Şimdi Ara

4. İSPANYA GP - 13.05.2007 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
0
Favori
8.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

4. İSPANYA GP - 13.05.2007

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2007)
Giriş

Orjinalden alıntı: Rapator

Kiminin bağlantı biriminin koptuğu falan yok yaw...O anlatan elemanın uydurması...Baktığınıda görmüyor ya bağlantı birimini nerden görsün...

Ferrari garajındaki eleman 3.pitstopundan çıkan Fisichellayı engellemesin diye bijon tabancalarının hortumlarını kenara çekiyor...Bu olayın arkasından anlatan eleman; evet sayın seyirciler Ferrari garajında da pitstop hazırlığı var...Ardından; takımlar 3.pitstop hazırlığında diyor...Bu arada bende ...

Ha bu arada unuttum Kiminin problemi aracın elektronik donanımından kaynaklıymış...

süspansiyonu koptu diyodu bak şimdi.koptu diyince dikkatli bakmaya başladım hatta bi ara lastiğin oradaki kameradan görüntü girdiler.dikkati baktım bi kopma göremedim..kopsaydı lastikte sallanırdı heralde.

• mclaren avrupa dışından daha zayıf göründü, halbuki biz tam tersini bekliyoduk.
    umarım gerekli iyileştirmeleri yaparlar yoksa ferrari yarış performansındaki üstünlüğü ile birincilikleri domine edecek gibi.

hamilton a olan hayranlım gittikçe artıyo ama bu adamın artık bi yarış kazanamaya ihtiyacı var hak daediyo açıkcası. 4 yarıştır alanso dan daha iyi performans gösteriyo. puan sisteminin avantajını kullanarak tıpkı kimi nin 4 yıl önce yaptığı gibi şampiyonluk kovalayabilir.

ama dediğim gibi, 1. lik çok yakışır hamilton a.

yarış için söylenecek pek bişey yok, hem tempo hemde çekişme olarak kötü bi yarıştı.
    üstüne bide rezalet ötesi spiker de eklenince iyice çekilmez oldu. cnn turk e yazıklar olsun 3 senedir adam gibi bi yspiker koyamadılar şuraya.

en sonunda bize rtl den izlettirecekler ki böle adamlardan türkçe izleyeceğime almanca izlerim daha iyi

• tamam alonso kotu ıs cıkardı ama alonso startla bırlıkte massa yı gecseydı yarısı massa nın onunde bıtırebılırdı.
    bu adamda bırsey var.gercekten yarısa bır anda kusuyo galıba.bıraz daha gozu kara olmalı ama araca zarar vermeden.

aa evert sadrazzam massa ıle gırdıgı mucadele sonunda kum-cakıl alan otomobıle zarar vermıs olabılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

aa evert sadrazzam massa ıle gırdıgı mucadele sonunda kum-cakıl alan otomobıle zarar vermıs olabılır.

Zaten deflektörü zarar görmüş bu da yarışını etkilemiş;ama yine de yarış performansı iyi değildi alonso nun.Takım şampiyonluğu için onun da puanlarına ihtiyacımız var.

Aslında MMX166,ilk virajda önüne geçebilseydi daha farklı olabilirdi zira,alonso hafif depo ile yarışa başladı bunu avantaja çevirebilseydi daha farklı bir sıralama izleyebilirdik ama ilk virajda kaybetti ayrıca alonso gerilere düştükten sonra raikkonen de yarış dışı kalmasa,podyuma çıkamazdı alonso.

RON DENNIS:Fernando’s race was hampered by having damaged his deflector during his efforts to get past Massa in the first corner.

http://www.mclaren.com/f1season/2007/spain/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 14 Mayıs 2007; 0:42:57 >

• bence puan sistemi muhakkak değişmeli.Yarış Galibiyeti almanın hiçbir anlamı kalmadı neredeyse.

bence yine 10-6-4 lü sisteme geri dönülmeli

özetle:
    Massa harika bir yarış çıkardı.Startta fernandoya haddini bildirdi Balonsoda düşüş var gibi sanki.Raikonnen şanssızdı üzüldüm.Lewis performansına devam ediyor.
    Ama yarış galibiyeti alamayan pilotun şampiyona lideri olması Bernie Ecclestoneun büyük ayıbıdır

RON DENNIS:Fernando’s race was hampered by having damaged his deflector during his efforts to get past Massa in the first corner.

aynı darbeyi Massa'da aldı.Dennis mazeret üretmesin. Bu arada MİCHAEL'i pit alanında görmek çok güzeldi.Bu spikeri döverim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 14 Mayıs 2007; 0:45:55 >

