Hatun milleti biraz kilolu erkekleri sever.Erkek dediğin balkonlu olur.
Bu arada,bazı arkadaşlar kilo ile güçlü fiziği karıştırmışlar,bir sürü örnek var ispanya-ingiltere-almanya liglerinde zayıf ama fiziki mücadelesi üst düzey olan güçlü olan futbolcu.Bir sürü örnek var kilolu olup da sahada rezil olanlar açısından.Hiç bir futbolcu Arda'nın tarzında kilolu olamaz,buna gülerler.Arda'nın kilo ve fizik durumu bir futbolcuiçin kesinlikle handikap.Hatunlar içinse tercih edilebilir bir fizik...
quote:
Orijinalden alıntı: unforthepage
Sevgili polyanna Arda Turanı desteklemeye devam et mutlu musun???:)))))))
quote:
Orijinalden alıntı: f_the_answer
SPORCUDA KAS OLUR KARDESIM KISININ FIKRINE GORE DEGISIR
yıne nba den ornek vereyım kevin durant kas yapmıyor bilinçli olarak patlayıcılıgım gıder dıye saten kısa forvet 208 boyu olan bır oyuncu ıcın kas yaparsa atletıklıgı kaybolur yaptıgı cogu seyı yapamaz
sımdı arda ıcın tam tersını dusunun yalcın ayhan gıbı kasap stoperlerın oldugu lıgde ardanın kaslanması lazım kaslanması ıcın de kılolu olacak elbette
evet bu aralar daha fazla kılo aldı cunku oynamıyor bu herfutbolcu ıcın boyle ronaldinhoda cristiano da yaz ayları kılo alıyor bu dogal cunku mac yapmıorlar ardada o durumda mac yapmıyor
bu konuda bıle ardaya sallayan adamlar var ya hayretler ıcınde okuyorum devam edın
bu arada LABRAM 125 kılo oldugu soylenıyor dehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Olmam mı pampa adam türkiyenin şuan en iyi yerli futbolcusu
Futbolu bilmeyen cahil adamlara harcatmamak lazım Arda'yı
quote:
Orijinalden alıntı: gyükseltürk
Ronaldo ile tabi karşılaştırmamak lazım fakat futbolcu dediğin kilolu göbekli olmaz. Ki bizim bütün Türk futbolcularımız öyle.
abi futbolcu dediğin böyle olacak adam nekadar çok çalışmış muthiş fizik var adamda helal olsun adam aldıgı parayı fazlasıyla hak edıyor harbiden Birde bizimkilere bak adamlarda fizik yok çalışmıyolar yeterince
81 kg fazla değil bayağı bir fazla
aşağıdaki örneklere bakınca anlarsınız zaten.
Cristiano Ronaldo 1.85 m 75 kg
Xabi Alonso 1.82 m 71 kg
Gerrard Pique 1.92 m 77 kg
Eric Abidal 1.80 m 75 kg
Lionel Messi 1.70 m 66 kg
Kaka 1.85 m 73 kg
Arda Turan 1.75 81 kg
quote:
Orijinalden alıntı: sepult
quote:
Orijinalden alıntı: greyhound
sporcuda kas olur diyenler hangi spor dalından bahsettiğinize bağlıdır bu durum !!!
aksine futbol, boks , basketbol gibi uzun süreli kondisyon dayanıklılık gerektiren sporlarda tercihen daha az ve uzun kaslar dayanıklılık açısından tercih sebebidir.
kas miktarı arttıkça ve kasların boyu kısaldıkça anca aşağadaki resimde gördüğünüz elemanlar gibi sahneye çıkar 2 kas şişirir 2 adım atarsınız ve şişer kalırsınız. bu eleman 45 dakika futbol oynasın 30 dakika basketbol oynasın maç sonunda çok ciddi kas sakatlıkları geçirecek ve müsabakanın ilk 5 dakikasından sonra adeleler odun gibi olacağı için şişip kalacaktır.
uzun süreli dayanıklılık için daha az ve uzun kaslar ve daha az kilo gerekiyor.. yoksa şişer kalırsınız...
