Şimdi Ara

4.0.2 Versiyondan (cydia ile shsh kaydı alınmış olanlar için) 4.0.1 Versiyona Dönüş İşlemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
0
Favori
7.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi güzel 4.0.2'den döndük ama jb yapamadım siteye girince 403 - Forbidden yazıyor bunun bir çözümü var mı?
  • Hocam notepad'i yönetici olarak çalıştır ve bildiğin dizini izle eger görünmezse alttaki butondan tüm dosyaları seç win7 'de bu şekilde vista da da aynıydı yanlış hatırlamıyorsam.

quote:

Orijinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orijinalden alıntı: cihanmeay

ben vista kullanıyorum fakat etc klasörünün içinde host dosyasını bulamadım

edit : lmhosts isimli bi dosya var ona yapmaya çalıştım ondada dosya oluşturalamadı diyor . yolun ve dosyanın doğru olduğundan emin olunuz diyor

bilen kimse yok mu arkadaşlar ?

Dostum yönetici olarak çalıştır ve daha sonra Ip adresini eklemeye çalış. Şu anda Vista kurulu bilgisayar olmadığından yardımcı olamayacağım. Eğer kurulu olan ve de işlemi yapan arkadaşlar varsa sizlere yardımcı olacaklardır.

Not: En kısa zamanda Vista dan kurtulmanı tavsiye ediyorum.

• Shsh kaydi olmayan 3gs ile yaptim ve cydia yi sorunsuz yukledim
  • shsh kaydı sizde olmayabilir ama Cydia nın serverlarında saklı olabilir. Yani tamamen olmadan yüklemesi imkansız. Herhangi bir şekilde Cydia girdiyseniz cydia sizin adınıza haberiniz olmadan shsh kaydınızı saklamıştır. Bende özel olarak shsh kaydı almama rağmen 3.1.3, 4.0 ve 4.0.1 shsh kayıtlarım mevcut. Ama 5 gün önce aldığım Ipad imin 3.2.1 kaydı maalesef yok serverda. Çünkü ben Ipad ile (3.2.1 iken) cydia girdiğimde 3.2.1 in imzalanma süreci bitmişti. Dolayısı ile 3.2.1 shsh kaydı alamadım. Geçen gün küçük kızım cihazı kitleyince 3.2.2 yüklemek zorunda kaldım ve ortada kaldım. JB olmadan ne Ipad nede Iphone kullanılmıyormuş onu görmüş oldum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakc

shsh kaydı sizde olmayabilir ama Cydia nın serverlarında saklı olabilir. Yani tamamen olmadan yüklemesi imkansız. Herhangi bir şekilde Cydia girdiyseniz cydia sizin adınıza haberiniz olmadan shsh kaydınızı saklamıştır. Bende özel olarak shsh kaydı almama rağmen 3.1.3, 4.0 ve 4.0.1 shsh kayıtlarım mevcut. Ama 5 gün önce aldığım Ipad imin 3.2.1 kaydı maalesef yok serverda. Çünkü ben Ipad ile (3.2.1 iken) cydia girdiğimde 3.2.1 in imzalanma süreci bitmişti. Dolayısı ile 3.2.1 shsh kaydı alamadım. Geçen gün küçük kızım cihazı kitleyince 3.2.2 yüklemek zorunda kaldım ve ortada kaldım. JB olmadan ne Ipad nede Iphone kullanılmıyormuş onu görmüş oldum :(

Emin olmadan konuşmazsak iyi olur ben 15 günlük 3gs'de geri dönüş yaptım.Jb yapmadan benden habersiz ssh kaydımı alamaz herhalde değilmi saurik