• alonso bu kadar hırslı girmezdi bu işlere ne oldu acep yorgan yastık yakmadan giderdi. massayı geçecem die viraja (santacus hakkını vermek lazım) bodoslama girince o virajı dönemessin tabi döncen diye de sana kimse yol vermez orda. nitekim bi ziyaret oldu ona ayrıca massayı geçseydi bile massa onu geçerdi yarışta geçmese pitte geçerdi ferrarinin yarış hızına ayak uyduramazdı. Bırakında massa aynı hatayı 2. kez yapmasın çocuk yok orda.
    bu arada boynuz kulağı geçiyo hamilton, alonsoyu geride bırakmaya devam ediyo. Ferrariyi çok sevmeme rağmen bu çocukta şeytan tüyü var çok sempatik; alonso gibi gıcık değil. birileri yenecekse bizi bu kişi hamilton olmalı. alonso her nedense sadece takımının taraftarına sevimli geliyo.
  • Ferrari'nin yarış içindeki hızına hala McLaren yaklaşamadı,dikkat ettiyseniz

artı 4 lü içindeki en hafif alonso,en ağırda Kimi'ydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 14 Mayıs 2007; 0:56:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

alonso her nedense sadece takımının taraftarına sevimli geliyo.

Yanlış izlenim.

Valla benim takımım da yarışmasına rağmen bana sevimli gelmiyor alonso.Ha takımımın başarılı olması için alonso nun da başarılı olması gerek ve bu yönde sonuçlar elde etmesini umuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

alonso her nedense sadece takımının taraftarına sevimli geliyo.

Yanlış izlenim.

Valla benim takımım da yarışmasına rağmen bana sevimli gelmiyor alonso.Ha takımımın başarılı olması için alonso nun da başarılı olması gerek ve bu yönde sonuçlar elde etmesini umuyorum.

bak bu dediğin daha da güzel :D takımında olmasına rağmen sevmeyenlerde var mış ben atlamıştım bunu.
  • aynı darbelerı massa almadı,alonso cakıl alana cıktı.bıraz otomobılını orada denızde tas sektırır kıbı sektırdı.yarıs ıcınde dıkkat ettıysenız alonso nun aracının altı barız parcalanmıs.

vede sunuda ıdda ederım alonso massa yı startta gecebılseydı yarıs daha farklı sonuclanırdı(tabıı bunu yapması lazım dımı)

sadrazzam pm attım bı bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 14 Mayıs 2007; 1:11:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

aynı darbelerı massa almadı,alonso cakıl alana cıktı.bıraz otomobılını orada denızde tas sektırır kıbı sektırdı.yarıs ıcınde dıkkat ettıysenız alonso nun aracının altı barız parcalanmıs.

vede sunuda ıdda ederım alonso massa yı startta gecebılseydı yarıs daha farklı sonuclanırdı(tabıı bunu yapması lazım dımı)

sadrazzam pm attım bı bak

yarış içerisinde hıza bakarsan.Massa ne yapar yapar Alonso'yu geçerdi bende bunu diyorum
    Çok açık belli performans farkı
  • Hamilton benı de umutlandırıyor ama yarış içinde sollamasını goremıyoruz nedense ??? Sırasını savunma konusundakı becerısını gorduk ama henuz onundekı pılota baskı uygulayıp gecmesını goremedık , daha cok genc kendını sıralama turlarında ve gecıslerde bıraz daha gelıstırmesı lazım

Eee ınsaf cocuk sampıyona lıderı dıceksınız bılıyorum ama sampıyona lıderı olmasında ılk 4 yarıstakı sansı ve yerını korumasına yeterlı olan arabası buyuk etken
  • alonsoyu anlamakta güçlük çekiyorum.Başarısızlığında başkalarını suçlamayı çok seviyor.ne yani o girişte massa ona buyur geç abimi diyecekti.o virajı o şekilde alamayacağını kendisi bizden daha iyi biliyor.sonra yarışın 2. pitstoplarına kadar hamiltonda alonsoda çok ciddi fark yediler massadan .ferrarinin arabası yarışta sıralamalara oranla çok daha iyi o yüzden mclarenin tek yapabileceği startta ve ya sıralamalarda ferrarinin önüne geçmek yoksa ferrariler teknik bir problem yaşamaz ve ya hata yapmazlarsa bu şartlarda kimseye geçilmezler
  • quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

Hamilton benı de umutlandırıyor ama yarış içinde sollamasını goremıyoruz nedense ??? Sırasını savunma konusundakı becerısını gorduk ama henuz onundekı pılota baskı uygulayıp gecmesını goremedık , daha cok genc kendını sıralama turlarında ve gecıslerde bıraz daha gelıstırmesı lazım