Evet sporcuda kas olur,bu laftan siz resimde ki gibi adamları anlıyorsanız orası başka tabi..Örnek vermek gerekirse ispanya ligi'ne veya premier lige bakabilirsiniz..Bizim iri dediğimiz kaleci Volkan'nın Yobo'nun yanında nasıl durduğuna bir bakın,bu biraz uç bir örnek oldu belki ama premier lig'de ki oyuncuların çoğunun son derece kaslı olduklarını görebilirsin,bizim oyuncularımız yanlarında çubuk kraker gibi gözüküyor veya Nba oyuncuları ile avrupa basketbolcularına bakabilirsin..
Abicim Premier Lig'de adamlar antremandan önce fitness antremanı falan yapıyorlar. Bizimkiler antremana 3 dk kala gel, yarısında kaytar, sonra hemen kaç...
Acaba Robinho kaç kilo
quote:
Orijinalden alıntı: sPeerless
Acaba Robinho kaç kilo
robinho 1.75m 60 kg
quote:
Orijinalden alıntı: troy
arkdaşlar yanlız bunda kas gelişimde önemli şimdi ben size 2 tane horoz getiririm aynı hacımli biri dövüş horozu 6 kilo diğeri normal horoz en fazla 2 kilo gelir bunuda hesaba katın alınan her kilo yağ değildir
Adam horoz dövüştürüyor beyler
türkiyede ben oyuncuları anlamıyorum ya, ben işten güçten okuldan arta kalan vakitte can havliyle spor yapmaya çalışıyorum 3 büyükler gibi bi body boulidng salonunda çalışma şansım olsa işimde o olsa 4 adet goril iriliğinde kas yapardım vurduğum düşerdi.
cidden çoğu oyuncuda hiç kas yok yaw.hani tmm fitler ama insan biraz hayvani olur.
Arda'da 1.75 60kg olsa enine oynamak yerine dikine oynayabilecek gücü olur.
yanlış bilmiyorsam Beckham 1.80 - 68 kg
1.75 - 60 kg 1.80 - 68 kg
bir futbolcu için mükemmel oranlar bunlar.
quote:
Orijinalden alıntı: V2
quote:
Orijinalden alıntı: sPeerless
Acaba Robinho kaç kilo
robinho 1.75m 60 kg
quote:
Xabi Alonso 1.82 m 71 kg
Eric Abidal 1.80 m 75 kg
Kaka 1.85 m 73 kg
Arda Turan 1.75 81 kg
Arda kilo aldı hızını kaybetti ama artık güçlü demek tam bir züğürt avuntusu. Yukarıdaki oyunculardan messi ve abidal hariç hepsi ardaya bi omuz atsa uçurur ve hepsi ardadan daha hızlıdır.
ben 1.70-71 boyundayım 81 kıloyum. hıçte fazlam yok göbeğımde yok. ama yaptığın spora göre fıt durumda olma kılon değışır. bır futbolcu ıçın o boyda 81 kılo çok fazla. fıt olup kas yapsan bıle. futbolcu ne kadar sağlam olursa olsun az kıvrak olmak zorunda.
Ronaldo 186 olsa olsa 80 kilo olsun ama adam atlet ve o atletzm hız zıplama çeviklik vs. herşeyi etkiler.
Arda'ya bakıyorsun koca kafalı içi boş bi adam , 175 80 kilo nedir abi ya steroid bassan yine o kadar olmaz.
M.K.Atatürk
"Ben Sporcunun Zeki Çevik Ve Aynı Zaman Da Ahlaklı Olanını Severim " tamam bu devirde ahlak kalmadı eyvallahda bari diğerlerini yapın.
Arda sezon başına göre kesinlikle daha fit gözüküyor
ALINTI: V2 Gerard Pique Boy :1.92 Kilo :77
Pique 1.92 ve 86 kilodur. Kaynak goal.com Bir defans oyuncusunun 80'n altına düştüğü nadirdir.Ki bu 1.92 lik pique olunca 90 kilo olması bile normal çünkü bu şekilde bile ince gözüküyor.
