Şimdi Ara

4.8 v için, 4.5 veya 6 voltadaptör olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
19.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde şarjlı vidalama var.zamanında bimden almıştım.

adaptörü bozuldu yeni adaptör aldım.adaptör volt seçeneklerinde 12, 9 ,7.5, 6, 4.5 ,3, 1.5 v değerleri var. kaç voltu kullanmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXUBERT -- 27 Kasım 2012; 15:14:56 >

• Bendekinni aynısıysa 600mAh pili verdır. Ama amperajı ölçmen lazım bir şekilde. 4.5 bir de 6 V kademesinde. Ona göre şarj süresi belirleyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Bendekinni aynısıysa 600mAh pili verdır. Ama amperajı ölçmen lazım bir şekilde. 4.5 bir de 6 V kademesinde. Ona göre şarj süresi belirleyelim.

Cevabınız için teşekkür ederim.Pilgücü ne kadar bilemiyorum ancak cihaz kavuniçi renkte ve üzerinde siyah etikette 4.8v şarjlı vidalama yazıyor

ölçme imkanım yok malesef. 4.5 v ayarında şarja taktım kırmızı ışığı yandı.yaklaşık 30 dkkıdr şarjda adaptörde hafif ısınma var.Heralde doluncada yeşil ışık yanar.cihazın üzerinde 3 adet ufak yuvarlak ışık var dediğim gibi biri şarj olurken kırmızı yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXUBERT -- 27 Kasım 2012; 17:13:27 >
  • Yukarı
  • Kırmızı led şarjda takılı olduğunu gösteriyor sadece. 3 adet led pil seviyesini ölçmek içindir. Orada minik bir buton göreceksinledlerin altında.
  • bu cihazın içinde 4 ad. 1,2 v ni cd pil'den oluşan batarya vardır.4* 1,2 v =4,8 v.Her pil 1,5 v ile,seri bağlı 4 pilden oluşan batarya ise 6 v ile şarj olur. yani adaptörün 6 v olmalı.
    ikincisi ise aldığın kademeli adaptör şu bir milyoncularda satılan dandik şeylerden ise ona hiç güvenme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Kırmızı led şarjda takılı olduğunu gösteriyor sadece. 3 adet led pil seviyesini ölçmek içindir. Orada minik bir buton göreceksinledlerin altında.

Hocam gördüm onu evet bastığımda sarı kırmızı ve yeşil yanıyor.birkaç saat kaldı şarjda ancak,dolduğunu nasıl anlayacağım ki?

ayrıca yine sorayim 4.5 -6 v seçeneğinde 4.5 v kullandım ancak yine şüpheyle taktım.acaba gerçekten 6v mı olmalı güç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.7 2.8 ortalama yeterli mi?
    geçen yıl açıldı
    DH790 için 5.0 veya 5.1 tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

bu cihazın içinde 4 ad. 1,2 v ni cd pil'den oluşan batarya vardır.4* 1,2 v =4,8 v.Her pil 1,5 v ile,seri bağlı 4 pilden oluşan batarya ise 6 v ile şarj olur. yani adaptörün 6 v olmalı.
    ikincisi ise aldığın kademeli adaptör şu bir milyoncularda satılan dandik şeylerden ise ona hiç güvenme

Hocam 600mah pil varmış içinde yani burdan 6 v diyebilirmiyiz yani anlamam ki hiç.Adaptör sağlam birşeye benziyor markafoniden almıştım markası GEMA.
  • 600mA ile 6 volt farklı şeyler.senin bataryan 4,8 volt bu bir.4,8 volt batarya (pil grubu) nominal 5,5 max 6 volt ile şarj edilir,bu iki. (seri bağlı pil başına max 1,5 volt).adaptörü ölçmek lazım 6 voltu geçmezse iyi olur.ne kadar zamanda şarj olur meselesine gelince,ni cd piller diger (ni mh,li ion,vs) piller gibi değildir.sürekli olarak şarjda bırakılabilir.Evde kullandığımız şarjlı el süpürgeleri,iş yerlerinde acil çıkış yazısı panolari,yangın alarm panoları vs,hep ni cd pil kullanır.sürekli olarak şarja bağlı olurlar.dediğim gibi önemli olan adaptörün 6 voltu geçmemesi.6 volt 4 pil için max değer.yani kullandıktan sonra şarja tak ve 5- 6 saat sonra şarjdan al.ha bu süreyi geçirsende çok sorun değil.