Eee ınsaf cocuk sampıyona lıderı dıceksınız bılıyorum ama sampıyona lıderı olmasında ılk 4 yarıstakı sansı ve yerını korumasına yeterlı olan arabası buyuk etken

şampiyona da lider olma sebebi sadece,puan sistemindeki durum.Yoksa şu an Massa liderdi(10-6-4 lükte)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bodyguard_26
    yarış içerisinde hıza bakarsan.Massa ne yapar yapar Alonso'yu geçerdi bende bunu diyorum
    Çok açık belli performans farkı
    pekı malezya da massa hamılton dan daha hızlıydı ama gecebıldımı,yada kımı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thekeys
    yeni efsaneniz hamilton'mı, yaa... ama unutmayın hamilton mclaren'ın pilotu..ferrarinin diil..
    e tabii haksız sayılmazsınız baktınız kimi'den hayır yok,massa desen çapı belli...

Alonso'nun ne kadar muhteşem bir pilot olduğunu, temas anında bir kere daha gördük, hesapta massa, Alonso'yu pist dışına iticekti ama kaybettiği sadece 2 sıra oldu...Alonso bunun intikamını ilerde feci alır massa'dan... zaten toplantıda söylediklerinden bunu yapıcağını hissettim...

İlgisi yok. Massa oldukça yetenekli ve hızl bir pilot. Kimi de öyle. Ben Alonso'nun takım arkadaşının gerisinde kalacağını söyledim, Hamilton benim favorim demedim.

Massa benim bu yılki favorimdir. Sezon başlamadan önce de bunu defalarca belirttim. Massa'yı küçümseyenler, cevabını pistte alacaklardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

Hamilton benı de umutlandırıyor ama yarış içinde sollamasını goremıyoruz nedense ??? Sırasını savunma konusundakı becerısını gorduk ama henuz onundekı pılota baskı uygulayıp gecmesını goremedık , daha cok genc kendını sıralama turlarında ve gecıslerde bıraz daha gelıstırmesı lazım

adam 2. zaten kimi sollayacak ki.. bi massa var o da uçmuş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

renault ve honda salaklıklarına yansın.. renault hiç gereği yokken 3 pit stop yaptı.. hele fisico'nun 6 tur kala pite girmesi akla mantığa sığmaz.. bir önceki pit stopta 6 tur fazladan yakıt koymak akıllarına gelmedi heralde.. son pit stop nedeniyle puandan oldu.. kovalainen de 2. pit stoptan sonra uçuyordu nerdeyse.. pit çıkışı ilk turunda pistin 3. sektöründe 28.2'lik inanılmaz bir derece yaptı.. renault'ların yarış performansı düzelmiş.. sıralama turu performansını ve stratejilerini biraz daha geliştirmeleri gerekir..

honda'ların ise pit çıkışı çarpışmaları felaketti.. button ön kanadı değiştirmek zorunda kaldı.. honda pistin spyker'dan sonra torro rosso ile birlikte en kötü takımı..

yarışın en başarılı takımı bence aguri'lerdi.. sato 8. olarak 1 puan aldı, davidson ise 11. oldu..

yarışın diğer başarılı isimleri coulthard, kubica ve rosberg'di.. özellikle williams'ın son yarışlarda artan performansı bir f1 sever olarak beni çok mutlu ediyor.. umarım çok daha bşarılı olurlar, eski günlerine dönerler..

takımım mclaren ise dayanıklılık olarak üst düzeyde fakat hala yarış performansı olarak ferrari'lerin gerisindeyiz.. sıralama turlarında geride kaldığımız zaman iyi bir start alamazsak ferrarileri yakalamamız imkansız oluyor.. bence az yakıtla çıkıp önde kalkmayı sağlamalıyız.. ilki kısa, 2.'si uzun bir bölüm stratejisi benimsemeliyiz.. en azından bir pilotumuzla

son olarak yine mi kimi

bende ne kadar salakça bir şey yaptılar diyordum ama
    Renaultlar yakıt hortumunun o ring indeki problem nedeniyle 3 pit stop yapmak zorunda kalmış

• quote:

Orjinalden alıntı: Bodyguard_26

Ferrari'nin yarış içindeki hızına hala McLaren yaklaşamadı,dikkat ettiyseniz

artı 4 lü içindeki en hafif alonso,en ağırda Kimi'ydi

onu nerden uydurdun
    1.si alonso ve massa aynı zamanda 19. tur pite girdiler
    hamilton 22. turda pite girdi
    2.si kimi pite girecek kadar bile yarışamadı
    sen hamen bu yeteneğini kullan bir kaç f1 takımına başvur
  • olan oldu o geçseydi böyle olurdu şöyle olsaydı böle olurdu demek yersiz.
    -ya hocam işte....
    -ooooo olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.