Şimdi Ara

4.GSM Operatörü Geliyor! | TurkNet CEO'su Bomba Açıklamalar Yaptı! (Turknetcell) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
7.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru ama bence bu 5 mbps'yi geçmeyecek şekilde ki sınırsız mobil internet olayı şebekelere bir zarar vermez. Hani adam 5 hızla ayda 1 TB veri çekemez, sınırsız olsun bizim olsun, zaten 5 mbps internette sörf yapmaya yetecek bir hız, video açar, fln.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt
    Öyle de olabilir, bakalım zaman gösterecek bunu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 Mbps geçmişin bağlantısı hocam. Gelecekte bundan bir şeyler kazanacağını bekleyerek kimse ömründe yapmadığı yatırımı yapmaya girişmez. Ayrıca kullanılmasa bile şebekedeki kullanıcıya tahsis edilen bir kaynak vardır ve 5 Mbps olması bunu iyi hale getirmiyor. 1 GB bir video izlediniz diyelim. 100 Mbps bağlantı ile videoyu izlemeniz için şebekeden 100 parça halinde veriyi çekebilirsiniz, bu da 100 saniye şebeke çalışacak demek. Videonun içeriğine göre bağlantı sağlanacak, 10 MB'lık bir veri indirilip önbellekte tutulup izlenecek ve bitişe yakın bir 10 MB daha indirilecek gibi düşünelim. Youtube vs. servisler buna benzer şekilde çalışır. 5 Mbps bağlantı ile 100 saniyede yapılacak işi 20 kat daha fazla zamanda yaparsınız. Belki bağlantı hızı ile videonun önbelleği hiç tamamlanmayacak bile ve sürekli bir akış, indirme olacak. Yani birinde şebeke uyanıp uyanacak, diğerinde ise sürekli uyanık ve veri transfer ediyor olacak. Bu şekilde 5 Mbps olması daha iyi bir şey değil.





  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Garanti o zaman torunlarımız görecek sınırsız mobil interneti, dede dede harçlık verde sınırsız mobil internetli faturamı ödeyeyim felan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Bunlara yatırım yapması ekstra masraf çıkarır, o kadar büyük boylu girişmez böyle bir işe. Belki 5G üstünden bir FWA hizmeti vs. vermek isteyebilir ama 2G, 3G, 4G vs. bunlarla uğraşmayacaktır. Ya da direk bir sanal operatör hizmeti verir.

    Hocam sadece 5G ile operatörlük hizmeti veremez kimse ki. Zaten 5Gli cihaz kullanan sayısı ne derece çok olacak o vakitler orası zaten muamma. Ama sonucta her halukarda diger frekanslara ihtiyacı olacaktır turknetin ben operatör olucam diyorsa.

  • Sadece 5G ile hizmet veren bir operatör olabilirler aslında. Ses-Sms hizmeti vermezler sadece internet. Ama sırf bunun için TR'nin her yerine fiber hat döşemesi gerekmez mi? Bu da büyük iş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 3 Eylül 2021; 11:23:16 >
  • Önce bir müşteri hizmetleri kursun da sorun olunca arayıp sıkıntımızı gidersin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    Operatörlük olmaz zaten. Belli bir banttan FWA hizmeti verirler anca. Bu bile çok muazzam yatırım demek.

  • Adında CELL olmadı mı GSM şirketi olamıyorsun sanırım. Yasal zorunluluk olsa gerek. Avrupa'da bu yok. Bunu neden düşünemedikleri konusunda çatır çatır çatlıyorlardır. Hey gidi Cem Uzan, adında CELL olmayan bir GSM şirketini bu topraklarda bize gösterebilmiştin. Şimdi CELL'siz operatör kurmak yasak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolga68 kullanıcısına yanıt
    ben tt de kullandim simdi turknet kullaniyorum canli musteri hizmetleri olmus olmamis fark etmiyor buyuk sorun olsa turknet te tt de ariza kaydi olusturuyor sonucta

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Mesela Türkiyenin her yerine fiber hat çektiği varsayalım (ki baya bir alt yapı lazım ama neden olmasın?). Ses hizmetini VoIP tabanlı olarak veremez mı? SMS de yine internet üzerinden WhatsApp mesajı gibi gider. İnternet zaten var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flaperon -- 4 Eylül 2021; 10:27:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geleceğin kablosuz internette olduğunu biliyorlar. Kazı yapmak falan boş iş artık. 5G frekansı alıp Superbox, Redbox gibi hizmet sunabilirler. Tabii tüm Türkiye'de değil, belli başlı yerlerde. Sonrasında da kapsama alanını genişletmeye çalışırlar.