• çok teşekkürler güzel açıklamanız için. ya 4.5 ya da 6 v ı kullanmak durumundaydım en yakın değerler bunlar çünkü..ama mademm 5.5 - 6 olmalı sonraki şarjda 6 v seçeneğini de deneyeceğim.4.5 voltta şarj ettim 6 saat civarı ne kadar doldu ne kadar gider bir fikir yürütemiyorum.Onu da kullandıkça anlarım.
  • Biraz konuyu hortalatacağım ama... Bu aletin bi amperi yok mu? Aynı şekilde (birebir aynı alet) bende de var ve adaptörüm kayboldu. Ona göre bir 6V adaptör bulabilirim ama sadece 6V mu sorun... Kaç amper kullanmak gerekir? Aletin üstünde de herhangi bir amper bilgisi yok.
  • Alacağınız adaptörün amper değeri şarj süresini değiştirir önerilen mümkün olduğunca az amperli olanıdır ki hızlı şarj yapıp pilin ömrünü bitirmesin.
    içerisindeki pile bakın örneğin 600 ma se 1 A lik adaptör işinizi rahatlıkla görür.
  • kardeş senin adaptörünün linki varsa atabilirmisin, bendede senin dediğin gibi kademeli bir adaptör var 5-10 tl ye almıştım 1.3v çıkışından 3v ye yakın, 12 v dende 17 v ye yakın elektirik geliyor.
    yani pek sağlam cihaz değil bunlar
  • Peki pilleri söküp adaptörle çalıştırmak için ne yapacağız

• Anfield A kullanıcısına yanıt
    Pilleri sök pilerden yuksek amperli ,pillere yakın voltaj'da adaptör kullan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 14 Mayıs 2016; 23:04:34 >
  • Pillerin ömrü dolduğu için söktüm. Piller 4 adet 1.2 volt 600mah seri bağlı. Yani 4,8 volt 600mah gerilim ve güç veriyordu. Nokia şarj aletleri 5 V 650 mah fakat çalıştırmıyor :-)))))

• quote:

Orijinalden alıntı: Anfield

Pillerin ömrü dolduğu için söktüm. Piller 4 adet 1.2 volt 600mah seri bağlı. Yani 4,8 volt 600mah gerilim ve güç veriyordu. Nokia şarj aletleri 5 V 650 mah fakat çalıştırmıyor :-)))))

@LaOtzi Hadi bunuda açıklayın :))) Bendede aynı şey oldu. Dönmesinde sorun yoktu dönüyordu ama en ufak yükte daha fazla Amper verilmesine rağmen adaptörle duruyordu... Bu durumun elektirik yasaları açısından bir açıklaması olmalı. Düz mantıkla olmadı yani :)))
  • Bu tarz cihazlarda genelde nikel alaşımlı piller tercih edilir. Pilin üzerinde yazan 600mah değeri, 600ma çekilirse 1 saat dayanacağını belirtir. Ancak bu motora 600ma yeterlidir demek değil, pillerin bir de C değeri olur 1C, 2C, 35C gibi. Bu da sağlıklı bir şekilde o kadar kat akım verebileceğini belirtir. Örneğin 500mah 30C bir batarya 30*500=15000ma akımı 1dk/30C=2dakika boyunca verebilir (idealde). Dolayısı ile pilde o yazıyor diye motora yetecek güç budur diyemeyiz. Aynı şekilde şarj adaptörü de bir pili 10 saatte dolduruyorsa 1/10, 1/8 gibi bir akım veriyordur.

Yıllar önce soruyu soran arkadaş için de yine verilen cevaplarda hatalar var. Piller 4.8V ise aynı gerilimle şarj etmek mümkün değil ya da basit hesapla biraz üzerisi ile şarj etmek de doğru olmayabilir. Orjinal adaptörün değerine bakmalı, çünkü cihazın içinde ne tarz bir şarj devresi olduğu bilinmez. Ben kendi yaptığım bir devrede 14,4V luk bir bataryayı 5V ile şarj edebileceğim bir devre kurdum mesela, buna gidip 16-17V verilirse direk yanar gider.

• Selamunaleyküm.
    Benimde bir sorum olacak. Bendede 4.8 v luk şarjlı vidalamanın motoru var. Şarj adaptörü 6v 300a. Ben bu motoru bu adapte ile çalıştırabilir miyim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.