Şimdi Ara

4 Monitorde aynı görüntüyü paylaştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    desktopu 4 monitore yaymak istiyorum
    yani vwal hesabı 4 monitorun toplamı ekranın tamamını verecek
    bunu nasıl yaparım???

• sanırım imkansız çünkü günümüz kartlarında iki ramdac war

ama galiba aynı görüntüyü çoğaltabiliyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikista -- 29 Ağustos 2004, 3:34:31 >
  • Valla ben en fazla 3 monitöre yapılıyor biliyorum. Onu da matroxlar yapıyordu sanırım. Ama aynı görüntüyü çoğaltma dersen eski 8mblık ekran kartım bile yapıyordu hem tv hem monitör olarak.
  • Bir aparatla oluyor diye biliyorum, yada bunun için özel monitörler var...Resimlerini sizde görmüşsünüzdür.
  • bunu yapabilen matrox parhelia vardı galiba...
    google'da bir arat...
  • http://www.ihse.de/pdf/b421-xx_e_1.10.pdf

işini görür heralde....

Kolay Gele....
  • Fiyatı ne olaki bunun hoş birşeye benziyor?Türkiye'de yoktur belkide?Bulanlar fiyat versinler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu gösterdiğniz cihaz bir bilgisayarı bu cihaza bağlıyarak +klavye mouse ve monıtorle çoğaltma işlemidir. kısaca tek kasa birden fazla bilgisayar sistemidir. bu cihaz stoklarımızda bulunmamakla beraber isterseniz getirtebiliriz...
  • Fiyatları nasıl oluyor bilgilendirirseniz bunların...Bide arkadaşın bahst. durum için bir aparat sizde mevcutmu?
  • 1-http://www.tet.com.tr/Grafik/Specs/QUADRO/Quadro4_400_nvs_tr.htm Kendinden 4 mönitör çıkışlı olan Quadro Serisi Cad/Cam'ciler için

2-http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=F1D068y Bahsettiğim aparat...

2. ile ilgili ufak bir yorum : inşallah bunun yayma özelliğide vardır

Bunlara bakınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samray -- 30 Ağustos 2004, 7:45:02 >

• kardeşşşşşş sana 4 port monitör çoklayıcı lazım işte yaaa bu millet ne zırvalıyo anlamadım matrox felan fiyatıda 15-20 arası bişiydi galiba yanlış hatırlamıyosam
  • jash derdim aynı görüntüyü gösteren 4 monitör değil
    bilgisayarcı derdim 2 monitor klavye falanda değl
    istediğim sey
    4 ekran
    1e=sol üst
    2e=sağüüst
    3e=solalt
    4e=sağalt
    seklinde mevcut görüntünün 4 ekranın toplamında görünmesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: jashua

kardeşşşşşş sana 4 port monitör çoklayıcı lazım işte yaaa bu millet ne zırvalıyo anlamadım matrox felan fiyatıda 15-20 arası bişiydi galiba yanlış hatırlamıyosam

hee jash'cıımm saçmalıyoz tabii... adam bir monitördeki görüntüye çoğaltmak istemiyo... bir görüntüyü 4 monitöre yaymak istiyo.... bu iş için 15-20$ arası bi aparatın varsa hiç durma hemen patentini al zengin olduğunun resmidir!!!!
    devil: parhelia'yı inceledin mi?!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 30 Ağustos 2004, 16:55:05 >
  • Matrox parhelia 3 e bölebiliyor ancak diye biliyorum.
  • olabilir hellmarch.. parhelia'nın asıl görevinin bir görüntüyü multi monitöre yayması olduğunu biliyorum ama kaç monitöre kadar desteklediğinden emin değilim..
  • quadro ekran kartları var da çok para daha ucuz harici çözümler var dedilerdi ondan arıyorum
    tv stant kurarken kullandığımız bir aparat vardı onla olmuyormuş illa ekran kartı multi desteklemeliymiş arayışım sürüyor
    şu anda zaten 1 pcı 1agp kart çalıştırıyorum ama hem sistem eziyet çekiyor hem görüntü kalitesi farklı sağ monitorde (pcı) oyun oynayamıyorum neden çünkü ekrankartı 16 mb pcı sürünüyor
    e 2 kartıda değiştirsem çok masraf çözümsüz kaldım
  • kardeş bir adet monitör cok layıcı alacaksın ve senin işini görecektir
  • Buda benden bir öneri

