Şimdi Ara

4.5G vs ADSL | 4.5G ile lagsız oyun oynanır mı? Trabzon ve İstanbul'da denedik!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evime fiber interneti geçtim ADSL bile bağlatamayınca çareyi 4.5G'de buldum. Bu videoda Trabzon ve İstanbul'da 4.5G hattımla ADSL ve Fiber internet olmadan yaşanabiliyor mu deneyimlerimi aktarıyorum.
     
    Sadece internette gezmek ve dosya indirmekten söz etmiyorum. Gündelik kullanım testlerine multiplayer oyunlar dahil. Lag seviyesine varasıya merak edilen her şeyi aktarıyorum.
     
     
     
     
     



  • Elbette icinde bulundugun durumda haklisin Burak kardes, nasil derler SS kurali birazda. Alternatifin yok. Fakat alternatifin olsa senin de tercih edecegin bir durum degil bu. Ustelik surekli yaninda gezdirmek zorunda oldugun icin bulundugun evde baskasi varsa o sen olmadgin surece kullanamiyor. Ikinci hat alinmasi demek arti para. Maalesef Turkiye'de ISS sayisi az oldugu icin, bunlarda aralarinda danisikli doguste bulunduklari icin fiyatlarin dusmesi gibi bir durum yok. sadece internet icin degil diger konularda da durum boyle maalesef. Ornegin oyunlardaki aral rezaleti ya da vatan vb firmalarin fiyatlarin dusemmesi icin diger firmalara baski yaptirmalari v.s. Sirf bu somurme mantikli firmalardan kurtulmak icin AB uyesi olmamiz gerektigine inaniyorum. Sozde "Turk" firmasi tarafindan dunyada esi olmayan fiyatlarla somurulmek yerine cok daha ucuz "gavur" firmalarin raziyim ben. Tipik kapitalizm kanunu. Ulkeyi o kadar kotu yonettir ki yasayan insanlar kurtariciyi disarida arasinlar. Maalesef beceriksiz, yozlasmis yoneticiler ulkeyi bu hale soktular.
    Keşke Turkcell reklamı olsaydı da 6 ayda internete 1100 küsür lira vermemiş olsaydım :D

    Bu işin şakası tabii lakin 1 haftacık, ailemi görmeye gittiğim tatilimde zaman ayırıp sizlere, benim gibi altyapı mağduru olan kullanıcılara çözüm olabilecek bir şey sunmak isterken böyle bir yorum gelmesi gerçekten üzücü.

    Ayrıca, bölgemde önce TT kullanıcısıydım, sonra Vodafone ve en sonunda pahalı da olsa Turkcell'e geçerek çözüme ulaştım; tekrardan kusura bakmayın ama hepsini aynı anda devam ettirecek bütçeye sahip değilim ve bu bir ayıp değil diye düşünüyorum, teessüf ederim.

    İçerisinde bulunduğum altyapı mağduriyetinden de, halimden de anlamadığınız ortada; umarım bir gün siz de yeni bir eve taşınırsınız da 9-10 ay boyunca eve internet altyapısı çektiremezsiniz
  • Şimdi güzel bir video hazırlamışsınız. Ben de hemen kendi deneyimlerimi paylaşayayım. İstanbul Fatih'te 4.5G'nin en rahat erişilebildiği bir bölgede Turkcell 4.5G kullanıyorum. Cep telefonum P8 Lite. Speedtest ile aldığım sonuçlar hep 100 Mbit çıkıyor. PC'ye bağlayıp torrent kullanırken veya herhangi başka bir şey indirirken aldığım stabil hız ise 70-80 Mbit. Ayrıca evimde Türksat Kablonet kullanıyorum. Sürekli online oyunlar oynayan birisiyim. Bu sebeple paket veri kaybının oluşmaması ve bağlantının Avrupa için en fazla 60 MS olması çok önemli. Battlefield 4 oyununda 4.5G kullanarak Türksat Kablonetten daha stabil bir bağlantı aldığımı ve paket veri kaybının neredeyse hiç olmadığını söyleyebilirim. Hatta öyle ki arada sırada kotayı falan umursamayıp telefondan BF4'e giriyorum. 2 saatlik bir oyun süresi boyunca en fazla 200 MB kotam gittiğini de eklemem gerek. Ama bu oyundan oyuna değişecektir. Ayrıca Kablonet kullanırken 85 MS gecikme ile bağlandığım servera Turkcell kullanırken 60 MS'lik gecikme ile bağlandım. Bir alt katımda Vodafone 4.5G kullanıcısı bir komşum var. Çoğu zaman bağlantı problemleri yaşıyor. Ben Turkcell ile böyle bir durum gözlemlemedim. Açıkçası 50-100 GB kota seçenekleri olsa direkt telefonu modem olarak kullanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 13 Eylül 2017; 22:30:44 >




  • Bu sitede benim favori editör üm Burak şolt. Birde benim köy e tatil e gitmiş.

  • Reklam kokuyor, fiyat bilgisini duyamadım

  • seneler önce 3g ile 1 gb mobil internetimi dota(ilk dota) oynamaya kullanırdım,bir ay boyunca 1 gb o oyuna yeterdi.şimdi dota 2 de lte ile oynuyorum,oyun başı 30 mb yiyor,8 gb net paketim var gayet makul.tek sıkıntı windows 10'un sürekli ve bana sormadan indirme yapması

  • VoLTE destekli bir cihaz ile bu sıkıntıyı da yaşamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SELLOUT
  • Önce zorla şu iPhone lansman etkinliğini yukarıda izletmeyin zorla ondan sonra bağlantı testi haberi yapın. 5-6 habere bakacağım derken internet kağnıya döndü.

