Şimdi Ara

4. İSPANYA GP - 13.05.2007 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
0
Favori
8.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

4. İSPANYA GP - 13.05.2007

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2007)
Giriş

4. İSPANYA GP - 13.05.2007

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 15 Mayıs 2007; 8:09:28 >
  • sarman eline sağlık..
  • Teşekkürler sarman ellerine sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

quote:

alonso her nedense sadece takımının taraftarına sevimli geliyo.

Yanlış izlenim.

Valla benim takımım da yarışmasına rağmen bana sevimli gelmiyor alonso.Ha takımımın başarılı olması için alonso nun da başarılı olması gerek ve bu yönde sonuçlar elde etmesini umuyorum.

bak bu dediğin daha da güzel :D takımında olmasına rağmen sevmeyenlerde var mış ben atlamıştım bunu.

O geldi diye Takımını bırakanlar da var. En azından 1 kişi var. Kimi gitti diye değil, Alonso geldi diye bıraktım takımımı. Önümüzdeki sezon Alonso o takımdan ayrılırsa hiç düşünmem yine McLaren'ın başarısını arzu etmeye başlarım. Tabi şuanda da Hamilton başarılı oldukça seviniyorum. Ama Alonso'yu istemiyorum.

• Sarman61 teşekkürler Fakat benim 10 puanım eksik(Massa'yı 1. yazmıştım) yazmışsın. Düzeltirsen sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: RedStar
    Yine bu lanet puanlama sisteminin kurbanı olduk...Yahu yokmu şu sistemi eski adil haline döndürecek bir helal süt emmiş FIA evladı
    4 yarışın 3 ünü Ferrari kazanıyor yinede markalarda 9 puan fark yiyor.Böyle adaletin artık...!

Katılıyorum. Riske girilmiyor bile.
  • bu puanlama sistemiyle daha ne kadar devam edecekler yahuu, rezalete bak

4te 3yap sıralamaya bak ...

podyuma yerleş, pozisyonu koru, raikkonen de yarış dışı kaldı, bu yarıştan ne çıkarsak kardır ...
  • eline sağlık

benim geçen yarıştan 10 puanım eksik hesaplanmıştı.8 yazıyo orası 18 olacak.düzeltilmeyecek ama olsun.
  • quote:

alonso bu kadar hırslı girmezdi bu işlere ne oldu acep yorgan yastık yakmadan giderdi. massayı geçecem die viraja (santacus hakkını vermek lazım) bodoslama girince o virajı dönemessin tabi döncen diye de sana kimse yol vermez orda. nitekim bi ziyaret oldu ona ayrıca massayı geçseydi bile massa onu geçerdi yarışta geçmese pitte geçerdi ferrarinin yarış hızına ayak uyduramazdı. Bırakında massa aynı hatayı 2. kez yapmasın çocuk yok orda.bu arada boynuz kulağı geçiyo hamilton, alonsoyu geride bırakmaya devam ediyo. Ferrariyi çok sevmeme rağmen bu çocukta şeytan tüyü var çok sempatik; alonso gibi gıcık değil. birileri yenecekse bizi bu kişi hamilton olmalı. alonso her nedense sadece takımının taraftarına sevimli geliyo.

alonso sadece yarıştığı takıma sevimli gelmez. hem yorumuna katılmamak elde değil.

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

Orjinalden alıntı: BFCYBORG

Alonso'yuda tebrik eden olmadı adamın tipinden "benden uzak durun ulan" havası sezdim.Kendi ülkesinde 1. olamadı diye bozuldu biraz. zaten kimsede yaklaşmadı yanına korkudan.

