Şimdi Ara

4. Nesil iPod Touch İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En başta belirtmek isterim incelemeyi ürün hakknda hiç bilgi sahibi olmayan kişilerde olduğunu varsayarak anlatacağım.
    Yani anlatımda gördüğünüz ve gereksiz detay olarak görebileceğiniz şeyleri bazı kişiler bilmiyor olabilir.

Sonuna kadar okumanız sizin yararınıza olur, dilim döndüğünce elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

En başta size tek satırda özelliklerini yan yana yazacağım, aşağıda ise ayrıntılı açıklamaları mevcut;
    Özellikleri; Mp3 oynatıcı, Wi-Fi, Bluetooth, Multi Touch özellikli dokunmatik ekran, zengin uygulama desteği, büyüleyici şık ve zarif tasarım, aynı cihaz sahipleri ile internet üzerinden görüntülü görüşme olağnağı, jiroskop, 2 tane (ön, arka) kemara, Türkçe dil desteği, retina ekran, hafif, kullanışlı.

Kutu içeriği;
    Arkadaşlar Apple kutu tasarımı ve kutu içeriği konusunda, bence en mantıklısını yapıp sade şık bir kutu, ve en gerekli aparatları koyuyor.
    Kutunun içinden çıkanlar;
    -iPod Touch 4. nesil
    -Kitapçıklar
    -2 tane apple stickeri
    -Kulaklık
    -Usb kablo

Unboxing olayına pek hevesli değilim, zaten kutuda ne varki unboxing olacak diye düşünüyorum, bu yüzden bu konuya fazla takılmıyorum, aşağıdaki kutu içeriği resmini de google dan ekliyorum bu yüzden.
     4. Nesil iPod Touch İncelemesi  4. Nesil iPod Touch İncelemesi

Genel Bakış
    Arkadaşlar , Apple fanatiği değilim ama "adamlar yapmış".
    Cihaz'ı hiç bilmeyen, bir mağazada standlarda gören birisi direk satın alır diye düşünüyorum.
    Çünkü öyle kibar öyle ince ve zarif ki, gerçekten muhteşem bir tasarımı var.
    Yanına da aşağıda anlatacağım bir ton özellik eklenince "bu alet on yüz milyon satsa" şaşırmam...
    En sonda söylenen şeyi en başta söylüyorum. KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.

Ses kalitesi
    Arkadaşlar forumdan beni bilenler bilir, kulaklıklara, mp3 playerlara ve bu gibi ses ile ilgili olan şeylere normal bir kullanıcıdan daha ilgiliyimdir.
    iPod Touch'ın ses kalitesi, benim ilk kullandığım 1. nesil iPod Touch ile kıyaslarsam çok daha iyi.
    Ama şimdi şöyle birşey var, benim dinlediğim kulaklık Altec Lansing IM616, yani kutudan çıkan kulaklığa göre çok daha iyi bir kulaklık.
    Size de tavsiyem, iPod'u aldığınızda kendinize daha iyi bir kulaklık edinmeniz.
    iPod'un ses kalitesi iyi, fakat yanında gelen kulaklığı ben beğenmedim.
    iPod'u Microlab Solo 6 ya bağladım, aldığım ses inanılmaz güzeldi.
    Müzik dinlemek gerçekten zevke dönüşüyor.
    EQ ayarları var fakat ben EQ'suz kullanıyorum.
    Manuel EQ ise yok.

Ekran Kalitesi
    Ekran inanılmaz kaliteli. Gerçekten ekranı nasıl anlatacağım, hangi kelimeler ile betimleyeceğim bilemiyorum.
    Retina ekran sayesinde daha fazla pikseli daha az alana sığdırarak mükemmel bir iş çıkarılmış, ekranın parlaklığı iPhone 4 ten daha kötü olduğuna dair şeyler okumuştum, iPhone 4 kullanmadım bu konuda kıyaslama yapamayacağım fakat iPod Touch'un parlaklığı kesinlikle yeterli hatta ben kısıyorum parlaklığı öyle kullanıyorum.
    Ekran kalitesine ise söz yok, gerçekten muhteşem.
    Ekrandan görüntü koyacağım.
    Bazı arkadaşlar ekrana dokunulduğunda renklerin birbirine karıştığını falan söylemiş, ben öyle birşey görmedim ve ışık sızmasıda yok bendeki cihazda.
    Cihazın ekranına dokunulduğunda renkler karışmıyor
    Video yu izleyiniz, vidoe yu çekerken ekrana fazlasıyla bastırdım, yani kimse öyle basa basa kullanmaz aleti.
    O şekildeyken bile renk karışımı olmadı.
    Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Hd1Ipnnt1UY
    Facebook:http://www.facebook.com/video/video.php?v=433418805414

Uygulamalar, Wi-Fi ve Bluetooth

Arkadaşlar Wireless'i ve wireless ile kullanabileceğiniz uygulamaların haddi hesabı yok gerçekten.
    iPhone'un da etkisiyle bir çok firma uygulama çıkarmak için resmen birbiri ile yarışıyor.
    Mesela bir kaç örnek vereyim.
    iPod Touch'ınız ile
    -Star TV, ATV, KanalD gibi bir çok yerli/yabancı kanalı izleyebilirsiniz.
    -Gazeteleri anında okuyabilirsiniz.
    -Online oyunlara katılabilirsiniz, (kameralı oyunlar dahil)
    -Hava durumunu anında öğrenebilir, borsayı takip edebilirsiniz.
    -Facebook'a girebilir, Farmville oynayabilirsiniz.
    -Ve dediğim gibi bir çok firma/internet sitesi uygulama yapmak için birbiri ile yarışıyor.
    Bobilerin bile uygulaması var, bunun yanında yemek sepeti, internet haber, mynet, gibi yerlerinde uygulamaları mevcut ve hepsi tamamen yasal, ücretsiz.
    -Messenger uygulaması, Adobe Photoshop ve bunun gibi akla gelen gelmeyen bir çok uygulama var.