  • Yalniz yasiyorsaniz ve 75 GB icin 200+ TL vermeyi normal goruyorsaniz alinabilir.

  • vala güzel memleketime selamlar

  • adamlar adil kullanım kotalı limitsiz tarifeler veriyolar 4g üzerinden

    bizimkiler 50 gb kotayı 200 liraya satıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    seneler önce 3g ile 1 gb mobil internetimi dota(ilk dota) oynamaya kullanırdım,bir ay boyunca 1 gb o oyuna yeterdi.şimdi dota 2 de lte ile oynuyorum,oyun başı 30 mb yiyor,8 gb net paketim var gayet makul.tek sıkıntı windows 10'un sürekli ve bana sormadan indirme yapması

    Windows bağlantı ayarlarından telefon bağlantınızı kotalı (metered) seçin. O zaman indirme yapmaz.

    Ayrıca dota bu aralar 150 falan yiyor bende. Maç uzarsa 250yi gördüğü var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Yalniz yasiyorsaniz ve 75 GB icin 200+ TL vermeyi normal goruyorsaniz alinabilir.

    Merhabalar,

    75GB için 187 lira ödüyorum, data paketi 180 + 7 lira yeni hat ücreti şeklinde.

    Elbette normal bir fiyat değil lakin taşındığım binaya yaklaşık 9 aydır hat döşenmesini bekliyoruz, ülkemizin bu işlerden sorumlu güzide kurumu 'çok yoğun' olacak ki hâlâ beklemedeyiz.

    İlgili kuruma gidip projenin durumunu birebir sorduğumuzda da, telefonla aradığımızda da laubali cevaplar vermeyi de ihmal etmiyorlar doğrusu; şu noktadan sonra pek umudum da kalmadı.

    Durum böyle olunca hizmetin bedeli bana dokunmuyor açıkçası, sonuçta parasını verip istediğim, sorunsuz ve hızlı hizmeti alabiliyorum; parasını vermek isteyip de hizmet alamadığım kurumlar düşünsün.

    75GB için 500 lira da isteseler özellikle ben vermek durumundayım, internet benim işimin bir parçası. Herkesin böyle hızlara ihtiyacı olmayabilir tabii.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000


    quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    seneler önce 3g ile 1 gb mobil internetimi dota(ilk dota) oynamaya kullanırdım,bir ay boyunca 1 gb o oyuna yeterdi.şimdi dota 2 de lte ile oynuyorum,oyun başı 30 mb yiyor,8 gb net paketim var gayet makul.tek sıkıntı windows 10'un sürekli ve bana sormadan indirme yapması

    Windows bağlantı ayarlarından telefon bağlantınızı kotalı (metered) seçin. O zaman indirme yapmaz.

    Ayrıca dota bu aralar 150 falan yiyor bende. Maç uzarsa 250yi gördüğü var.

    tarifeli bağlantı seçeneği vardı onu açtım.sanırım kastettiğiniz şey.en son 1 ay kadar önce telefondan oynadım,30-40 arası yiyordu.eu east ve west serverları




  • ücretlendirme bir yana türkcelin çekim kalitesine yaklaşabilen yok. 1 aylığına sevgilimle bir tatil köyüne gitmiştik ve onun hattı türk telekomdu interneti bırakın konuşurken bile sık sık kesilmeler oluyordu.sevgilim türkcell hattı takılı telefonumu rehin aldı tatil boyunca.o telefonla bile görüşemezken ben 40 megabit hızında internete bağlanıyordum(iban numaramı iletmek için bir türkcel çalışanını pm ye bekliyorum)
  • turkcell kalitesi saglam ama bir tarifesi var uff ufff :(

  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Elbette icinde bulundugun durumda haklisin Burak kardes, nasil derler SS kurali birazda. Alternatifin yok. Fakat alternatifin olsa senin de tercih edecegin bir durum degil bu. Ustelik surekli yaninda gezdirmek zorunda oldugun icin bulundugun evde baskasi varsa o sen olmadgin surece kullanamiyor. Ikinci hat alinmasi demek arti para. Maalesef Turkiye'de ISS sayisi az oldugu icin, bunlarda aralarinda danisikli doguste bulunduklari icin fiyatlarin dusmesi gibi bir durum yok. sadece internet icin degil diger konularda da durum boyle maalesef. Ornegin oyunlardaki aral rezaleti ya da vatan vb firmalarin fiyatlarin dusemmesi icin diger firmalara baski yaptirmalari v.s. Sirf bu somurme mantikli firmalardan kurtulmak icin AB uyesi olmamiz gerektigine inaniyorum. Sozde "Turk" firmasi tarafindan dunyada esi olmayan fiyatlarla somurulmek yerine cok daha ucuz "gavur" firmalarin raziyim ben. Tipik kapitalizm kanunu. Ulkeyi o kadar kotu yonettir ki yasayan insanlar kurtariciyi disarida arasinlar. Maalesef beceriksiz, yozlasmis yoneticiler ulkeyi bu hale soktular.




  • biraz yorucu bi uğraş elinize sağlık ancak atladığınız bi nokta var.adsl yapısı gereği sadece indirme üzerine kuruludur.gönderme yaparken deyim yerinde ise kafayı sıyırıyor.adsl yerine vdsl deneseydiniz daha iyidi.en azından 2-3 mbit upload veriyor.

  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom CEO'suna twit atın :D

  • 75 GB paket için yıllık taahhütle 160 TL ücret istiyorlar. Turkcellin altyapı probleminden dolayı evine internet çektiremeyenlere 50 GB kotalı AKN Lİ geceleri 02.00 08.00 arası sınırsız download yapabileceğin 79 TL lik paketi var yarı fiyatına onu tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.