• Telefonunuzu nereden almıştınız? Refubrished olabilirmi acaba? Jb siz bir telefonun shsh kaydınız alamaz dediğiniz gibi. Ancak buradaki host dosyasında yapılan değişiklik Itunes in shsh kaydını orjinal serverları yerine saurikin serverlarından alması için. Zaten Tiny Umbrella programınını yazan kişide neden olamayacağını anlatmış. Yeni alınmış daha önce hiç jb olmamış bir Iphone un da bu şekilde eskiye dönebilmesi de refubrished cihaz olduğu için olabilir. Umbrella yazılımı ile shsh kaydınızı almaya çalıştığınızda eğer 4.0.1 kaydı geliyorsa telefon sizden öncede kullanılmış demektir. İmkanınız varsa kontrol edip sonucu bildirebilirmisiniz?
  • Ben yaptım şimdi oldu. bilgisayarı restart yapın sonra deneyin.
  • quote:

Telefonunuzu nereden almıştınız? Refubrished olabilirmi acaba? Jb siz bir telefonun shsh kaydınız alamaz dediğiniz gibi. Ancak buradaki host dosyasında yapılan değişiklik Itunes in shsh kaydını orjinal serverları yerine saurikin serverlarından alması için. Zaten Tiny Umbrella programınını yazan kişide neden olamayacağını anlatmış. Yeni alınmış daha önce hiç jb olmamış bir Iphone un da bu şekilde eskiye dönebilmesi de refubrished cihaz olduğu için olabilir. Umbrella yazılımı ile shsh kaydınızı almaya çalıştığınızda eğer 4.0.1 kaydı geliyorsa telefon sizden öncede kullanılmış demektir. İmkanınız varsa kontrol edip sonucu bildirebilirmisiniz?

telefon ankara daki bir turkcell bayisinden alındı.Genpa cihazı.Refubrished cihazların anakartı değişmiyor mu zaten.Cihazı aldıgımda versiyon 3,1,3dü.Aldıktan sonra direk itunes'dan 4,0,2'ye güncelledi.Sonra da aynı bu mesajda anlatılan yöntemle 4,01'e dönmeye çalıştım ama başaramadı.Zaten yukarıdaki mesajda bu durumu belirtmiştim.Neden daha önce olmadı da aynı yöntemle şimdi oldu diye. şimdi de 4,01'e düşürünce jb.yaptım cydia'ya girince de otomatik olarak aldı shsh kaydını.Yani şu an shsh kaydım var 4.0.1 için.

• İşte fark burada. Cihazınınızın Cydia da kaydı zaten varmış. Çünkü 4.0.1 sürümünün 12 Ağustos tarihi itibari ile eski bir sürüm için yeni shsh kaydı alınabilmesi imkansız. Yani siz şu anda Sıfır bir telefon alın. içinde 4.0.1 yüklü olsun. Bu telefonun shsh kaydını alamazsınız. Ancak 12 ağustos öncesi cydia ya bağlanmış bir telefon da shsh kaydı bulunabilir. Daha önce denediğinizde neden olmadığını bilmiyorum. Ama daha önceki seferinde bu sefer girmiş olduğunu IP yi girmemiş olabilirsiniz. Belki saurik in farklı bir serverini girmiştiniz yada siz denediğiniz sırada tss servera bağlanamamış ve shsh dosyasına ulaşamamıştı bu sebeğle update edememiştiniz. Daha önce yoğunluk yüzünden sıkıntı yaşayan ve bu sefer deneyince olan arkadaşlarında servera ulaşamama sorunu olabilir.

5 gün önce aldığım Ipad 3.2.1 sürümü ile yüklü geldi. Jailbreak yapıp Cydia ya bağlanmama rağmen shsh kaydı alamadı. Çünkü Apple 3.2.1 sürümü için shsh kaydı dağıtmayı kesmişti. Mecburiyetten 3.2.2 sürümüne geçincede artık geri dönemiyorum. Ama kendi Iphone 3GS'm ile Cydia ya girdiğimde benim hiç bir şeyi onaylamama rağmen 3.1.3, 4.0 ve 4.0.1 sürümleri için shsh kaydının zaten alınmış olduğunu gördüm. (Tabiki cydia giriş yaptığım için alındı)

Dediğinizin gerçek olmasını ve shsh kaydı olmadan telefonların downgrade yapılabilmesini emin olun çok isterdim. Ipad'im den soğuyacağım neredeyse Jailbreak yapamadığım için. Ancak şu anda mevcut programları yapanlar bunun mümkün olmadığını söylüyor.

