Şimdi anladım.Sizce i3+Gtx570 alsamıydım?

• Tam tersi, çözünürlük düşük olunca yani full hd altında o zaman işlemciye daha fazla iş düşer i5 doğru seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 31 Temmuz 2012; 13:23:27 >
  • 3 kesinlikle daha yararına olur. Fakat ekran kartına o yatırımı yapma. Aynı fiyata 7850 alınıyor. Bence ekran kartını 7850 yap.
  • quote:

Tam tersi, çözünürlük düşük olunca yani full hd altında o zaman işlemciye daha fazla iş düşer i5 doğru seçim.

Ohh be içim rahatladı pişmanlığım falan kalmadı çook teşekkürler
  • 3. sisteme ekran kartı olarak HD 7850'yi koy ve al derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.