alonsonun yenilgiyi kabullenememe gibi bi huyu var,yarış kaybedince suratından düşen bin parça
    ama bu yarışta hamilton'dan üstelik kendi seyircisi önünde fark yemesi daha çok bozmuş moralini

bu arada evet ilk virajda senin dediklerin kısmende olsa gerçekleşti
    ama alonsonun massayı geçemediğini sadece ilk viraja bodoslama daldığı için massayı geçmiş gibi göründüğünü söylemeliyim
    yani massa yarış çizgisini vermedi,alonso massadan böyle bi hamle beklemediği için daldı viraja,sonuç orta
    da

yarışın geneli benim için felaketti,ne takımım toyota ne de kimi raikkonen yarışı bitiremedi

Sanctus eline sağlık bir de yarış sonunda Alonso vık vık ediyordu böyle tehlikeli girişimler yapmamak lazım diye.(Massa yı kastediyor.konuşana bak.)
    alonso kendide biliyor armutluk yaptığını.hayret bişi... ilk viraja hayvan girip sola dönemeyip yolu alamazsın suçlu Massa mı oluyor?

yarış rezalet sıkıcıydı....

bu yarışta iki şeye üzüldüm 1.si N.Heidfeld.
    Pit Stop da uyandım.o an baktım ki sağ ön tekeri çıkaran 1. eleman bakıyor bijona takılmış mı takılmamış mı diye ''kararsız bakış'' el kaldırıyor ok; sonra 2.ci eleman elinde matkap bijonu takmaya çalışıyor. araç hareket edince lank havalı matkap bijonu da söküyor. orada gitmeseydi Nick.hemen orada pitte takılmalıydı.
    2.si Kimi ye üzüldüm.yaw bi baktım haif yavaşladı sağ ön tekerinde ki kameradan amortisör esnemesini gösteriyor.ama araç yavaş hareket ediyor ve o amortisörleri daha önce kameralarda hiç o kadar hareketli görmedim. yarış sonunda elektronik arıza olduğu ifade edil.anlamadım hdroliği kontrol eden bir şeyler mi var? amortisörleri bağımsız bilirdim ben.

yarışa gelince Massa dünkü çocuk değil ya kalkışta çizgisini korudu geçeceği yerde de geçti gitti. (Alonso -tercüme doğruysa günahını almayalım.- yarış sonunda viraja Massa dan epey önde girmiştim dedi.yuuh. Malezya faciasını yaşatmasaydı Massa bu sezon daha farklı olurdu.ki geçen yıl ki kazandığı yarışları da hatasız. lakin Bahreyn de 2.liği verdiğim Kimi ye bu yarışta da olsun yine 2.liği verelim dedim.ah ah

spiker ne demeli? yahu sanki ilkokul öğrencisine anlatıyor daha önce izleyenler bilmiyor herhal? neler atıyordu öyle? hele pist uzunluğu için beşbinaltıyüzellibeş kilometre deyince yırtık don fırladı valla.oha Le Mans 24Hours mu? o kadar var mıydı uzunluk? toplam tur sayısı değil, pist uzunluğunı birkaç kere deyince a tamam baba sen işine bak. RTL vardı aman ki...
    yarış bu kadar tatsız mı ya anlamıyorum. puanlama sistemine ne desem bir de! 3. bile rölantiye aldı bu kadar da bariz olmaz.ekrana 3. ile 4.nün tur zamanları gelmese uyuzlaşıyor insan tırısa aldılar diye... Kimi yarış dışı puan cepte oh kebap...
    Coulthardt yanıltmadı sevdim elemanı McLaren da çok kızardım.ama bileydim 5.ci geleceğini...6.cılığı ona vermişim gitti puan şindi haftanın birincisi biz mi oluyoz? sarman eline sağlık.

bir kere şunu bilmeyenlere hatırlatayım M.Schumacher Şumi olalı hiç bi zaman ne gardını düşürdü ne kalitesini ne hızını...