Refubrished yani yenilenen cihazlarda anakart değişmeyebilir. Arıza anakartta değilse komple cihazın anakartını değiştirmeleri gerekmez. Kullanıcı telefonu alır. Beğenmez iade eder. Ekranı kırılır iade alınır. Ekran değişir yeniden satılabilir. Hele Türkiye gibi bir ülkede bu çok normal. Kaç kere arızalı diye iade ettiğim ürünü tekrar raflarda gördüm.

• hocam cihaza daha önce 4.0.1 sürüm hiç yüklenmedi.3,1,3'den 4,02ye güncellendi.Cihazın alınma tarihide 15 agustos olması lazım.Ayrıca jailbreak yapılmadı ki cydia'ya girsin.Ayrıca Refubrished cihazlarda seri no,imei vs değişiyor diye biliyorum.(en azından apple için)
  • b-veritas arkadaşım allah senden razı olsun.. 3.1.2 den 4.0.2 ye gectim ve jb olmadıgını gectiğimde ogrendiğimde iş işten gecmişti.. telfonu satıp 4.0.2 olmayan bir teelfon almayı bile dusundum..

4.0.2 den 4.0.1 e sorunsuz ve toplamda 17 dk suresince gecip jb yaptım ve cydia geldi..

3GS 16 Turkcell

• quote:

Dediğinizin gerçek olmasını ve shsh kaydı olmadan telefonların downgrade yapılabilmesini emin olun çok isterdim. Ipad'im den soğuyacağım neredeyse Jailbreak yapamadığım için. Ancak şu anda mevcut programları yapanlar bunun mümkün olmadığını söylüyor.

Hocam ben shsh kaydı olmadan az once bu anlatılan sistemle 4.0.2 den 4.0.1 e downgrade yapıp jb yaptım??
  • Arkadaşlar bende türkiyeden alınma sonradan update yapılarak 4.0.2 olmuş 3gs var ben bunu arkadaşın dediği gibi yapsam 4.0.1 cevirsem aktivasyon vs. nasıl olacak soruyormu ben pek anlamıyorumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: eralpt

b-veritas arkadaşım allah senden razı olsun.. 3.1.2 den 4.0.2 ye gectim ve jb olmadıgını gectiğimde ogrendiğimde iş işten gecmişti.. telfonu satıp 4.0.2 olmayan bir teelfon almayı bile dusundum..

4.0.2 den 4.0.1 e sorunsuz ve toplamda 17 dk suresince gecip jb yaptım ve cydia geldi..

3GS 16 Turkcell

Ben teşekkür ederim dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

Arkadaşlar bende türkiyeden alınma sonradan update yapılarak 4.0.2 olmuş 3gs var ben bunu arkadaşın dediği gibi yapsam 4.0.1 cevirsem aktivasyon vs. nasıl olacak soruyormu ben pek anlamıyorumda

Yapabilirsin dostum, yurtiçi alınma garantili cihazla dönmende herhangi bir sorun yaşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 1 Eylül 2010; 23:44:19 >
  • quote:

İşte fark burada. Cihazınınızın Cydia da kaydı zaten varmış. Çünkü 4.0.1 sürümünün 12 Ağustos tarihi itibari ile eski bir sürüm için yeni shsh kaydı alınabilmesi imkansız. Yani siz şu anda Sıfır bir telefon alın. içinde 4.0.1 yüklü olsun. Bu telefonun shsh kaydını alamazsınız. Ancak 12 ağustos öncesi cydia ya bağlanmış bir telefon da shsh kaydı bulunabilir. Daha önce denediğinizde neden olmadığını bilmiyorum. Ama daha önceki seferinde bu sefer girmiş olduğunu IP yi girmemiş olabilirsiniz. Belki saurik in farklı bir serverini girmiştiniz yada siz denediğiniz sırada tss servera bağlanamamış ve shsh dosyasına ulaşamamıştı bu sebeğle update edememiştiniz. Daha önce yoğunluk yüzünden sıkıntı yaşayan ve bu sefer deneyince olan arkadaşlarında servera ulaşamama sorunu olabilir.

