E

Yüzbaşı
14 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme
Toplam: 44 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba
Aramızda mutlaka mimar ya da inşaat mühendisi arkadaşlar vardir.
Yorum veya tavsiye yapabilirler ise çok sevinirim tedirginim biraz.
Oturduğumuz bina kentsel dönüşüm için karot alınmış ve yıkılacak 13 katlı 83 daireli bir binanın bütün katlardaki ana taşıyıcı kolonlarini demire kadar oymuslar. Oysa benim netten baktığım kadarıyla, sadece yuvarlak bir silindirik parça alınıyor ve sonra orası kapatılıyor. Fakat bizim binadaki işlem aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. Bunun binanın dayanimina olumsuz etkisi var mıdır acaba?
Merhaba arkadaşlar,

oturduumuz binanın müteahhie veriilip yenilenmesine karar verildi.
22 dairesi olan binada herkesin dairesi büyüyor ve değer kazanırken sadece bizim daireye özel olarak ciddi bir değer ve konum kaybım var eski binann mimarisine göre 3 cepheli olan ve iki sokağa bakan, yaz aylarında öğlen 13 den akşam 19 a kadar salonumuz full güneş alan dairemiz, yeni mimariye göre 3 metrelik duvarın 2.5 metre gerisinde oluyor, üstelik şu anda çıkma yokken bir de çıkma gelecek ve bu durumda ne sokak görüyor ne hava sirkulasyonu hatta güneşi boşverdim ışık bile alamayacak..

karşı dairemiz zaten eskinden beri duvara bakıyordu ve güneş görmüyordu. zamanında o daire yerine sırf guneş içinde diye buna yuzde 30 fazla vermiştik. şu anda karşı daire ile aynı özelliklere sahip bir daire olacak.. yani arada yuzde 30 fazla verdiğim ayrıcalığım elimden alınmış oluyor.

bu konu ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim, deger kaybı ucreti talebinde bulunabilir miyim, veya 3 cephe yerine tek cepheli bir daire talep edebilir miyim mesela bir kat yukarı çıkıp..?

bu konuda deneyimi ve bilgisi olanlar yardımcı olabilirse cok sevinirim.
Selamlar..
Kron tx 250 kullaniyorum.. Fakat bu ara biraz aksiyon yapasim var en azindan hevesimi alincaya kadar. Malum kron ile iki atlamada aleti kirar elime alirim kıyamıyorum o yüzden.
Carrefoursa 199 liraya dinamics hero 26" satiyor haftasonuna özel.. 199 tl.. Bunu alip hevesimi alsam olur mu bununla bisiler yapilir mi yoksa ikinci el bisi mi tavsiye edersiniz?

forumda daha önce verildiyse konu silinebilir
komple türkçe ve kesinlikle çok başarılı. bunun oldugunu bilseydim klavyesi var die desire z almayıp desire s alırdım.

Bilmeyenler için önce ayarlardan klavye ve dil seçeğinde swype ı etkin kılacaksınız daha sonra ileti gönderme ekranına gelip beyaz sayfaya uzunca basılı tutup çıkan seçenekten swype ı seçeceksiniz

indir:http://www.mediafire.com/?slb9564auaq11pr

buyrun:http://www.youtube.com/watch?v=XY74mO9J8Xs
Bugun farkettim.. HTC nin nerdeyse butun modellerinde 3G stand by suresi 2G den çok daha fazla.. ama konuşma süresi kısa.. bunun sebebi ne olabilir?
önce ters yazıldı sandım ama bir sürü sitede aynı şey yazıyor ornek:

wildfire S

Battery Standard battery, Li-Ion 1230 mAh
Stand-by Up to 360 h (2G) / Up to 570 h (3G)
Talk time Up to 7 h 10 min (2G) / Up to 5 h 50 min (3G)

incredible s

Battery Standard battery, Li-Ion 1450 mAh
Stand-by Up to 290 h (2G) / Up to 370 h (3G)
Talk time Up to 9 h 40 min (2G) / Up to 6 h 20 min (3G)

desire S

Battery Standard battery, Li-Ion 1450 mAh
Stand-by Up to 430 h (2G) / Up to 455 h (3G)
Talk time Up to 9 h 50 min (2G) / Up to 7 h 10 min (3G)

sensation

Battery Standard battery, Li-Ion 1520 mAh
Stand-by Up to 350 h (2G) / Up to 400 h (3G)
Talk time Up to 8 h 20 min (2G) / Up to 6 h 40 min (3G)

hatta galaxyde durum iyice değişiyor: 3 g neredeyse iki misli daha uzun süre beklemede :S

galaxy SII

Battery Standard battery, Li-Ion 1700 mAh
Stand-by Up to 372 h (2G) / Up to 610 h (3G)
Talk time Up to 6 h (2G) / Up to 8 h 30 min (3G)

ama galaxy s de eski sistem devam.. 3g nerdeyse iki misli sömürmüş cihazı:

Battery Standard battery, Li-Ion 1650 mAh
Stand-by Up to 750 h (2G) / Up to 625 h (3G)
Talk time Up to 12 h 50 min (2G) / Up to 6 h 30 min (3G)

bu dengesizliğin sebebi ne olabilir? 3 g yiyo die kapatıyoruz ama bu durumda 3g acık tutmak daha mı iyi ne sanki.. yarın bir deneyeceğim.. fikri olan var mı?
Dün cydiada dolaşırken gördüm facebreak ile FaceTime wifi bağlantısı olmadan 3g ile her yerde kullanabiliyormusuz.
Ben hic FaceTime kullanmadım ama kullanan arkadaşları bilgilendirmek İcin yazdım.
Bu fakeclockup sistemde hangi dosyayı editliyor bilen var mı?
Cunku 6 k lik bir program olduğu İcin belli ki bir yerlerin ayarını değiştiriyor.
Değiştirdiği dosyayı bulabilirsem direk animasyonu disable yapmak istiyorum. Fakeclockup da 10x yaptım alet kendine geldi komple kapatabilirsem cok daha güzel olacak.
Dün bir başlık actım pilim çabuk bitiyor herkesde aynı mı 4.2.1 e geri doneyim mı diye.
Burdan bir arkadas Ping i kapatın dedi biraz araştırdım ve gercekten o yuzdenmis. Saat 21.00 de %15 olan pilim pingi kapattıktan sonra su anda 22.29 ve pilim %42 de..
O arkadastan Allah razı olsun :)

http://www.ntvmsnbc.com/id/25195032/

Aşağıya basından bilgiyi koyuyorum.

İşletim sistemi güncellemesinden sonra iPhone 4'ün pil süresinin kısalması, Ping uygulamasından kaynaklanıyormuş.

Apple iPhone 4 akıllı telefonlarda son iOS 4.3 işletim sistemi güncellemesinden sonra pil süresinin düştüğüyle ilgili şikayetler ortaya çıkmıştı. Sorunun, güncellemeyle birlikte gelen Ping sosyal ağ uygulaması olduğu belirlendi.

Pocket-Lint sitesinde yer alan habere göre iOS 4.3 kullanan iPhone 4 ve iPhone 3GS'lerdeki Ping uygulaması aktif durumda ekleniyor. Ancak aktive durumdaki Ping, cihazın enerji tüketimini de bir hayli artırıyor. Bunun çözümüyse, kullanmıyorsanız, Ping uygulamasını kapamak.

Bunun için Ayarlar'a girip Genel sekmesinde Kısıtlamalar'ı seçin ve dört haneli kodunuzu girdikten sonra İzin ver'in altındaki listede yer alan Ping'i kapatın.
4.2.1 greenpoison jb li iphone4 ümü 3 gün önce 4.3.1 e yukseltip redsnow ile jb yaptım.
3 gündür dikkat ediyorum sabah 9 da şarjdan çıkardığım telefon 4.2.1 de aksam 21 de %30-35 lerde iken 4.3.1 de aksam 21 de %15 lere düşmüş oluyor üstelik cihazı daha az kurcalamama ve daha az görüşmeme rağmen bariz fazla pil sarfiyati var.
Başka gozlemleyen oldu mu?

4.2.1 e geri dönüş yolu göründü galiba :(
iphone 4 ilk çıktıgında alanlardan biri olarak versiyonum 4.0.2 idi.
aldıktan 15-20 gun sonra jb çıktı ve yaptım.. 6 ay oyle kullandım.. sonra çok kurcalamaktan prgoram ekle kaldır vs derken hatalar vermeye başladı.. proximity sorunu da cabası tabi.
4.3 çıkınca dedim geceyim begenmezsem indiriirm.. 4.3 e gectim allahım jb siz iphone ne iğrenc birşey.. yani nokia 3310 dan bir fakrı kalmadı. ne mesaj raporu alabiliyorum ne son aramalardan istediğim numarayı silebiliyorum en onemlisi son arama ahfızası 100 kişi ile sınırlı ben onu 500 e çıkarmıştım ki son aramlardan geri aramayı cok fazla kullanıyorum.. sabah arayanı akşam silinmiş oluyor geri arayamıyorum.. çıldırdım resmen.. activator olmaması da cabası hiç alışmamışım ki home tuşu kullanmaya.. paso elim yukarda ama tık yok..
4.2.1 ugraşlarım ya 1013 yada 3194 hatası ile yarım kaldı hep.. :((
Bugun tekrar denemek istedim.. 1013 hatası verdiğinde gp ile jb yaptım ve jb li olarak telefonuma 4.2.1 olarak kavuştum..

Sarerer'in katkılarına çok teşekkür ederim..

Şunu anladım ki, JB cıkmadan kesinlikle yükseltmemek gerekiyormuş.. Alışkanlıklar ne kadar onemli..

JB siz iphone kullananlar çok şey kaybediyor gercekten..
Hakkında
Meslek: Motosiklet Sürüş Eğitmeni
İlgi Alanları: motosiklet fotograf kamp doga
Forum İmzası:
Eralp TEREM
Forum İkinci El İmzası:
Sorunsuz alışverişler: farukka1371, ozgboy, dede28, visceroid, viper08, muhtar5, wild, maxx1903, ~ Tolga ~, AYYUZLUM, freedom, plaka, garuda ve ismini hatırlayamadım 30 küsür kişi
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.355
İkinci El Bölümü Mesajları: 837
Konularının görüntülenme sayısı: 3.878 (Bu ay: 108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.