Terry 1.85 olmasına rağmen 85 kilo ama sahada 3 tane adam gibi duruyor.Ferdinand keza
Örnek defans oyuncuları..
Uzun süredir futbol oynadığım için futbol ve body building fitness ilişkisi üzerine derin bilgi sahibiyim
Ama kanat ve daha çok akrobasi gerektiren mevkiilerde daha yağ oranı az define bir vücuda sahip olmak gerekir tabi.. Bununda Cristiano Ronaldo kitabını yazmıştır resmen. Ayakta alkışlanması gereken çalışmanın ürünü.Adam resmen tınaklarıyla kazımışta ronaldo olmuş her halinden belli oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln
Futbolcu için 70 çok az ama 81'in de biraz fazla olduğu muhakkak. sonuçta sıradan insan gibi cılız bir vücuda sahip değil.
bekler zayıf olur dani alves 69 kilo
quote:
Xabi Alonso 1.82 m 71 kg
Eric Abidal 1.80 m 75 kg
Kaka 1.85 m 73 kg
Arda Turan 1.75 81 kg
Bu doğru olamaz ya bence.Ben 180 im ve 73 kiloyum sporda yapıyorum ama bu adamlar iki katım benim neredeyse.
Kas kütle hesaplama boya göre ölçülmüyor artık. Herkesin vücut yapısı farklı.
Helal olsun Arda...
kas yağdan daha ağırdır.örneğin 80kg bir insan vücut çalıştığında beli incelir, karnı düzleşir, tabi haliyle irileşir ama kilosu 83 olur. Önemli olan vücuttaki yağ oranıdır. Ama futbolda vücut çok önemli olsada,fazla kilo futbolcu için iyi değildir.futbolcu eğer defans değilse çok fazla ağırlık çalışmamalıdır. Çünkü ağırlığın arttıkça hızı azalır. 1,75cm bir kanat oyuncusunun 81kg olması aşırı fazladır.kanat oyuncusu hızlı olur, kıvrak olur atik olur.q7 nin ilk yıllarına bakın, adam incecik o zamanlar Tabi bu duruma gelmesinde sakatlıkların çok payı oldu, kilo fazlası var ama yazın çalışırsa düzelir,verilmeyecek bir kilo değil.
quote:
Orijinalden alıntı: greyhound
sporcuda kas olur diyenler hangi spor dalından bahsettiğinize bağlıdır bu durum !!!
aksine futbol, boks , basketbol gibi uzun süreli kondisyon dayanıklılık gerektiren sporlarda tercihen daha az ve uzun kaslar dayanıklılık açısından tercih sebebidir.
kas miktarı arttıkça ve kasların boyu kısaldıkça anca aşağadaki resimde gördüğünüz elemanlar gibi sahneye çıkar 2 kas şişirir 2 adım atarsınız ve şişer kalırsınız. bu eleman 45 dakika futbol oynasın 30 dakika basketbol oynasın maç sonunda çok ciddi kas sakatlıkları geçirecek ve müsabakanın ilk 5 dakikasından sonra adeleler odun gibi olacağı için şişip kalacaktır.
uzun süreli dayanıklılık için daha az ve uzun kaslar ve daha az kilo gerekiyor.. yoksa şişer kalırsınız...
Öncelikle kaslar şişirilmez geliştirilir. Ayrıca resimdeki adam gibi çok kaslı bir adamda istediği gibi koşar.yaptığı antremana bağlıdır. Bu adam koşu çalışsın, çıkar sahada istediği gibi koşar. Bodycilerin koşamamasının nedeni, koşmamalarıdır. Bu adamın antremanında koşu yoktur örneğin, koşmayınca kondisyonu olmaz, kondisyonu olmayınca da normal olarak koşamaz. Ama kondisyon yüklerse istediği gibi koşar, bakın amerikan futbolu oyuncularına, nasıl ağırlık çalışıyorlar ve ne kadar hızlı koşuyorlar. Kusura bakma ama bildiklerin yanlış.