Şimdi Ara

4 ileri otomatik arabam 5 ileri gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2004 model 4 ileri tam otomatik tork konvertörlü Daihatsu Terios marka 4x4 bir aracım var. Çok ilginç bir şey yaşıyorum.

    Araç 3 ve 4. vitesler arasında 1 vites daha atıyor gibi. Örnek vermek gerekirse:

    Arabayı rampaya 4. viteste 90km hızla çıkarmaya başlayalım.

    Gaza biraz yüklenince araba 1 vites düşürüyor ve 3. viteste bağırarak çıkmaya başlıyor buraya kadar normal . Bundan sonra eğer gaza tam değil de narin bir şekilde basarsam araba 4. vitese geçiyor gibi görünüyor ( 3. vites 4500 devirden bi anda 3500 devire düşüyor ve vites atma olayında olanlar oluyor - hafif öne gitme rampa olduğu için devir düşmeye başlıyor araba boğuluyor - yani klasik rampada vites yükseltmiş gibi. ) ancak araba 4. vitese atmamış oluyor ( Vites atmadığından eminim çünkü rampanın ardından düzlük gelirse araba orada bir vites daha atıyor bu 4. vites demek oluyor.)

    Umarım anlatabilmişimdir 3 ile 4. vites arasında 1 vites daha varmış gibi davranıyor araba. Bu sadece rampalarda oluyor.







  • Klasik tam otomatik şanzımanlarda bu durum normal, hatta buna halk arasında buçuk vites diyorlar. Benimkinde de 4ten sonra bu durum oluyordu. Yani 4 buçuk gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Hocam bu durum neyden kaynaklanıyor ? Merak ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.