Şimdi Ara

4 gblık ramlerim oldu 2gb !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar 2 tane ramim var her biri 2 gbdan 4 gb yapıyor. Her neyse arkadaşlar bilgisayara windows 7 32 bitlik format attım. Daha önce attığım zaman ramlerim 3,50 gb kullanılabilirlik yazıyordu tabi bu normal çünkü 32 bit kullandığımdan dolayı 4 gb rami kullanamıyordum fakat en son format attığım zaman bu kullanılabilirlik 2 gb'a döndü. 6 Aydır biosun ayarlarını kurcalamıyordum. Sadece cpu için girip çıkıyordum ghz arttırmak için. Format atmadan önce kasamın arkasında clr CMOS yazısı yazan bir düğme vardı daha önce dokunmamıştım bir basayım dedim bastıktan sonra herhangi bir şey olmadı. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığım karşıma CMOS Failed hatası geldi defaulta tıklayıp devam ettim. Fakat sorunumu çözemedim bu sefer BIOS'a girip bütün ayarları failed-default yaptım yinede kar etmedi. Sorunum hala devam etmekte arkadaşlar bu soruna nasıl çözüm bulabilirim ? Teşkkürler.

• Ramlerin tam oturduğuna emin misiniz ve BIOS'ta 4 Gb'mı gözüküyor?
  • Evet garanti olması için tekrar çıkartıp takmıştım ama bir faydası olmadı. BIOS'ta sadece ghz arttırmak için girmişliğim var o yüzden bu konuda bilgim yok nasıl bakılacağı hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warlord_x7

Evet garanti olması için tekrar çıkartıp takmıştım ama bir faydası olmadı. BIOS'ta sadece ghz arttırmak için girmişliğim var o yüzden bu konuda bilgim yok nasıl bakılacağı hakkında.

Mutlaka bir yerde gözükür sistem bilgisinde felan ramlerle alakalı biraz karıştırın bulursunuz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Evet garanti olması için tekrar çıkartıp takmıştım ama bir faydası olmadı. BIOS'ta sadece ghz arttırmak için girmişliğim var o yüzden bu konuda bilgim yok nasıl bakılacağı hakkında.

Mutlaka bir yerde gözükür sistem bilgisinde felan ramlerle alakalı biraz karıştırın bulursunuz zaten.

Evet şimdi baktım şöyle bir şey yazıyor
    Total Memory Size 2048. Yani dediğiniz doğru ve ayrıca
    Bilgisayarım özelliklerde
    Yüklü Bellek Miktarı (Ram): 4,00 GB ( Kulanılabilir miktar 2,00 GB)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Evet şimdi baktım şöyle bir şey yazıyor
    Total Memory Size 2048. Yani dediğiniz doğru ve ayrıca
    Bilgisayarım özelliklerde
    Yüklü Bellek Miktarı (Ram): 4,00 GB ( Kulanılabilir miktar 2,00 GB)

Çok garip vallaha gerisini ben de bilmiyorum.

• AAA gerçekten çok garip
  • kullandiginiz anakart nedir?ben bir bios guncellemesinden sonra ayni sikintiyi yasamistim.eger yeni bi bios guncellemesi yaptiysaniz eski biosu yukleyin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerlink

Bilenide yazıyor bilmeyenide. 32 bit windows 2 gb ram destekler 64bit yüklemen gerekli 4gb ve üstü ram kullanıyorsan eğer. 32bit kullanıcaksan eğer 2gb olarak çalışıcak bilgisayarın 32bitler istediğin kadar ram tak 2gb görür sadece

Sen bilmeyenlerdensin galiba?
    32Bit 3.5Gb destekler 64bit 197 Gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 12 Eylül 2011; 16:43:11 >
  • bi sitede inceleme izlemiştim adam win7 ultimate 64-bit kullanıyor, anakart rampage 3 extreme, intel 980x işlemci, ocz 6x4gb=24gb modül taktı ama pc rami 16gb görüyor
    bu da biraz şaşırtıcı bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcadia92

bi sitede inceleme izlemiştim adam win7 ultimate 64-bit kullanıyor, anakart rampage 3 extreme, intel 980x işlemci, ocz 6x4gb=24gb modül taktı ama pc rami 16gb görüyor

Arkadaşına bios updatesi yamasını söyle.