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

bir de yarış sonunda Alonso vık vık ediyordu böyle tehlikeli girişimler yapmamak lazım diye.(Massa yı kastediyor.konuşana bak.)
    alonso kendide biliyor armutluk yaptığını.hayret bişi... ilk viraja hayvan girip sola dönemeyip yolu alamazsın suçlu Massa mı oluyor?

ben daha alonso'nun herhangi bi olayda hatayı kendisinde bulduğunu görmedim,hep başkalarına suçu atıyor

monaco'da iki senede çok yavaş kaldı,iki senede lastiklerde sorun var dedi(üstelik ikinci sene birinci bitirdi)
    geçen sene bazı yarışlarda çok kötü performans gösterdi,suçu takıma attı şampiyon olmamı istemiyorlar dedi
    daha mclaren'a gelmeden "şampiyon olmam zor" dedi(ki daha testler başlamamıştı)kendini garantiye aldı şampiyon olamazsa suçu mclaren'a atıcak(gerçi bu araçtada kusur bulursa pes artık)
    yakında hamilton beni engelliyor takım hamilton'a daha çok destek oluyor diye sızlanmayada başlayacaktır

bu arada alonso renodaki çekiş kontrole çok alışmış,viraja girerken önde olduğunu söylemiş yok efendim massa öyle düşünmüyomuş
    emrin olur alonso ağa,bi dahaki sefere burun farkıyla önde olsan bile diğer araçlar sana yol verirler,belki o zaman sızlanmazsın böyle,yeterki sen iste,f1 senin zaten,barcelona da senin tüm pistlerde senin

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

O geldi diye Takımını bırakanlar da var. En azından 1 kişi var. Kimi gitti diye değil, Alonso geldi diye bıraktım takımımı. Önümüzdeki sezon Alonso o takımdan ayrılırsa hiç düşünmem yine McLaren'ın başarısını arzu etmeye başlarım. Tabi şuanda da Hamilton başarılı oldukça seviniyorum. Ama Alonso'yu istemiyorum.

bende büyük oranda aynı şeyleri düşünüyorum ancak kimiyi takımda tutamamalarınında mclarenı bırakmamdaki etkisi büyüktü
    tabi kiminin peşinden ferrari taraftarı olmadım ancak kimiye sonuna kadar destek veriyorum
    ama hamilton'ın da başarılı olmasını isterim
    misal bu haftaki yarışta massayı geçmesini çok istedim çünkü massanın başarılı olup olmamasını umursamıyorum
    kısacası bana deseler f1deki önceliklerini sırala diye;
    1. toyota(dikkatinizi çekerim toyota dedim)
    2. kimi(dikkatinizi çekerim ferrari demedim)
    3. hamilton derim(dikkatinizi çekerim mclaren demedim)

eh pek tabi toyotanın veya toyota pilotlarının şu durumda şampiyon olması imkansıza yakın birşey,o yüzden kiminin şampiyon olmasını istiyorum

• Arkadaşlar yarın sabahtan eksikleri düzeltmeye çalışacam. Herkezlere Teşekkür ederim.
  • Puanlama sistemi beni rahatsız ediyor

Formula 1 eski pilotlarından Marc Surer, mevcut puanlama sistemini eleştirdi. 1980'li yıllarda 87 grand prix'ye çıkan tecrübeli pilot, McLaren sürücüsü Lewis Hamilton'ın hiç yarış kazanamamasına rağmen sürücüler klasmanında lider konuma yükselmesine dikkat çekti. Alman yayın kuruluşu Premiere demeç veren Surer, "Puanlama sistemi beni rahatsız ediyor" diye konuştu.

Surer, "Bence, hiç yarış kazanamayan bir pilot şampiyonada liderliğe yükselememeli, hatta şampiyon bile olamamalı. Bunun yerine en çok kazanan pilotlar önde olmalı" dedi.

Bilindiği gibi sezonun geride kalan dört yarışında Felipa Massa 2 kez (Bahreyn ve İspanya), Fernando Alonso 1 kez (Malezya) ve Kimi Raikkonen 1 kez (Avustralya) podyumun tepesine çıktı.