    Yani dakika, SMS gibi paketler sunan bir GSM operatörü olmazlar, yalnızca kablosuz internet hizmeti sunarlar. Direkt olarak GSM işine girerlerse de BİMcell, TeknosaCell gibi sanal operatör olmaktan öteye gidemezler. Turkcell ve Vodafone 27, Türk Telekom 21 yıldır altyapı ile uğraşıyor. Bu farkı kapatmak çok zor. Dolar 8,30 TL, altyapı kurma maliyetine girmiyorum bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Technopat ile olan soylesini izledim aksam 4. Operatorlukten kasti zaten adamin ana omurga ile sehirlere yaymaya calistigi fiber alt yapisindan fiberin gidemedigi yerlere 5G ile internet hizmeti vermek. Gercekten yapilirsa harika olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt
    3-5 aya canli temsilci olayi baslayacakmis. Ama bunu tek bir elden degilde bolgelere bolup o bolgelerde yasayan temsilciler olacak anladigim kadariyla. Bu sayede bolgeyi taniyan bilen kisilerin daha mantikli sekilde abineye donus yapmasini hedefliyorlar belli ki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    olursa guzel olur benim anladigim online islemlerde calisan ile canli musteri hizmetleri ayni olacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nikki Sixx kullanıcısına yanıt
    Eger 5G olayina girebilirlerse bence zamanla dakika sms olayinada ilerleyen yillarda girme ihtimalleri olabilir. Ornegin baska operatorler ile gsm icin ortak baz anlasmasi yapabilirler fakat sadece 5G den internet icin belli lokasyonlarda kendi bazlari olur ve fiber gidemeyen yerlerede yuksek hizli internet ulastirabilmis olurlar. Onemli olan 5G ihalesine girip frekans alabilmeleri. Ama mikyar dolarlarin konusulacagi bir ihalede turknetin buna gucu nasil yeter bilemiyorum tabii

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Flaperon F kullanıcısına yanıt

    Valla hocam ben dahil bir çok kişi gidip de telefona bir sim kart takıp sadece o firmanın uygulaması ile sms-görüşme hizmeti almak istemez.

    Yapılabilecek en mantıklı çözüm sadece 5g internet hizmeti vermek. Mantıklı bir çözüm olursa bugünlerde İstanbul'a santim santim altyapı çekmek yerine tüm Türkiye'ye kablosuz internet hizmeti vermiş olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    TürkNet sabit internette kotayı kaldırdı bu çok iyi birşey, olmasalar şuan hala AKN'li ve kotalı internet kullanıyorduk. Mobilde'de kotayı kaldırırsalar millet akın akın TürknetCell'e geçer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga68

    Önce bir müşteri hizmetleri kursun da sorun olunca arayıp sıkıntımızı gidersin

    en guzel cevabı bu arkadas vermiş zaten..


    sosyal medyada rezalet başlıkları arasında top10'da olan firma yeni bir topic ile geliyor. turk telekom altyapısını kullanarak verdiği ucuz hizmeti yine turk telekom altyapısını kullanarak vereceği sanal operatörlükle taçlandıracak.


    aradaki fiyat farkı sizin rezalet başlığınız olacak...

  • Bu da olur. Sadece 5g ile ev interneti vermekten bahsettim ben ama bu olursa da sıkıntı yok. Artık iPhone'lar bile 2 sim kartlı iken 1.sim kart en düşük fiyatlı dk+sms paketi; 2. sim kart turknetcell olur.


    5g frekans ihalesi yanlış hatırlamıyorsam 2022 de yapılacak.


    Tabii yapılır mı o da ayrı konu. 2016 gibi netgsm operatör hizmeti verecek haberler dolanıyordu. Aynı bugün olduğu gibi 4.gsm operatörü geliyor haberleri bol bol yapıldı. Sonuç hüsran tabii.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.