5 gün önce aldığım Ipad 3.2.1 sürümü ile yüklü geldi. Jailbreak yapıp Cydia ya bağlanmama rağmen shsh kaydı alamadı. Çünkü Apple 3.2.1 sürümü için shsh kaydı dağıtmayı kesmişti. Mecburiyetten 3.2.2 sürümüne geçincede artık geri dönemiyorum. Ama kendi Iphone 3GS'm ile Cydia ya girdiğimde benim hiç bir şeyi onaylamama rağmen 3.1.3, 4.0 ve 4.0.1 sürümleri için shsh kaydının zaten alınmış olduğunu gördüm. (Tabiki cydia giriş yaptığım için alındı)

Refubrished yani yenilenen cihazlarda anakart değişmeyebilir. Arıza anakartta değilse komple cihazın anakartını değiştirmeleri gerekmez. Kullanıcı telefonu alır. Beğenmez iade eder. Ekranı kırılır iade alınır. Ekran değişir yeniden satılabilir. Hele Türkiye gibi bir ülkede bu çok normal. Kaç kere arızalı diye iade ettiğim ürünü tekrar raflarda gördüm.

Demek ki dostum sende bir problem var, bu kadar insan yalan söylüyor bir tek sen doğru. Ya da İphone hakkında yeterli teknik bilgiye sahip değilsin. Eğer işlemi yapamadıysan seve seve ben dahil sana burda onlarca yardımcı olabilicek arkadaş mevcut. Birde yorumların tümünü okumanı tavsiye ederim.

Saygılarımla.

• quote:

Telefonunuzu nereden almıştınız? Refubrished olabilirmi acaba? Jb siz bir telefonun shsh kaydınız alamaz dediğiniz gibi. Ancak buradaki host dosyasında yapılan değişiklik Itunes in shsh kaydını orjinal serverları yerine saurikin serverlarından alması için. Zaten Tiny Umbrella programınını yazan kişide neden olamayacağını anlatmış. Yeni alınmış daha önce hiç jb olmamış bir Iphone un da bu şekilde eskiye dönebilmesi de refubrished cihaz olduğu için olabilir. Umbrella yazılımı ile shsh kaydınızı almaya çalıştığınızda eğer 4.0.1 kaydı geliyorsa telefon sizden öncede kullanılmış demektir. İmkanınız varsa kontrol edip sonucu bildirebilirmisiniz?

Evet dostum burda bu kadar insanın telefonu refubrished ve de cihazlar sağlamken jailbreakliydi ve de shsh kayıtları vardı ve yine ne tesadüftür ki hepsinin 4.0.1 shsh kaydı olması. Yani nu anlattıkların basit bir kaç örnekle çürüyor. Bu konu hakkında neden böyle bir yorumda bulunma gereği duyduğunu anlamış değilim. 4.0.2 versiyondan bu yöntemle 4.0.1 versiyona dönülüyor daha neyi kanıtlamaya çalıştığını bize de anlatırsan yardımcı olabiliriz sanırım sana. Bu arada tekrar tüm yorumları okumanı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende türkiyeden alınma sonradan update yapılarak 4.0.2 olmuş 3gs var ben bunu arkadaşın dediği gibi yapsam 4.0.1 cevirsem aktivasyon vs. nasıl olacak soruyormu ben pek anlamıyorumda

Yapabilirsin dostum, yurtiçi alınma garantili cihazla dönmende herhangi bir sorun yaşamazsın.

4.0.1 indirdim shift den restoreyi tıkladım ama cıkna dosya secmede rar dosyasını görmüyor.
  • quote:

quote:

quote:

4.0.1 indirdim shift den restoreyi tıkladım ama cıkna dosya secmede rar dosyasını görmüyor.

Dosya .rar formatındaysa .rar dan çıkartıp uzantısını da .ipa yapman lazım dostum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dosya .rar formatındaysa .rar dan çıkartıp uzantısını da .ipa yapman lazım dostum.

rar dosyasının içinde 4 5 tane dosya var hangisi yoksa rar uzantısınımı değiştireceğim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.