Matrox G550 serisinde 2 adet monitör çıkışı bulunur. Bu iki çıkış BAĞIMSIZ çalışan 2 adet monitor kontroller ile desteklenir. 2. monitör kontrollera entegre edilmiş bir TV OUT vardır. Ayrıca yine bağımsız çalışan iki adet RAMDAC (360 MHz ve 230MHz) bulunur. Böylece bir monitorde 2048*1536 çalışırken diğer monitorü (veya TV yi) 800*600 /1600*1280… dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Yada dediginiz gibi coklu monitor olarak birde Millennium P750 gelişmiş çoklu ekran,dual-RGB,dual-DVI,TripleHead,Dual-Ekran ile TV-Output çıkışları ve özellikleri ile sizin beğeninize sunulmuştur.64 MB DDR Ram,AGP 8x desteği,güçlü 2D,3D ve DVD-Video ivme özellikleri Millennium P750 'yi profesyonel bir kart haline getirmektedir. Sanatçılar,mühendisler,dijital fotoğrafçılar veya eğlence için kullanacak olan ev kullanıcıları için Millennium P750 yüksek kalitede bir çözüm sunmaktadır. Kolay gelsin...

• yukarıda bir KVM switch verilmiş. o değil. o bir klavye, bir mouse ve bir monitör (modele göre değişse de ideali bu) ile 2 - 4 -..xxx adet kasayı yönetmek ve monitör ve yerden tasarruf etmek için genelde server odalarında ve rock sistemlerde kullanılır. 4lüsü 50-60 dolar civarında (kaliteli olanı - markası digitus ve bimelde var). Kabloları da 10ar dolar sanırım.

Neyse video wall yapılan cihazlar genelde zaten bu özelliğe sahiptir ve birbiri üzerinden atlana atlana kurulur. Yani tek çıkış monitörlerdeki (veya splitter da olabilir emin değilim) processorler tarafından bölünür.

Bir de VGA splitter denen aletler var bunlar da görüntü böler ama nasıl böler bilemem. Biz tek çıkışlı bir karttan gelen görüntürür hem monitör hem de projektöre vermek içn kullnmıştık bir ara ama onlar da kalite kalite. Hepsi 1024x768 desteklemiyor. Zaten projektörler de öyle :(

İstersen google'da "VGA splitter" "video wall" şeklinde aratabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 1 Eylül 2004, 10:57:51 >

• sana hem donanim hemde yazılım destekli bir cozum sunacagım.once ikitane bilgisayarın yani kasa olması lazım.4 tane monitorun var.bu ksalardaki ekran kartlarınında cift monitor cıkısını desteklmesi lazım bunu yapan cok sayıda ekran kartı var.simdi her kasaya yani cift cıkıslı ekran kartına ikiser monitoru bagla.noldu her kasaya baglı iki monitor oldu.sonra bu bilgisayarlarıda birbirine ethertnet ile bagla tanıt vs.sonra sana ancak yarın ismini verebilecegim programı bil e yukleyeceksin.

bu program agdaki herhangi bir bilgisayarın monitorunu kullanman icin gerekli yazılım destegi sunuyor.boylece agdan bagladıgın diger bilgisayarında monitorlerini kullanıp 4 monitore ulasacaksın.eger programın ismini istersen pm gonder sana ismini yollarım.hatta program cok buyuk degilse maille hepsini yollarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.