@Zerlink Dostum sen konu dışında takıl bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

bi sitede inceleme izlemiştim adam win7 ultimate 64-bit kullanıyor, anakart rampage 3 extreme, intel 980x işlemci, ocz 6x4gb=24gb modül taktı ama pc rami 16gb görüyor

bu arada arkadaşım değil siteden izlemiştim
    muhtemelen o eksiktir çünkü x58 max. 24gb (hatta p67 max. 32gb) destekler ve sorunsuz çalıştırır (bios güncelse)
    haklısın

• quote:

quote:

quote:

bu arada arkadaşım değil siteden izlemiştim
    muhtemelen o eksiktir çünkü x58 max. 24gb (hatta p67 max. 32gb) destekler ve sorunsuz çalıştırır (bios güncelse)
    haklısın

Özür dilerim kafam dağınık da arkadaşın zannettim ayrıca mantıklı yorum için teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zerlink

Bilenide yazıyor bilmeyenide. 32 bit windows 2 gb ram destekler 64bit yüklemen gerekli 4gb ve üstü ram kullanıyorsan eğer. 32bit kullanıcaksan eğer 2gb olarak çalışıcak bilgisayarın 32bitler istediğin kadar ram tak 2gb görür sadece

Sen bilmeyenlerdensin galiba?
    32Bit 3.5Gb destekler 64bit 197 Gb

Dostum 32 bitlerin 3,50 gb desteklediğini zaten biliyorum sanırım sorunumu tam okumamışsınız. Bende 2 gb kullanıyor 3,50 gb kullanmıyor.
    Ve biosu güncellemedim biosu nasıl güncelleyebilirim arkadaşlar ?
    Anakartım : GIGABYTE x58a-ud3r
    Teşekkürler.

• Arkadaşlar yok mu bilen bu soruna çözüm ya madurum ya :S
  • bios güncelleme hakkında azda olsa bilginiz yoksa hiç bulaşmayın.çok riskli iştir,anakartı elinize alırsınız
  • Bios güncelleme muhtemelen sorununuzu çözecektir.
  • bu arada ramleri tek tek denedinizmi,ramlerden birisi yada ram slotlarından birisi bozuk olabilirmi ?
  • Yorumunuz için teşekkürler emrah.kas ram slotları yada ramların yandığını sanmıyorum çünkü bilgisayar özelliklere tıkladığım zaman yüklü bellek 4 gb olarak gösteriyor fakat kullanılabilirlik 2 gb diyor 32 bit işletim sistemi kullanıyorum lakin daha önce kullanılabilirlik 3,5 gb idi. Ramleri takıp çıkartmışlığım var ve emin olmadanda pcyi açmamaya özen gösteriyorum. Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar tekrardan yardım önerisi olacak varsa buraya yazarsa çok minnettar olurum.
  • quote:

Yorumunuz için teşekkürler emrah.kas ram slotları yada ramların yandığını sanmıyorum çünkü bilgisayar özelliklere tıkladığım zaman yüklü bellek 4 gb olarak gösteriyor fakat kullanılabilirlik 2 gb diyor 32 bit işletim sistemi kullanıyorum lakin daha önce kullanılabilirlik 3,5 gb idi. Ramleri takıp çıkartmışlığım var ve emin olmadanda pcyi açmamaya özen gösteriyorum. Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar tekrardan yardım önerisi olacak varsa buraya yazarsa çok minnettar olurum.

e kardeşim sen 64 bit yüklesene yav. Kendinde 32 bit işletim sistemi kullanıyorum demişsin 64 bit yüklemen lazım 4 gb ve üzeri için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.