22 yaşındaki Hamilton ise istikrarlı podyum finişleriyle sürücüler klasmanında lider bulunuyor

• 1.lik ile 2.lik arası puan farkı diğer sıralara göre daha fazla olmalı.8 pilota puan verilmesi olabilir ama 1. 2.arası puan farkı 4puan olmalı bence
  • aslında bu yanlıştan en kısa sürede dönerlerde msc bıraktıktan hemen sora yapmak bernie nin 2 yüzlülüğünü gözler önüne sererde ondan yapmıyolar aslında sezon başlamadan da bunu dile getirdi bernie ama herkes sezon içinde bu yanlışlığı görsün eleştirsin de eskiye dönüşü herkes onaylasın bende 2 yüzlülükten yırtayım hesaplarına yatıyo adam. "bak böle diyo herkes ozamn herkesin dediği olsun." yoksa sezon başında dönerlerdi bu yanlıştan da neyse.
    bakın size bişi sorcam olur ya en kısa zaman içinde eski sisteme dönmek isterlerse bu sezon içinde mümkün olur mu puanları al baştan hesaplama olayına girerler mi? eski sistem derken eski sıralama turları sistemi aklıma geldi şimdikinden çok daha iyiydi be.
  • benim 8 puan 18 yapılmış teşekkür ederim düzeltildiği için zirveye yarışıyorum.
  • sarman61,
    puanlama için teşekkürler üstad.. grafikler harika olmuş gerçekten

geçen yarıştaki 0 puanlık faciadan sonra bu yarışta 15 puan iyi geldi.. yine de bu sene pek iyi değilim tahminlerde.. herneyse...

lewis hamilton'ın yarış kazanamadan lider olmasını eleştirenleri anlamakta zorluk çekiyorum.. 22 yaşında, çaylak sezonunu geçiren, buna rağmen süper bir istikrarla 4 yarışın hepsinde de podyum yaparak şampiyona liderliğini elinde bulunduran bir pilot var ve siz bunu eleştiriyorsunuz.. bırakın bu ayrıntıları da biraz işin tadını çıkarmaya bakın.. gelecek yıllarda şampiyonluklara ambargo koyması muhtemel bir ismin başarısına şahitlik ediyorsunuz.. biraz da olaya bu yönden bakın.. şahsen hamilton mclaren'de değil de ferrari'de olsaydı yine büyük bir keyifle izlerdim.. son olarak şunu da ekliyim.. hamilton'ın bu sene birkaç yarış kazanabileceğini düşünüyorum.. özellikle istanbulpark yarışını sabırsızlıkla bekliyorum

• nedense alonso taraftarları hamilton hakkında hiçbir şey yazmıyorlar
    alonsoyu geride bıraktığı için olabilir mi?
    tabi alonso taraftarları mevcut puanlama sisteminide eleştiremezler çünkü bu puanlama sistemi alonsonun iki şampiyonluğuna çok fazla katkı yaptı

hamilton konusuna gelince,drexler'ın söylediklerine katılıyorum
    çaylak sezonunda ilk 4 yarışta podyuma çıktı bu genç adam,kaçımızın favori pilotu f1'e böyle görkemli bi giriş yaptı?
    mclaren'ı tutun veya tutmayın ama kabul edin hamilton çok başarılı ve bu başarıda tamamen kendisinin eseri

• evet gercekten hamılton kalıtelı pılot. seneye gercek bır pılot sıralaması gorucez.elektronık yardım yok,antı patınaj yok.ıste gercek pılotaj ı o zaman gorucez

bu arada barcelona dan sonra aklıma bırsey takıldı.mıka-davıd lı yıllarda mısal mclaren ler pıstın kırlı tarafından kalkıs yapacakları zaman pazar sabah antemanlarında ısrarla kırlı alanda otomobıllerını surerlerdı.sımdı gordugum kadarıyla bu yapılmıyor.malezyada kı startta mclaren ler aynı ferrarı gıbı temız alandan kalkıs yaptıgı ıcın bır anda one fırladılar.
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı bu massa ile Alonso arasındaki olayda kim hatalıydı. Yarış çizgisinde kim gidiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.