Wi-Fi'si nin çekim kuvveti normal, yanyana koyduğum Samsung R580 laptop ile hemen hemen aynı kalitede çekiyor.
    Bluetooth'u da sadece bluetooth aletleri kullanmakta kullanılabiliniyor.
    Uygulamalarda yaptığım bir kaç araştırmada, sadece başka iPod, iPhone ve iPad lere veri gönderen uygulamaları bulabildim.
    başka telefonlara veri alıp gönderemiyorsunuz şimdilik, umarım bunun için bir uygulama yaparlar.

Kamera
    Ve gelelim iPod Touch'a bu nesilde eklenen özelliğe.
    Genel bakış olarak kamera "fena değil" ama fotoğraf baskısı alabileceğinizde bir kemara değil.
    Ama anı yakalamak için ideal.

Video kaydı ise kaliteli diye düşünüyorum. Bu konuda fazla konuşmama gerek yok.
    Örnek Video ve Fotolara geçelim;

Kamera kullanımı ile ilgili çektiğim video;
    Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=fUZ2TxZkTKI
    Facebook:http://www.facebook.com/video/video.php?v=433417810414

Video kaydı denemesi;
    Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=vLbTZmC2MME
    Facebook:

Örnek fotoğraflar;
    Not:
    Ön Kamera 640x480 çekiyor
    Arka kamera: 960x720 çekiyor.
     4. Nesil iPod Touch İncelemesi  4. Nesil iPod Touch İncelemesi  4. Nesil iPod Touch İncelemesi  4. Nesil iPod Touch İncelemesi  4. Nesil iPod Touch İncelemesi  4. Nesil iPod Touch İncelemesi

Jiroskop;
    Bu özellik çok hoşuma gitti, el hareketinize göre ekran dönüyor, bunun içinde bir video çektim;
    Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=FAoPuzbR16Q
    Facebook:http://www.facebook.com/video/video.php?v=433417775414

Fotoğraflar
    Büyük Hali,
    Büyük Hali

Büyük Hali,
    Büyük Hali

Büyük Hali,
    Büyük Hali,
    Büyük Hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 22 Eylül 2010; 16:26:44 >

• Eline sağlık.
  • çok güzel bir inceleme olmuş ellerine sağlık

bestskin sitesinden aldıkların ulaştığında onların nasıl takıldıgına dair bir video ekleyebilirsen sevinirim
  • Ellerine sağlık. Pil durumunu konuşmak için erken galiba.
  • eline sağlık. güle güle kullan.
  • fotoğraflar hava kapalı olduğu için bu kadar kötü galiba
  • dostum face videonu (gyroscope) profilimde paylaştım daha çok kitleye ulaşması için
    eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Ipod Touch 3. Nesil 32GB
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sonunda tamamladım incelemeyi.
    Hava karanlık olduğu için fotolar biraz kötü çıkmış olabilir ama kameranın kalitesi seviyesi belli.
    Daha çok fotoğraf çekip eklemeleryapacağım
  • güzel bir inceleme; fakat cihazın fotoğraflarına bakarken arka kısmında birkaç çizik olduğunu fark ettim. gerçekten cihazın arkası kolay bir şekilde çizilebiliyor mu yoksa çizik sandığım şeyler parmak izi mi? çünkü ben de sipariş verdim ve bu durum beni endilşelendirdi . son olarak bu cihaza uygun herhangi bir kılıf yok mu piyasada?
  • Cihazın arkası ayna gibi, çizilebilitesi yüksek.
    Arkasında gördüklerinizde çizik. Uygun kılıf telefoncularda bulabilirsiniz.
    Önerim BSE yapmanız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_43195975/tm.htm
  • facetime hesabı almalısın bende itouch alınca face time kullanarak forumdakilerle tanışmak istiyorum, yüzyüze
  • Çok güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık
  • Güzel bir inceleme olmuş aklında soru işareti olanlar için de iyi olmuş. Teşekkürler.
  • İnceleme için sağolun bi sorum olucak cihaz mkv oynatabiliyormu?
    bu arada odadaki dolabın aynısı bizdede var :D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leqendarym -- 22 Eylül 2010; 17:10:04 >
  • Güzel inceleme . Teşekkürler
  • iyi inceleme olmuş kesin alıyorum
  • şarjı nasıl hıp diye bitmiyor dimi güçlü uygulamara girince falan
  • hoparkör sesi ne alemde? 5800 kadar güzel ve yüksek ses verebiliyor mu yoksa wasat mı
  • Süper olmuş inceleme bayağı vaktimi aldı
    Bu arada CDcinin marketinde cdleri çekmişsin adam sorunlumu diye düşünmüştür
  • Cd Market bizim dostum
    5800 gibi mi sesi diyen arkadaşa;
    Hayır arkadaşım sesi çok cılız diyebilirim. Sessiz ortamda müzik ancak dinlenebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.